Genç Muhabbet

GÖNÜL BAHÇESİ

arbey Üye
:DHer Kese Selam Lar Olsum Kekrar Aranizda Yim Bebim Uyeliyim Silin Miş Ti Bunu Sorna Sorarim Sizi Cok Seviyorum Okey .?.:=) :p
miksam1988 Üye
UMUT ÇİÇEĞİM bu kışta üşüyorum. kimbilir kaç kış daha üşüyeceğim. sana yanacağım bu yazda. ve kim bilir kaç yaz daha. kaç bahar seni açacak bütün çiçekler, senden uçacak bütün böcekler. arılar seni koyacak kovanlarına, kaç ülke gezecek seni göçmen kuşlar... ama sen hep umut çiçeğim olacaksın. yaşayacağız yaşlanacağız seninle. sürekli değişen dünyamda değişmeyecek tek gerçeğim olacaksın ömür boyu.
Gökhan Dokuyucu Üye
Resim kaynağı
Aşk nedir? dediler Mansur'a. Sabredip bekleyin dedi. Üç güne varmaz görürsünüz. Önce kollarını ayaklarını kestiler Her uzvu Aşk dedi. Astılar, bedenini o yine Aşk dedi. Yakıp küllerini nehre saçtılar Her bir zerresi Aşk ile Enel-Hak dedi."
miksam1988 Üye
Gozlerin gozlerimde, ellerin ellerimde, askın icimde ve ruhun bedenimde oldugu surece seni cok sevmeye devam edecegim...
başak Üye
MUSTAFA KEMAL'İN KAĞNISI Yediyordu Elif kağnısını, Kara geceden geceden. Sankim elif elif uzuyordu, inceliyordu, Uzak cephelerin acısıydı gıcırtılar, İnliyordu dağın ardı, yasla, Her bir heceden heceden. Mustafa Kemal´in kağnısı derdi, kağnısına Mermi taşırdı öteye, dağ taş aşardı. Çabuk giderdi, çok götürürdü Elifçik, Nam salmıştı asker içinde. Bu kez yine herkesten evvel almıştı yükünü, Doğrulmuştu yola önceden önceden. Öküzleriyle kardeş gibiydi Elif, Yemezdi, içmezdi, yemeden içmeden onlar, Kocabaş, çok ihtiyardı, çok zayıftı, Mahzundu bütün bütün Sarıkız, yanı sıra, Gecenin ulu ağırlığına karşı, Hafiftiler, inceden inceden. İriydi Elif, kuvvetliydi kağnı başında Elma elmaydı yanakları, üzüm üzümdü gözleri, Kınalı ellerinden rüzgâr geçerdi, daim; Toprak gülümserdi çarıklı ayaklarına. Alnı yeşilini kapmıştı, geçirmişti, Niceden, niceden. Durdu birdenbire kocabaş, ova bayır durdu, Nazar mı değdi göklerden, ne? Dah etti, yok. Dahha dedi, gitmez. Ta gerilerden başka kağnılar yetişti geçti gacır gucur, Nasıl dururdu Mustafa Kemal´in kağnısı? Kahroldu Elifçik düşünceden düşünceden. Aman kocabaş, ayağını öpeyim kocabaş, Vür beni, öldür beni, koma yollarda beni. Geçer götürür ana, çocuk, mermisini askerciğin, Koma yollarda beni, kulun köpeğin olayım. Bak hele üzerinden ses seda uzaklaşır, Düşerim gerilere, iyceden iyceden. Kocabaş yığıldı çamura, Büyüdü gözleri, büyüdü yürek kadar, Örtüldü gözleri örtüldü hep. Kalır mı Mustafa Kemal´in kağnısı bacım? Kocabaş´ın yerine koştu kendini Elifçik, Yürüdü düşman üstüne, yüceden yüceden.
Fazıl Hüsnü DAĞLARCA
miksam1988 Üye
Gökyüzünde bir bulut olayım Yağmur olup yeryüzüne yağayım. Gönül bahçende bir gül olayım Sen görmeden ben açayım. Kırlarda lale, sümbül olayım Etrafına kokularım saçağım. Özgürce uçan bir kuş olayım Gelip pencerene konayım. Sana aşk şarkıları okuyayım Bırak da hiç susmayayım. Kalbimin kapısını sana açayım Gönül bahçemden sevgi saçayım. Ben bu aşkta hep olayım Gönül bahçene ulaşayım. Senden uzaklarda olmayayım Kalbinin baş köşesinde olayım
miksam1988 Üye
Hani gülüşün var ya, çiçekleri bile kıskandıran. Hani gözlerin var ya, yağmur damlası gibi yıldızları kıskandıran. Hani seviyorum degişin var ya, beni her gün uzaklarda mutlu eden.....
firaset Üye
Ay desem nûruna, aydan daha parlaksın Sen. Su desem, cümle sulardan daha berraksın Sen. Şaşırıp inci desem, inci de Senden doğuyor. Sade bir katresi deryâ gibi ırmaksın Sen. Gül desem, ey yüce mahbûb, terinin damlası o Neye teşbih edeyim, mahzar-ı levlâksın Sen. Ey Rauf, anneler evlada dönüp bakmazken,
Bir Rahimsin ki, bütün aleme kundaksın Sen.
Gökhan Dokuyucu Üye
Firaset nerelerdesin çoktandır yazılarını göremiyoruz. Bu güzel yazın için çok sağol... Bir Rahimsin ki, bütün aleme kundaksın Sen.
Zuhal Üye
Bu Sevdanin Dalinda Hep Yanmaya Mi Yemin'in Erken Gelen Hazanada Hep Solmaya Mi Yeminin ? Bulutlarda Yansin Diye Adini Dağlara Verdim Toprağa Anlatsin Diye Sesimi Sulara Verdim Her Mevsim Uyansin Diye Sevdami Bahara Verdim Dört yana Savrulsun Diye kokunu Rüzgara Verdim Bu Sevdanin Kapisini Hep Calmaya Mi Yeminin Yanan Kalbimin Ahını Hep Almaya Mi Yeminin
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
abla süper bişe yaaaa bu çok tşekkürlerrrrr
Zuhal Üye
Durmadan bu sarki caliyor sabahtan beri
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
abla DERTLİSİNNN
miksam1988 Üye
Hayat akıp giderken, Düşler birer birer biterken, Ben kendime bir dal ararken, Seni buldum DOSTUM. Şimdi çok mutluyum. Hatta uçuyorum. Adeta kendimi, Bir cennette sanıyorum. İyiki varsın bitanem, İyiki yumuşak kalbin var, Denizler kadar derin, Güzel gözlerin var. Ben seninle olmaktan, Seninle dertleşmekten, Seninle gülmekten, İnan çok mutluyum.
firaset Üye
Benim Cümlelerim
Bu dönüp duran küp'e dokununca dilediğim karesinde kalıyor , Hatta hangi yöne çevirirsem o yönde devam ediyor dönmeye, deneyin göreceksiniz sizde. Ama yaşam öyle değil değil mi? Sonsuza dek yalnızca hatırlamak istediklerinde kalamıyor insan. Olmuyor değil mi? Belki bu nedenle her karesini gelecekte bir gün baktıkça Gülümseyecek şekilde yaşamalı... Sen yapabiliyor musun diye soranlara; Kendi repliklerime karar verebilsemde, Karşımdakilerinkine müdahale hakkım yok yazık ki... Ama deniyorum, Denediyimse tabiki sadece, Kendi şarkımı söyleyebilmek olabildiğince...
firaset Üye
GÖNÜL BAHÇESİ ÖNCE, SONRA, ŞİMDİ... Tarihe bakmaya korkuyorum… Ne kadar çok geçmiş olabileceğini anlamaktan korkuyorum. Hala bir sabah ansızın gördüğüm bu kâbusun bitmesini diliyorum belki. Yarının bilinmezliği bugünün boşluğunu büyütüyor… Sonra bir gün korkularımdan arınmayı öğreniyorum… O büyük boşluğu kendimle dolduruyorum, kendimde ki herşeyle, ne kadar çok olduğumu fark ediyorum, daha da büyüyorum. Şimdi artık istesen de doldurabileceğin bir boşluk kalmadı içimde…
Ben büyüttüm kendimi senin güçsüzlüğünle… (Akşam yastığımla anlaşmayı,sabah aynamla gülüşmeyi öğreten Gökhan abime sevgilerimle...)
Gökhan Dokuyucu Üye
:) Kardeşlerin en şirini Şahin Kardeşim o senin kendi güzelliğin... Eğer sen istemeseydin ben sana birşey öğretemezdim ;) Sonra bir gün korkularımdan arınmayı öğreniyorum… O büyük boşluğu kendimle dolduruyorum, kendimde ki herşeyle, ne kadar çok olduğumu fark ediyorum, daha da büyüyorum. Şimdi artık istesen de doldurabileceğin bir boşluk kalmadı içimde…
Ben büyüttüm kendimi senin güçsüzlüğünle…
firaset Üye
Sevmek de Hoş Sevilmek de Aldırmadan derde gama Sevmek de hoş sevilmek de Dünya fani derler amma Sevmek de hoş sevilmek de Husumet def olup gitsin Hoşgörü her şeye yetsin Haset,nefret,öfke bitsin Sevmek de hoş sevilmek de Asıla edersek rücu Elbet kaçmaz ipin ucu Ayırmadan şucu bucu Sevmek de hoş sevilmek de Can cananı bulsun artık Herkes nasib alsın artık Parolamız olsun artık Sevmek de hoş sevilmek de Soruyorsan gaye nedir Atan kalbe aşk aşk dedir Bu his Hak'tan hediyedir Sevmek de hoş sevilmek de Azrail kapıyı çalsa Benzimiz sararsa solsa Bir nefeslik ömür kalsa Sevmek de hoş sevilmek de Sevgi güldür amma solmaz Sevenin vadesi dolmaz Sevemeyen adam olmaz Sevmek de hoş sevilmek de
miksam1988 Üye
Sen kurumuş yaprak olsan Çıkmaz tozlu sokak olsan Ölsen kuru toprak olsan Yine seni sevecegim
firaset Üye
Resmi aç Aşk Neydi!? Aşk; kendini unutmaktı... Aynada O’nu görmek,yürekte O’nu bulmaktı... Kimsin diye sorduğunda Sen diyebilmekti... Bir tek SEN..
Gökhan Dokuyucu Üye
firaset;115074 wrote: Aşk Neydi!? Aşk; kendini unutmaktı... Aynada O’nu görmek,yürekte O’nu bulmaktı... Kimsin diye sorduğunda Sen diyebilmekti... Bir tek SEN..
Aşkı Çok güzel tasvir etmiş şiirin Kardeşim... Eline sağlık... Aşk iki kalbin birleşip birlikte atmasıdır... Aşk tek vücut olmadır..
miksam1988 Üye
firaset;115074 wrote: Aşk Neydi!? Aşk; kendini unutmaktı... Aynada O’nu görmek,yürekte O’nu bulmaktı... Kimsin diye sorduğunda Sen diyebilmekti... Bir tek SEN..
yüregine saglık abicim
firaset Üye
GÖNÜL BAHÇESİ Siradan sabahlarin mahmurluguna alismislar için, bir safak vakti aniden geçmisinden ve bugününden vazgeçmek, ve içinde her nasilsa saklamayi basarmis bir yarin heyecaninin kanadina tutunarak havalanmak cesaret ister. Kurulu düzen öylesine rahat, öylesine huzur doludur ki, ruhuna gömülü çocugu, yillarca kininda beklemis keskin bir kiliç gibi uyandirip dort nala ilerlemek, yaman bir karara dönüsür. Zordur insanin onca zaman bunca emekle kurdugu ne varsa hiçe sayip, maglup ama magrur bir komutan edasiyla yeni seferlere niyetlenmesi... Bugüne yenik düsenler, yarini sadece hos bir hayal olarak düsleyip, dünde yasarlar. Bedel ödemeyi göze alanlar ise, yelkenleri atlastan gemilerle, arkalarinda külden köprüler birakarak, meçhul bir istikbale dogru dümen kirarlar.... Yikilan sirat köprüsüdür.... Geçer ve orada kalirsiniz: cennetse cennet, cehennemse cehennem... Dönüsü yoktur.... GÖNÜL BAHÇESİ
Gökhan Dokuyucu Üye
Ve yolculuk devam ediyor. Zira ölüm son değildir. Şimdi bir köprü çıkmıştır yolumuza: "Sırat köprüsü." Ne var ki bu köprüde gideceği yönü önceden kendisi belirlemiştir. "Nasıl bir hayat yaşıyorsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle de haşr olunursunuz." Bizlere böyle bir uyarı da gelmişti O Yüce İnsan'dan. Öyleyse sorun yoktu: Ya cennet ya cehennem. Biri olmazsa diğerinin olmayacağı ya da mânasız kalacağı bir gerçek. Asıl önemli olan ise, bu yolculuğa nasıl nokta koyduğumuzdur.
candy Üye
Acilara Tutunmak[/B]
Kavusmak özgürlükse Özgürdük Ikimizde Elleri çiglik çiglik Yanyana ikidünya Ikimiz iki dagdan Iki hirçin su gibi Akip gelmistik Bulusmustuk bir kavsakta Unutmustuk ayriligi Yok saymistik özlemeyi Sarkimiza dalmistik Mutluluk mavi çocuk Oynardi bahçemizde Aci çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde O yuvasiz çalikusu Bense kafeste kanarya O dolasmis daldan dala Savurmus yüregini Ben bölmüsüm yüregimi Baskaldiran dizelere Aramakmis oysa sevmek Özlemekmis oysa sevmek Bulup bulup yitirmekmis Düssel bir oyuncagi Yalanmis hepsi yalan Yalanmis hepsi yalan Sevmek diye birsey vardi Sevmek diye birsey yokmus Aci çektim günlerce Aci çektim susarak Su kisacik konutlukta Deprem kargasasinda Yasadim birkaç bin yil Acilara tutunarak Aci çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde Acilardan arta kalan iste bu bakislarimis Kugu diye gözlerimde Gün batimi bulutlarmis Yalanmis hepsi yalan Yalanmis hepsi yalan Savrulup gitmek varmis Ayri yörüngelerde

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim