alıntı:
akhenaton :
bizim konumuzun münafıklıkla bir alakası olmadığını sen bizden daha iyi biliyorsundur. konuyu neden buraya kadar dağıttın anlamadım. su üzerine çıkmak gibi bir gayem de yok. amacım gerceklerin bilinmesi ve yahudi masonlarının oyunlarına alet olmamak. ama sen israile destek verme taraftarı gibi yazı yazıyorsun. ben kimseye yahudi malı kullanmayın da demedim. sadece coca colanın gelirinin israil ordusuna aktarıldığını yazdım ama sen illaki konuyu dağıtıp fıkıh ilmini yarım yamalak kullanarak bilgi satmaya çalışıyorsun. buyrun meydan sizin. Mavi yaziyi neye dayanarak yaziyorsun ki ben konunun münafıklıkla alakası olduğunu söylemedim sadece müslüman gibi görünmeye çalışan münafıktır dedim
ve sana gelince helin sen böyle diyorsun peki danimarkanın peygamber efendimiz ve Allah
(c.c) için yaptıklarına bir şey yapabildiniz mi peki o resimleri görseydiniz ben size söylerdim.ve ayrıca o kadar o insanlara acıyorsan önce sen dışarı değil kendi ülkene bak ve danimarka o kadar karikatür olayı yaptı ve siz danimarka nın bütün ürünlerini kullanmaya devam ettiniz ve hala devam ediyorsunuz bu daha bunun görünen yüzü kim biliz daha nice firmalar israili destekliyor ve ayrıca coco - colanın israili desteklediğini gözünüzde gördünüz mü ve belki adamın biri salladı ve ayrıca insan hakkettiğini bulur bunu ilk yazımdada belirttim ya siz yazıları tam okumuyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.ayrıca benim elim hep vijdanımda dır.
helin ayrıca demişssin onlarmı mallarını satıyor demişsin peki başa geçen insanlar heralde anaların karnında belli olmuyor o insanları da kendileri seçiyor.
ve bu alttaki yaziyida iyi oku
3 ülke 189 ülkeye meydan okuyor!
BM'ye üye 192 ülkenin 189'u İsrail'in Lübnan'a müdahalesine karşı çıkarken sadece 3 ülke bu müdahaleye destek veriyor.
İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısı karşısında dünya hala sessizliğini koruyor. BM ve AB başta olmak üzere dünyanın 192 ülkesinin ABD, İsrail ve İngiltere karşısında etkisiz kalmasını manşetine taşıyan İngiltere'nin liberal gazetelerinden The Independent, "Ortadoğu'da acil ateşkesi kim istiyor?" manşetiyle birinci sayfadan verdiği haberinde, dünyanın içinde bulunduğu çaresizliği çarpıcı bir şekilde sergiledi.
Ateşkes isteyen 192 ülkeyi "Yes-Evet" bölümünde bayraklarıyla gösteren gazete, onların hemen karşısına da ateşkese "No-Hayır" diyen İsrail, ABD ve İngiltere'yi koydu. Kısa açıklamada, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, İsrail ve Hizbullah'ı saldırılara son vermeye çağırdığını belirten gazete, Annan'ın kısa dönem için bir barış planı önerdiğini ancak, bu önerilerin ABD ve İsrail'den destek bulmadığını vurguladı. Gazete ayrıca, ABD ve İnglitere'nin acil ateşkes peşinde olmadığını da vurguladı
-------
ve bu durum gösteriyorki türkiyede işin içinde niye diyeceksiniz çünkü amerika ne derse türkiye tamam abi diyor bu böyle oluyor ve buna neden ses çıkarmıyorsunuz
ve akhenaton ben kimseye fıkıh ilmini kullanarak bilgi falan satmıyorum ama sen nasil anlarsan anla.
Genç Muhabbet
coca cola içermisiniz?
valla mahmut öyle acaip seyler yazmisinki ben bise anlayamadim ama neyse anlamis olayim bak bi konusa haklsin türkiye amerika nederse heemn herseye evet diyor simdi sen diyorsun bazi ülkeler ateskes istiyor biz suan burda sadece filistin halkina üzldümüzü belirtiyoruz bi laf var kurunun sayesinde yasta yaniyor filistindeki basta gelen insanlarin yaptigi yanlislari o sucsuz halkida cekiyor konuyu baska yöne cevirmiyelim sadece bu coco colanin ne oldunu ve ne isi yyaradini kazandigi parayla onu akhneto abicim anlatmis.
Buradaki bazı cümleler editlendi.
helin bacımın söyledigi bazı şeylere katılıyorumm..hem mahmut kardeş sen kendini ne sanıyosun bilmem müslüman degilmiş bilmem coca cola dan daha güzeli varmıymış bilmem filistin kendi topraklarını satmış yav kardeşim konunun bunla ne alakası var kendi saçma sapan düşüncelerinle konuyu dagıtma...yazdıklarını okuyunca bütün neşem gitti vallahi yazık ya bide adımız müslüman diye geçiyo...ülker en azından yaptıdı ürünlere bilmedigimiz şeyler katmıyo vede türkler ve müslümanlar bu bile sadece onların ürettigi malları tüketmemize yeter...
akhenaton abim allah razı olsun böyle bi konuya degindigin için ben bu dedigini 3 yıl önce ögrendim çok şükür o günden beri içmiyorum....
ülker en azından yaptıdı ürünlere bilmedigimiz şeyler katmıyo
demişssin peki koymadığını nerden biliyorsun colayı beraber mi yapıyorsunuz
ya mahmut kardes yani pes dogrusu gercekten pes biz burda dam diyoz sen duvar diyon ama neyse sen bildini oku
Mahmut kardeşim sana içeceğin coca colalar afiyet olsun,bizim tarafımız belli olduğu için biz almayalım, bunun daha ötesi varmı...
ha cok iyi vermissin metal abicim yani metal gibi laf verdin ha iyi oturttun mahmut kardesi
alıntı:
helin:
ya mahmut kardes yani pes dogrusu gercekten pes biz burda dam diyoz sen duvar diyon ama neyse sen bildini oku
ne alakası var şimdi adam öyle söylemiş bende cevap verdim yalansa yalan diyin
ya tamam hic bi alakasi yok ok yok ya varya cok sacma düsüncen var bunuda biliyonmu mahmut yani acayip bsie vijdan denen bise yok o yüzden tartismiyom senle
mahmut kardeş çok şakacısın yaa...neyse kardeşim herkesin düşüncesi farklı olabilir..sana coca cola dolu günler diliyorum...
benim buı konuyu açmamdaki tek amacım coca colaya cerilen paraların nerelere gittiğini bilmemiz ve ona göre hareket etmemizdi. kimseye coca cola içme demeye hakkımızyok, zaten öyle bir cümle de kullanmadım ama mahmut sanki biz ona coca cola içme yoksa karşında bizi bulursun demişiz gibi bir tavır sergiledi.. benim görevim gerçek olan birşeyi kamuoyuna duyurmaktı, elhamdülillah bunu yaptığıma inanıyorum. ister coca cola içersin mahmut ister içmezsin bu senin insiyatifine kalmış. niçin bu kadar ateşli bir şekilde konuya daldın anlamadım. neyse yinede farkında olmayarak incitmiş isek affola.
alıntı:
akhenaton:
benim buı konuyu açmamdaki tek amacım coca colaya cerilen paraların nerelere gittiğini bilmemiz ve ona göre hareket etmemizdi. kimseye coca cola içme demeye hakkımızyok, zaten öyle bir cümle de kullanmadım ama mahmut sanki biz ona coca cola içme yoksa karşında bizi bulursun demişiz gibi bir tavır sergiledi.. benim görevim gerçek olan birşeyi kamuoyuna duyurmaktı, elhamdülillah bunu yaptığıma inanıyorum. ister coca cola içersin mahmut ister içmezsin bu senin insiyatifine kalmış. niçin bu kadar ateşli bir şekilde konuya daldın anlamadım. neyse yinede farkında olmayarak incitmiş isek affola.
Al benden de o kadar.... ]
bu konu aylar once de acilmisti, o vakit daha kelli felli adamlar yorum yaptiydi bu sefer hicbiri yorum yapmamis....
ustteki benzetme zorlamayla da olsa "la makke.." cikiyor da is oraya varan dek....
bu urun oncelikle saglik acisindan faydali degil bence bu tarafina agirlik verin, coluk-cocuktan uzak tutun...
oteyandan bu icecegin dagitimcilari filan koyu musluman bilinir turkiyede, yani her tarafi celiski!...
kelli felli sen varsın ya yeter..
yusuf kanalın kelli fellisiydi ama ben geldikten sonra karizması gitti:=))ya ben kendimi cok begenmisim ha:=))
evet bu içecegi içmemeye davet ediyorum herkesi hem saglık acısından hem de düşman a.b.d için.
ARKADAŞLAR EĞER BU KOLA BENİ ÖLÜMDEN KURTARICAK OLSA BİLE İÇMEM.ÇÜNKÜ AKHENATON KARDEŞİMİN DEDİĞİ GİBİ BU ÜRÜN ALLAH TARAFINDAN LANETLENMİŞ VE DÜNYADA SAVAŞ ÇIKARMAKTAN BAŞKA İŞİ OLMAYAN İSRAİL TARAFINDAN ÜRETİLİYOR VE KARI DA MASUM İNSANLARI ÖLDÜRMEK İÇİN KULLANILIYOR.BİRAZ DUYARLI OLALIM LÜTFEN.SAYGILARIMLA
Kızıl elma zaten sitemizde birkaç arkadaş dışında bu konuya ciddi şekilde önem verilmiş ve de belirtilen ürünün kullanılmadığı belirtilmiştir. hem maddi açıdan hem sağlık açısından hemde düşmalarımızın kazanmaması açısından diyorum ki bu ürünü kullanmayalım.
SİZLERİN NE KADAR DUYARLI OLDUĞUNUZU BİLİYORUM METAL KARDEŞİM BENİM SÖZÜM SENİN BİR KAÇ KİŞİ DEDİĞİNE.YOKSA ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN ÇOK ŞÜKÜR SİZİN GİBİLERİNSAYESİNDE BATMIYOR BU DÜNYA
ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN KIZIL ELMA..ZATEN O Bİ KAÇ KİŞİNİN AMAÇLARI BELLİ ADAMLARDA NE SÖYLEDİKLERİNİN FARKINDA DEGİL ZATEN...
ya coşkun çok yaşa emi? yani sular idaresinde çalıştığını belli etmek zorunda mısın?.Demek 1 ton suya 1,13 ytl ha!.haahaahahahaha yav epeydir böyle gülmemiştim inan.Belli ki su parasını ödemeyen vatandaşlardan çok çekmişsiniz.Mesajın mükemmel olmuş cidden.Zaten bu konuyu dağıtan dağıtana...sen de belediye zaviyesinden ilginç bir bağlantı yapmışsın.Helal sana!..ve hürmetler tabii...çok güldüm,çoook.sağol.
Sanırım siz hiç haberleri takip etmiyorsunuz ben öyle diyincemi gözünüzü yumup ağzınızı açıyorsunuz haberleri okuyun bakalım ne diyor amerika israile 1 ay içinde yaklaşık 10.5 milyar dolar yardım parası göndermiş o zaman amerikan malı neden kullanıyorsunuz ve
kızıl elma
BU ÜRÜN ALLAH TARAFINDAN LANETLENMİŞ
demiş peki kardeşim kur'an da böyle birşeyi biz niye hiç duymadık yani sizde kafanıza göre laf çıkartmayın diyeceksin içinde alkol var diyelanetlenmiş ise piyasada sağlıktan tut diğer gıda ürünlerinin pek çoğunu kullanma çünkü onlardada alkol var
bende sizi okumuş bilgili insanlar sanırdım ama ne yazik ki yanılmışımişin aslını bilmedennerdennereye gücünüzün yettiğine yani coco-cola ya mı ses çıkartıyorsunuzyiyorsa amerikaya bir şey demiyorsunuz bakın bakim bu forum da hiç bu konuda amerika israile yardım ediyor diye cümle geçiyormu
bir de bana siz diyorsunuz vijdan yokbende size din yokderim
niye diyeceksiniz kendi kendinize o yazıyı ters cevirip kendinize göre ayarlıyorsunuz bi kere öyle birşey olsa o kadar müslüman ülke var ve türkiye din adamları niye ses çıkartmıyor demek ki öyle bir şey yok ve sizde kendi kafanıza göre ortalığı karıştırıyorsunuz
.
:)) mahmut yine bol keseden yazmışsın.. neyse sana eywallah demeden bu yazılarından kurtulamayacağız galiba...eywallah kardeşim. sen haklısın.
Valla gençler, sizler büyüklerden iyi tartışıyorsunuz. Bakalım kim kime fikirlerini kalp kırmadan kabul ettirecek
:)) walla öyle ama kalp kırmadan biraz zor oluyor galiba:)) gerci ben her ateşli tartışmadan sonra ''bilmeyerek kalp kırdıysam af buyrun'' diye ek yapıyorum:))
COCA COLA NIN SAHIBI, CNN DE YAPTIGI AÇIKLAMA ILE TEMMUZ "
AYININ TÜM GELIRINI VE BUNDAN SONRAKI AYLARIN KAR PAYLARINI ISRAIL DONANMASINA DEVRETTIGINI AÇIKLADI! .Coca cola yine devrede!!. Kapitalizmin ve Amerikan emperyalizminin simgesi olan Coca-Cola, sanki Amerikanın en çok vergi veren, Amerika'yı giriştiği tüm terör olaylarında destekleyen, Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de ve dünyanın heryerinde masumlara yönelik saldırıların mali destekçisi değilmiş gibi.
Asla Unutma! .
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.