Tarım ve Sanayi Konuları

İşte Fıstık Gibi Çalışma

YakisikliAntika Üye
Sanki biraz aceleye getirilmis gibime geldi.Neden zemin temizlenmemis veya cim falan olsaydi daha guzel olmazmiydi?
mehmet karakaş Üye
Subutay;233001 wrote:Gözlük ne alaka şimdi? Beğenmek zorunda mıyım? Bence siz biraz sanat tarihi okuyun. Evet, yakından da gördüm. Çok çirkin duruyor. Zaten yakında sağını solunu sprey boya ile boyarlar. "Ayyüş seni seviyorum!" filan yazarlar merak etmeyin. Bunun yerine geçen forumda sprey boyayla grafiti yapan arkadaşın eserini koysalar daha çok prim yapardı diye düşünüyorum.
Birileri güzel birşey yapmaya çalışmış ve bence ufak tefek eksikler hariç çok güzelde olmuş.Böyle acımasızca eleştirip insanların şevkini kırmak ne kadar doğru? 'Yakında sağını solunu sprey boya ile boyarlar' Bu memleketin insannıı bu kadar alçaltıp hor görmeyin.
M.KÜÇÜK Üye
Yeşil altın fıstığının başkenti NİZİP'e hoşgeldiniz.Böyle yazılsa dahamı iyi olurdu acaba!... Şehir girişlerine konacak olan anıtın üzerine "Yeşil Altın Fıstığın Başkenti NİZİP'e Hoş Geldiniz" yazılabilir...
admin Yönetici
M.ENES;233042 wrote:Yeşil altın fıstığının başkenti NİZİP'e hoşgeldiniz.Böyle yazılsa dahamı iyi olurdu acaba!... Şehir girişlerine konacak olan anıtın üzerine "Yeşil Altın Fıstığın Başkenti NİZİP'e Hoş Geldiniz" yazılabilir...
Merkezine kelimesine bende takıldım, orada öyle bir cümle kurulmalı ki, okuyan Nizip fısfığı daha özelmiş, gerçek antep fıstığı Nizip'de yetişirmiş gibi algılamalı.
mehmetnizip Üye
uzaklarda olunca fotgrafı bile güzel iştah acıcı :)
M.KÜÇÜK Üye
Şimdi İnegöl Bursanın bir ilçesi oranın mobilyaları ünlü, şehir girişine "mobilyanın başkenti inegöle hoşgeldiniz yazıyor" ben o yazıyı okuduğumda inegölü bilmesem aklıma şöyle bir düşünce gelir.Demekki bu şehir mobilyada çok iddialı ve bu konuda kendilerine güveniyorlarki böyle bir anıt dikmişler derim. Bir ürünün başkenti olmak onu üretmekte,işletmekte ,pazarlamakta iddialı olmak demektir.Fıstığın merkezine hoş geldiniz demek yerine"YEŞİL ALTIN FISTIĞIN BAŞKENTİ NİZİP'E HOŞ GELDİNİZ DEMEK" sanırım daha mantıklı ve daha vurgulu olacaktır.Dikkat edin burada antep fıstığının merkezine veya fıstığın merkezine kelimesi bence biraz hafif kalıyor ve onu üreten toplayan üreten v.s insanları geri plana atıyor.Acizane fikrim bu yönde...
coskun Üye
İmar Müdürlüğünün böyle bir çalışma içine girdiğini ilk öğrendiğimde açıkçası bu kadar güzel bir eserin ortaya çıkacağını tahmin etmiyordum. Bilenler bilir birecikte bir fıstık ağacı yapılmıştı (şu an kaldırıldı) fıstık habbesi ağacın dalı kadar büyük yapılmıştı. Yani oran orantı hesaplamaları tutturulamamış komik bir görüntü olmuştu. Açıkçası ilçemize yapılacak fıstık habbesinin de bir acube-i hilkat gibi duracağından çok korkmuştum. Fakat yerinde görünce gerçekten güzel bir eser ortaya kondugunu ve konumu itibari ile ilçemizde büyük bir sektör olan fıstıgın temsilinde büyük rol oynayacağını düşünüyorum. Kasım Bey'in de ifade ettiği gibi yerden yükseltilmesi ve çevre düzaenlemesi hususunda da çalışmaların devam ettiğini biliyorum. Emeği geçenler teşekkürler.
miksam1988 Üye
Perfect olmus yoldan gecen aracLarın dikkatini cok qüseL cekiceqinden eminim.. :))
sadettinyildirim Üye
pazar günü yerinde gittim gördüm. çok mükemmel olmuş fotograftan daha güzel bazı arkadaşlar şehir merkezine konsa dıyorlar cok degıl 10 seneye kalmaz şehrin merkezi yerlerinden biri olur zaten. yeni adliye binası ordakı yerlesim yerlerini otogar a dogru alır gider. bize düzeş hayırlı olsun demek bu memleket ıcın kim bir taş kor ve ağaç dikerse allah ondan razı olsun. nizipcomun yapmış oldugu ağaçlandırma çalışması gibi gelecege miras güzel etkinlikler çok hoş ve taktire deger.
admin Yönetici
İşte Fıstık Gibi Çalışma Meksikadan fıstık heykeli :)
Subutay Üye
Büyüklüğünü merak edenler için: İşte Fıstık Gibi Çalışma
sakalli0727 Üye
meksikadaki heykel fistiktan cok , uluk kavuna benzemis... ben bu nizipte yapilan heykeli ilkkez gördüm ve mükemmel olmus... gel beni ye diye cagiriyor sanki ayrica bisey diycem begenmeyenlere... ressamin biri resim yapmis her gelen resimde hatali yerleri söylemis diger gün ... ressam hatali olan yerleri düzeltin demis kimse daha birsey dememis begenmeyen daha iyisini yapsin :)
Subutay Üye
Bu da Damghan/Horasan'dan... İşte Fıstık Gibi Çalışma
M.KÜÇÜK Üye
Bizimki daha güzel.:)
nizipli01 Üye
yapmakta cok gec kanan olay
coskun Üye
İşte Fıstık Gibi Çalışma
coskun Üye
Hayla olmuş?
Cali Üye
Beleee Fistik gibi olmus :)
bay x Üye
coskun;233876 wrote:Hayla olmuş?
Sorunuz yanlış olmuş. Hizmeti veren belediyenin partisine göre iyiliği kötülüğü tartışılır.. AKPARTİ liler hayatta güzel şey yapmazlar:):):):)
M.KÜÇÜK Üye
Yapanın eline sağlık, 10 numara olmuş.
coskun Üye
Reklam böyle birşey. Çok basit şeylerle dikkat çekmek.
Kasım Böler Üye
Fıstık maketleri çok güzel olmuş, ilk fotoda maketler yerdeydi biraz yükseltilmesinin daha iyi olacağı kanaatindeydik... sağolsun ilgili arkadaşlarla görüştüğümüzde aynı fikirde olduklarını zeminden biraz yükseltip bir platform üzerine yerleştireceklerini ifade etmişledi; ancak açıkçası şu andaki şekli kesinlikle olmamış daha doğrusu öyle yapay olmuş ki o güzelim fıstık maketleri dahi bunu kurtaramamış üstelik gece öyle bir ışıklandırma yapılmış ki lunapark ışıkları gibi pembe, sarı, mavi renkler v.s dönüşümlü değişiyor ve üstteki fıstık maketi yerine uzaktan bakınca bu basit ve sıradan ışık gösterisi dikkat çekiyor ayrıca gündüz dikkatli bakıldığında maketlerin yerleştirildiği zemin üzerine boya ile taş yapı havası verilmeye çalışılmış ama o kadar yapay ve orjinallikten uzak ki; mavi tonları renklerle taş duvar şekli çizilmiş maalesef çok çiğ, suni ve hafif görünüşlü olmuş... toprak zemindeyken daha orjinal duruyordu. Yapan ve düşünen insanların emeğine saygı duyuyorum ama platform ve ışıklandırma kesinlikle olmamış, fıstık maketlerini ön plana çıkaran sade ve ağır orjinal bir zemin yine sade bir ışıkla hem alttan hem üstten ışıklandırılmalı kesinlikle göz yoracak dikkatleri başka yöne çekecek ve fıstığın önemi ve ağırlığına gölge düşürecek orjinal olmayan öğeler kullanılmamalıydı, mesela zemin siyah granitle kaplanmalı ve açılı kademe olmalı, kademelerin yüzeyleri çimlendirilebilir, fıstık maketlerin yeleştirildiği zeminde çim yada fıstığın rengini ön plana çıkaracak, ve fıstığın kabuk rengiyle uyumlu doğal renkli herhangi bir öğe olabilir, mühim olan fıstık maketlerini olabildiğince görünür ve ön planda tutmak alt kısım dolgu amaçlı ancak sade ve ağırbaşlı olmalı. Dikkate alacağınızı ve anlayışla karşılayacağınızı umuyorum

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim