Basından Nizip Haber

Çocuklarımız Nereye Gidiyor ?

ahmetaksoy Üye
14.haziran 2006GÜNÜ BU MUHTEŞEM PROGRAMIMIZA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.. https://www.nizip.com/pic_show.asp?PICID=693 ÇOCUKLARI SEVEN VE ONLARIN GELECEĞİNE UMUT IŞIĞI OLMAK İSTEYEN,TÜM DUYARLI AİLELER DAVETLİDİR. Nereye gidiyor bu Gidişat?Bu ÇOCUKLARA sahip çıkmazsak, geleceğimizi karartmazmıyız. Bu çocukların okulda olmaları gerekmiyor mu? Anne ve Babaların çocuklarıyla ilgilenmeleri gerekmezmi? Çocuklar sokaklara mı ,mahkum edilmeli idi? Bu körpecik omuzlara dünyanın yükünüyüklemek,insafsızlık değil mi? *Çocukları koruma derneği kurucuları olarak 14hazirançarşamba günü saat belediye düğün ve nikah salonunda bir oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek olan oyunu tüm hemşerilerimizin seyretmelerini arzu ediyoruz. Başta başkan S.Ahmet UZUN, Mehmet GÖREL, ben Ahmet AKSOY ve 6 tanede ilkokulda okuyan öğrencimizin oynadığı oyun, çok acıklı, düşündürücü, nasihat ve duygu yüklüdür....Ayrıca tüm veli ve öğrencilerin seyir etmesinde yarar vardır. Bu nedenle tüm hemşerilerimizin yakınlarına duyurmalarını ve oyunu izlemelerini bekliyoruz. BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN, ÇOCUKLARIMIZA SAHİP OLALIM?.. Ahmet AKSOY Çocukları koruma ve dayanışma derneği y.k.üyesi ve şb.sekreteri Edited by - ahmetaksoy on 26/05/2006 16:18:01
Huzi Üye
Yaw Ahmet abi maşallahınız var vallaaaa...... Kültürel faaliyetler dolu dizgin... Bravoooo...
ahmetaksoy Üye
sevgili,huzeyfe, tüm bu çalışmaları ben ve bütün arkadaşlarımız,geleceğimiz olan ,çocuklar için yapiyoruz.sevgi ve selamlar.
alakus Üye
Çocuklar çiçektir soldurmayalım. Onlar için bütün güzellikleri önlerine serelim.Öyle yetiştirelim. Güzel bir TÜRKİYE geleceği için her konuda destek verelim. Ve sayın AHMET AKSOY'ada çabalarından dolayı teşekkür edip bu konuda hep yanında olalım. Saygılar,.
ahmetaksoy Üye
Sevgili ALAKUŞ, teşekkür ederim.sizin gibi dostlara.sagolun
ahmetaksoy Üye
oyunumuz mütiş olacak,dün prova yaptık,ayrıca elemelerde yaptık ,şu an afiş ve davetiyeler hazır.herkesi açık davet ediyoruz.sevgiler SANAT DOSTLARINA Edited by - ahmetaksoy on 13/05/2006 11:23:53
çağlayar86 Üye
Çocuklarımıza hepimiz sahip çıkmalı ve onları korumalıyız.Çocukları koruma derneği başkanı sayın Seyit Ahmet Uzun ve Mehmet Güral hocamızın ve Ahmet AKSOY'un bu konudaki çalışmalarını canı gönülden destekliyorum.Oynayacak olan çocuklarda kesinleşmiş ve çalışmalar başlamıştır.Bilhassa ben kendim çalışmalarını gördüm ve gösterdikleri gayretitakdir ettim.Hocalarımızın ve çocuklarımızın oynayacağı bu oyunun büyük bir yankı uyandıracağına inanıyorum.özellikle oyunun afişini ve içeriğini görenler benim ne demek istediğimi anlayacaklardır.. Edited by - ahmetaksoy on 13/05/2006 11:34:06
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Ahmet bey öncelikle güzel yüreğinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. artık öyle bir devirde yaşıyoruz ki insanlar ancak çıkar elde edebilecekleri organizasyonlar düzenliyorlar. oysa sizin tertip ettiğiniz tüm organizasyonlar veetkinlikler yardıma muhtac insanlarayönelik. hiç bir çıkar beklemeden yaptığınız bu güzel işler için sizi ve ekibinizi kutlarım. 16 mayıs akşamı belediyedüğün salonunda olacağıma emin olabilirsiniz. saygılarımla....
ahmetaksoy Üye
çok teşekkürler dostlar,bizim proğram halka açık olup.ücretsizdir.saygılar
leylacan Üye
16 mayıs ta inşallah salonda olacağız ailecek.şimdiden kutluyorum oyuncuları
ahmetaksoy Üye
sevgili kardeşim,başımızüstüne bekleriz.öncellikle erken gelirseniz.gerilere oturmamış olursunuz.saygılar.
Huzi Üye
Niye gerilerde adammı yiyorlar...Ben gelir en arkada otururum..
ahmetaksoy Üye
sevgili huzeyfe? söylem deki amacım,bayanlar arkaya düşmesin diye,nezaketen söyledim.o bizim saygıdan dolayi söylemek istedim.sende herşeye hemen recete yazıyorsun? sevgiler
aLoNe Üye
vaLahi bravo ahmet aßi sana
aLoNe Üye
Sizin gibiler sayesinde bunlra care bulunur işşallah aßicim güzel etkinlik bunlkar
ahmetaksoy Üye
sevgili ADMİN, emeğine ve yüreğine çok teşekkür ederim.saygılar
ahmetaksoy Üye
sevgili kardeşim ,kadir bey ve arkadaşları, sizlerin güzel düşünceleri ve sevecenliğinize çok teşekkür ediyorum.bu etkinliğimiz sadece benle değil tüm ekip arkadaşlar ve mühterem başkanımız,S.Ahmet UZUN ve usta edebiyatçı Mehmet GÖRAL ve miniklerin kabiliyetleri ile bişeyler yapiyoruz.yeterki yararlı bişeyler topluma yansıtalım.sevgiler
mahir teldüzen Üye
ilçemizde bu tür etkinliklerin olması sevindirici bir gelişmedir herkesin üzerine düşeni yapması gerekir.Bu tür çalışmalardan dolayı çocukları koruma derneği kurucularını kutluyorum.
ahmetaksoy Üye
bu arada,derneğimiz kurucularından,sevgili orhan çelik e ,çok teşekkür ediyorum.o gerçekten bir yürektir.çünkü elimiz ayağımız oldu,bence orhan çelik her derde deva bulmaya çalışıyor?sevgili kardeşime çok teşekür ederiz.
admin Yönetici
Şu sıralar Nizipde yapılan etkinliklere destek olmak lazım. Hiç olmazsa izleyici olarak gitmekte fayda var. İşyerimdeki yorgunluğumdan dolayı öncekileri izleyememiştim. Fakat foruma yazan arkadaşların güzel yorumlarını okudukça gidemediğime üzüldüm doğrusu. Bu geceninkini kaçırmamayı kafaya koymuştum. İyikide gitmişim. Hayatın görmediğimiz belkide görmek istemediğimiz bir yönünü seyrettim bugün. Onları sokakta gördükçe normal birşeymiş gibi geliyor insana, sanki normalmiş gibi. Bu gece Ahmet bey ve arkadaşları bir başka açıdan gösterdiler hayatı bizlere. Teşekkürler Ahmet bey, Seyit hocam... İnanın daha ilk başlarda gözlerim doldu. Öyle kolay ağlayan bir insanda değilimdir ama oradaki atmosferdenmidir yoksa duygulu cümlelerdenmidir nedir ?Gözlerimin neden dolduğunu anlayamadım ilk başlarda.Çocuklar öyle yürekten oynadılarki oyunu, buyüzden sandım ilk başlarda. Fakat çocuklar rol yapmıyor kendilerini oynuyorlarmış. Evet sizinde anladığınız gibi çocukların birçoğu gerçek sokak çocuğu. Sokak çocuğu derken balyci falan anlamayın, hani ekmeğini taştan veya oyundaki gibi mendilden, ayakkabıdan, sakızdan, simitten çıkaran çocuklar... İşte oynayan onlardı veya daha doğru değişle kendilerini oynayan kendileriydi. Daha oyunun ilk başında bir delikanlı çıktı (sanırım o sokak çocuğu değildi) ayakkabı boyacısı rolünü üstlenenlerden biriydi. Şahsen tekrar dinlemek isterim. "İşte ben hayata senin ayakkabılarının bağından tutunuyorum amca " değişi beni ençok etkileyen cümlelerden biriydi. Hele o kız çocuğunun duaları yokmu ve ilahisi gerçekten dinlenmeye değerdi. Birde hanım kızımız çıktı iki türkü seslendirdi, öyle yürekten söylediki arkada fon müziği olmamasına rağmen izleyenlerin yüreğine kazıdı türkülerini.. Öyle basit bir dekor ve oyun, öyle amatör bir oyunduki tam hayatın kendisini yaşattı Ahmet bey ve arkadaşları ve çocukları bize bu akşam. Basit ve amatör fakat hayatın tam kendisi. Teşekkürler arkadaşlar emeğinize yüreğinize sağlık zamanınıza bereket olsun.
Huzi Üye
Nizip'te olup seyretmeyi isterdim ama nasip kısmet diyelim... Deli Kadir abim yine oynadımı..?.
leylacan Üye
teşekkürler.kısa bir proğram oldu.daha çok tanıtım amaçlanmış .yine de aksoy abinin okuduğu şiir çok etkiledi beni.bir özürlü çocuğun ta kendisi olarak yazgısını,toplumun bakışını babanın memnuniyetsizliğini,annenin korku ve sevgi arasında gidip gelmesini iyi anlattı. bravo derim. yürekten okuduğu için kutlarım.ahmet seyit hocamızın konuşması güzeldi.ama küçük bir eleştiri yapayım.konuşmasında kuşatıcı,kucaklayıcı merhametli olmasını mayın tarlası biraz fazla söylendi.yine de kutlarımöncülük ettiği içinbu işe. çocuklara diyecek yoktu kendilerini oynadılar.yalnız gecenin finalinde çocuklara sahip çıkan bir kaç hayırsever de çıkıp bir şeyler konuşsaydı fena olmazdı.çocuklar gerçek hayata geri bırakıldılar gibi oldu. her şeye rağmen bravo derim bu cesaretinize yine de.sevgilerle Edited by - ahmetaksoy on 17/05/2006 09:47:59 Edited by - ahmetaksoy on 17/05/2006 09:51:14
dervisdörtbudak Üye
CİLT NO = YOK SAHİFE NO = YOK HANE NO = YOK BUNLARDA NE BEN SOKAK ÇOCUĞUYUM ABİİİİİ..!!! Evet, gerçektende geceye damgasını vurdu Bedirhan GÖKÇE''nin bu güzel şiiri. Hele okuyana ne demeli, ancak bu kadar yürekten okunurdu.Yüreğine sağlık güzel çocuk. Gecenin detayına geçecek olursak; gerçekten de duygu yüklü bir geceydi. Oyunda şu anki hayatlarını oynayan bu çocuklar, gerçekten toplumdaki yerlerinin sokaklar olmadığını bizlere gösterdiler. İnanıyorum ki; izlemeye gelen tüm davetliler buna şahit olmuştur. Ancak burada değerli başkanımız Sayın S.Ahmet UZUN ve biz kurucu üyeleri üzen tek şey; proğrama yerel yönetim ve devlet ricalinden teşriflerin olmamasıydı. Hal böyle olunca acaba nereye kadar devam eder bu uğraşlarımız onuda kestirmek mümkün değil. Ama şu bir gerçek ki, sosyal hayatın en büyük sorunu olan SOKAK ÇOCUKLARINA öncelikle destek vermesi gerekenler bu desteği onlardan esirgediler. Ancakproğramı sonuna kadar takip eden ve çocuklara gereken sevgi ve şefkati gösteren değerli Milli Eğitim Müdürü''müz Sayın Mahmut KURT''a buradan özellikle teşekkür ediyoruz.. Edited by - dervisdörtbudak on 17/05/2006 00:51:06
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Dün gece bizde proğramı seyredenler arasındaydık. defalarca ayağa kalkarak alkışladım. sokak çocukları ancak bu kadar samimi anlatılabilirdi. Emeği gecen tüm dostlara teşekkür ediyorum. Lütfen bu insanları yalnız bırakmayalım. Gündüzdensonra gecenin geleceği ne kadar aşikâr isesokak çocuklarınasahipçıkmaz isek sonunda toplumun kanayan yarası olacakları da bir o kadar aşikârdır. Ahmet aksoy'a, Ahmet Uzun hocama, Derviş dörtbudak abime maddi _manevifedakârlıklarından dolayı ve ismini bilmediğim bir çok gizli kahramana güzel yüreklerinden dolayı teşekkür ederim. gecede rol alan tüm çocukların ellerinden öpüyorum. bence eli öpülesi çocuklar hepsi.. saygılarımla.........

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim