Dini İçerikli Konular

hacıların dügünlere gitmesi günahmıdır?

Tecnis Üye
ya cevremizde bazı kişiler diyorki birebir yazayım benim bazı tanıdıklar diyorki hacıların dügünde ne işi var günah diyolar. davet ediliyor ama dügüne gitmiyorlar. haca gidip geldikleri için kendi evlatlarını mevlütle evlendiriyorlar(buna karsı degilim ) ama düyün yapsalar günah olurmu merak ediyorum.. bilen varsa beni bi aydınlatsın.. bende o kişilere haklısınız veya haklı degilsiniz diyeyim.. yorumlarınızı bekliyorum....
ibrahimher Üye
Dinde hacıya hocaya yada normal vatandaşa ayrı ayrı hüküm yoktur. Hükümler herkese aynıdır. Eğer bir şey haram ise hacıyada, hocaya, normal vatandaşada haramdır. Yok eğer helal ise bunda yine ayrı bir sınıf yoktur.
benbaskan Üye
o zaman sayın değerli hocam buradan düğünün yapılış şekli hakkında bilgi verirseniz nasıl olursa haramdır nasıl olursa olur gibisinden bilgilerinizle bizi onurlandırırsanız sevinirim.
Tecnis Üye
ya içkili felan anlamında demiyorum sonucta iki insan hayatını birlestirip evlenecek... sadece calgı olcak içki felan ghibi şeyler tabiki olmucak .. anlatmak istedigim su hacıların bazıları dügün günah diyerekten gelmiyorlar.. içki yok kötü bişe yok sadece normal bir düyün olucak.. hacıların gercekten düyünlere gitmesi günahmıdır.. ve bide hacı insanlar diyolar evladını düyünle evlendirirse günah diyolar... benim anlamadıgım.. ya benim düyünüm var sende benim amcamsın seni düyünüme dave ediyosam gelmiyosan sonucta oda bi günah deilmi... sadece gel bi gözük gönülleri hos kıl sonrada git... ama hacılar gitmezmiş suymus buymus... neyse bilgilerinize sunuyorum... ceboca Resmi aç

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim