Sorunlarımız Önerilerimiz

ramazan davulcuları

mechullll Üye
hehe Anlatmadik Galiba Sorun Sesdeeee Ya Davulcularda Degil.dan Dun Dan Dun Dann Varya Hah Ondaa Iştee Yapmayin Ses Ben Rahat Uyuyacagim Artik..
mercidabık79 Üye
insanları rahatsız eden şeyin kültürle alakası olmasa gerek! tamam önceden ihtiyaç vardı amenne! ama artık herkes cep telefonunu ayarlıyor ve o problem ortadan kalkmış yani benim anlayamadığım birileri çıkıp ezan sesinden rahatsız oluyoruz diyecek ve bu normalmış gibi karşılanacak ama davuldan fahatsız oluyoruz deyince bu kültür sahip çıkalım deniyor.olmaz arkadaşlar ezani muhammedi'den rahatsız olunuyorsa vay halimize vayyyyyyyyy.müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz sattırmayız...ezandan rahatsız olan varsa kendine ezan sesi gelmeyen bir yere gitsin .ne diyelim Allah islah eylesin.
bluue Üye
Kaldırılsın. Kaymakam bey yasaklasın olur biter...
Omer Copur Üye
Guzel bir gelenek devam ettirilmesi lazim; ama bu cingeneler falan isin tadini kaciriyor. Sonra da bayramda 40 kisi kapiyi caliyor. Eger usulunce yapacak birileri varsa kalmali diye dusunuyorum. Bi de Admin ve Coskun Abi'nin mesajlarinda Çalığın ve Ödürlü diye iki kelime geciyor. Onlar ne demek?
Cali Üye
Valla İlk Günler Hop diye Hopluyordum yataktan ama şimdi alıştık Top atsaLar Ruhumuz Duymiy:) Düğünümde Bizim Mahallenin davulcusunu Çağıracam... eyle Bir VuruŞu varki gevendeye, Hakkını veriy,Tey Tey Tey...
hasan_ Üye
biliyormusunuz ben olsam sikayet etmem cunku yurt disinda boyle bir sey yok isterdim ama
mechullll Üye
Ramazan Davulcularından Korsan Davulculara Tepki
Resim kaynağı
Nizip ilçesinde Ramazan Ayında gelenek haline gelen Ramazan Davulcuları korsan davulculara savaş açtılar. Yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle Nizip Radyo Televizyon’a gelen Mimar Sinan Mahallesi Davulcuları kendilerinin sahur vaktinde davul çalmalarına rağmen bahşişlerini ise davul çalmayan uyanık davulcuların topladığını söylediler. Vatandaşlara seslenen Mimar Sinan Mahallesi Ramazan davulcuları vatandaşlar bahşiş verirken her Ramazan davulcusunda mutlaka bulunması gereken Muhtarlık İzin belgesine bakmalarını istediler. Izin belgesini bakılmaksızın verilen bahşişlerin emek sarfetmeyen davulculara verildiğini belirterek Niziplileri uyardılar.
Mustafa Bilici Üye
vay be burda da korsan var ha ilginç..
M.KÜÇÜK Üye
sevgili arkadaşlar ben bursada oturduğum yerde sahurda daha davul sesi duymadım, en büyük hayalim bir gün nizip'e geri dönersem sizler şahit olun hatta öncü olun benim kapımın önünde bir ramazan gece sabaha kadar davul çaldıracağım 15 yılda sadece 2 kez davulcu ve zurnacı gördüm.kıymetini bilin kıymetini
mercidabık79 Üye
mahmut küçük kardeş o kadar özlem duyduysan sana oraya gönderelim çünkü biz özlem duymuyoruz tam tersi usanmış ve bıkmışız bu davullardan
küçük mahmut Üye
Sevgili mercidabık79 ben o işi orhandan isteyecektim ama madem sen gönüllüsün, dualarım kabul olurda eğer hayırlıysa nizip'e tekrar gelirsem sen benim evimin önünde sabaha kadar çaldır oldumu sevgili orhan sende şahit ol.
HakanSahin Üye
davulculardan rahatsız ola ola bitirdiniz ramazanı hala şikayet.bu bir gelenektir. kültürümüzden uzaklaşmamak için çalmasını istiyorum.
devecioglu Üye
mkatarcı kardeşim bizim sosyete falan olma gibi bir derdimiz yok.seninde saat 2.30 da pencerenin altına gelip patlak davulla güm güm diye vurursa sende itiraz edersin. çoluk çocuk hasta yaşlı var demeden allah ne verdiyse çalıyorlar el insaf kardeşim.
mercidabık79 Üye
valla devecioğluna aynen katılıyorum ne bu gümgüm insanları rahatsız ediyo bakınız bu gün belkide saat ancak 2 di davul sesi başladı ne hakkı var milleti rahatsız etmeye bence gelecek yıl bu davul işi bitecek herhalde.bu kadar şikayetin üzerine.
mercidabık79 Üye
küçük mahmut;98195 wrote:Sevgili mercidabık79 ben o işi orhandan isteyecektim ama madem sen gönüllüsün, dualarım kabul olurda eğer hayırlıysa nizip'e tekrar gelirsem sen benim evimin önünde sabaha kadar çaldır oldumu sevgili orhan sende şahit ol.
tamam sen gel ben senin kapında sabaha kadar davul çaldırırım ama evin müsait yerdese ise yine başkalarını rahatsız etmeyelim doyana kadar çalsınlar kardaş.
mercidabık79 Üye
HakanSahin;98197 wrote:davulculardan rahatsız ola ola bitirdiniz ramazanı hala şikayet.bu bir gelenektir. kültürümüzden uzaklaşmamak için çalmasını istiyorum.
kardeşim bunun neresi kültür insanları rahatsız eden şeyin kültürle ne alakası var .evet önceden belki ihtiyaçtı ama herkeste cep telefonu var saat ini kuruyor mesele kalmıyor.bence nu davul işini kültürden çıkartalım.
sütcühössün Üye
dumda dumdum dumda dumm dumda dumm hep aynı farklı bişe yok...onu bende çalarım..abi benim derdim çalamamaları..
mercidabık79 Üye
aslında genelde aynı fikri paylaşıyoruz yani rahatsız oluyoruz tabi isteyen arkadaşlarada saygı duymak lazım .onlar ramazan dışında bir çıkış yolu arayacaklar herhalde.
Cali Üye
Keşke Para Toplarken 1 saat Kapının Önünde davul Çalmasalar. Yaw o Nasıl gevende Öyle VurduĞu zaman Yatağın İçinde sekmeye Başlım:) Ha Gayret, son 4 gün daha Çalarlar:)
mercidabık79 Üye
arkadaşlar ezan ile davulu lütfen karıştırmayalım yani ezandan rahatsız olan yokmuki?elbette var ama davulun sesi insanı rahatsız ediyor fakat çarşıda okunan ezandan rahatsız olmamız mümkün değil helede hasan yazar hocamız okursa .
isaavci Üye
bence gelenek bir şekilde revize edilerek yaşatılmalıdır.davulcular İstanbul da yapılan uygulamaya benzer,belediye tarafından seçilip mahalle ayrımı yapılmalıdır.Benim anlayamadığım şimdiye kadar kapıma 3 davulcu geldi,bahşiş istedi.hepsi da sahurda davul çalanın kendilewri olduğunu söyledi.İnanın içinden çıkamadım.Esasen hangisi bizim mahallenin davulcusu belli değil.Umarım seneye bir düzene girer.
Hasan Hoca Üye
mercidabık79;99557 wrote:arkadaşlar ezan ile davulu lütfen karıştırmayalım yani ezandan rahatsız olan yokmuki?elbette var ama davulun sesi insanı rahatsız ediyor fakat çarşıda okunan ezandan rahatsız olmamız mümkün değil helede hasan yazar hocamız okursa .
O si<zin güzel bakış açınız.teşekkür ederim.ama ifade buyurduğunuz gibi malesef ezandan da rahatsız olan çıkacaktır elbet.fakat şu sesli alet ile ezanı kıyaslamak elbette doğru değildir.size katılıyorum.
mechullll Üye
Bu konu yine gündeme geldi. Gecenin 02:00 da adam kendince ne üdüğü belirsiz bir takım ritimlerle kafa zonklatıyo bunun adı kültür oluyo. Yok arkadaş yere batsın kültürü böyle bişe olmaz. Hava sıcak millet balkonda damda veya camlar acık yatıyo sahursa 02:00 da ancak kahveden cıkan sahura geliyor. Bu gece davulcuyla birlikte mahalledeki bebekler ve çocuklar deyim yerindeyse calgın oldular. Adamla atışıyon inadına daha da vuruyo . 155 imdatmıi o ne diyo biz karışmayız. Kanunda gürültü kirliliği var şikayetciyim gel ilgilen diyosun GÖREVLİ MEMUR HABER MERKEZİ BELEDİYEYİ İŞARET EDİYO . PEKİ BİR OLAY OLSA DİYOSUN O ZMAN DURUM BİZE DÜŞER YANİ SİZ İŞİNİZİ KENDİNİZ HALLEDİN BİZ SONRASINDA GELİRİZ DİYOR. BELEDİYEYE GİDİYON davulcunun ismini soruyo . ne bileyim ben kardeşim sırtındamı yazıyo. En son kaymakamlığa dilekçe verdik bakalım . Ama artık iki tane mermiyi sıkacaksın rahat edeceksin bi daha gelmez belki. KİM DUR DİYECEK ANLAMADIM .......
müslüm akpek Üye
Bu davul meselesi gerçekten kabak tadı verdi, İstanbul'da da aynı sorun var, adam davula öyle bir vuruyor ki bellersin imdat çağırıyor, adama yahu kardeşim davul artık geçmişten kalan bir sembol bu kadar hızlı vurmana gherek yok, artık kimse davul sesiyle sahura kalkmıyor diyoruz anlamıyor, bön bön yüzümüze bakıyor sonra da giderken ekmeğimle oynayanı diye söylene söylene gidiyor. Bu konuda yerel yönetimlerin acil çözüm bulması lazım, sadece benim binada 2 kanser hastası 4-5 çok yaşlı, 3 tanede yeni doğmuş bebek var, hepsi çılgına dönüyor, adam davula öyle bir vuruyor ki bütün arabaların alarmları ötüyor, ne yapacağız bilmiyorum.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim