Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip çay ının Çözümü Olmalı

Gökhan Dokuyucu Üye
Düşünçelerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim...
Jachal_carloSss Üye
VALLA NİZİP ÇAYI HİKAYE BEN HAFTADİ BİR GİDERİM OTARAFA SU KALMAMIŞ Kİ ATIK OSUN
Gökhan Dokuyucu Üye
kardeş fotoğrafları yakında atarım ;) olayın vehametini yakından görmüş oluruz...
Jachal_carloSss Üye
BEN BİŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUM. MEVKİİ OLARAK ÇOK BOZULMUŞ. ÇOĞU BÜYÜĞÜMÜZÜN ÇOÇUKLUĞUNUN GEÇTİĞİ YER TEKEFUZ EDEMEYECEĞİM DURUMDA
Gökhan Dokuyucu Üye
dunya öncelikle olayın ciddiyetini bil ve burdan bana laf atma fikirleri tartışıyoruz burda kişleri değil.. eğer benimle görüşmek istersen Nizipteyim konuşarak anlaşabilriz;) ben her türlü fikire açığım...
kızılaslan tıp merkezi Üye
Gaziantep Nizip ve karkamış arasında Yaklaşık 50 köyden geçen Nizip çayı Gaziantep Başpınar organize sanayiden kimyasal fabrika atıklarının arıtılmadan bırakılan Nizip çayı akarsuyu tehlike saçıyor. Bu konuda açıklamalarda bulunan kirli sudan en çok etkilenen köylerden biri olan Adaklı köyü Muhtarı Hasan Deniz ve köy sakinleri, bizler daha önce bu sudan balık avlardık ve içme suyu olarak kullanırdık köy sakinlerinden Kadir Kıraç ise bahçelerimizde meyve eker sulardık Gaziantep organize sanayiden çaya atılan atık maddelerinden dolayı suyun kirlenmesi sonucu şuanda verim alamıyoruz bu su sağlığımızı tehdit etmektedir akşamları sivrisinekten dolayı damlarda yatamıyoruz. bununla ilgili bir çok köyden salgın hastalık haberlerini duymaktayız bahçelerimizde ektiğimiz bir çok ceviz ağacı ve meyve ağaçlarımız kurudu verim vermemektedir diyerek yetkililerden yardım istediler.
acun27 Üye
Burası temizlenip barajdan su verilemez mi?
admin Yönetici
Nizip çayı temizlenmelidir. Şu anki bürokrasinin tek zayıf noktası burasıdır. Maalesef herşey mükemmel olmasına rağmen, ilçenin ortasından geçen bu hastalık yuvası ayıbı, giderilemedi. Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç Sağlık ve ilçe tarım denetmenlerini göreve davet ediyorum . Nizip çay ının Çözümü Olmalı Çiftçilerin bazıları Nizip çayındaki su ile sebzelerini suluyor, muhtemeldir ki bunu da biz vatandaşlara satıyor.
admin Yönetici
Bu konu gündemden düşmemeli. Konuları düzenleyen arkadaşlar burayada el atabilirmi acaba ?
KEŞ Üye
Hey Gidi Günler Hey.nizip çayi Kilisenin Kaşisinda Su Değirmeni Vardi.comur Comur Sulari Vardi.bir De Kuşçu Lakapli Bir Kardeşimiz Vardi.karşiyaka Ya Gideriken Köprünün Altinda Hemde Dalarak Balik Tutardi.çimmeye Hep Oraya Giderdik.hele Kişin Köprüyü Bile Aşardi.dedim Ya Bu Insanoğlu Neleri Haketmiyorki.zamaninda Sahip çikilmadi şimdi Cezasini çekiyoruz.üzerine Düşelim Bakalim Nasil Temizlenmiyormuş.daha Doğrusu Bir Kampanya Başlatalim.eski Haline Dönderelim.hemen Bunun üzerine Sitede Bir çalişma Yapin Ne Gerekiyorsa Yapalim.saygilarimla
nizipli_mehmet Üye
tamam abı ben ılgılenırım
ahmetbudak Üye
BEnce çay kenarında bulunun köy ahalisi en kısa zamanda toplu eylem yapmaları lazım.Hani bir ara fıstık için eylem yapıp ağaç yakmışlardı ya.bu defa daha büyüğü ,hatta büyük tv kanallarnı çağırıp buranın halini göstermeleri lazım.Sayın gazatecilir hazır seçimde bitmişken el atsanız memleket olaylarına.Tabi gazate basımına devam ediyorsanız
ahmetbudak Üye
Acaba bu dere yatağı kaç yüzyıl sonra düzelirmiş bir tarih neden vermemişler ?Yukardaki yazıda anladığım kadarısıyla nizip belediyesinede atıfda bulunmuşlar neymiş efendim onların arıtma tesinde kimyasal ayrıştırma ünitesi yokmuş çalışmıyormuşda ,Allah aşkına antepdeki arıtma tesisi gerçek manada çalışsa nizipdeki fabrikaların atığı ne kadar olacak ki nizip belediyesinin arıtma tesisini çalıştırmasına ne gerek kalacak ki bir de bunu cevaplasalar ya.Tam bir bürakrat cevabı. Gerçi sayın vekilin bu konuda bir çalışması vardı dere yatağının temizlenmesi konusunda.Beton kanalların içinden suyu geçirmek ve yatağın temizlenmesini sağlayacaktı ama saolsun bunada bazı köylülerimiz karşı çıkmışlar hatta iş makinalarını bahçelerinin içine sokmamışlar. Bu paradoks sorun nasıl çözülecek acaba çok merak ediyorum.
mehmet2703 Üye
ah ah ah keşke her şeye duyarlı olduğumuz gibi çevre temizliğine de duyarlı olsak.yaşadığımız yerleri kirletmemek ve temizlemek bizim işimiz...BAKMADIĞIMIZ YER BİZİM DEĞİLDİR UNUTMAYIN!!!!!!!!
muharrem Üye
Keşke elimizden birşey gelse de sesimizi duyurabilsek!
igo_ibrahim Üye
evet bi kampanya yapalım o çayı geri kazanalım doğudaki illere gidip gelenler görsün nizip in istenilirse nasıl temiz bir yer olduğunu
Mustafa KANAL Üye
Umarım çağrılarımız yerini bulur..Nizip çayımızı geri istiyoruz.Eskisi gibi balık tutmak eskisi gibi pınarlarından su içmek.eskisi gibi deliklikayada yüzmek.İstiyoruz canı gönülden hemde çokk......
arpej_27 Üye
bence nizip te toplanıp yürüyüş yapalım herkes çevre konusunda duyarlı olsun küresel ısınmadır gidiyor nizip e sahip çıkalım
arpej_27 Üye
eskiden nizip çayına gider yüzerdik delikli kaya ya arkadaşlar nerde o günler gerekli yerlere yazılar yazılırsa nizip çayı kurtarılabilir
Zeki Göktaş Üye
nizip cayı bitmiş kurtarılması cak zor tamamen pollitik sebepler ve cevre halkın tamamen duyarsızlıgıdan dolayı nizip cayına malesef yazık oldu
Gökhan Dokuyucu Üye
Bu konuda sorumlu olan kişiler gün gelip hem yargı önünde hemde ahirette objektif adaletle yargılanacaktır! İşin politik kısmı çok açık. Kağıt fabrikasının atıkları hala akıyor... Organize sanayiye birşey yapamıyorsunuz çünkü onlar güçlüler ama bu kağıt fabrikasının arkasında kim var!!! Toplu olarak bir çalışma yapılmadık sürece bu konuya yazmak sadece kendimizi tatmin etmek demektir.
turistikotel_HSNKLC Üye
nizip çayından tüm noktayı temsil edecek şekilde 5-10 lt bir numune alıp şu adrese HASAN KILIÇ ADINA,ABACI KİMYA VİŞNEZADE CAMİİ MEYDANI SOK.No:4/1 Beşiktaş/İSTANBUL adresine aras cargoya karşı ödemeli gönderebilirmisiniz.Bu konuda irtibata geçebilirmiyiz TEŞEKKÜRLER..
Mustafa Bilici Üye
kargolar su götürmüyorlar ne yazık ki bi çözüm bulunur mu bilmiyorum!!!
fsoyarik Üye
Kasım kardeş şu işe bir el atıverirmisin.Selamlar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim