Tarım ve Sanayi Konuları

Nizip'te Bin Yıllık Olduğu Tahmin Edilen Zeytin Ağacı

bilal bakır Üye
Gaziantep'in Nizip ilçesinde bin yıllık olduğu tahmin edilen zeytin ağacının yaşını belirlemek için çalışma başlatılacak. İlçeye bağlı Söğütlü köyü sakinlerinden Hasan Söğüt, bahçesindeki gövdesi yaklaşık 10 metre genişliğinde olan bir zeytin ağacının incelenmesi için İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurdu. İlçe Tarım Müdürü Ramazan Biricik, yetkililerle birlikte bölgeye giderek ağacı inceledi. Daha önce Nizip bölgesinde bu büyüklükte bir zeytin ağacına rastlanmadığını, bölgedeki zeytin yetiştiricileriyle birlikte ağacı incelediklerini belirten Biricik, "Ağacın yaklaşık bin yıllık olduğunu tahmin ediyoruz. Bu ağaç bir anıt ağaç olabilir. Ağacın yaşını belirlemek için çalışma başlatacağız. Yetkililerle irtibata geçerek, bilimsel olarak ağacın yaşının tespit edilmesini sağlayacağız" dedi. Biricik, çalışmalar sonrasında ağacı koruma altına alacaklarını kaydetti.
Resim kaynağı
https://www.beyazgazete.com/haber/2010/04/16/nizip-te-bin-yillik-oldugu-tahmin-edilen-zeytin-agaci.html
Kasım Böler Üye
Unutmamak lazım ki bu bir tahmindir ağacın gerçek yaşı uzman kişilerin yapacağı teknik ve bilimsel çalışmalar neticesinde tespit edilecektir, öncelikle ağacın anıt ağaç olması yönünde çalışmalar başlatıldı devamında da artım burgusu ile örnek alınarak yaşı tespit edilecek.
admin Yönetici
google koordinatlarını alabilirmiyiz?
aşk-ı muhabbet Üye
En yaşlı zeytin ağacı kategerisine girebilecek olan bir ağaç'ta toydemir köyünce Nusret YILMAZ'ın arazinde bulunmakatdiır. Bu ağaç ile de ilgilenilmesi faydalı olacaktır. Zira Ağacın bölgenin en yaşlı ağacaı olabileceği konusunda fikir birliği yapğan çoktur. Sevgiler... Bu arada sözkonusu ğacın folarının galeriye yükledim. Sevgiler... Nizip'te Bin Yıllık Olduğu Tahmin Edilen Zeytin Ağacı
admin Yönetici
Koruculardan da faydalanılabilinir. Her nekadar ağaçlar yaşlı görünüyorsa da daha yaşlıları veya başkalarıda bulunabilir.
aşk-ı muhabbet Üye
Bu vesile ile buradan İlçe Tarim müdürümüz Sn. Birecik'e sesleniyorum: Ağacın yaşını belirlemek için başlatacağız çalışmaya, Bu ağacıda eklemeniz yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Her ne kadar ağaç fazla yaşlı gibi görünmesede, görüntüsünün aksine epeyce yaşlı olduğu tahmin ediliyor.(Bakımlı insanlar gibi bu ağaçta sanırırm kendisine iyi bakmış Fazla yıpranmamış.) Kimse ağacın tarihi hakkında bilgi sahibi değil. Çeşitli rivayetlere göre herkes dedesinden, dedesinin dedesinden öğrendiğine göre: "Bildik bileli bu ağaç böyledir" diyorlarmış. Artık gerisi size kalmış. Sevgiler...
nizipli01 Üye
gercekten 110 yasında vardır bence
mustafasahin Üye
zeytin çok çabuk gelişen bir agaç fısıtık gibi değil

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim