Nizip Tanışıyor Tartışıyor

ASKERLİGİMİZİ NEREDE YAPTIK

sakalli0727 Üye
HAYATIMIZIN EN GÜZEL CAGINDA KANIMIZ KIPIR KIPIRKEN TAŞI EEZSEK SUYUNU ÇIKARACAGIMIZ O YASLARDA .ACABA KİMLERE SELAM DURUYORDUK.EVET ARKADAŞLAR.BURAYA EN GÜZEL ANIMIZI VE YAPTIGIMIZ YERİ VE BÖLÜK KOMUTANIMIZIN İSMİNİ YAZALIM.HA BU ARADA ASKERLİK ANILARI BİTMEZ AMA 1 TANE YETER BİZİM İÇİN:=)).
sakalli0727 Üye
1979- 1 VAN HACIBEKİR KIŞLASI J.ER.. BÖLÜK KOM.J.LVZ ÜST. YUSUF İŞLER (osmaniyeli) birgün biriyle kavga ettik.6000 kisinin erzak sorumlusu oldugum için kendime cok güveniyordum.cocuga dedim bu tümenin kralı benim.sonra şikayet etti beni.bölük komtanı bana dedi kral kim?dedim sizssiniz komutanım.(bize her toplantıdabize derdi kral benim) neyse bu bana saydırımaya başladı 8 10 oldu attıgı.o sırada ezan okundu.bana dedi seni ezana bagışladım.benim kep falan egrilmişti tabii öyle karizma çizik duramazdım.düzeltmek için esas durusu bozmam dan birrrrrrrrrrrr....ezanda bosa gitti hoca okuyo ama dinleyen kim:=)) gene bir gün:=)))
Orhan Çelik Üye
1975/1 jandarma bölge komutanlığı DİYARBAKIR. Tuğgeneral Mehmet Çavdaroğlu beyfendinin koruması idim. Kendileri şuanda Ankara genelkurmayda Korgeneral olarak görevini sürdürmektedir..
admin Yönetici
69/1 Erzurum/Kandillli Mekanize acil harekat taburu Gece -40 ların altını göremedik, çünkü derece ancak okadarını gösterebiliyordu.
Ramazan Tarhan Üye
Benim halaoğlu almayadan gelip 25 günlük askerlik yaptı. her yaz izine geldiginde askerlik anılarını analatır.Halam bir gün patladı.."oğlum iyikine 18 ay yapmamışsın".. :)))))
ibrahim Üye
Helal adminim :-)) ya ne fark ederki bayrağın dikili olduğu heryerde askerlği seve seve yaparız değilmiarkadaşlar ? 83/2 acemilik Ankara Etimesgut Usta birliği Çanakkale / Gelibolu Siyah bereliler Yani anlayacağınız metrekaresine yüzlerce mermi düşen bölgenin tam ortası... Yaa orhan abi sırf tuğgenareli koruyacam diye camiye bile M16 ile girersin dimiii :-))
Orhan Çelik Üye
M16 değil,kaleşnikof,yanlış hatırladın.
sakalli0727 Üye
bu sitede ne kadar asker kaçagı varmış:=))hani nerdesiniz.askerlik şubesi başkanlıgına ilgilenirseniz sevinirim:=)).
Huzi Üye
Hiç kimse bana asker kaçağı diyemez,ben bu vatana aslanlar gibi askerlik yaptım.... Buda benim askerlik hatıram , ama mutlaka okuyun,amaaaaaaaaaan ister okuyun ister okumayın.... Sevgili hakkus, mektubunu aldim. gelmesi ne denli sevindiriciyse de okuduklarim o denli üzücüydü. demek askere gittiginden beri çavusun size özellikle de sana yapmadigi kalmamis. "suçum olsa yanmam" diyorsun. sana inaniyorum dostum. olur olmaz seni dövdügüne göre, yazdigin gibi o herif asker ocagina yakismayan sadistin teki. sen sivilken agzina kötü söz almazdin. adamin besiginden mezarina kadar nesi varsa sövdügüne göre gerçekten çok sinirlenmissin. ama haklisin. ben de olsam ondan nefret ederdim. oysa hepiniz ayni vatanin evladisiniz. neden ayirim yapip en agir isleri sana yaptiriyor ki???.. senin gibi akli basinda, sorumluluklarinin bilincinde olan insana böyle davranmak için çok adi birisi olmali. zaten "adinin teki" demissin. neyse hakkus, vatan borcu bu... herseye,insanliktan uzak olan çavusuna bile, katlanip vazifeni yerine getirmelisin. sen yine elinden geldigince iyi asker olmaya çalis. beni de mektupsuz burakma. mektuplari disardan yollamakla iyi ediyorsun. çavus iti okursa bir de mektuplar için dayak yersin sonra. özlemle gözlerinden öperim. __dostun recai__ ulan recai iti, ben sana ne zaman mektup yazdim da o allahin belasi mektubu gönderdin?? mektuplarimizin okundugunu bildigin için bu adiligi yaptin di mi köpek?? senin yüzünden gül gibi çavusumun bana yapmadigi kalmadi. tonla dayak. bir hafta da hapis cezasi yedim çavus beni bölügün önüne çikarip "KARsINIZDA ORDUMUZUN EN sEREFSiZ ASKERi DURUYOR." dedi. ne dediysem, senin nasil adi bir yaratik, mektubunun da o essek sakalarindan biri olduguna inandiramadim. bir daha mektup falan yazma. zaten, ilk izne gelisimde ellerini un ufak edecegim. birkaç yil eline kalem alamayacaksin. en kisa zamanda basina bir kaza gelmesini, sürüm sürüm sürünmeni dilerim __hakan__ merhaba hakkus, yaninda olamadigim,sorunlarini ve acilarini paylasamadigim için kahroluyorum. mektuplarini okudukça içim kan agliyor. manyak çavus iyice azdi ha. vay sadist vay. bir de adam bilip çavus yapmislar. böylelerinin eline hiç yetki vermemeli. sonra ne oldum delisi oluyorlar. "sivil olsam yapacagimi bilirdim" diyorsun. ama haklisin hakkus. sinirlerine hakim ol. askerlikte üste saygisizlik olmaz. adama askerligi bitirtmezler vallahi. uyma o hayvana dostum. zor ama sayili günler gelir geçer. buralar bildigin gibi eksikligini hep hissediyoruz. en güzel günler seninle olsun. __kardesin recai__ recai denen hayvan, lan sana hayvan demek iltifat, hayvanlara hakaret olur, oglum sen çildirdin mi? çavus fittirdi. adamin bir agzima yapmadigi kaldi. "yazmadim konutanim." diyorum, yemin billah ediyorum dinledigi yok. ah ulan essogluessek yaktin beni. askerligim simdiden bir ay uzadi. her gece tuttugum 8-5 nöbetleri, günde yalniz basima tam teçhizat 20km kosu, iki çuval ispanak ayiklamak imanimi gevretiyor. yeter artik recai!. sakanin çikacak suyu muyu kalmadi. bu gidisle biraz zor ya, izne gelirsem kendine kaçacak delik ara. tüm kemiklerini kiracagim. allah belani versin... __hakan__ hakkus'cugum, yooo, yazdiklarina inanamiyorum. bu kadari da olmaz ama. o serefsiz çavusun sana yaptiklarini insan yapmaz. nedir bu essogluessegin sana çektirdigi? yani afedersin ama insan sokaktaki uyuz ite bile daha iyi daha merhametli davranir. bak hakkus, sakin benden gerçekleri saklama, yoksa görevden mi kaytariyorsun? eninde sonunda ikiniz de bu vatanin evladisiniz. böyle yapmasi için ya kafadan sakat ya da soysuz olmali ne diyeyim hakkus? sabredeceksin. allah sevdigi kuluna çektirirmis. seni de seviyor olmali ki çavus gibi bir namussuzu basina bela diye salmis __candostun recai__ recai soysuzu stop! sayende askerligim bitmeyecek stop!.. firar ettim stop!.. seni parçalamaya geliyorum stop.
asi ve mavi Üye
huzeyfe abi askerligini nerde yaptın sen....valla sadece meraktan....mektuplar çok hoş ama hepisini okuyamamışam...
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
askerliğimi şimdiye kadar yapmma gerekiyordu ama okul dolayısıyla tecil ettirmiştim. bu kasımda gitme ihtimalim var ama hasretlik çekmekten çok korkuyorum... şaka değil wallahi çok korkuyorum. korkum yat-kalk-sürün emirlerinden değil, gurbette olmaktan , sevdiklerime hasret kalmaktan çok korkuyorum. askerliğini yapan biri bana askerlikte hasretliğin çok zor olmadığını falan anlatsın belki korkum gecer...
ibrahim Üye
Akhenaton kardeş, Askerlik öyle bir duygudur ki, insan daha otobüse bindiği andan itibaren gurbetlik hasretine ve sevdiklerinin özlemini duymaya başlıyor. bende askere giderken ağlanacak ne var diyordum, ama iş o ana gelince valla ben bile hüngür hüngür ağladım, zaten insan kendini tutamıyor, Bazı şeylerden uzak kalınca insan o şeylerin değerini ve kıymetini daha iyi anlıyor, hani bir laf vardır ya askere gitmeyen daha erkek sayılmaz falan diye... işte bu laf bence askeriyenin disiplininden ziyade anne-baba-memleket hasreti ve gurbetlik yaşayan kişinin onların değerini daha iyi anlamış olmasından söylenmiştir. Ama herşeye rağmen askerlik yaşanması gereken ve yaşayamayanlar için büyük bir eksiklik oluşturacak, insan hayatında çok önemli bir andır... Kişi o geçen zaman içindeki anlarını, dostluklarını ve payalaşımlarını hatta yediği tokatı bile yıllar geçsede unutamıyor...
akhenaton Arşiv üyesi
şuna bak yaw, moral vereceğine içimi dışıma çıkardı:((
ibrahim Üye
sadece kendini hazırlaman açısından, söyledim :-)) Malesef dost acı söyler
Huzi Üye
AKHENATON ABİM BENCE SEN AYAĞINA SIK VE KURTUL.... Zaten askerde dj felan dinlemezler... En çokta dj lerden gıcık olurlar... Benden söylemesi....
Huzi Üye
Asi ve mavicim askerliği nerde yaptığımı sormuşsun... Ben askerliğimi Konya il jandarma alay komutanlığında yaptım.... Rütbelilerin çocuklarının, öğrenci servisinin şoförlüğünü yaptım. Okul dönüşü çocuklarla beraber parkta oyuna dalıp geç kalınca görevden alındım... Ondan sonra nöbet ağacı olmuştum... Hiç unutmam bir gün; nöbetçi subay kolluğu takıp,geceyarısı nöbetçileri teftişe çıkmıştım... Aman Allahım...! Askerlerin gece beni tanımayıp,tekmil vermeleri kadar komik bir şey görmedim... Doya doya gülmüştüm...Taaa ki,gerçek nöbetçi subayın beni farkedip,saatlerce odasının önünde bekletip,her canı çay istedikçe,benden çay isteyip,her defasında dayak delisi edene kadar...Herif o gün çaykolik olmuştu sanki... Yanlış hatırlamıyorsam,o gece tam 7 bardak çay içmişti... Tabi bende tan 7 defa sille yemiştim...
saldiray27 Üye
oooooooooooooo daha baya war be abii:))2 yıl okul 2 yıl staj 2 yıl iş güç yani toplam 6 yıl sonra inş:))
akhenaton Arşiv üyesi
huzeyfe bence sen askerlik falan yapmamışsın bize ayak yapıyorsun:)) hem bu arada ben dj değilim. radyo spikeriyim.
alp27 Üye
akhenaton sen iyisimi sevdiklerinide götür askere rütbelilerden izin alalım .
akhenaton Arşiv üyesi
bence en iyisi ben firar edeyim abi:)) bu en uygunu:)).
alp27 Üye
ihbar ederim adresde kolay yoksa radyocusun diye torpilmi düşünüyordun
akhenaton Arşiv üyesi
bir muhbirimiz eksikti o da tamam oldu:)) yaw şaka yaptım alp27... orduyu toplama başımıza.. siteye üye asker falan vardır, başımızı belaya sokma bizim. hakkaten firariyim sanacaklar.)) torpil olayına gelince; hayatta yapmam:)) ama birileri çıkıp askerliğin çok kolay olduğunu söylesin.. geceleri uykum kaçıyor abi..
alp27 Üye
kolay birşey değilki kolay olsaydı kızlarıda askere alırlardı
akhenaton Arşiv üyesi
bir soru sorduk ama sorduğumuza bin pişman olduk yaw. tamam bidaha kimse bana askerlikten bahsetmesin. istemiyorum:))
Huzi Üye
Çocuk çocuk daha askerliğini bile yapmamış.... Sakın gitme seni ham yaparlar... Ha ha ha...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim