Yönetici-Üye Muhabbeti ADM?N?M?E HED?YE VAR:)
Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once verilmisti. Forumu aramadan niye konu aciyorsun.
user: arama emrim yoktu arayamadim ehuehueheu
Forum yoneticisi: Banned !
user: Hocam actigim konuyu kilitlemissin ya
Forum yoneticisi: ee
user: Bizim bir arkadas icerde kalmis , ustune kilitlemissin konuyu, bi aç da cikiversin ehuehuehu
user: Haci program isteklerimizi burada mi yapiyoruz.
Forum yoneticisi: evet
user: O zaman siradaki program sevip de kavusamayanlara gitsin ehuehuehu
Forum yoneticisi: Arkadasim konuyla alakasiz basliklar acmayin demedik mi!
user: Biz forumla alakasiz yoneticilere karisiyok mu ehueheuehu
User: Haci sen ne is yapiyon ?
Forum yoneticisi: Bir Forumda ust duzey yoneticiyim.
User: oldu
User: Bir zamanlar hor gorup de banladigin , repsiz ama gururlu bir user vardi ya
Forum yoneticisi: ee ?
User: Yok yani abi bani artik kaldir da foruma girelim diyiciydim
User: Abi forum yoneticisi forumda ne yapar?
Forum yoneticisi: Yanlis yere acilmis konulari tasir, kurallara aykiri mesajlari siler vs..
User: Getir gotur isleri yani, hani ofislerde calisan ofisboylar gibi , baska bir deyisle forumboy da diyebilir miyiz?
Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once aç?lm??t? !
User: Konu çok fazla ra?bet görünce bi tane de biz açal?m dedik ehuehuehu
Forum yoneticisi: Banned!
User: Hocam bi dakika bakar m?s?n ?
Forum yoneticisi: Ne var lan üser
User: Hocam windows bölümünde bir soru sormu?tum.Kimse cevaplamam??.Çok acil hocam ya bi cevaplasan diyordum.
Forum yoneticisi: Ben anlamaz windowzdan kurban
User: ee iyi de sen windows bölümünde moderatorsun
Forum yoneticisi: ha o mu? Admin bizin halao?lu oli.Sa?olsun bizi k?rmad?, beni de moderator mu ne diyin, i?te ondan ?eyyettirdi
User: Hönk !
User: Haci ben avatar olarak babamin resmini koysam olur mu?
Forum yoneticisi: Bana ne kardesim ya , istersen git dedenin resmini koy! Hatta gel benim yerime sen yonetici ol, ben intihar etmeye gidiyom!
User: Haci bizim bi arkadas foruma uye oluyor.Hani kayit olurken referans yazilan bir bolum var ya
Forum yoneticisi: ee?
User: Oraya belediye meclisinde encumen uyesi olan dayimin ismini yazsam olur mu diye soruyor
Forum yoneticisi: jilet verin lan banaaaaaaaa!!!!
User: Abi baksana bi
Forum yoneticisi: buyur
User: Abi var ya ben oldum olasi forum yoneticilerine hayranim
Forum yoneticisi: Aferim sevdim seni
Bir canl?n?n Dünya üzerinde ya?ayabilmesi için Güne?'e belirli bir uzakl?k, belirli aral?klarda ?s?, karbon, ozon ve su döngüsü, mikroorganizmaların aç??a çıkard??? mineraller, fotosentez, Dünya'n?n özel e?imi, yerçekimi kuvveti, atom parçaların? bir arada tutan kuvvetler ve bunun gibi pek çok önemli detay gereklidir. Yeryüzü, bu ?artların tümünü bir arada tutacak ?ekilde korunmu?tur. Bu mucizevi gezegeni saran ve tüm bu dengeleri koruyan atmosferi ortadan kald?rsan?z, ya?am sona erer
?nsanların Dünya üzerinde ya?amas?n? sa?layan belli bir ?s? ve ???k aral??? vard?r. Uzaydaki kavurucu s?cakl?klar, dondurucu so?uklar, öldürücü ???nlar aras?ndan atmosfer bize sadece bizi ya?atacak olan miktarlar? ula?t?r?r. Güne?'te meydana gelen tek bir patlaman?n aç??a çıkard??? enerji oldukça büyüktür. Tek bir patlama, Hiro?ima'ya at?lan?n benzeri olan 100 milyar ton atom bombas?n?n gücüne e?ittir. Bu yak?c? etki de atmosfer arac?l???yla Dünya'ya en ideal ?ekliyle ula?maktad?r. E?er Dünya yüzeyine, ?u an yeryüzüne ula?andan biraz daha fazla miktarda k?z?l ve mor ötesi ???n, gama ve mikro dalga ???n ula?sa, tüm canl?lar yok olacaklard?r.
Yeryüzü milyonlarca y?ld?r ayn? korunmu? tavan ile korunmaktad?r. Milyonlarca y?ld?r, ayn? ???nlar yeryüzüne ula?makta ve ya?ama olanak vermektedir. Bir gün atmosfer, kendi i?levini yerine getiremese, Dünya için, onun yerini tutacak ba?ka bir koruyucu tavan olu?turmak mümkün müdür? ?nsan?, h?zla kendisine ula?an öldürücü ???nlardan ve kavurucu s?caktan koruyacak bir yöntem var m?d?r? Ku?kusuz böyle bir ?eye ne insan?n gücü yetebilir ne de buna güç yetirebilecek bir teknoloji vard?r. Böyle bir durum kar??s?nda, tesadüfler sonucu yeni bir atmosfer olu?mas?n? beklemek mant?kl? m?d?r?
Elbette bu son derece mant?ks?zd?r. Bu kusursuz eserin kör tesadüflerle olu?mas?na ak?l ve irade sahibi hiçbir insan elbette ihtimal vermeyecektir. Kald? ki böyle bir bekleme süresi de olmayacak, ya?am daha ilk anda sona erecektir. Atmosferin bu mükemmel yap?s?, her an, her hadisede büyüklü?ünü gösteren, kuvvet sahibi, Yüce Allah'?n muhte?em bir sanat?d?r.
Yeryüzünde, onlar? sarsmas?n diye, sabit da?lar yaratt?k ve do?ru gidebilsinler diye geni? yollar açt?k. Gökyüzünü korunmu? bir tavan k?ld?k; onlar ise bunun ayetlerinden yüz çeviriyorlar. (Enbiya Suresi, 31-32)
O, sabah? yar?p çıkarand?r. Geceyi bir sükun (dinlenme), Güne? ve Ay'? bir hesap (ile) k?ld?. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen
Allah'?n takdiridir.
(En'am Suresi, 96)
inler gayb? bilirler mi ve kay?p e?yalar? bulabilirler mi?
Cevap:
Gerek ömürlerinin uzunlu?u, gerekse seri hareket etmeleri, cinleri insanlardan farkl? k?lmaktad?r. Bu yüzden insanların görüp bilemedi?i pek çok ?eyi onların görüp bildikleri anla??lmaktad?r. Bu sebeple kay?p e?yalar? bilmeleri ve bulmalar? mümkündür. Ancak onlar var olan ve bizim göremedi?imiz, yerini unuttu?umuz veya bilmedi?imiz ?eylerdir. Zat?nda Allah’tan ba?ka kimsenin hakk?nda bilgi sahibi olmad??? “Gayb” konusu ile ilgili de?ildir. Çünkü Kur’an-? Kerim’de, gayba ait baz? konuların özellikle Allah’tan ba?kas? taraf?ndan bilinemeyece?i belirtilmektedir: Mesela:
“Gayb?n anahtarlar? Allah'?n yan?ndad?r; onlar? O'ndan ba?kas? bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; O'nun ilmi d???nda bir yaprak bile dü?mez. O yerin karanl?klar? içindeki tek bir taneyi dahi bilir. Ya? ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptad?r.”(6:59) Ayetinde belirtilen insanların ve kainat?n gelece?i ile alakal? hususlarla, k?yamet, ölüm, kader, ecel, r?z?k ve do?acak çocu?un iyi mi, kötü mü olaca??n?, karakterini, cennetlik mi, cehennemlik mi oldu?u konuların? da kimsenin bilemeyece?i belirtilmektedir: “K?yamet vakti hakk?ndaki bilgi, ancak Allah'?n kat?ndad?r. Ya?muru O ya?d?r?r, rahimlerde olan? O bilir. Hiç kimse yarın ne kazanaca??n? bilemez. Yine hiç kimse nerede ölece?ini bilemez. ?üphesiz Allah, her ?eyi bilendir, her ?eyden haberdard?r.”(31:34) Yine Kur’an-? Kerim’de, Allah’?n görünmeyen ve bilinmeyenleri bildi?i ifade edilirken, Allah (c.c) Peygamberlerden diledi?i kimselere de gayb? bildirece?ini de haber vermektedir: “O bütün görülmeyenleri bilir. S?rlarına kimseyi muttali k?lmaz; Ancak, (bildirmeyi) diledi?i peygamber bunun d???ndad?r. Çünkü O, bunun önünden ve ard?ndan gözcüler salar...”(1) buyurulmaktad?r. Konu Cin suresinde geçmesine ra?men, cinlerin de gayb? bilebilecekleri veya onlara da bildirilece?i ifade edilmemektedir. Ayr?ca, açıkça cinlerin gayb? bilemeyece?ini bildiren ayetler de vard?r: “Süleyman'?n ölümüne hükmetti?imiz zaman, onun öldü?ünü, ancak de?ne?ini yiyen bir a?aç kurdu gösterdi. (Sonunda yere) y?k?l?nca anla??ld? ki cinler gayb? bilselerdi, o küçük dü?ürücü azap içinde kalmazlard?.”(34:14)
Bu sebeple k?saca diyebiliriz ki, cinler gayb? bilmez. Ancak gayb hükmünde olmayan, bizim kaybetti?imiz veya var oldu?u halde bilmedi?imiz ?ahadet alemine, yani ?u bizim ya?ad???m?z görünen aleme ait ?eyleri bilebilirler ve yitik e?yalar? bulabilirler. Bunda h?zların?n, boyutların?n ve ömürlerinin uzun olmas?n?n etkisi büyüktür.
(1) Cin, 72/26-28; Âl-i ?mran, 3/44, 179; A’raf, 7/62; Hûd, 11/29; Yûsuf, 12/15, 37, 86, 96, 101; Kasas, 28/86.
Arif Aslan
--------------------
N’eylersin ölüm herkesin ba??nda.
Uyudun uyanmad?n olacak.
Kimbilir nerde, nas?l, kaç ya??nda?
Bir namazl?k saltanat?n olacak,
O taht misali musalla ta??nda.
Cahit S?tk? TARANCI
Beyhude
Yaln?zl?k bir uçurumsa e?er beni en dipte bulabilirsin.
Gelmek istersen e?er çekinme sen de gelebilirsin.
Nas?l olsa
Bu uçsuz bucaks?z gönül tarlaların?n sonunda
Hayata küsmü?lerin ye?ertti?i
Suya kavu?mu? toprak gibi canl?
Sevgi çiçekleri açan bahçelerden çok var.
Çekinme gel
Burada her yaln?za yer var.
Yaln?z,
Sak?n buradaki yaln?zlara imrenme.
Bütün bu güzelliklerin içinde ya?ayan
Ya??yormu? gibi görünen biz yaln?zların ula?amad???
Güzellikler çok daha fazla ac? veriyor bana
Bak?p da görememek nedir bilir misin?
?steyip de alamamak, sevip de ok?ayamamak.
Bu yüzden ne olur
Sen yukar?da kal. F?rsat bulursam
Ben sana gelirim.
Ahmet ALTAN
al?nt?:
"quote" gokhandokuyucu demi? ki:Yönetici-Üye Muhabbeti ADM?N?M?E HED?YE VAR:)
Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once verilmisti. Forumu aramadan niye konu aciyorsun.
user: arama emrim yoktu arayamadim ehuehueheu
user: Hocam actigim konuyu kilitlemissin ya
Forum yoneticisi: ee
user: Bizim bir arkadas icerde kalmis , ustune kilitlemissin konuyu, bi aç da cikiversin ehuehuehu
user: Haci program isteklerimizi burada mi yapiyoruz.
Forum yoneticisi: evet
user: O zaman siradaki program sevip de kavusamayanlara gitsin ehuehuehu
Forum yoneticisi: Arkadasim konuyla alakasiz basliklar acmayin demedik mi!
user: Biz forumla alakasiz yoneticilere karisiyok mu ehueheuehu
User: Haci sen ne is yapiyon ?
Forum yoneticisi: Bir Forumda ust duzey yoneticiyim.
User: oldu
User: Bir zamanlar hor gorup de banladigin , repsiz ama gururlu bir user vardi ya
Forum yoneticisi: ee ?
User: Yok yani abi bani artik kaldir da foruma girelim diyiciydim
User: Abi forum yoneticisi forumda ne yapar?
Forum yoneticisi: Yanlis yere acilmis konulari tasir, kurallara aykiri mesajlari siler vs..
User: Getir gotur isleri yani, hani ofislerde calisan ofisboylar gibi , baska bir deyisle forumboy da diyebilir miyiz?
Forum yoneticisi: Arkadasim bu konu daha once aç?lm??t? !
User: Konu çok fazla ra?bet görünce bi tane de biz açal?m dedik ehuehuehu
Forum yoneticisi: Banned!
User: Hocam bi dakika bakar m?s?n ?
Forum yoneticisi: Ne var lan üser
User: Hocam windows bölümünde bir soru sormu?tum.Kimse cevaplamam??.Çok acil hocam ya bi cevaplasan diyordum.
Forum yoneticisi: Ben anlamaz windowzdan kurban
User: ee iyi de sen windows bölümünde moderatorsun
Forum yoneticisi: ha o mu? Admin bizin halao?lu oli.Sa?olsun bizi k?rmad?, beni de moderator mu ne diyin, i?te ondan ?eyyettirdi
User: Hönk !
User: Haci ben avatar olarak babamin resmini koysam olur mu?
Forum yoneticisi: Bana ne kardesim ya , istersen git dedenin resmini koy! Hatta gel benim yerime sen yonetici ol, ben intihar etmeye gidiyom!
User: Haci bizim bi arkadas foruma uye oluyor.Hani kayit olurken referans yazilan bir bolum var ya
Forum yoneticisi: ee?
User: Oraya belediye meclisinde encumen uyesi olan dayimin ismini yazsam olur mu diye soruyor
Forum yoneticisi: jilet verin lan banaaaaaaaa!!!!
User: Abi baksana bi
Forum yoneticisi: buyur
User: Abi var ya ben oldum olasi forum yoneticilerine hayranim
Forum yoneticisi: Aferim sevdim seni
EY DA? ATAN DA? ATAN
E??EK DE??L YANIMDA YATAN
BEREC???N TAH?TI VAR
HER ?EY?N B?R VAK?TI VAR
SAVU? TA GET
NALET OLASICA
DEM?? B?R HEM?ER?M?Z NE DEMEK ?STEM?? ??????????
BU YA?ANMI? B?R OLAY ESNASINDA SÖYLENM??
NEDENSE
FELSEFE YAPAN YOK
GAL?BA
EVET Y?NE YAZIYORRUM
KÜÇÜK ?NSANLAR ?NSANLARLA U?RA?IR
ORTA ?NSANLAR OLAYLARLA U?RA?IR
BÜYÜK ?NSANLAR ?NSANLARIN,
OLAYLARIN FELSEFES? ?LE U?RA?IRLARMI?
Suat bet böyle güzel yaz?lar? Gönül Bahcesine atarsan?z daha iyi olur sitenin bütünlü?ü sa?lanm?? olur
sayg?lar.
Edited by - gokhandokuyucu on 08 Mar 2006 18:33:45
Ey s?k?nt? ve dara dü?tü?ümde medet edicim ve dayana??m olan,
Ey musibet zaman?nda yegane ümit kayna??m olan,
Ey yaln?z ve kimsesizlik an?mda beni ilahi huzurunda oldu?umu hissettirmekle yaln?zl?ktan kurtaran,
Ey gurbet ve yaln?zl?k an?mda yegane sahibim olan,
Ey tatt???m herçe?it nimet, yaln?z Kendi kudret ve rahmetinin eseri olan,
Ey keder ve s?k?nt?lar alt?nda ezildi?imde onlar? üzerimden kald?ran,
Ey muhtaç hale dü?tü?ümde bana yard?m eden,
Dar ve zor durumlara dü?tü?ümde yegana s???na??m olan,
Ey korkulu anlar?mda bana yard?m eden,
Ey hayret ve ?a?k?nl??a dü?tü?ümde bana yol gösteren Rabbim.....
Ey yard?ma muhtaç olanların imdad?na yeti?enlerin en hay?rl?s? ve en güzeli olan,
Ey çe?it çe?it r?z?klar? umulmad?k anlarda en güzel ?ekilde varl?kların imdad?na yeti?tiren,
Ey ihsan?ndan daha güzeli olmayan, ihsan ve iyilik edenlerin en hay?rl?s? olan rabbim....
Sana S???n?r?m......
Zaten gerçek bi dost bulmak hiç kolay de?il ve buldu?unda da de?erini çok iyi bilmek laz?m..üç günlük dünya için kaybetmemeliyiz dostlar?m?z?....
Allah (c.c) kimseyi onların kayb?yla imtihan etmesin....
bo? durma var m? yokk bende tam öpücük atarken ?ans ya k?z ö?retmen masas?n?n önünde oturuyor öpüçü?ü att???mda hoca s?n?fa ku? bak??? bakrken kendinine do?ru ate?li bir öpücük att???m?gördü aysun hoca bana önce ?ok olmu? biçimde bakt? sonra da;
-ben de sizi seviyorum dedi https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/smile [Eksik eski medya kaydı] .
ne desin ki ?imdi bana kötü bir laf söylese ad? çıkacakt? sonra beni ..
bir gün ça??rd? sordu niye yapt???m? durumu anlatt?m kad?n gülmekten öldü...
ama ben mosmor urfa batl?can? olmu?tum https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/frown [Eksik eski medya kaydı] .
.
çok çok var hikayem çok sizinde hikayeleriniz varsa payla??n...
Gökhan'c???m açık açık söyle..Biz burda sana yard?mc? olabiliriz.
Bu anketler de neyin nesi oluyor.?K?za aç?lam?yorsan yolların?
söyleyelim sana..Onu da yapam?yorsan biz gelip söyliyelim..Bu
i? bitsin burda...
Ay YÜzlÜm
Ay Yüzlüm
Asl?nda O'nu ne kalem anlatabilir ne de bir söz. O'nun hayat-? seniyyesi altm?? üç y?la s??d?r?lamaz, yaz?lan kitaplarla O, tam manas?yla ifade edilemez. Hazreti Adem yoktu, ilk O'nun nûru yarat?ld? göklerde. Tûba a?ac? gibi dallar? a?a??dayd? hilkat a?ac?n?n. A?aç meyve verdi, nûr cesed giydi ve insan yarat?ld?. Bu a?ac?n en güzide meyvesi de O (sallallahu aleyhi vesellem)oldu. Evet a?aç bu meyveyi çıkarmak için yarat?lm??t?. O, Kâinat?n Efendisiydi. Hazreti Adem, Allah'tan ma?firet talep ederken, “Ya Rabbi beni Muhammed hürmetine affet” der. Allah, ‘Sen O'nu nereden biliyorsun?' diye sorar Hz Adem'e. ‘Sen beni yaratt???nda cennetin kap?s?nda Sen'in isminin yan?nda O'nun ismini gördüm (kelime-i tevhidde “Allah” lafz?ndan hemen sonra Efendimizin ismi gelir) ve bu ki?inin sana en yak?n ki?i olaca??n? dü?ündüm; bu nedenle O'nun ismiyle Sana dua ediyorum' der.
O göklere çıkt?; hûriler, g?lmanlar inci-mercan gibi ayaklarına serildi. Zaten peygamberlerin imam?yd?, miraçta da öne geçip onlara namaz k?ld?rd?, yol arkada?? Cebrail (aleyhisselam)'? bir noktada yaln?z b?rakt?, bu noktada O'na "yürü! bundan sonra top Senin çevkân Senin" denildi. Orada art?k zaman yoktu, mekan yoktu. “?imdi aya??m? nereye basaca??m” diye sordu ve kendisine: “Sa? aya??n?, sol aya??n?n üzerine koy denildi”. Evet, sa? ayak ukbâ aya??d?r, mekans?zl??a ula?acak da o ayakt?r. O “kâb-? kavseyni ev ednâ” ya ula?an “ necm y?ld?z? ” d?r. ?mkân ile vücup aras?ndaki tek insand?r. Fânili?i a?m?? ve be?eriyet kubbesini çatlatm??t?r. Ferîd-i Kevn-ü Zaman'd?r O, ba?kalar?yla k?yaslanamayacak bir büyüklü?ü vard?r. Buseyrî de: “ Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) bir be?erdir, fakat di?er insanlar gibi de?ildir. O, ta?lar aras?nda bir yakuttur ” diyerek bunu ifade etmektedir. Kendisi de: “ Terazinin bir kefesine ben, di?erine bütün ümmetim konuldu ve Ben a??r geldim” diye buyurmaktad?r .
Mükemmel bir yarat?l??a sahipti. Bütün peygamberlerin kendilerine has üstün özellikleri vard?r. Fakat bu özellikler Efendimizde en üst seviyedeydi. Hazreti Yusuf (aleyhisselam) güzeldi ama Efendimiz güzeller güzeliydi. Hazreti Ai?e Vâlidemizin beyân?yla: “M?s?r kad?nlar?, Yusuf (aleyhisselam)'? görünce ellerini kestiler. E?er benim Efendimi görmü? olsalard?, ellerindeki b?çaklar? sinelerine saplarlard?.”
O'nun ahlâk? Kur'an'd?; ba?tan sona bir edep âbidesiydi, yüce bir f?trata sahipti. Orta boyluydu ama kimin yan?nda durursa dursun en uzun O (aleyhi ekmelüttehâyâ) görünürdü. Konu?tu?unda a?z?ndan çıkan kelimeler rahatl?kla say?labilirdi. O mü?külkü?âyd?; t?ls?m-? kâinat?n miftâh?, muammây-? hilkat?n ke??âf?yd?. En çözülmez problemlerin üstesinden gelir, en aç?lmaz kilitleri açar, en zor ?ifreleri çözerdi. Derdine derman arayanlar O'na ko?ar, hastalar ?ifa için O'nun mûcizeli eline ba?vururlard?.
Gönül gözleri kör mü?rikler, önlerindeki ????? görememi?lerdi. Kâinat ise uzun zamand?r güne?lere tâç giydiren bir nûra hasretti. Canl?-cans?z her?ey Efendimiz'e ko?uyor ve “Sen Rasûlullahs?n” diye ?ehadette bulunuyordu. Da?, ta? yerinden oynuyor, a?aç kemâl-i hürmetle önünde e?iliyor, en huysuz hayvanlar O'nun yan?nda uysalla??yor ve dile geliyordu. Kuru hurma kütü?ü Efendimizden ayr?lmaya dayanam?yor, bir çocuk gibi a?l?yordu; yüzüne bakanlar “Vallâhi bu yüzde yalan olamaz” diyerek müslüman oluyorlard?. Duâs?yla yemekler bereketleniyordu. Elinin i?aretiyle ay yar?l?yor, parmakların?n aras?ndan ça?layanlar ak?yordu. Evet, H?z?r misâli seccâdesini serdi?i her yer ye?eriyor ve hayat buluyordu.
O, gül devrinin “?anl? Bülbülü” ydü ama dikenler her zaman rahats?z etmi?ti O'nu. Kendisine hakaretler edildi, mübarek ba??na ta?lar at?ld?, öldürmek için nice tuzaklar kuruldu fakat Kur'an vâdetmi?ti : “Allah seni, zarar vermek isteyenlerin ?erlerinden koruyacakt?r”.
O, gelmi? geçmi? en büyük muallimdi. Kendi elleriyle çocukların? topra?a gömen insanlardan, karıncaya basmayan efendiler yeti?tirdi. Bedrin arslanlar?, Uhud'un koçyi?itleri, Mûte'nin kahramanlar? hepsi O'nun rahle-i tedrîsinden geçmi?ti. Tevrat onlardan övgüyle bahsetmi?, ?ncil onlara medhiyeler düzmü?tü ve son noktay? yine son kitap Kur'an koydu: “Allah onlardan râz?d?r, onlar da Allah'tan”.
Vilâdetiyle dünyay? nûra bo?du. Art?k zulmet saklanacak ve söz, nûrun olacakt?, tu?ray? O basacak, sikkeyi O kesecekti. Cahiliye devrinde do?du, inatç? ve kör cahillerle, cehaletin babalar?yla mücadele etti. Allah'? anlatt?; dinlemediler, “Ben peygamberim” dedi; alay ettiler, ahiret var dedi; güldüler. Fakat Allah, Habîbini zâyi etmedi. O büyüdükçe büyümü?tü, kendisine vâdedilen makâm-? mahmûda do?ru ilerliyordu. Fakat bu ilerlemeyi ba?ka bir yerde devam ettirecekti. Çünkü dünya art?k O'nun nûrunu ta??yamayacak duruma gelmi?ti. Peygamberlerden derece olarak iki derece a?a??da bulunan ?ehitler için Kur'an; “Onlara ölü demeyin, bilâkis onlar diridirler” derken, kâinata hayat veren Efendiler Efendisi için o tâbiri kullanmak do?ru olmasa gerek. O, daima Ahmet ismiyle bizimle beraberdir. Efendimizin haricî vücud giymeden yani dünyaya gelmeden önce göklerde yaz?l? olan ismi Ahmet'tir. O'nun nûru dünyada, isminin an?ld??? her mecliste, kendisini sevenlerle beraberdir. “ E?er kâinattan Efendiler Efendisinin nûru çıksa, gitse kâinat vefat edecek veya dîvâne olacak ve küre-i arz kafas?n?, akl?n? kaybedecek, belki ?uursuz kalm?? olan ba??n? bir seyyâreye çarpacak, bir k?yameti koparacak. ”
Allah dinini kemâle erdirmi?ti ve insanlar da bölük bölük ?slâm'a giriyordu art?k. Efendimiz de vazifesini tamamlam??, ahirette bulu?mak üzere güzîde ashâb?ndan ayr?lm??t?. Onlar ashâb?yd?, arkada?lar?yd?, âhir zamanda gelecek olan bizlere ise 'karde?lerim' demi?ti; demi?ti ama acaba biz lây?k m?y?z O'na ümmet olmaya onunda ötesinde karde? olmaya. Kendisinin beyan?yla: “Mah?er günü bir k?s?m insanlar kevser havuzunun ba??ndan kovulur, Efendimiz: "Ümmetim! Ümmetim!" diye feryâd eder ve kendisine ?öyle denilir: “Senden sonra onların ne haltlar kar??t?rd?kların? Sen bilmiyorsun” . O gün, Efendimizin bizi abdest âzâlar?m?zdan tan?y?p, ?efaatini bizden esirgememesi en büyük temennîmiz olsun.
Biz niyaz?m?z? K?r?k M?zrap ?airinin dilinden yaparak sözümüzü ba?layal?m:
Do? rûhuma beni hasretle yakma!
Hak a?k?na kulun yaln?z b?rakma!
bu yaz?y? okuyupta yazmayan?n kaynanas? ölsün desem...........................:)
Gökhanc???m kaynanam?z olmad???na göre bu ?errinden ben ve Huzeyfe kurtulduk.