Genç Muhabbet

GÖNÜL BAHÇESİ

saldiray27 Üye
bu anlamlı hikaye için tşkler demet...
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
işte yine enbaştayız yâr. yine yokluğun, yine hüznün, yine kederin var bende.... bir sigara yaktım dumanı hayaline karışsın diye, bir hasret parcası çaldım sadece beni anlatsın diye. hani demiştin ya bana giderken; ’’sus kimseler bilmesin’’ diye, sustum hep bu yüzden ve suskunluğumda gizledim en derin çığlıkları. bazen umarsız bir haykırış takılır boğazıma, adını paylaşmak isterim gök kubbeyle ama yapamam, ’’sus’’ demiştin ya bana , işte susuyorum... ismin bir sır gibi bende. sırrıma sadığım ben , sevdama olduğum gibi....... .
Subutay Üye
Hocam katkılarınız için teşekkür ederim. Yalnız ben bir konuya değinmek istiyorum.Kişisel gelişim kitapları okunacaksa yerli yazarların kitapları okunması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü yabancı bir yazar, kitabı kendi kültürü üzerine inşa ediyor. Bu da fikirlerinin karşı tarafça anlaşılmasını zor kılıyor. Bir de bunun üstüne tercüme hataları eklenince kitap içinden çıkılmaz bir harf yığını olup çıkıyor. Bu hususa dikkat edin bence.
Gökhan Dokuyucu Üye
5 yıl öncesi, ölüme hazırlık...
Resim kaynağı
"MARGIN-TOP: 0px; FONT-SIZE: 0px" 10.028 Views / 404 Fave’s / 98 comments Originally uploaded by Umaru Idi-Catteau. Dün, 17 yaşındaki kuzenimle konuşurken, onun sürekli ölümü düşündüğünü fark ettim.. Ölümün 17 yaşındayken beni daha derinden etkilediğini, telaşeler ve sorumluluklar arttıkça ölümü daha çok unuttuğumu fark ettim..Bundan 5 yıl önce yazdığım vasiyetnamem geldi aklıma..İşte burada; 5 yıl öncesinin satırları, safiyane haliyle.. VASİYETNAME Bu, 17 yaşındaki bir gencin vasiyetnamesidir. Hayır, çok şükür hasta değilim, gayet sıhhatliyim ve intihar etmeyi de düşünmüyorum. Ancak, her insan bu dünyaya geldiği andan itibaren ölümle yüz yüze değil midir? “Her gün ölünüz” ifadesi neler hatırlatır bizlere? Her gün, “gün” doğar ve geceyle birlikte “gün” ölür. Bir ölüm ve diriliş tablosudur bu. Her uyku, bir ölüm provasıdır. Her fren, boğaza kaçan her yemek parçası, her deprem ölümü hatırlatır. Kimileri bu uyarılara aldırış etmez, kimi duymazdan gelir.. Kimileri erteler bazı şeyleri, kimileriyse secdelere kapanır. Herkesin “hayat” ve “ölüm” algısı farklıdır.. Ben, hepimizi bir gün ziyaret edeceğini bildiğimiz ölüme hazırlıklı olmak istiyorum. Evet, vasiyetname.. ”Bu, ben bir diğerini yazıncaya kadar geçerlidir.” Şu an bu yazıyı okuyan kimse, evet işte tam şu sırada gözlerini bu satırlar üzerinde gezdiren.. Eğer ben ölmüşsem, artık mekanım dünya değilse, ve sen bu cümleleri okuyorsan, şimdi dilegetireceklerimi de okumanı isterim. Ben vardım, pek çok insan şahitti varlığıma, pek çok kimse bilirdi belki yaşadığımı..Ama bir anda aralarından ayrılıverdim işte..Ben ayrıldım ama yolculuk devam ediyor..Yolcuyuz hepimiz de.. Yolculuğun farkına varırsak eğer, “Şahadet ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur ve şahadet ederim ki Hz.Muhammed a.s.m Onun kulu ve elçisidir.” Deriz ineceğimiz vakit… On yedi yaşında ölmüşsem eğer kim bilir ne yorumlar yapılacaktır ardımdan ”Gençliğine doyamadan gitti”..”Annesi babası mürüvvetini göremedi”..”Şunu, şunu yapamadı..”..İşte benim dileğim, benim vasiyetim, ardımdan böyle denmemesi.. Eğer bir kimse için endişe duyarsak, bu endişe Hak yolundaki seyrimizle alakalı olmalı.. Ardımdan denilebilecek en güzel şey “İnnalillahi ve innaileyhi raciun” olurdu.. Ölümün 17 yaş dinlemediği bir defa daha ibret sahnesine alınırdı..Ardımdan yapmanızı isteyeceğim şey sadece hesabımın kolaylaşması için edeceğiniz duadır. Bunun dışında isyan yahut farklı nahoş eylemlere vesile olmaktan korkarım..Vasiyetim budur. Bunları neden yazıyorum, neden bir vasiyetname hazırlıyorum ben? Geldim, gidenlerdenim..Geride birkaç kelime kalsın eğer işe yarayacaksa.. Vasiyetimle, gerçeğe ulaştıran tek sevginin Allah sevgisi olduğunu yeniden hatırlatmak isterim.. Rabbimizi sevelim, o bizi seviyor, o bize bunca nimet bağışladı.. Kaybettiğimiz bir şeye üzülmeyelim, zaten o hiç bizim olmadı ki.. Verildi..ve alındı.. Mal mülk Bir rabbin!.. İfade ettiğim gibi, Vasiyetim, bana dua etmenizdir… Hakkınızı helal edin.. Varsa benim küçük de olsa bir hakkım, zerresine kadar helal olsun..
saldiray27 Üye
ne aşk ama dimi?
nizipli_mehmet Üye
ewet boyle askı ılk defa goruyom
nizipli_mehmet Üye
bunları sevgılısı olanlar dusunsun
Subutay Üye
Enteresan bir haber. İnternette ara sıra böyle şeyler dolaşıyor. Gerçek olduğuna dair bir kaynak var mı?
Subutay Üye
vs. vs. vs. Boş ver sevgililer gününü Saldıray. Bizi bozar böyle ecnebi adetleri.
fsoyarik Üye
GERÇEKTEN GÜZEL BİR DUYĞU. NİZİP COMDAN DAHA GÜZEL GERÇEK AŞK AZ BULUNUR SEVGİLİ DOSTLAR.BAKIN YAZ TATİLİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ.SELAMLAR
saldiray27 Üye
abi internet haber iye bi yerde gördüm ilgimi çekti bende sizinle paylaşayım dedşm öğrendiğim zaman söylerim abi...
ibrahim Üye
He valla, ecnebilerin sevgililer günüyle ilgileneceğinize benim doğum günümle ilgilenin, aslında 14 şubatın önemi sevgililer günü olmasıdeğil... günün önemi benim doğum günüm olması Resmi aç
Gökhan Dokuyucu Üye
Ay ayy metali kardeşim ben o gün yokum burda ya:(( ama bunu daha yakın bir güne alalım hem bizde pasta yemiş oluruz:) subutay, saldıray , mehmetkardeşler arkadaşları toplayıp metale hemen güzel bir doğum günü hazırlayalım...
asi ve mavi Üye
metal kardeş zaten senin dogum günün oldugu için herkez tarafından biliniyo:-) bencede boşverin sevgililer gününü ecnebi adetleri.....
cengizkrbck Üye
saldıray kardeş racona ters bunlar... sevene gün mü tükenmiş...
Sonbahar Üye
VAY BE HELAL OLSUN...
saldiray27 Üye
ya herkes beni yanlış anlamış yaa...arkadaşlar ya tam iyi okumadınız ya da görmediniz...ben zaten en altta bize pek uymasada yazmışım zaten...yapmayın yaa...
nizipli_mehmet Üye
metal abı benımde çok sevdıgım bırısının dogum gunuydu 14subat ama ne yazıkkı artık gorusmuyoruz
nizipli_mehmet Üye
bu resımdekı asıkların romeo ve julıet olabılme ıhtımalı warmıs
ibrahim Üye
vay be memo demek o gün başkalarıda doğmuş :-) bende tekim diye geçiniyordum Resmi aç Edited by - metal on 09.02.2007 20:36:51
nizipli_mehmet Üye
o ne teksın abı neredyse bır suru war
saldiray27 Üye
’’Kalıntıların bulunduğu kasabanın Romeo ve Juliet’in aşkına konukluk etmiş olması olayın esrarını daha da artırdı.’’diye yazıyo zaten ama daha kesin bi bilgi yokmuş...
Zuhal Üye
Oooofff, ooofff sevgilimiz yok kiiiii!!! Resmi aç
ibrahim Üye
Zuhalcim sevgililer günü her nekadar insanın sevgilisi gibi gözüken bir erkek veya kız arkadaşı veyaeşine diye algılansada, sevgi çok büyük bir kavram olduğu için bunu anne, baba, kardeş, dost arkadaş vs. şeklinde çoğaltıp sevgili diye anılabilir, Bu günde gerçek sevgilerin dahada artması dileğiyle diyelim...
nizipli_mehmet Üye
metal abı super olmus walla

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim