Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip Çalıştayının 10.su yapıldı

admin Yönetici
İlçe sorunlarına çözüm yolları bulmak için Kaymakam beyin gayretleri ve NTO başkanı Mehmet Özyurt Gn.Sekreterliğinde başlatılan çalıştay toplantılarının 10.cusu da yapıldı. Toplantı 8 Kasım 2010 Pazartesi günü Saat 15:00 da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda "Eğitimde Kalitenin Arttırılması" konusunda idi. Yapılan çalıştay toplantısında; Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet ÖZASLAN tarafından "Eğitimde Kalitenin Arttırılması" konusunda bir sunum yapılmıştır. Yapılan sunumun ardından 9. Çalıştay da görüşülen Nizip te çevre sorunları konusunda İlçe Tarım Müdür Ramazan BİRİCİK tarafından bir eylem planı sunulmuştur. 10. Çalıştay toplantısı çalışma raporlarıyla devam etmiştir. Sunulan çalışma raporları şunlardır: Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Çalışma Raporu Nizip Ticaret Odası tarafından : İşsizlik Çalışma Raporu Nizip Halk Eğitim Merkezi tarafından : İşsizlik Çalışma Raporu Nizip Meslek Yüksek Okulu tarafından : Üniversite Öğrencilerinin Sorunları Yapılan Çalıştayın sonunda, 11.Çalıştay Toplantısının 3 Aralık 2010 Cuma günü Saat 14:00 da Nizip Ticaret Odası ev sahipliğinde "İlçemizde Engelliler ve Sorunları" konusunda yapılmasına karar verilmiştir. Nizip Çalıştayı; üyelerinin dışındaki sivil toplum kuruluşlarının katkılarına da açık olup, yukarıda belirtilen konularda katkı sunmak isteyenlerin sunum yapacakları doküman ile birlikte en az iki gün önceden Çalıştay Genel Sekreterligine başvurmaları halinde katkılarının alınması hususunda fikir birliğine varılmıştır. Çevre Sorunları (2.Dönem) Yüksek öğrenim eylem planı Uyuşturucuyla mücadele eylem planı Trafik eylem planı İşsizlikle mücadele ve istihdam eylem planı
şükrü çiftçi Üye
O kadar çalıştay toplantısı yapıldı..icraata iş varmı peki... Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler
fsoyarik Üye
admin;236797 wrote:Yapılan Çalıştayın sonunda, 11.Çalıştay Toplantısının 3 Aralık 2010 Cuma günü Saat 14:00 da Nizip Ticaret Odası ev sahipliğinde "İlçemizde Engelliler ve Sorunları" konusunda yapılmasına karar verilmiştir.
admin;236797 wrote: Nizip Çalıştayı; üyelerinin dışındaki sivil toplum kuruluşlarının katkılarına da açık olup, yukarıda belirtilen konularda katkı sunmak isteyenlerin sunum yapacakları doküman ile birlikte en az iki gün önceden Çalıştay Genel Sekreterligine başvurmaları halinde katkılarının alınması hususunda fikir birliğine varılmıştır.
Sevgili adminim bu hususu 15 gün aralıklarla belediye hoparlörün den basın aracılıgı ile ve kamu kurumlarunın giriş kapısına vatandan bilgilendirme panosu yapılsa duyrulsa daha iyi olur diye düşünüyorum Selamlar
sadettinyildirim Üye
10. çalıştay toplantısı yapılmıs sonuc ben birsey göremedim allah aşkına gören de varsa bana anlatsın gelsin kolalar gıtsın pastalar lay lay lom vatandaşı dinlayen vatandaşa bir sorunun varmı dıyen varmı çalıştay toplantısı var katılanlar kim halk neci bize sormadan kendı işlerine gelenı yapıyorlar ıcraat yok ben görmedim çalıstay sayesınde buda oldu dıyen varsa bırı bana anlatsın ıkna olayım şükrü çiftci güzel bir atasözu ıle yorumlamıs tebrıkler. bundan sonrakı 11. çalıstay toplantısı örnek pastanesınde yapılsın hatta yapmayıp makamlarına servıs yapılsın. yalancı pehlivanın yalancı güreşine benzıyor bu çalıstay dıye adlandırılan toplantılar ıcraat yok ortada bır sey yok çalıstay toplantısı yapılmıs mıllet nızıp olarak ıl olmak ıstıyoruz.
fsoyarik Üye
EEEEEEEEEEEE biz biz söyledik taban katılmadıkça bu iş ılmaz diye bizi kimse dinlemedi.selamlar
admin Yönetici
10. NİZİP ÇALIŞTAYI KARARLARI
10. Nizip Çalıştayı 03 Kasım 2010 Çarşamba günü saat 15:00’te başladı. Çalıştay 5 saat sürerek saat 20:00’de sona erdi. Nizip Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı Nizip Çalıştayı’nda ilk olarak gündemin ana konusu olan Eğitimde Kalitenin artırılması“ ile ilgili yapılan tespitler ve çözüm önerileriydi.Eğitim ile ilgili yapılan bu çalışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ekrem SERİN Misafir olarak katıldı ve eğitim ile ilgili konularda planlanan çalışmaların neler olduğu Çalıştay Üyelerine anlatıldı. Eğitim Kültür Spor Çalışma Grubu tarafından “ Eğitimde Kalitenin artırılması“ konusu ile ilgili yapılan tespitleri ve Nizip İlçesinin Eğitim ile ilgili sorunların incelendiği çalışma Grup Başkanı ve Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet ÖZASLAN tarafından Çalıştay Üyelerine sunuldu. Gerçekleştirilen işler çerçevesinde ilk olarak Trafik konusu ele alındı. Trafik ve Güvenlik Çalışma Grubu adına Nizip Emniyet Müdürü Mustafa KANTAR Nizip Çalıştaylarının başlangıcından günümüze kadar yapılan çalışmalar hakkında Çalıştay üyelerine genel bilgi verildi. Hazırlanan Yükseköğrenim Çalışma Raporu Eğitim, Kültür, Spor Çalışma Grubu adına Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Nafia Nur MEŞE tarafından Çalıştay Üyelerine sunuldu. Çevre Yönetimi Ve Sağlığı Çalışma Grubu tarafından Çevre Sorunları ile ilgili hazırlanan ve çevre sorunları ile ilgili çözüm önerilerini içeren Eylem Planı İlçe Tarım Müdürü Ramazan BİRİCİK tarafından Çalıştay Üyelerine sunuldu Ekonomik İşler Çalışma Grubu adına Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Suna SERTPOLAT tarafından yapılan çalışmalar ve Halk eğitim Müdürlüğü tarafından açılan meslek edindirme kursları hakkında Çalıştay Üyelerine bilgi verildi. · 11. Nizip Çalıştayı’nın 3 Aralık 2010 Cuma günü saat 14:00’te Nizip Ticaret Odasında yapılmasına karar verildi. · Sosyal İşler Çalışma Grubu tarafından “Özürlülerin topluma kazandırılması “ konusunun 3 Aralık 2010 Cuma yapılacak olan Nizip Çalıştayının ana konusu olarak çalışmalar yapılmasına karar verildi. Çalıştay üyeleri dışındaki sivil toplum kuruluşlarının katkılarına da açık olup, yukarıda belirtilen konularda katkı sunmak isteyenlerin sunum yapacakları doküman ile birlikte en az iki gün önceden Çalıştay Genel Sekreterliği’ne başvurmaları halinde katkılarının alınması hususunda fikir birliğine varılmıştır.
admin Yönetici
Nizip 2. Dönem 2. Çalıştayı Çevre Yönetimi ve Sağlığı Çalışma Grubu
Eylem Planı
Sorun_1 : A ) Nizip Çayının Kirliliği. - PLANLANAN ÇALIŞMALAR: 1-Nizip çayının güzergâhı doğrultusunda bulunan köylerin muhtarlarına köylere hizmet götürme birliğinin bir toplantısında Nizip çayının kirliliği konusunda hukuki mücadele için bilgi verilecek ve bilinçlendirme yapılacaktır. 2-Nizip Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İbrahim Halil KILIÇ tarafından sudaki canlıların tespitine yönelik çalışma yapılacaktır. 3-Nizip çayından atık su örnekleri alınarak, ağır metal yönünden analizleri yaptırılacaktır. 4-Nizip çayının belediye sınırları içerisinde kalan kısmın ıslahı için belediye tarafından DSİ’ ne müracaatının sağlanması. 5-Karasu değerlendirme tesisi için zeytinyağı üreticilerine Nizip Ticaret Odasınca bilgilendirilmesi ve uyarılması. 6-İleriki tarihlerde aynı sorunların OSB’ ye taşınmaması için aynı meslek grubundaki işletmelerin Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak araştırmanın ardından aynı bölgelerde kurulması ve sektör türüne göre ön arıtma ve nihai ortak arıtma ile bu zararların önlenmesi sağlanacaktır. Sorun _2 : B ) Hava Kirliliği. - PLANLANAN ÇALIŞMALAR: 1-İlçemiz sanayi sitesinde bulunan hayvansal yağ eritme tesislerinde, açık sistem olarak eritme işlemi yapan yağ kazanlarına kapak yaptırılması ve denetlenmesi 2-Hava kirliliğine neden olan fabrikalara ve işyerlerine filtre takılarak denetim yapılacaktır.(Çevre İl Müdürlüğü ekiplerince) 3-Özel kişi ve kuruluşlara ait binaların katı ve sıvı yakıtlı kalorifer kazan bacalarına filtre takılması sağlanacaktır.(Belediye zabıta ekiplerince) 4-İlçe merkezinde bulunan kömür satış yerlerinin denetlenmesi, düşük vasıflı kömürlerin ilçe merkezine girişlerinin engellenmesi konusunda belediye ekiplerince denetimler yapılacaktır. 5-İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne kükürt ve karbon monoksit ölçüm istasyonu kurulması teklifinin sunulması. Sorun _3 : C ) Katı Atıklardan Kaynaklanan Kirlilik. - PLANLANAN ÇALIŞMALAR: 1-Nizip belediyesi çöplüğünde çöp bertaraf işleminin yakarak yapılmaması. 2-AB Müktesabatına uyum programı aşamasında çöp bertaraf tesisinin 2012 yılı içerisinde bitirilmesinin sağlanması. 3-Çeşitli tesislerde lastik yakılmasının önlenmesi için belediye sınırları içerisinde Belediye Zabıta ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince, belediye sınırları dışında ise Çevre İl Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince denetimlerin yapılacaktır. Sorun _4 : D ) Sıvı Atıklardan Kaynaklanan Kirlilik. - PLANLANAN ÇALIŞMALAR: 1-Belediye kanalizasyonu atık su terfi istasyonunun ıslah çalışmalarının belediyece yapılmasının sağlanması. ( 2010 – 2011) 2-Hayvansal yağ eritme işlemi sonucu oluşan proses atıkların kanalizasyona verilmesi kirliliğe sebebiyet vermektedir. Bu atıklarla ilgili Belediye, Çevre İl Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince denetimler yapılacaktır.( 2010 – 2011)
müslüm bozkurt Üye
Nizip Çalıştayı'nda görüşülmek üzere: 1-Esnafın kaldırım işgali 2-Beygir arabaları konusunda meyıl attım.Çalıştayda bu konular görüşülüp, bu konuda olumlu kararlar alındı.Aradan 7-8 ay geçmesine rağmen değişen birşey olmadı.Uygulamaya konulmayan kararların ne önemi olabilir.
admin Yönetici
Kaldırım işgali önemli bir sorun.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim