Nizip'te bu aralar güzel çalışmalar var. Sizce bu çalışmalarda eksiklik ya da keşke böyle olsaydı dediğiniz var mı? Örneğin ben şuan için binalaşmanın olmadığı yerlerde büyük parklardan yanayım. Madem il olmaya adayız o zaman işe çevre düzenlemesinden başlamalıyız. Gerisi zaten gelir. Yapılaşma olduktan sonra ne kadar çevreci olursak olalım elimizden bişey gelmediğini görürüz. Önerilerinizi bekliyorum. Olur ya parlak bir fikir Nizip'in dahada güzelleşmesini sağlıyabilir.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Nizipin Mimari Yapısı Hakkında Fikri Olan?
Parkların yerleri yıllar önce şehir imar planlarında bellidir.
Benim dikkat çekmek istediğim konu, dış cephesi bitmemiş, boyanmamış hatta sıvanmamış binalar. Adam trilyon harcamış içini yaptırmış döşetmiş fakat dışına gelince bir Ytl harcamak zoruna geliyor. Turizm kenti olma yolunda ilerlediğimiz bu süreçte, çevre bina sahiplerinin yavaş yavaş sıkıştırılmasında fayda var.
Evet adminimizin dediğine kesinlikle katılıyorum, zaten ben bu konuyu atarali ile ilgili formda da belirtmiştim. Nizip'in hemen hemen her bölgesinde karşılaştığımız sıvasız boyasız evlere bir çözüm getirilmelidir. Evlerin iç düzeni ne kadar modern de olsa dışı sıvasız ve boyasız olunca gecekondudan farkı kalmıyor. çözüm nasıl olur tam ??? ama hiç bir şey imkansız değil.
Aslında bu şekildeki binalar görüntü kirliliği yapıyor. Belediye isterse bu konuya el atabilir. Her isteyen istediği gibi hareket edemez o zaman.
Boyamızıda belediye verirse niye olmasın ki....
belediye boyayı verirse sen şimdi birde illede mavi istersin.
Parklar çocukların oynayabileceği hijyenliğe kavuşturulmalı.
Bunun için de onları topraktan kurtarıp
en azından oyun alanını halı sahadaki halılarla döşeyebilirler.
.
Ama parasını bizden istememek şartıyla.........
Nizip'i damdan dama dolaşmak mümkün... En büyük hata binaların birbirine tümleşik olarak yapılmasıdır. Her bina yapılmadan önce bina için otopark zorunluluğu olmaması otopark sorununu doğuracaktır. Asansör yapılsın yapılmasın zorunluluk getirilmemektedir... Dış kesimlerde kesinlikle serbest kat uygulamasından kaçınılmalıdır. Sokaklarve caddelerin geniş olması gerek. Bu sayede şehirdeki yüksek basınç ortadan kalkar. Şehirdeki hava cereyan ederek serin bir havaya dönüşür.... Daha bir çok örnek var.... Bunlara kesin uyulmaslı.... .
Şimdi yapılacak olan yerler tamamda eskiden yapılmış olanlar ne olacak. Yıkılacak mı yani. Kurtlar Vadisi Irak filmi boşuna Nizip te çekilmiyor. Gece kondulaşma şuan için en büyük sorun. Nizip şuanda Antep girişindeki mahalleye benziyor. Her yer için demiyorum ama 3/4 ü ne yazıkki plansız şehir havasında. Habergin örneğinden yola çıkarsak bir kedi damdan dama gezinip Nizip'in diğer ucundan çıkabilir belki.
alıntı:
"quote" babacancan demişki:
belediye boyayı verirse sen şimdi birde illede mavi istersin.
Allah seni netmeye abicim....Sanki aklımı okudun....
Ya anlamadığım Nizipteki kentleşme yıllar önce çok düzgünken ( örneğin fevzi paşa mah. namıkkemal mah. zabıklar upuzun ) yani kalem gibi uzun uzadıyaken şuan ki yapılan imarlara bakın Allah başa vermeye yılan kimi kıvrılıp kıvrılıp gidiy. Bir kent gitgide modern hale gelmesi lazımken bizim nizibi Halle kazanı yapmışlar..
Bakın önceki dönem imarlara çok berbat ve hala bunun üzerinden imar yapılmaya devam ediliyor.. Anlaşılan şuki imar planları adamına göre yapılmış...
Bide bizim Nizip belediyesinin eski ve yeni hepsi dahil bi model tutturmuşlar her yere aynı model işler yapılıyor. değişik versiyon üretmek çok zor değilken neden her yere aynı park sitili yapılır anlayamıyorum ya.
Bakın model olarak hal meydanı ile çarşı cami havuzu attar ali meydanı model olarak aynı tip. Allah bilir ya yeni yapılan büyük parkta aynı sitil ..
Sayın imar müdürüm Lütfen Bakın batı il ve ilçelerinde çok güzel örnekler var. Yani kendiniz bi model üretemiyorsanız bari oralardan bi kopyalar alın... umarım kimseye taş degmedi.. saygılarımla..
Hastanenin güneyindeki evlerin bulunduğu alan ile kuzeydoğusundaki alanın imarı berbat hatta rezalet...
Buranın imarına kim sebep olmuşsa oralara yazık etmiş. Fakat benim bilmediğim birşey varsa oda ayrı konu, saygı duyarım. Fakat her geçtiğimde rahmet okumuyorum
Bugüne kadar yapılan yapılar için zaten geç kalınmış, önemli olan bundan sonra belediyemizin imar vereceği yerlere yapılacak olan yapılar için bir standart getirmesi lazım. Bu standart da girmeye çalıştığımız AB standartlarına uygun olmalıdır.
Ayrıca değinmek istediğim başka birkonu, her nekadar memleketimiz 1. derecede deprem kuşağı olmasada acaba yapılan yapılar ne kadar depreme dayanıklı bunlar uzmanlar tarafından inceleniyormu ???
Memleketimizin daha güzel bir görünüme sahip olması bizlerin elnde olduğu unutulmamalıdır.
Evet sevgili Admin bende sizinle aynı fikirdeyim,sebep olanlara sadece acırım. Acaba Allah'a nasıl hesap vercekler ?
Nizip'te toplu konut alanları tesbit edilmeli. Bugün itibariyle Bir eski Antep yolu diğeride birecik yolu üzerinde toplu konutlar var. Buralara toplu konut harici yapılaşmanın önüne geçilmelidir. Kaymakam konutundan ötede bulunan tek katlı veya ambarlı sıvasız boyasız yapılaşma durdurulmalıdır. Amma adamın elinde ruhsatı var. Buna" gel kardeşim senin 2 kata müsaadeli arsanı 5 kata çıkaracağız" denilirse çözüm olujr diye düşünüyorum.
Saygılarımla
önce kaymakam kendi evinden başlasın orası yıllar önce yeşil alandı giden kaymakamı orasına saray kondurdu hemide 3 katlı.siz önce oradan başlayın imara.
Helal Bedesten kimsenin söyleyemediğini söylemişsin...
Olan olmuş. Sanki onu yapan şuan da orda oturmuyor ki. Asıl iş belediyelerde. İmar konusu yani. Delinmelerin olmaması lazım. Her seçimdede aynı şekilde imar devam etmeli. Her isteyen her istediğini yaparsa acı fatura halka çıkar.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.