Nizip’te oluşturmaya çalıştığımız Sivil Toplum Kuruluşları arasında Ortak Akıl Yönetimi geliştirme projesi kapsamında Nizip Ağaçlandırma Platformu olarak NMYO– Nizip Meslek Yüksek Okulu çevresinde bulunan 5 bin metre karelik alanda, yaklaşık 3 bin adet ağaçlandırma çalışması yapacağız. Ortak çalışma ve destek kapsamında ki çok sayıda katılımcıyla gerçekleştireceğimiz ‘Nizip’i Yeşillendirme Aktivitemizde’ istediğiniz saatler arasında sizleri de aramızda görmek, bizleri onurlandıracaktır. Ağaçlandırmaya katılacak kurumlardan bazılarının isimleri aşağıya çıkarılmıştır.Teşriflerinizi arz eder, saygılar sunarız.Tarih: 11 Mart 2010 PerşembeTarih: 12 Mart 2010 Cuma
Tarih: 13 Mart 2010 CumartesiSaat: 09.00 : 17:00 arası istediğiniz saatlerdeYer: Nizip Meslek Yüksek OkuluUlaşım : Kendi imkanlarınızla veya çarşı camisi önünden kalkacak ücretsiz araçlarla biz götüreceğiz.Nizip Ağaçlandırma Platformu :
Nizip Belediyesi
Nizip çevre ve koruma derneği
Nizip üniversiteliler derneği
Nizip Ticaret Odası
Nizip Ticaret Borsası
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Nizip Şubesi
Halk Eğitim Merkezi
Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Nizip Ziraat Odası
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmen ve Öğrencileri
Halk Kültür Sanat ve Eğitim Derneği
...
...
Katılacak kurumların p.tesine kadar bize bilgi vermeleri rica olunur.Daha önceki yıllarda dikilen fidanlar yeşil alanda gösterilmiştir.Bu yıl dikilecek alan ise mavi olarak işaretlendi.
Nizip Çevre ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği
Garanti Bankası
Nizip şubesi : 646
Hesap numarası : 6298919
IBAN NO : TR26 0006 2000 6460 0006 2989 19
Arkadaşlar derneğimizin hesap numarası yukarıya yazılmıştır. İsteyen arkadaşlar gelip bizzat elleriyle ağaç dikebileceği gibi, Gurbetteki hemşerilerimizde fidan başına 3 TL dernek adına yatırmaları halinde kaç tane isterlerse elimizle dikeriz.
Daha önce bir kaç ağabeyime şöyle bir öneri sunmuştum ve bu öneriyi Nizip.com olarak hayata geçirirsek çok büyük bir hizmet ağı oluşturacağımızı ümit ediyorum."geçen yıl akdeniz bölgesini gezme imkanımız oldu dönüşte yollarda gelirken özellikle konya-ısparta arasında bazı ağaçladırma faaliyetlerinin oldugunu ve belirli bölgelerin okullara stk'lara resmi kurumlara verildiğini gördük.
Yani bir okula demişler şu kadar dönümlük arazi size ait ağaç dikme dönemlerinde alın öğrencileri gelin ağaç ekin oaraya bir tabela asmışlar .... okulu ağaçlandırma alanı, ...vergi dairesi mdlüğü ağaçlandırma alanı, vs.vs.. Hem insanda ağaç ve orman sevigisi temeli atılmış olur hemde gelecek nesillere güzel bir çevre bırakılmış olur.
Bu faaliyet niye ilçemizde olmasın onlarca okul ve bir okadar da resmi kurum var özelikle kaymakam nezdinde girişimler yapılırsa milli eğitim md. destek olur. Zaten Belediye başkanı bu işin hastası. Kurumlara görev tahsisi yapılarak çok güzel iş çıkarılabilir her yıl kendi alanım diye sahiplenerek bu okullar ve kurumlar ağaçlandırmaya direkt olarak dahil edilmiş olur.
Bu çalışma başaltılmalı. Gelecek nesiller için."
Ağaçlandırma çalışmalarına sulama proğramı ilave edilmeden netice almak zordur.Toprağa verilen fidanların bir süreliğine belli aralıklar ile sulanması gerekir.Daha önceki çalışmalarda bu sulama proğramı yapılmadığı için bir çok fidan kurudu...Planlanan çalışma çok hayırlı bir çalışmadır.
Yüksek okul müdürümüz Yaşar Büyükoğlu bey sulama konusuna ço9k hassas ve daha önce ekilen fidanların % 80'i kurtulmuş vaziyettedir. Bizde daha önce ektiklerimizin yan tarafına ekeceğiz.
şimdiden hayırlı olsun. gerçekten gelecegimize büyük bir yatırım. tüm emegi gecenleri buradan tebrik ederim böyle bir hayırlı işe vesıle oldukları için.
Bak buda iyi fikir !
Gurbetten ağaç diktirmek isteyenler için tanesi 3 TL olmak üzere hesaplanıp, dernek hesabına yatırırlarsa kendi ellerimle dikerim.
Hem derneğe bikaç kuruş girmiş olur.
Küçük bir çocukken Belkıs Tesislerinin yanındaki çam ağaçlarını diken okul öğrencileri arasında ben de vardım. Biz o ağaçları dikerken orası gerçekten çırılçıplaktı. Sonra baraj daha yapılmadan oraya bir gün gittiğimde küçükken verdiğim emek nedeniyle kendimle gurur duydum. Aslında küçük bir şey yapmıştım ama karşımda duran şey resmen bir koruydu. O Korunun altında piknik yapmaksa anlatılır gibi değil. Orada olamadığım ve aktivitenize katılamadığım için gerçekten üzgünüm. Hafta sonu yapılacaksa ben de Ankara'dan gelirim insaallah. Ankara'dan yapılacak başka bir şey varsa elimden geleni yaparım. Bir hatırlatma yapayım. Dikilecek ağaçları seçerken olabildiğince çeşitli ve farklı canlı türlerine yaşam alanı olabilecek ağaçların tercih edilmesi güzel olur. Geniş yapraklı ağaçlar hem kuşlar ve diğer orman hayvanları için yuva olur. Hem farklı mevsimlerde farklı renklere bürünür. Hem altında oturmaya müsait olur. Esas olansa ekolojik denge gözetilerek ağaçlandırma yapılması. Sadece çam dikmek Türkiye'nin ekolojik çeşitliliğini yokediyor ve ekolojik bir dengesizliğe yol açıyor çünkü.Bir kez daha Ankara'dan yapılacak bir şey varsa elimden geleni yaparım diyorum. Selamlar.
admin;225815 wrote:Bak buda iyi fikir !
Gurbetten ağaç diktirmek isteyenler için tanesi 3 TL olmak üzere hesaplanıp, dernek hesabına yatırırlarsa kendi ellerimle dikerim.
Hem derneğe bikaç kuruş girmiş olur.
Ben 100 fidan dikerim, dernek hesab numarasını yazarsanız hemen çıkarayım.
Müslüm abi İstanbuldakilere önayak ol,belli bir alana her iki dernek adına fidan diktir.Mesela 1000 fidan Güngörendeki dernek için, 2000 fidan Kadıköydeki dernek için ve hatıra ormanı diyede tabela astırın. Buradaki tabela asma mantığı da hayrı görüpte hayırda yarışma mantığı tabi.
M.ENES;225837 wrote:Müslüm abi İstanbuldakilere önayak ol,belli bir alana her iki dernek adına fidan diktir.Mesela 1000 fidan Güngörendeki dernek için, 2000 fidan Kadıköydeki dernek için ve hatıra ormanı diyede tabela astırın. Buradaki tabela asma mantığı da hayrı görüpte hayırda yarışma mantığı tabi.
Mahmut güzel fikir bende aslında bunu düşündüm, ilk toplantıda gündeme getireceğim.
hafta içi fidan dikme çalışmamızın gününü cuma gününe almaya çalışıyoruz. cuma günü gelemeyenler cumartesi günü aynı yerde çalışmaya devam edebilirler. Hafta içi çalışmak istememizin nedeni halk eğitim müdürlüğündeki öğretmen ve öğrencilerimizin proğramlarına uygun olmasıdır. inşallah 100 civarında yetişkin bayan ve erkek üyemiz halk eğitim müdürlüğünden katılacak. bu üyelerimizin listesi bana yollandı.
müslüm bey , nakit desteğiniz için teşekkürler. davranışınız diğer uzaktaki gönüllüler için örnek olacaktır. fidan diktirmek isteyen uzaktaki üyelerimiz de sizi örnek alarak dernek hesabımıza fidan dikme maliyetini yatırıp buf kampanyaya katılabilirler. gönüller bir olsun.
Hocam ilginize teşekkür ederim. Listeye ekledim.
Katılım çok fazla olacağı için, ağaç dikme proğramını 3 güne yaymanın daha iyi olacağına karar verdik. Siz kendi gününüzü belirleyiniz, bilahare görüşürüz.
Perşembe / Cuma / Cumartesi
kılıçbalığı;225859 wrote:müslüm bey , nakit desteğiniz için teşekkürler. davranışınız diğer uzaktaki gönüllüler için örnek olacaktır. fidan diktirmek isteyen uzaktaki üyelerimiz de sizi örnek alarak dernek hesabımıza fidan dikme maliyetini yatırıp buf kampanyaya katılabilirler. gönüller bir olsun.
Fidan fiyatları ve hesap nosu belirlenirse, İstanbul'dan bu konuda büyük destek geleceğinden eminim.
çok güzel bi çalışma bende rahmetli olan babamın ve annemin adına ağaç diktirmek isterim lütfen banka hesap numarası bildirirseniz hemen havale yaparım hatta bi posta havale hesabı olursa havale masrafı az olacağı için ağaç sayısıda daha çok olur