Ateizm ,Din degildir,çünkü ne Îlahi bir kitabi var nede bir elçisi var. Ayrica bunlarin ne anlama geldigini iyi biliyorsun Selamlar Ben Nizipli Ahmet..M.KÜÇÜK;276004 wrote:neyle alakası vardır sen söylede öğrenelim o zaman.
Genç Muhabbet
Özlü Sözler
Ahmet beni yalnız bırakma bunlarla başa çıkamıyorum:Ddevgencler27;276086 wrote:Ateizm ,Din degildir,çünkü ne Îlahi bir kitabi var nede bir elçisi var. Ayrica bunlarin ne anlama geldigini iyi biliyorsun Selamlar Ben Nizipli Ahmet..
Beraber basa çikariz,Kafana takma. Bütün NIZIP'lilere Selamlarmüslüm akpek;276087 wrote:Ahmet beni yalnız bırakma bunlarla başa çıkamıyorum:D
Budizmin brahmanizmin,hinduizmin v.s tüm yerel ve kabile dinlerininde ne bir ilahi kitabı nede bir elçisi var. O dinlere inanan milyonlarca insan var,şimdi git onlara şunu söyle; Sizin ne bir peygamberiniz nede bir ilahi kitabınız var gelin bu işten vazgeçin de bakalım sana ne söyleyecekler...Bir inanışa din denmesi onun mutlaka doğru olması anlamına gelmez.İnansızlıkta bir inanç olduğuna göre ateizmde ona inanlarlar için bir inançsızlık dinidir.Bugün hrıstiyanların ve musevilerin birer tane bozulumuşta olsa kitabı ve birer peygamberi var,peki bu din inanışı doğru bir inanışmı hayır,olayı birde böyle düşün bakalım.Herkesin cehenneme gitme hürriyeti var bunu engelleyemeyiz. Ha sen ne düşünüyorsun bu konuda dersen onu kur-an cevaplasın “Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i İmran: 19) “Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o âhirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i İmran: 85) “Şüphesiz sizin bu ümmetiniz bir tek ümmettir. Ben de sizin Rabbinizim. O halde benden korkun. Amma ne var ki, insanlar din hususunda kendi aralarında parçalara bölündüler, çeşitli kitaplara ayrıldılar. Her bölük, her parti kendi tuttuğu yoldan memnundur, yanında bulunan (din veya kitapla) sevinmektedir. Şimdi sen onları bir süreye kadar kendi sapıklıkları ile başbaşa bırak! Kendilerine verdiğimiz servet ve oğullar ile, onların iyiliklerine koştuğumuzu mu zannediyorlar? Hayır, onlar işin farkında değiller.” (Mü’minun: 52-56) Selamlar sanada. Bende Nizipli Mahmutdevgencler27;276086 wrote:Ateizm ,Din degildir,çünkü ne Îlahi bir kitabi var nede bir elçisi var. Ayrica bunlarin ne anlama geldigini iyi biliyorsun Selamlar Ben Nizipli Ahmet..
Ben tartışmaya değecek kadar önemli bulmuyorum bu konuyu. Çünkü Felsefeci arkadaşların genelde işi budur. Ortalığı bulandırmak, yıpratmak, görmezden gelmek, realitelerin dinamikleriyle alay etmek ve KESİN RET..MUTLAK RET..Sıfır elde var SIFIR.
Iyi aksamlar,bu saydiklarim hepsi din olarak tanimlarlar.
Ateizim,kendisini din olarak tanimlamaz.
Bu Konu Burada bitsin Bence.
Hepinize iyi aksamlar.
Ben Nizipli Ahmet.
Ateizim kendini din olarak tanımlasa ne olur tanımlamasa ne olur.Bilgin varsa delillerle konuş, yoksa otur dinle.:(
Gülerken herkes eşlik eder, ya aglarken. Basarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edin ki; kotü gün kapını çalınca kapıya seninle beraber baksın
Benim böyle ufak tefek seylerle ugrasacak(yazisacak) zamanim Yoktur. Böyle konulari Lise ögrencileri tartisir. Bütün NIZIP'lilere Selamlar.M.KÜÇÜK;276178 wrote:Ateizim kendini din olarak tanımlasa ne olur tanımlamasa ne olur.Bilgin varsa delillerle konuş, yoksa otur dinle.:(
O zaman vaktini boş işler yerine daha akılcı ve faideli işlere harca, buralarda heba olma.. Kapiş! ;)devgencler27;276185 wrote:Benim böyle ufak tefek seylerle ugrasacak(yazisacak) zamanim Yoktur. Böyle konulari Lise ögrencileri tartisir. Selamlar Mahmut(nizipli). Bütün NIZIP'lilere Selamlar.
Kapasiten bilgin belli oldu, haydi sen al bir lolipop bak işine bir daha da anlamadığın yerlere yazı yazma...Hadi yallah.devgencler27;276185 wrote:Benim böyle ufak tefek seylerle ugrasacak(yazisacak) zamanim Yoktur. Böyle konulari Lise ögrencileri tartisir. Selamlar Mahmut(nizipli). Bütün NIZIP'lilere Selamlar.
GÜNÜN SÖZÜ
Ne tuhaf değil mi? “Sensiz yaşayamam” diyen insanların hepsi yaşıyor, ama başkalarıyla!
Günün değil, Asrın sözü olmuş ;)M.KÜÇÜK;276224 wrote:GÜNÜN SÖZÜ Ne tuhaf değil mi? “Sensiz yaşayamam” diyen insanların hepsi yaşıyor, ama başkalarıyla!
minareyi çalan kılıfını uydurur.
Serhat sen baya dertlisin galiba...
Dert yok abi sen kuzu çevirmeye devam et
KUZU ÇEVİR DERT GÖRME bunu da ben uydurdum. :D
Biraz daha hafızanı zorlasan akraba çıkacağız.ha gayret mahmut abi.
Olgun insan güzel söz söyleyen değil söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyendir. (Konfiçyus)
Bir atı suyun başına siz götürebilirsiniz ama ona suyu siz içiremezsiniz.
Kelimelerin gücünü anlamadan,insanların gücünü anlayamazsın. (confucius)
Sen seni bil, sen seni. sen seni bilmezsen sen seni. Patlatırlar enseni.
Halep oradaysa arşın buradadır.
İyibir yürek karşısında insanlık selama durur (HİDO)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.