ikinci konum ise birinci konuya ek olarak yazacagim,zeugma tüm arkeologlar tarafindan efese rakip olabilecek bir antik kent önceki yazimda zeugmanin bir acik hava müzesi seklinde olmasi gerektigini savunmus ve Nizipli büyüklerimiz tarafindan destek gösterilmedigini söylemistim.halbuki zeugmaya benzedilen efes antik kenti izmiri nasil bir turizm cenneti yaptiysa ayni sekilde zeugmada Nizipimizi güzel bir ilce yapabilir TABIKI BUNU GÖREBILECEK BÜYÜKLERIMIZ VARSA ,üstelik ekonomik olarakta cok iyi,nasilmi.efesinyillik halka ve devlete kazanci 120 TRILYON.... bunu ben söylemiyorum istatikler söylüyor(isteyene belge göndere bilirim)SEVGILI NIZIPLI BÜYÜKLERIME DUYRULUR.
Zeugma Antik Kenti
zeugmanin yok edilen kderi(2)
Sayın arkada??m;
Nizip ilçe oldu?u müddetçe, bu gibi sorunlar hep olacak. Çünkü Gaziantep'te daha büyük bürokratlar var. Her sektörde oldu?u gibi Zeugma'da da aynı s?k?ntı var. Çünkü Gaziantep teki daha büyük bürokratlar, tüm eserleri, hatta güçleri yetse Zeugma'y? Gaziantep'E ta??yacaklar. Bundan dört ay kadar önce Gaziantep'te bir sempozyuma katıld?m. Orada Nizip ad? anılmak ?öyle dursun, sanki kesin bir yasak konulmu? havas? vard?. Sayın yetkililer Zeugma'ya kendilerini feda edecek havas?nda, tam bir Zeugma sever ve Zeugma sahibi izlenimi veriyorlard?.
Benim gibi bi kaç yetkili, kenara itilmiş bir havada o her?eyi oldu bittiye getirmeye çal??an insanlara kar?? pek bişeyyapamad?k.
Her konu?maya kalkan, Gaziantep'te kesinlikle büyük bir mozaik müzesi kurulmas? gerekti?ini, bununda dünyanın enbüyük mozaik müzesi olaca??nı, Gaziantep'in bundan çok faydalanaca??nı belirttiler. Tabi öcü Nizip'e bişeyyok.
Hatta bi tane çok bilmiş kalk?p tam i? bilmez bir devlet bürokratı a?z?yla "?uanki fuar alanını müzeye çevirelim, deme cüretini gösterdi." zihniyete bak?n bir ?ehrin hayat damar? olabilecek fuar alanı y?k?lacak ve oraya müze yap?lacak. Yani görüyorsun karde?im, ne pahas?na olursa olsun o müze antepe al?nmaya çal???lacak.
Çünkü burada yürekli lider yok, br daha seçilemem veya tayinim çıkar korkusu var. Zaten kim kimi konu?turacak ki, Gaziantepten hemen ipini çekerler. Çünkü onların kolu daha uzun.
Gerçi geçen Kür?at TÜZMEN bey, Nizip'e geldiklerinde kesinlikle müzenin, Belk?z'da kurulmas? gerekti?ini, hatta orada sualtı müzesi bile kurulabilece?ini, yörenin sualtı dalma ve su üstü sporlarına derhal açılması gerekti?ini üstüne basa bas biz konuya girmeden söylediler. ?uanki tek tesellimiz, bu sözlerinde duracaklarını ummaktır.
De?erli arkada??m, gördü?ün gibi bizim Nizipin ipleri yukar?da ba?l?, iste?en biz istediği yere sürükler. Çünkü bizde öne kimse dü?mez, öne dü?enin de arkas?ndan kimse gitmez.
herşeyNizip için
Konuyu hiç bekletmeden Sayın Tüzmen'e hemen hatırlatal?m. Nas?l ula?abilece?imizi bilen varsa buraya yazs?n. Kendisine ula?al?m ve deste?ini isteyelim.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.