ALTINBAS LISESINDEN MÜHTESEM TIYATRO,YARIN AKSAM,SAAT.20,00 DA,BELEDIYE DÜGÜN SALONUNDA SAHNELENECEKTIR.TÜM SANAT SEVERLER ÜCRETSIZ DAVETLIDIR.
ALTINBAS LISESI ,Basarili ve azimli Edebiyat ögretmeni,Mehmet GÖRAL in, ögrencilerle hazirladigi,ustad NECIP FAZIL in eseri ,REIS BEY ,çok muazam bir çalisma ile sanat severlere sahnelenecektir.
Altinbas lise si,idareci ,ögretmen,ögrenci velileri ve okul ögrencilerinin merakla bekledigi ve özenle hazirlanan oyun un büyük bir ilgi ile begeni kazanacak olan oyun ,izlemeye deger oldugu gibi,usta Edebiyat ögretmeni Mehmet GÖRAL in daha önceleride hazirladigi oyun ve benzeri çalismalarda büyük bir begeni kazanmisti.
okul aile birligimiz olarak,bu lisemizde hazirlanan ve düzenlenen tüm falliyetleri destekliyor ve alkisliyoruz.
A HMET AKSOY
okul aile birligi yönetim kurulu üyesi
Nizipden Duyurular Etkinlikler
Bu Tiyatroyu Kaçirmayin:Reis Beyi Mutlaka Izleyin
Reis Bey Türk Sinamasinda Da Konu Olarak Işlenmiş Ve Haluk Kurtoğlu'nun Usta Oyunculuguyla Sergilenmiş Duygu Yüklü Bir Eser. Hele Birde Eserin Senaryosu Ustad Necip Fazil Kisakürek'in Reis Bey Kitabindan Alininca Farklibir Değer Kazaniyor. Bu Tiyatro Bence Kaçmaz Ama Izleyicilerin Mendillerini Hazir Bulundurmalari Tavsiye Edilir......
mükemmel bir tiyatro şahaseri,tebrikler aksoy müthiş iş çıkarmışsın.böyle arkadaşları hep desteklediğini biliyorum.nizibimize dehşet bir tiyatro kazandırcağına şüphem yok.aile birliği olarak reis beyi şehrimize getirdiğin için sağol.piyasada tiyatrocuyum diye gezen bir haftalık tiyatroculara iyi bir ders olacaktır
yalnız bu ekibi konaklama masrafını kim karşılıyor.bir esnaf olarak üzerimize düşen bir şey var mı.
her maddi şeye hazırız.
Reis Bey acımasızlığa ve sevgisizliğe mahkum edilmiş bir yüreğin, yanlışlığı yaşamanın sonucunda hissettiği sevgi ve duygu dünyasını insanlarla paylaşma mücadelesini veren bir adamın öyküsü. Gerçekten duygu yüklü ve ağlamayı, ağlayabilmeyi paylaşmanın yardşmlaşmanın bir ürünü olarak sunan bir yapım. provalarını izledim. gençlerimizin ve Mehmet Göral Beyin performansı oldukça iyiydi. Sanıyorum Nizip halkına 'Sandıktaki Sır' adlı güzel ve keyifli oyundan sonra bir de duygu yüklü bir tiyatro izleme zevki tattıracaklar.
Nizip'te bu tür kültürel faaliyetlere katkıda bulunan ve bizlere güzel seyirler izlettirerek, tiyatroyu sevdiren arkadaşlara başarılar dilerim.
Reis bey oynanması oldukça ağır bir oyun. Bu açıdan ele alındığında bir okul tiyatro kulübü olarak böyle bir çalışmayı sahnelemeye çalışmak cesur bir yürek ister. Bu yürekliliği gösteren Yahya Altınbaş Lisesi öğrencilerini idarecilerini ve oyunu yöneten ve oyunda rol alan Mehmet Göral beyi tebrik ediyorum. tüm halkımıza iyi seyirler dilerim.
sevgili arkada??m,
bu tiyatro yu alt?nba? lisesi hazırl?yor,ben sadece okul aile birli?i yönetim kurulu üyesiyim.ben elimde geldi?ince destek vermeye çalışıyorum.oyun oynuyanlar? candan kutlar?m.
Yalansevmez karde?im,ad?n gibi ol."Bir haftal?k tiyatrocu " dedi?in insanlar bu memlekete hizmet ediyorlar.Onlara tesekkür edece?ine ortal??? kar??t?rmaya çalışıyorsun.lütfen.
?n?allah di?er tiyatro gibi yine kaç?rmay?z...Ama gelmek için ?artlar? zorlayaca??m...
sevgili huzeyfe,
ve de?erli kat?l?mc?lar,bügün muhakak RE?S BEY? kaç?rmay?n.mutlaka bekleriz.sevgiler
Duygu yüklü, ibret verici, çok ba?ar?l? bir çal??mayd?.Mehmet GöRAL Hocam?z?, ö?rencilerimizi ve eme?i geçen herkesi kutlar?m..
07/04/2006 tarihin saat 20.00 da sergilenen reis adl? tiyatroya ilgi büyük olmu? ve seyirciye çok güzel duygu yüklü bir oyun sergilenmi?tir.Öncelikli olarak tiyatroyu yöneten Yahya Alt?nba? LisesiEdebiyat ö?retmeni MehmetGöralReis Bey adl? karekteri çok güzel bir ?ekilde canland?rm?? ve büyük be?eni kazanm??t?r.
Ayr?ca Yahya Alt?nba? Lisesi ö?rencileride verilen rolleri çok iyi bir ?ekilde ifa etmi?lerdir.Gerçekten tiyatro ö?rencileri sosyal ve kültürel alanlarda aktif k?lmak amac?yla gerçekle?tirilmi? ve ö?renciler bu a??r ve muhte?em oyunun hakk?n? vermi?lerdir .Ö?rencileri ve Mehmet Göral beyi tebrik ediyor bu oyunun bir kaç kez daha sahnelenmesini temenni ediyorum.
Bu arada tiyatroyu izleyen Gaziantep milletvekili say?nMehmet Sar? Nizip Belediye Ba?kan? Say?n Hac? Fevzi Akdo?an ve i?lçe Millie?itim Müdürü SAYIN Mahmut Kurt'u bu tür etkinliklerin yan?nda olmalar? ve desteklemelerinden dolay?da tesekkürlerimi sunar sayg?lar?m? belirtirim.
Abicim gerçekten tebrik ediyorum,duygu yüklü bir oyundu... Tekrar oynan?rsa yine gidece?im...
ßak ak?am isim vard? gidemedim cook merak ettim tekrar oynan?rsa gidece?im gercekten emek verilen ßi?ey inkar edilmez emek gormusse kesinlikle guzeLdir neyse tekrar bekleyeceyiz . . .
tek KEL?ME ile ,harika idi?
eme?i geçenlere minettar?z. RE?S BEY bir kaç gün sonra tekrar oynayacak,herkesi kutluyorum.
BEN HAYATIMDA BÖYLE B?R T?YATRO GÖRMED?M.HEP?N?Z MUHTE?EMD?N?Z.
AHMET BEY S?Z?DE TAKD?R ED?YOM.S?Z?NLE TANI?MAYI ÇOK ?STERD?M.
ben ne yapt?m ki,muhterem karde?im,
as?l ba?ar? Mehmet GÖRAL ve ö?rencilerinindi,biz sadece okul aile birli?i olarak ev sahipli?i yapt?k.
as?l utnmas? gerekenler,sanat,sanat deyip te destek vermeyenlerdir.sözüm onlara?
ben gerçekten her türlü falliyetin destekçisi ve hizmett çisi olmaya her zaman var?m.yeterki insanlar dürüst olsün.iki yüzlü olmas?nlar....................
tebrikjler aksoy.mükemmeldi oyun.sanat sanat diyen kimlerdi biraz açıkla miilet ö?rensin abi be.
bunlar? tan?yal?m.senin hakk?n? teslim etmeyene adam demem
gözlerinden öperem.
sayg? de?er arkada?lar?m do?rular? dinlemek, gerçeklerin söylenmesi nedense bir çok insan?n zoruna gidiyor. Benim anlamad???m Sanat-ç? kim? organizasyonu kim üstleniyor, bu Ahmet Aksoy isimli arkada? neyin nesi? LÜTFEN ama LÜTFEN bir?eyler yapan insanlara yol açal?m.
al?nt?:
"quote" aliy?ld?r?m demi? ki:
sayg? de?er arkada?lar?m do?rular? dinlemek, gerçeklerin söylenmesi nedense bir çok insan?n zoruna gidiyor. Benim anlamad???m Sanat-ç? kim? organizasyonu kim üstleniyor, bu Ahmet Aksoy isimli arkada? neyin nesi? LÜTFEN ama LÜTFEN bir?eyler yapan insanlara yol açal?m.
ben mi üstlenmi?im.ben zaten izah etmi?im.iyi oku? bu kadarda olmaz?bunlar ne yapmak istiyor.anlam?? de?ilim?anlayan var m??
Burada tart???lacak konu Ali, Veli de?ildir.Ortada emek verilmi? mükemmel bir eser var.Reis Bey oynanmas? çok a??r olan bir eser oldu?u halde arkada?lar?m?z oyunun hakk?n? fazlas?yla vermi?tir.Ben oyunu seyrettim inan?n çok duygu yüklü ve insanların ders çıkaraca??, ibret alaca?? temalar vard?.
Oyuncular?m?z? kutlar?m.Yeni eserlerini seyretmeyi merakla bekliyorum.
Bundan sonra yapaca??m?z: Nizip'te bu tür etkinlikleri nas?l geli?tirebiliriz fikir al??veri?i olmal?d?r.
Noluyoooooooo burada......!!!!
Geçen sergilenen okul müsameresinde eme?i geçenlere kucak dolusu tesekkürler... Bize keyifli bir izlek ya?att?lar.Haseten Mehmet Göral seni tebrik ediyorum.Teknik imkans?zl?klara ra?men fena bir yönetim de?ildi.Ama oyunculu?un, tek ba??na bütün bu aksakl?klar? yerle yeksan etti.Sevgili karde?im kutluyorum seni ve eme?i geçenleri.......?yi ki vars?n?z.........
Say?n ali y?ld?r?m bey;
Bu oyunun organizasyonunu ?lçe Milli E?itim Müdürlü?ü ile Yahya Alt?nba? Lisesi idaresi ortakla?a yapm??t?r.Ahmet Aksoy ise Okul aile birli?i üyesi olup gönüllü olarak katk?da bulunan birisi.Biliyorsunuzki bu i?in as?l aktörü Yahya Alt?nba? Lisesi Edebiyat Ö?retmeni say?n Mehmet Göral bey.Bu oyun amatör oyuncular taraf?ndan düzenlenmi? ve gerçekten iyi bir oyun ortaya çıkart?lm??t?r.Burada amaç ö?rencileri bu tür aktivitelere katmak ve ö?rencilerin baz? yeteneklerini sergilemektir bundad bana göre ba?ar? sa?lanm??t?r.Eme?i geçen herkese tesekkür ediyorum.
güzel bir eser ve güzel bir oyun.mehmet beyi ve o?uz beyi tebrik ederim.Yakla??k 3 ayd?r hazırl??? yap?lan bu oyunda elbette m.Göral bey in birincil rolü tart???lmaz.Ama O?uz beyin müzik,sahne ve pek çok konuda katk?s?n? unutmamak laz?m.Yine m.k?l?ç beyde epeyce u?ra?t?bütün idareciler elinden geldi?ince bir yerinden tuttular.zaten hiç bir ba?ar? yaln?z ba??na gerçekle?mez.sevindiri olana nizibimizde ilk defa bu kadar uzun süre tiyatronun konu?ulmas?,gündeme gelmesidir.
üzücü olan sa hiç bir ?ekilde ornanizasyonda eme?i geçmedi?i halde mukayeseler yapmak,imalarda bulunmakt?r.dü?ünsenize 2 hafta arayla iki oyu oynand?,ayn? sahne ayn? dekor,ayn? teknik ekipmanlar çal??t?.ama baz?lar? bilmez halde habire kendi ilkel duyguların? tatmin için üzerimizden kendisine alan yaratmaya çalışıyor.Ben bir tiyatro seveni ve çal??an? olarak tiyaro ad?na en küçük eme?i bile olan herkese sayg? duyuyor ve yan?nda oldu?umuzu ifade ediyorum.somut bir deste?i olmayan ve olmayacak arkada?lara da sadece takdir ve önerilerinizi dinleyelim demek isterim.sadece bu kadar.
reis bey de onayan tüm ö?retmen ve ö?rencileri kutluyor ve yak?nda kurulacak derne?imize bekliyorum.selamlar.
Ben gelemedim gelemezdim.Eminim çok güzel olmu?tur.Orda olmay? çok isterdim gerçekten.Çok orjinal cümleler vard? reis bey filminde.Muhtemelen reis bey roman?ndan al?nm?? enfes cümlelerdi.
BUZ ÇÖLÜNDE YOL ALIYORSUNUZ RE?S BEY
MERHAMET KALDIRILMI? MÜHÜRLÜ KALB?N?ZDEN
S?Z ANLAYAMAZSININ, A?LAYAB?LSEYD?N?Z A?LAYAB?L?RD?N?Z.
.......
.......
Gerçekten güzel bir eserdir reis bey tolumsal mesaj içerikli bir eserdir.Ama i?te kararlar? biraz yanl??
reis onu da topluma örnek olsun diye veriyordu.!!!
Gelmeyi isterdim gerçekten ama uzaklarday?z..
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.