Nizip Tanışıyor Tartışıyor

Anayasamızın ilk 4 maddesini hatırlatmakta fayda var

müslüm akpek Üye
Anayasamızın İlk 4 Maddesi Herkes Tarafından Bilinmeli ; I. Devletin şekli MADDE 1.– Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. II. Cumhuriyetin nitelikleri MADDE 2.– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti MADDE 3.– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. IV. Değiştirilemeyecek hükümler MADDE 4.– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez VE HERKES BİLMELİDİR Kİ: ANAYASANIN İLK 4 MADDESİNE DOKUNULMASI HALİNDE TÜRK MİLLETİNE SİLAHLI DİRENİŞ HAKKI DOĞAR
fsoyarik Üye
Çok dogru ammi ancak Atatürk milliyetçiligi izafi bişr kavram nereye çeksen gidiyor krşı falan degilzi ha sakın yanlış anlamayın zira 1923 yılının miliyetçilik ve Dünya siyaseti ile şimdi yani 2011 çok farklı çaga gelişen ve degişen dünya siyasetine ters düşüyor işte PKK ve kürt gerçegi yarın yörügü,lazı,çerkezi,tatarı,azeriside ben ayrı hak isterim derse yandıgımız gün bunlar bir bütünün parçası bençe bu kavramı aslına uygun açıp izah etmek lazım Selamlar
müslüm akpek Üye
Bu konuyu açtım çünkü yeni gelişmeler var biliyorsunuz, Türkiye'nin anayasasını herkesin yeniden hatırlaması gerekiyor, bu konu bir tek senin dikkatini çekti, yorum için teşekkür.
fsoyarik Üye
Estf ammi ben çok teşekkür ederi inanın Türkiye cumhuriyetinin gelecegi bu anayasal degişiklige baglı Selamlar
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;246198 wrote:
Anayasamızın İlk 4 Maddesi Herkes Tarafından Bilinmeli ; VE HERKES BİLMELİDİR Kİ: ANAYASANIN İLK 4 MADDESİNE DOKUNULMASI HALİNDE TÜRK MİLLETİNE SİLAHLI DİRENİŞ HAKKI DOĞAR
Buda 5. Maddesi mi?:mad:
fsoyarik Üye
Menes kadreşim gerçekten türkiyeyi düzlüge çıkarmaya çalıştıkça PKK lısıda muhalefetide gelecegi ufku göremedigi için çok yanlış yaklaşım sergileyip yanlış konuşuyorlar Bundan 10-15 yıl önce rahmetli özal özel kalem müdürü ile dertleşirken şöyle demiş Biz ülkede degişim ve yapılanma sürecini yakalayamassak batılılar bizi parçalayacak ne yapıp yapıp bütünlügümüzü koruyarak reformları yapmamız lazım yoksa ülkenin gelecegi karanlık demiş adamı kurşunladılar aynı çizgiyi tayip erdogan takip ediyor adamcagız en az 20 defa suikasten kuruldu hemde bunu yapanlar içimizdeki hayinler İnşallah anayasal degişikli,k olur devlet başkanlıgı sistemi gelir yoksa bizi parçalayacak bu namıusuzlar selamlar
müslüm akpek Üye
Başkanlık sistemi artık geri kalmış bir yönetim şekli, bütün Dünyanın Cumhuriyetimize gıptayla baktığı bir dönemde, kalkıp başkanlık sistemini savunmak bence çok yanlış, başkanlık yada yarı başkanlık, diktatörlüğü getirir, getirmezse çöküşü ve parçalanmayı getirir, Türkiyeyi eyaletlerle yönetmek bilmiyorum kaçımızın isteği.
müslüm akpek Üye
M.ENES;246237 wrote:Buda 5. Maddesi mi?:mad:
Bu halkın maddesi.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim