Sorunlarımız Önerilerimiz

KANALIZASYON INSAATI BASLADI

admin Yönetici
Sayın müdürüm şeffaf belediyecilik anlayışıgereği gayet ciddi bir şekilde yaptıkları çalışmaları zaman zaman burada bizlerle paylaşıyor. Gerek fikirlerimizi önemsediğinden, gerekse yapılanları halka izah etme ihtiyacı duyduğundan, seviyeyi korumaya çalıştığımız bu forumu takip ediyor ve mesajlara katılıyor. Kendisine teşekkür eder ve bu medeni cesaretinden dolayı kutlarım.Sade bir esnaf Nizipli hemşeriniz olarak ve birazda inşaattan anlayan amatör olarak bende birkaç kelime arz etmek isterim. Konu görüşlere değer verildiği için açılmış ve bir konu açılmışsa olumlu düşünenler olduğu gibi olumsuz düşünenlerde çıkması gayet doğal. Hepimiz isteriz ki beş yıldızlı tatil köyü statüsünde bir yerde yaşayalım. Fakat eldeki imkanlar ortada. Nizip belediyesi hizmetin en iyisini en ucuza yapma gayreti içerisinde, bunu yaparken de sıksık vatandaşının fikrini alıyor. Herkesi memnun etmek tabiki mümkün değil. Bir çalışma yapılmazdan evvel sorun incelenir, vatandaşın fikirleri alınır, üst makamlara danışılır projeler üretilir, eldeki veriler masaya yatırılır, bir tarafa da maddi imkanlar konulur ve yönetim olarak bir karara varılır. Bu karar toplumun çoğunluğunun istediği karara yakın olmalıdır ki bugüne kadar öyle olmuştur. Bu projede de öyle olmuştur. En azından benim gördüğüm ve dinlediğim o.. Neticede belediyenin içerisinde değilim. Ortaya bir kanalizasyon sorunu çıkmış, bu sorun eldeki imkanlarla birlikte masaya yatırılmış ve sonuçta eski belediye başkanı Ömer PEKMEZ zamanında yaptırılan ve civardaki birçok belediyeye de buradan satışı yapılan boru şantiyesinde belediye alt brimi tarafından üretilen borular bu proje için seçilmiştir. Şimdi bir tarafta düşük maliyetle belediyenin kontrolü altında üretilen borular dururken, yaklaşık maliyeti 5 katı olan korugeyt boruların kullanılması gayet lüks olacaktı. Kaldı ki beton borular ilçemizde 18 yıldır az sorunluda olsa kullanılıyor.. Ramazan bey ve Latıf beylerin dostluğu yıllar öncesine dayanır, burada onları rakip görmek veya birbirlerinin yaptıklarına muhalif olduklarını düşünmek son derece yanlıştır. Burada projeyi Niziplilerin görüşlerine açmak ve fikirlerini almak isteğidir. Karşılığında olumlu olumsuz düşünceler var ki buda gayet doğaldır.. Özellikle belediye personelinin bu iki eski dostun arasına girmemelerinin gayet iyi olacağını düşünüyorum. Onlar gerek telefonla, gerek yüz yüze ve gerekse bu forumdan sık sık görüşüyorlar. Dostluklarının baki olması dileklerimle..
latifkaradag Üye
Aslında tekrar yazmak istemezdim ama konular çok sündürlüyor malesef.. 1.Bunu böbürlenmek için değil arkadaşlarıımın rahat olması için yazıyorum.Ben 14 yıllık meslek hayatımın 12 yılında 7 ayrı Belediyenin içmesuyu,kanalizasyon,içmesuyu arıtma ve kanalizasyon arıtma,isale hatları işlerinde şantiye şefliği yaptım.Dolayısıyla beton,betonarme,PVC,HDPE,CTP,AÇB,çelik,koruge her türlü boruyu kullandım ve tanıyorum.Yani proje çok uzağımızda değil. 2.Emel Hanımın rahat etsin.Proje İller Bankasınnın sayılı projecilerinden Ram-Tek Mühendislik tarafından hazırlandı.Arazide 20 yıllık deneyimli topograf arkadaşım işin başında. 3.Beton borular Belediyemizin kendi şantiyesinde hazırlandığından dozaj vs. parasal kaygılaradan uzak hazırlandı. 200 mm.çap için maliyetimiz 5 YTL/ m.iken Ramazan Abimin bahsettiği HDPE borunun birim maliyeti (geçen hafta aldığım fiyat teklifi 30 YTL/m.dir +.Şantiyede ürettiğimiz boruların yetmediği durumlarda ve özellikle zemin özelliklerinin problemli olduğu yerlerde koruge boru kullanabileceğimizi de belirtiyorum. Daha önce de yazdım son kez tekrar belirteyim.Ramazan Beyin görüşleri ister özel ister genel benim için çok değerlidir.20 yıldan fazla bir geçmişe dayanan dostluk dışarıdan bir iki cümle ile leke bile almaz.Ramzan Tarhan yazar ben de kendi açımdan alacağımı alırım.Selamlar .
Ahmet karadag Üye
Dostlar, Derviş Dörtbudak kardeşim yazısında ;" "Kusura bakmayınAhmet Bey!! belki ben yanlış tespitte bulunmuş olabilirim, sadece bu kendi düşüncelerim." şeklinde bir açıklama yapmış ancak kusura bakılacak bir durum görmüyorum. Çünkü benim yazdıklarım kendi düşüncelerim.Sizde kendi düşüncelerinizi yazmışsınız. İnsanların burada kendi düşüncelerini yazmaktan daha doğal bir şey yok ki.Neden kusura bakayım. Çünkü buranın özgür bir platform olması ve herkesin düşüncelerini yazmasının sonunda en doğru olanı bulmaya çalışmak daha güzel olacaktır. Bu nedenle Derviş Bey Kardeşim benimle aynı olsun veya olmasın düşüncelerinizi yazmanız beni mutlu edecektir. Belkide yanlış bildiğim bir konuda doğruyu bulmama yardımcı olacaktır. Bu nedenle sen yaz.İstersen bir konudaki düşüncen benimle zıtta olsan yine yaz.Eleştirilmek veya yanllış olduğum hususunun tartışılmasına alınmam.Bilakis memnun olurum. Bu işin sonunda DOSTLUK kazanacaktır. Selamlar Saygılar Edited by - Ahmet karadag on 7/3/2006 12:40:45 PM
Kumsal Üye
Kanayan yaraya merhem oldugunuz için Nizipliler ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım Yapılan bu hizmet öz ardı etmek bence nankörlüktür,Nizip layık oldugu yere gelecek .Yazın kavurucu sıcagına ragmen gecesini gündüzüne katıp çalışan arkadaşları tebrik ediyoruz cenabı allah yardımcıları olsun.Bu işe vesile olanlarada allah razı olsun
ibrahim Üye
. Edited by - metal on 17.12.2006 16:42:43
sakalli0727 Üye
bu işi bu kadar buyutmenin geregi yok .cünkü yapılması olagan işler bunlar.niye secildiler hizmet yapmayacaklarsa.belediyecilik zaten bu.hem zamanlamayı yanlış buluyorum keşkebaşka bi aylarda yapılsaydı .cünkü şimdi tamgurbetcilerin gelme zamanı ekonomininiyi olma zamanları ve gelen insanların yanında binlerce yabancı misafirle gelicekler ve o işleri görücek ayıpsayacak.sevgiler saygılar...manavgattan sevgilerle
oktay2 Üye
ALT YAPI ÇALIŞMASI EN KÖKLÜ ÇALIŞMALARDAN BİRİSİDİR.CELAL DOĞAN'A 3 DÖNEM SEÇİM KAZANDIRAN TEK ŞEY ALY YAPIYA VERDİGİ ÖNEMDİR.PARTİSİNİN KISIR DÖNGÜ SİYASETİNDEN DOLAYI 4.KEZ SEÇİLEMEDİ.ALDIĞI OYLARDA TAMAMEN KİŞİSEL BAŞARI OYLARIYDI.BUNUN GİBİ BİRÇOK ÖRNEK VERMEK MÜMKÜNDÜR.ONUN İÇİN ALT YAPIYI İHMAL ETMEYEN YÖNETİMLER HEP YÖNETİMDE KALIRLAR.NİZİP BELEDİYESİNİN GEÇ KALDIĞI KANATİNİ BEN DE TAŞIYORUM.AMA YAPILAN ÇALIŞMA SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞMEDİR.
saldiray27 Üye
hayırlı olsun ne diyelim...
Cali Üye
seLam a.. sakallı abim sende düşünceni yazmışsın belki sende bir yerde haklısın ama düşüncen benım kafama yatmıyor daha dogrusu anlama veremedim neden dersen! 1.Zamanlama Mükemmel: kışın yagmurda karda sogukta orada senın calıştıgını düşün ellerin buz tutmuş soguktan calişamıyorsun birde tepene goklerden rahmet yagıyor 1 aylık işin varsa bunu ancak 2 ayda bitireceksin 2.Nizip in o mahhallesine binlerce ( 1000 ) gurbetci gelmez taş catlasa 100 kişi gelir. o binlerce dediginiz gurbetciler yani en fazla 100kişi bunu ayıpsayacaklarına bilhassa tebrik etmeleri lazım cunkü gece gundüz demeden calişan yöneticiler bunu hak ediyor.birde abim bizim buraya gelse gelse en fazla zeugmaya sezon boyunca 1000 kişi gelir oda akşamına cekip gider yanı o mahallenin yanından gecerler gormezler bile oranın halini verhasıl kelam bence sen olaya daha degişik bir boyutla bakmışsın ama ( bence) yanlış simdiden beni anlayışla karsılayacagından tesekkur ediyorum... SabredeLim MevLam NeyLer,NeyLerse MevLam Güzel EyLe... NİZİP SPOR İÇİN EL ELE VERELİM
sakalli0727 Üye
cali kardeş her görüşe saygımız vardır.onun için tabiki saygıyla karsılıyorum düşünceni.sen başka boyuttan bakmıssın ben başka.ama yinede üstte ki görüşlerimde ısrar ediyorum.
yabancı Üye
selamlar... belediyelerimizin yapması gereken işler veya görevler çoğumuzun bildiği gerçekler.... takdire değen bir çalışma başladığında ya da yapıldığında,' bu zaten görevdir' zihniyeti,itiraz edilemeyecek yada eleştirilemeyecek bir konu olduğunda başvurulan bir muhalefet tarzı gibi gelir bana... eğer zaten görev ise; önceki dönemlerde gereken hizmet yapılmamış demekki... ve madem görevlerini yapıyorlar,takdir etmekten kaçmamak lazım değil mi..... eleştirinin sonu yok tabi ki... ama önemli olan yapıcı eleştirilerde bulunmak ki görev başınadakilerin de bu eleştirileri dikkate alacağından eminim.. başlatılan çalışmalar,küçümsenecek şeyler değil.. başarılar diliyorum...
sonsuzmavi Üye
kanayan pıhtılaşan tekrar kanayan tekrar aynı evreleri geçiren başlı başına büyük bir sorun idi.İnşallah memleketimiz tam manasıyla yerli yerine oturur.Kayser'ide bir yere yapı yapılmadan önce en başta alt yapı hizmeti sağlanıyor ve bu şehir gerçekten nezih ve refah için de neden diye sormakla olmuyor bizlere düşen görevler de var bu hiyerarşi içinde inşallah devam ederiz.Tüm emeği geçenlerden ALLAH razı olsun ve RABBİM kolaylık versin.
alp27 Üye
işin maddi külfetinide unutmayalım arkadaşlar latif beyi imam hatipden tanırım bir işe başladımı mükemmel şeyler meydana getirir,daha iyi bir Nizip için elele sevgi ve saygılarımla.
akdem taner Üye
ATATURK MAHALLESİNİN KANALINA YENİ BAŞLANMIŞ MİMAR SİNAN MAHALLESİNİN KANALİZASYON ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK İLGİLİLERE DUYURULUR SAYDILARIMLA TANER AKSU
yusuf Üye
"taner aksu" hemsehrim gayet nazik kibar sekilde bir hafta oncegayet iyiniyetli bir soru yoneltmis, bize....henuz bir cevap lutfemediler?!.....
alakus Üye
Atatürk mahallesi bittiği zaman.
sakalli0727 Üye
hahahahaahahahaha valla gülüyom helal olsun alakus abi az ve öz yazmıssın.sen beni güldürdün allah ta seni güldürsün.ve belediye ye önerim bu işleri bi daha ki sefere daha erken aylarda ele almanızı istiyorum.bu aylarda yapılacak iş degil gerçekten .allahın ayı mı bitmiş 12 ay var tam gurbetcilerin zamanına denk getirmemelerini öneririm.
yusuf Üye
peki ne zaman bitecekmis "ataturk mahallesindeki" calisma?... ciddi ve doyurucu cevaplar verirseniz kurum olarak daha uygun olur!....
neo Üye
EVET GÜZEL DEMİŞ RAMAZAN KARDEŞİMİZ... BİDE BU BORU HATLARI SANKİ 10-15 YILLIK KISA VADELİ GİBİ OLUYOR.. YAV BU NİZİBİN EŞİP KAZILMASI HİÇ BİTMİCEKMİ.. YANİ ŞÖYLE BÜYÜK TÜNELLER NE ZAMAN YAIPLACAK EZİYET OLMADAN .. BÜYÜK TÜNEL EŞİLDİĞİ VAKİT ELEKTRİK, DOĞALGAZ, TELEFON,SU, KANALİZASYON HEPSİ BİR ARADA VE BİDAHA EŞİLMEDEN YAPILAMIYORMU? HEM STRATEJİK OLARAK TA KULLANILABİLECEK ŞEKİLDE OLMUYORMU? SAYIN İMAR MÜDÜRÜMDEN Bİ CEVAP LÜTFEN... SAYGILARIMLA

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim