Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip pis kokuyu hak etmiyor

fsoyarik Üye
Her zaman söylüyorum bütün mahalle ve duyarlı insanlar savıcılıga ve başbakanlıga ihbar mektubu gönderecek basında devreye girince hallolur sanırım Selamlar
Gökhan Dokuyucu Üye
Bu gece 23:00 da başlayan kokuyu zabıtaya 23:40 civarında bildirdim sağolsunlar başta zabıta amiri restan bey olmak üzere diğer personel beni ciddiye alıp sanayi bölgesine gidip saat 00:25 beni aradılar. ve o civarda şuan bir kokunun olmadığını bildirdiler. Ancak bu katı yağı eriten kişiler eritme işlemini 1 saat gibi bir süreye sıktırıp 3-4 saat sonra tekrar eritmeye başlıyorlar. yazık değil mi bu saatte devletin memurlarını yoruyorlar. bu yağ eritiminin bir saati olup bunuda belediyeye bildirmeleri gerekmiyor mu? Ne biçim bir insanlıktır bu hala anlam veremiyorum. Bari şu 1 aylık dönemde eritmeyin millet damda yatamıyor insanlar kusuyor. Yeni bir bilgi öğrendim sizlerle paylaşayım. bu yağ eritme belgesini şu şartlarda veriyorlarmış; 1 tonun altında yağ eritildiğini Ticaret odası exper'i tespit ederse belediye belge veriyormuş. 1 tonun üstünde isede özel idare belge veriyormuş. Ayrıca Sağlık gruptaki Mustafa gündoğdu bey bu belgeyi kim verirse denetleme onun elinde olur dedi. ben belediyeye dilekçe ile başvurdum denetlemesi konusunda eğer belgeyi özel idare verdiyse haftaya özel idareye de gidip başvuracağım. Ayrıca çevre derneği olarak kurulan NİÇED bu konuda çalışmalarınız mutlaka vardır ama biraz daha gayreti arttırsak diyorum.
fsoyarik Üye
GÖKHAN HERKES SENİN GİBİ duyarlı olsa sanırım bu iş kökünden hallaolur selamlar
müslüm akpek Üye
Bu yağ eritme işini çok iyi bilirim rahmetli dedemiz Yetim Halil, İstanbul Kazlıçeşm'ede bu işi yaptırırdı, kokusu inanılmazdır, bu konunun yağ eritme kokusu olduğunu şimdi Gökhan'ın yazısından anladım, gerçekten insanı bayıltacak kadar kötü bir kokudur, derhal önlem alınmalı. Bu konuda şunu söyleyebilirim, bu işi yapabilmek için hem atık arıtma hemde baca arıtması lazım yoksa bu işe bakanlık izin vermiyor bu sebeple dedemizin vefatından sonra maliyeti çok yüksek olduğu için biz son imalathanemizi Çorluda kapadık. Yani bu dediğiniz sabunluk yağ imalatı öyle kolay yapılmaz, Nizip'teki imalathanelerin bu arıtmaları yapıp izin aldıklarını sanmıyorum, çünkü hem izin almak çok zor hemde arıtma maliyeti yüzünden ekenomik değil, demekki hepsi kaçak çalışlıyor zaten gece çalışmalarıda bunu gösteriyor. Eğer yerel yönetimler belediye zabıta bu işi Nizip'te çözemiyorsa ben bir art niyet yada çıkar beklerim.
xxhidayet Üye
Bu koku.. Nizibide boğar..Buna sebep olanları da. Yazık.
M.KÜÇÜK Üye
çözülmezzzz...
mustafasahin Üye
m.enes;249801 wrote:çözülmezzzz...
abi bu kadar emin olma yaa çözülecek buda çözülecek
dedekılıç Üye
Arkadaşlar değerli görüşleriniz ve gösterdiğiniz çabalar için hepinize teşekkür ederim.Herhalde biraz etkili oldukki ,bu kokuyu yapanlardan ses gelmeye başladı.
müslüm akpek Üye
Muhtarım ne gibi bir ses.
M.KÜÇÜK Üye
M.ENES;248256 wrote:Nizipte bu koku sorunu çözülmez çözülemez...Daha önceki konularda da aynı şeyi söyledim...Bugün Nizipte yağ işi had safhada ve Nizip'in zenginleri, ileri gelenleri, sonradan görmeleri hırsızı vs. vs. herkes bu işle uğraşıyor ve işin keyfi herkes birbirini kazıklıyor...Tekrar konuya dönecek olursak bu ileri gelen zevatlar da zaten bu işin içinde yoksa şimdiye kadar çoktan çözülürdü.
