selamlar.
basligi degistirdim.Nizip gençligine dair seyler yazdim ama okuyan pek olmadi
insanogluna okumayin tiklamayin dendigi gibi ancak ilgi görürsünüz:)))
okuyun diye yazarsan kimse bakmaz.
neyse
*
Nizip genci olarak söyle aklima gelenleri yazmak istiyorum
1-Nizipteki bir gencin akli erdigi anda ilk düsündügü sey-Nizipten kaçmaktir-.okuyup universiteye gittiyse ne ala.okumadiysa da is güç disari diye dakika durmaz Nizipte..
2-bence Nizipin-gençlere verdigi hiçbir deger yok..bu konuyu sadece bu kadar tutayim
3-hiçbir resmi kurum Nizip gençligine faydali is yapmamaktadir.is olsun diye is tutanvar
4-dersane,özel kurslar,bilgisayar kurslari,parti teskilatlari bastan savma is yapmaktadirlar.
5-kültürel etlinlik sifir gibi bisey.(olimpiyat sahasinda turnuvalar oldu sadece)
kahve özellikle internet cafelerde ömürler paralar umutlar çürüyüp gidiyor
bu gençlik kuyusu da bence çok büyüyecek.bu haliyle daha baslangiç.
Nizip gençleri özellikle arkadaslarim,es dost tanidiklarim arasindan gözlemleyerek söylüyorum
yeni kot-lc waikiki tisörtler bilmemnelerle geziyorlar artik.biz burada gelenek görenekleri konusuyoruz:)
kendi kardesime söz geçiremiyorum?siz oglunuza kiziniza artik sözünüzün para ettigini saniyor musunuz?
bence çözüm olarak
-gençlerimize önce düzgün is istihdam saglamak lazim
-çok düsük maliyetli egitici ögretici sportif faaliyetler olusturmamiz lazim
-ilkögretim ve liselerde tamamlayici gelistirici etlinlik-fakir kardeslerimize cuzi miktarda dersler-öss oks gibi saglamaliyiz.gençlerin kitabi yok.büyüklerden alip küçüklere vererek kitaplar birkaç yil kullaniliyor.evde oda yok ki çalissin.
-belediyemiz koordinesinde mesela -halay yarismalari-bilgi yarismalari-gençlik konferanslari-proje yarismalari bile yapilabilir....neden olmasin? belediyemiz bu konuda bence öncü olabilir.
parklarda tiner çeken kardeslerimiz var
el kadar boyu varken sigara içen miniklerimiz var
hani 11 eylül de ---abd kendi içinde ferahken dünyayi açliga mahkum ediyorsa EY ABD,ELBET ÇEKECEGI VARDIR-
diyorduk
ey büyükler.Nizip gençligi çürürken de EVDEKI OGLUMUZ KIZIMIZ ETKILENMEZ DEMEYIN!!!...SIZIN EVINIZE DE SIÇRAR
Edited by - kubiturk on 26 Mar 2006 20:25:01
Edited by - kubiturk on 26 Mar 2006 20:30:25
Edited by - kubiturk on 27 Mar 2006 16:44:57
Edited by - kubiturk on 28 Mar 2006 21:41:25
Edited by - kubiturk on 01 Nis 2006 18:03:51
Edited by - kubiturk on 10 Nis 2006 16:46:15
Nizipde Spor ve Gençlik
nizipli gençler ve gençlere göre nizip''''''
Karde? ben bunların hepsini çok öncelerden yazd?m ama at gözlü?ünü çıkarmamakta ve gerçekleri görmemek için ?srar ettiler
Kesinlikle kat?l?yorum ama çözüm önerileri yetersiz gibi geldi bana...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.