Genç Muhabbet

Eınsteın ve şöförü

handan_istanbul Üye
Einstein konferanslarına hep özel şoförü ile gidermiş. Yine bir konferansa gitmek üzere yola çıktıkları bir gün şoförü Einstein'a; "Efendim, uzun zamandır siz konuşmanızı yaparken ben de arka sıralarda oturup sizi dinliyorum ve neredeyse söyleyeceğiniz her şeyi kelimesi kelimesine biliyorum" demiş. Einstein gülümseyerek ona bir teklifte bulunmuş: "Peki, şimdi gideceğimiz yerde beni hiç tanımıyorlar... O halde bugün palto ve şapkalarımızı değiştirelim, benim yerime sen konuş,ben de arka sırada seni dinlerim." Şoför, gerçekten çok şahane ve başarılı bir konuşma yapmış ve sorulan bütün soruları doğru cevaplamış. Tam yerine oturacağı sırada bir kişi, o güne kadar konferansta sorulmamış ağır bir fizik sorusu sormuş. Şoför, hiç duraksamadan soruyu soran kişiye dönüp: "Böylesine basit bir soruyu sormanız gerçekten çok garip" demiş. Sonra da salonun arkasında oturan Einstein'ı işaret ederek şöyle devam etmiş: "Şimdi size arka sırada oturan şoförümü çağıracağım ve sorduğunuz soruyu, göreceksiniz, o bile cevaplayacak." Netice: 1-AKILLI İNSANLAR, AKILLI İNSANLARLA ÇALIŞIR ve 2-İNSANIN ZEKİLİĞİNİN YANINDA UYANIKLIĞIDA İNSANA ÇOK ŞEYLER KAZANDIRIR......
mustibalci Üye
Şuandan itibare hayata bakış açım değişti :)
handan_istanbul Üye
mustibalci;234268 wrote:Şuandan itibare hayata bakış açım değişti :)
ne şekilde değişti???? kendine şöför alman gerektiğinimi düşünüyorsun yoksa...
YakisikliAntika Üye
Handan cok hikaye yazmissin tebrikler:):):) bu guzel hikayeye soyle bir yorum getireyim "Körle yatan şaşı kalkarmıs veya üzüm üzüme baka baka kararır.:):):):):)
YakisikliAntika Üye
Ne olacakti handan EINSTEIN soforu de Einstein qibi olur.Ama senin soforun olsaydi oda senin qibi temizlik.yemek,otu yapmayi oqrenirdi :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
YusufSerce Üye
Milletin isi gucu 'kurnazlik'! Nerde kaldi 'erdem', 'gayret', 'emek' gibi davranislar?! Nerde kaldi 'alcakgonulluluk','hosgoru', 'nezaket'? Bu tur ornekler hangi kitapta yazar acaba? Hic dusundunuz mu?! Kur'an'da yahudilerin(aslinda yukardaki hikayeye benzer tabloya isaret eden) bi aldatmacasindan bahsedilir: "hani cumartesi gunu onlara yasak oldugu icun balik tutamiyorlardi da onlar da o gun icun sadece ag kurup takilan baliklari ise ertesi gun topluyorlardi" Benzerlikleri var mi acaba?
M.KÜÇÜK Üye
Bazı insanlar akıllı bazı insanlar ise zeki olur,ama hem akıllı hem zeki olmak çok az insana nasip olur.
handan_istanbul Üye
YusufSerce;234282 wrote:Milletin isi gucu 'kurnazlik'! Nerde kaldi 'erdem', 'gayret', 'emek' gibi davranislar?! Nerde kaldi 'alcakgonulluluk','hosgoru', 'nezaket'? Bu tur ornekler hangi kitapta yazar acaba? Hic dusundunuz mu?! Kur'an'da yahudilerin(aslinda yukardaki hikayeye benzer tabloya isaret eden) bi aldatmacasindan bahsedilir: "hani cumartesi gunu onlara yasak oldugu icun balik tutamiyorlardi da onlar da o gun icun sadece ag kurup takilan baliklari ise ertesi gun topluyorlardi" Benzerlikleri var mi acaba?
:)))))))))))))))))))))))))))))
KalpsizAdam Üye
Soforu tebrik etmek lazim,Adam da birseyler kapmis,kendisini gelistirmis.
fsoyarik Üye
Akıl ile zeka çok farklı şeyler. Şöfor zeki bir adammış zira zeka akıl kısır kalırsa fazla çalışır Selamlar
bozuşak Üye
uydurma :):):):)
KalpsizAdam Üye
Korle yatan sasi kalkarmis hesabi.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim