Sevgili arkadaşlar;
Az önce,Adminimiz Mehmet kardeşim ile görüştüm.
Akevler'de çıkan mozaiklerle ilgili son gelişmeleri sordum.Pek umutlu olmadığını,söyledi.
Tanıdığımız daha yetkili kişi yada kurumlar var ise,bir an önce irtibata geçmemiz gerekiyor.
Elimizi çabuk tutamazsak iş işten geçmiş olabilir.
Bu konuda İstanbul sınırları içerisinde çok sıkı çalışan bir de Müslüm kardeşimiz var.
Afişleri hazırlatmış ve imza kampanyasını da başlatmış.
Her türlü emeği sarf ettiğimize inanıyorum,ama biraz daha gayret diyorum.
Hepinize selamlar.
Nisibyn/Ad Zociandem Antik Kenti
Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri
Bu konu yeni yanıtlara kapalı.
Yapılan telefon trafiğinden sonra öğrendiklerimiz, buranın kazılıp eserlerin ortaya çıkarılmasına Anıtlar Yüksek Kurulu Şartlı izin vermiş, Nizipte korunamayacağı için ben burayı kazarım ama çıkan eserleri korunması için Gaziantep müzesine kaldırırım demiş, ve bu şartla kazı başlamış, şimdi yapılacak şey Anıtlar Yüksek Kurulunu bu eserleri Nizip'te koruyabiliriz diye ikna etmemiz lazım, bunun içinde kazı bölgesinin acil olarak güvenliğinin sağlanması ve o bölgenin üstü kapatılarak dış etkenlerden muhafaza edilmesi şart.
Değerli milletvekilimiz Sayın Mehmet SARI, elinden geleni yapıyor Gaziantep Valisi ve Nizip Kaymakamı ayrıca Belediye başkanımız bu konuda duyarlılar ancak Sayın Mehmet SARI'nın dediği halk desteği yok, kazı yerine beş tane vatandaşı zor götürdük, Niziplilerden istediğimiz destek verin, açılan imza kampanyası bu iş için en önemli, adımdır.
Anıtlar Yüksek Kurulunda yada Kültür Bakanlığında tanıdığı olan varsa bize ulaşsın. Bu konu çok önemli.
Bu arada bez afişler yazdırıp bunları Nizip'in çeşitli yerlerine asmakta da fayda var diye düşünüyorum, belediye başkanımız buna izin verecektir.
desene o kadar emekler bosa gidicek kazilmadan daha KALEMI KIRILMIS !!! toplu yürüyüs yapmaktan baska care yok tabiki kaymakamliktan izin alinarak yapilacak bir yürüyüs daha cok ses getirecektirmüslüm akpek;222346 wrote:Yapılan telefon trafiğinden sonra öğrendiklerimiz, buranın kazılıp eserlerin ortaya çıkarılmasına Anıtlar Yüksek Kurulu Şartlı izin vermiş, Nizipte korunamayacağı için ben burayı kazarım ama çıkan eserleri korunması için Gaziantep müzesine kaldırırım demiş, ve bu şartla kazı başlamış, şimdi yapılacak şey Anıtlar Yüksek Kurulunu bu eserleri Nizip'te koruyabiliriz diye ikna etmemiz lazım, bunun içinde kazı bölgesinin acil olarak güvenliğinin sağlanması ve o bölgenin üstü kapatılarak dış etkenlerden muhafaza edilmesi şart. Değerli milletvekilimiz Sayın Mehmet SARI, elinden geleni yapıyor Gaziantep Valisi ve Nizip Kaymakamı ayrıca Belediye başkanımız bu konuda duyarlılar ancak Sayın Mehmet SARI'nın dediği halk desteği yok, kazı yerine beş tane vatandaşı zor götürdük, Niziplilerden istediğimiz destek verin, açılan imza kampanyası bu iş için en önemli, adımdır. Anıtlar Yüksek Kurulunda yada Kültür Bakanlığında tanıdığı olan varsa bize ulaşsın. Bu konu çok önemli. Bu arada bez afişler yazdırıp bunları Nizip'in çeşitli yerlerine asmakta da fayda var diye düşünüyorum, belediye başkanımız buna izin verecektir.
Nizip'te bulunan sivil toplum örgütleri bu işi organize ederse çok daha etkili olur, zaten vali kaymakam ve belediye başkanı bu konuda olumlu düşünüyorlar ama şimdi ben yada sen yada başka biri kişisel olarak bu eylemi yaparsa kimse gelmez, Nizip halkı bu konuda hala bilinçli değil, benim için ermeni herhalde kilise için imza topluyor diyenler var.sakalli0727;222359 wrote:desene o kadar emekler bosa gidicek kazilmadan daha KALEMI KIRILMIS !!! toplu yürüyüs yapmaktan baska care yok tabiki kaymakamliktan izin alinarak yapilacak bir yürüyüs daha cok ses getirecektir
afişleri araçlarınızın camlanına asmaktada fayda var
nizip genelindede bir imza kampanyası başlatmak lazım
Mehmet Karakaş Nizip için bu kampanyayı başlatıyor,
Tamam sen fıstık halinde, memetde sanayide başlarmavi_şahin;222365 wrote:afişleri araçlarınızın camlanına asmaktada fayda var nizip genelindede bir imza kampanyası başlatmak lazım
Hükümet konağı ve belediye nin oraya 2 masa kurulup imza kampanyası yapılırsa hem halkın dikkatini çeker hemde imza çok toplanır ses getirilebilir. Kişi veya kurum gezilerek imza toplanması çok etkili olmaya bilir.
biraz hareket var galiba.sevindirici. Mehmet kardeşim,basın bülteni metnini turan'a görderdin mi???müslüm akpek;222373 wrote:Mehmet Karakaş Nizip için bu kampanyayı başlatıyor,
Gönderdim Vedat bey. Dün gecede yaklaşık 200 gazete, yazar ve ajansa konuyu bildirdim. Bazılarıyla telefonlaşıyoruz.
Esas bunların bağlı olduğu kiliseleri, cemaatleri vs bulmak lazım.
Gaziantepte bulunan Protestan Klisesine de bu bilgileri verdim.
Dün bir kaç yerle görüştüm, bu konularda belediyelerin çok etkisi oluyormuş, belediye başkanımız bu konuda neler yapabilir, tekrar görüşülse iyi olur, iktidar partisinin belediyesi olmanın avantajları kullanılabilir.
Son resimleri görünce, çevrede bulunan evlerin yakınlığı dikkati çekiyor, bu evler yapılırken başka bulgular olmamışmı çok merak ettim.
100 de 100 haklısın Mehmet,bu niye daha önce aklımıza gelmediki?:) Eğer orası kesin kilise ise,ya da manastır, bir şekilde onları harekete geçirmeliyiz.:)admin;222379 wrote:Gönderdim Vedat bey. Dün gecede yaklaşık 200 gazete, yazar ve ajansa konuyu bildirdim. Bazılarıyla telefonlaşıyoruz. Esas bunların bağlı olduğu kiliseleri, cemaatleri vs bulmak lazım.
Ilkten yazacaktim yine 'aykiri' olmayalim dedim! Ustelik hevesinizi de kirmak istemedim. Samimi cabalariniz gercekten hos ama.... Evvela 'altyapi' YOK. Bu isler OLMAZ! Yetkililer dururken.... Milletvekili, belediye baskani, kaymakam.... Hulasa bu is biraz ZOR! Allah muvaffak etsin, ne diyeyim. Herseyi kaybedebiliriz ama UMUT!müslüm akpek;222452 wrote:Dün bir kaç yerle görüştüm, bu konularda belediyelerin çok etkisi oluyormuş, belediye başkanımız bu konuda neler yapabilir, tekrar görüşülse iyi olur, iktidar partisinin belediyesi olmanın avantajları kullanılabilir. Son resimleri görünce, çevrede bulunan evlerin yakınlığı dikkati çekiyor, bu evler yapılırken başka bulgular olmamışmı çok merak ettim.
Yusuf sen merak etme hepsi şu an bu iş için uğraşıyor ancak halk desteği de şart.YusufSerce;222472 wrote:Ilkten yazacaktim yine 'aykiri' olmayalim dedim! Ustelik hevesinizi de kirmak istemedim. Samimi cabalariniz gercekten hos ama.... Evvela 'altyapi' YOK. Bu isler OLMAZ! Yetkililer dururken.... Milletvekili, belediye baskani, kaymakam.... Hulasa bu is biraz ZOR! Allah muvaffak etsin, ne diyeyim. Herseyi kaybedebiliriz ama UMUT!
Bu isler merakla olmuyor.Hatta gayretle de olmuyor! Aslinda bu is 'yas' yazacaktim, ne hikmet elim surctu! Haluhazirdaki degerler bile korunamaz ve kiymetleri bilinmezken yeni seyleri nasil..... Birkere gerek burokratik gerek hiyararsik olarak bu isin ustesinden gelinmesi yillar surecektir ki, ilk Zeugma gundeme geldiginden bu tarafa neredeyse on yillar oldu ve ne gibibir calisma yapildi ve ne netice alindi? Hah, bu sorularin cevabi simdikilerin de cevabini verecektir! Halk tum iyiniyetiyle buna destek verse, somut olarak ne yapabiliriz bilen var mi?müslüm akpek;222474 wrote:Yusuf sen merak etme hepsi şu an bu iş için uğraşıyor ancak halk desteği de şart.
Yusuf biraz da olumlu baksan olmaz mı? Anka kuşu kadar bile olamıyorsun.
Ne diyeyim, bilmemki?! En olumlu tavrim, SUSMAK olsun.müslüm akpek;222482 wrote:Yusuf biraz da olumlu baksan olmaz mı? Anka kuşu kadar bile olamıyorsun.
Halkın haricinde herkes bu işle uğraşmaya başladı.YusufSerce;222479 wrote:Bu isler merakla olmuyor.Hatta gayretle de olmuyor! Aslinda bu is 'yas' yazacaktim, ne hikmet elim surctu! Haluhazirdaki degerler bile korunamaz ve kiymetleri bilinmezken yeni seyleri nasil..... Birkere gerek burokratik gerek hiyararsik olarak bu isin ustesinden gelinmesi yillar surecektir ki, ilk Zeugma gundeme geldiginden bu tarafa neredeyse on yillar oldu ve ne gibibir calisma yapildi ve ne netice alindi? Hah, bu sorularin cevabi simdikilerin de cevabini verecektir! Halk tum iyiniyetiyle buna destek verse, somut olarak ne yapabiliriz bilen var mi?
Allah gayretlerinizi boşa çıkarmasın inşaallah.Bekleyelim görelim bakalım.
Tarihi Kentler Birliği
Birliğin Amacı ve Görevleri:
Madde 5: Avrupa Birliği Aday Üyesi olan Türkiye'nin de kurucusu olduğu, Avrupa Konseyi'nin Avrupa: Bir Ortak Miras kampanyasının 25. yılı kapsamında oluşturduğu Avrupa Tarihi Kentler Birliği'nde, Türkiye'nin de temsilini güçlü ve etkin bir şekilde sağlamak üzere, tarihi kentlerin bir araya getirilmesi ve bu kentler arasında kentsel, kültürel ve doğal mirasın bir Ortak Miras anlayışıyla korunması ve yaşatılması için Tarihi Kentler Birliği kurulmuştur.
Kar amacı gütmeyen Birlik amacını yaşama geçirmek üzere:
a) Tarihi kent dokularını, kentsel, kültürel mirası koruma ve imar konularında Birliğe üye belediyeler arasında işbirliği ve deneyim alışverişi sağlar.
b) Üye belediyelere belediyecilik, koruma, kültür, çevre, imar ve tarihi kent konularıyla ilgili bilgi, belge, mevzuat gibi kaynaklar sağlar ve aynı konularda eğitime dönük etkinlikler düzenleyerek danışmanlık yapar.
c) İçişleri Bakanlığı'nca belirlenecek konularda, Birliğe bağlı tarihi kent belediyelerinin Avrupa Tarihi Kentler Birliği'ne üye belediyelerle diyalog ve işbirliği kurmalarını sağlar, bu ilişkileri kurar ve kolaylaştırır.
d) Birliğe bağlı belediyeler adına ve Birliğin amacına uygun çalışmalar yapar, bu çalışmalar arasında eşgüdüm sağlar, ortak alımlarda bulunur, yatırımları organize eder, denetler.
e) Doğal, tarihsel çevreyi, kültürel mirası koruma ve yaşatma yönünde üye belediyelerin girişimlerine destek verir, kaynak bulur, bu gibi girişimleri organize eder, yapar ve yaptırır.
f) Amacı doğrultusunda, çalışma alanlarına bağlı uluslararası ilişkiler kurar, ortak çalışmalar yapar; ulusal ve uluslararası katılımcılarla bilimsel ve kültürel etkinlikler, tarihi kent ve çevrelere teknik inceleme gezileri ile süreli ya da süresiz yayın faaliyetlerinde bulunarak, üye belediyeleri ve kamuoyunu bilgilendirici programlar düzenler.
g) Yasal olanaklar dahilinde, üye belediyelerdeki kent halkının da tarihi kent dokusunu, doğal ve kültürel çevreyi koruma bilincini yükseltmeye yönelik film, multivizyon ve benzeri görsel, belgesel malzeme hazırlar, hazırlattırır, radyo, televizyon yayınları için program düzenleyebilir.
h) Birliğe üye kentlerin koruma amaçlı imar planlarını, anıt eserleri çevresinde kentsel tasarım projelerini, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarınca tescil edilmiş yapıların rölöve ve projelerini yapar, yaptırır ve bunların uygulamalarında teknik denetim katkısı sağlar.
i) Tarihi Kentler Birliği üyeleri arasında bilgi ağı kurar ve geliştirir.
j) Kültürel mirası korumanın ekonomik gelişmeyi destekleyeceği inancıyla tarihi kentlerin yaşama yeteneğini ve sürdürülebilirliğini destekler.
k) Tarihi kentlerin kültürel miraslarının korunması ve artırılması için uygun kanunların çıkarılmasını destekler.
l) Tarihi kentler arasında Avrupa kardeşliklerinin kurulmasını teşvik eder ve destekler.
m) Amaçları doğrultusunda faaliyet gösterecek şirketler kurar ve işletir.
n) Bu etkinliklerden ortaya çıkabilecek karlar yalnızca Birliğin etkinlikleri için kullanılabilir.
Birliğe Üyelerce Devredilen Yetkiler:
Madde 6:
1. Doğal, tarihsel ve kültürel mirasın korunması için ortak politikalar ve yöntemler geliştirmek,
2. Bu politikalar için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler gibi kuruluşlarla ve konunun uzmanı kişilerle işbirliği yapmak,
3. Uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak hizmet projeleri geliştirmek konularında, ortak çıkarlar doğrultusunda, üyeler birliğe yetki devrinde bulunurlar.
mehmet abi fıstık halini başka birsine devretsen daha iyi olur çünkü okulun son haftası sınavlarım ardarda geliyor boş vakit bile bulmakta zorluk çekiyorum önümüzdeki hafta olabiliradmin;222376 wrote:Tamam sen fıstık halinde, memetde sanayide başlar
15 dakikanı almaz, kaç dükkan varki.mavi_şahin;222511 wrote:mehmet abi fıstık halini başka birsine devretsen daha iyi olur çünkü okulun son haftası sınavlarım ardarda geliyor boş vakit bile bulmakta zorluk çekiyorum önümüzdeki hafta olabilir
arkadaşlar ben istanbuldan 4kişi ile imza kampanyasına desdek verdim müslüm akpek abimizi siyaret etdim ve güzel adana dürümünü yetim teşekürler
İmza atana bir dürüm hediye.:D:Dmehmetparlar;222523 wrote:arkadaşlar ben istanbuldan 4kişi ile imza kampanyasına desdek verdim müslüm akpek abimizi siyaret etdim ve güzel adana dürümünü yetim teşekürler
Bu konu yeni yanıtlara kapalı.