M.ENES;248371 wrote:Nizipte o sorun Ç.Ö.Z.Ü.L.M.E.Z.
M.ENES;248635 wrote:Çözülmez...
M.ENES;249801 wrote:çözülmezzzz...
mustafasahin;249880 wrote:abi bu kadar emin olma yaa çözülecek buda çözülecek
Bu işi Nizipte kimse çözemez diye iddia ediyorum...Bir zaman durur unutturulur tekrar yine başlar... Aha bu dediğim tarihi bir köşeye yazın.Kökten temizlenemez...Onun için cesur adam lazım Nizibe.
müslüm akpek Üye
Ya bu adamlar eşkiya mı yada mafya mı, öyle olsalar bile bunlarda allah korkusu da mı yok.
xxhidayet Üye
müslüm akpek;249899 wrote:Ya bu adamlar eşkiya mı yada mafya mı, öyle olsalar bile bunlarda allah korkusu da mı yok.
Benim de umudum yok ammi.. Celal Doğan'ın sopalı adamları dolaşırdı bir zamanlar benim gençliğimin geçtiği Çıksorut semtinde... Neyse.. neyse...
dedekılıç Üye
Yerel basında bu işin vahametine varmış olmalıki program yapmaya başladılar.Bende bu konuda röportaj yaptım.Mahalleliler vatandaşlar konuştu.Bazı firma yetkilileri araya adamlar koyarak birbirlerini şikayet etmeye başladılar.Bu sorunun ucunu bırakmamak lazım.Saygılar.
M.KÜÇÜK Üye
Yerel basın yetmez,ulusal basınıda haberdar etmek lazım...
Gökhan Dokuyucu Üye
Yarın çalıştaya katılacak arkadaşlarımızbu konuyu dile getirirse çok iyi olur. Ben bu pis koku ile ilgili elime geçen tüm belgeleri Millet Vekilimiz Ali Şahin'e de gönderdim. Sayın vekilimizde bu konunun üzerine hassasiyetle gideceğini söyledi. İnşallah bu sorunun çözümünde güzel bir adım atmış olacağız.
fsoyarik Üye
gökhana ve muhtarımıza çok teşekkür Nizip çalıştayına katılan dostlarımız Nizip aşığı insanlar bu konuyu gündeme getirmekle kalmayın takibi için kaymakam beyde dahil tüm yetkililerle temasta olalım selamlar
YakisikliAntika Üye
Kaplunbaga ne zaman agaca cikarsa bence bu sorunda o zaman halledilecek gibi gorunuyor aslinda bu olay sunu gosteriyor illaki arkanda birileri olmamli ve emir buyuk yerden gelmeli yoksa kimsenin taktigi yok...
dedekılıç Üye
Birdahaki çalıştay toplantısı pis kokuları solumak üzere sanayide yapılacak.İnşallah bu konuda gündemde olacak.Sonu nereye varırsa varsın konunu takipcisi olacağız.
Gökhan Dokuyucu Üye
Bu konuda bizden yardımını esirgemeyen muhtarımızı tebrik ederim. Sanayi deyapılacak toplantıya halkında izleyiciolarak katılacağı bir alan yapılmasını öneriyorum. Mahalle halkı olarak bizde orda olmak istiyoruz. Ayrıca kokuyu yapan fabrikalardan o gün için özellikle yarım saat civarında o kokuyu yaymalarını mı istesek ne dersiniz :) Her zaman koku olmasın diye şikayette bulunuyoruz bu seferde yapsınlar diyelim. kokuyu yapan 5 fabrika var onların tam ortasında bir yerde olmalı toplantı. Ayrıca çalıştayda bu konuda ne konuşuldu bizimle paylaşır mısınız?
dedekılıç Üye
Çalıştay toplantılarını takip etmek için Nizip Kaymakamlığı Çalıştay linkinden takip edebilirsiniz.Saygılar.
müslüm akpek Üye
İşte halkın sesi, mücadele edip örgütlenince bazı şeylerin üstesinden gelinebiliyor, bu fabrikalar bundan sonra ne yapacaklarına kendileri karar versin.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim