Sorunlarımız Önerilerimiz

kimsesizler için bir sığınma evi açalım

musaeken Üye
sevgili arkadaşlar. ilçemizde önemli oranda kimsesiz,çocuk,ihtiyar,biçare insan var.Bunlar için sıcak bir barınak kurulamaz mı?Özellikle sayın dernekler duayeni Ahmet Aksoy beyin dikkatine sunuyorum.Böyle bir mekan bulmak çok mu zor?yanılmıyorsam yardımsevenler derneğinin tüzüğüne de uygundur.Yeme -içme ihtiyaçları da imkanı olan yardımsever kişilerden sağlamır belki.. Erkek sığınma evi gibi daha çok hayali muhabbetlere kafa yoracağımıza,böyle reel mevzulara kafa yorsak daha iyi olmaz mı?katkılarınızı bekliyorum.Gelecek önerilere sanırım Aksoy da duyarsız kalmaz.eyvallah..
avcı1973 Üye
sevgili musa eken, sizi kutlarım.böyle güzel bir konu açtığınız için,belki gazeteci,ahmet aksoy ,bu konuda çalışma yapar,çünkü onu ilçede sever sayarlar,yeterki ön ayak olsun.
ahmetaksoy Üye
mühterem hocam sen ne ettin,hele dur bir erkek sığınma evini hal edelim ondan sora bu konu üzerinde duralım.olmaz mı? çok kiymetli dostum, ben DEVRİMCİ bir düşünceye sahip bir özeliğe sahibim.biliyorsun,HALK İÇİN olan HERŞEY bize yabancı değildir.bu nedenle senin açmış olduğun bu konu yakında zaten Nizip te açılacaktır.bu husus ta kesinliklle merak etme dostum.sevgi ile selamlar
musaeken Üye
inanın çok sevindim.avcı ve aksoya şimdiden teşekkürler.bu konunun takipçisi olacağını biliyorum sayın Aksoy.ayrıca verdiğin müjde çok yerinde.eyvallah.
Yılmaz Korkmaz Üye
Helal olsun sana Ahmet abi yav bu avcı seni çok iyi tanıy ha değilmi hocam destek bizden yol sizden
kumralSEVDA Üye
pardon;musaeken bey, siz mi ,sığınma evine gireceksiniz?biraz açarsanız konuyu...
kılıçbalığı Üye
sayın musa eken kardeşim sığınma evlerindekilerin sonunun ne olduğunu biliyorsunuzdur.sığınma evini iyi birşey gibi gösteriyorsunuz. doğal olan sığınma ev değil insanlara kendi sıcak yuvalarını kurmaktır.bence konuyu bu şekilde değiştirin. sığınma evinde kim kalmak ister. siz istermisiniz.devlet bile bu işlerden vazgeçti. başka çözümler peşinde. geçenlerde anne ve babasını huzurevine vermek isteyen biri geldi yanıma .anne babasının evinisatıp huzurevine vermeyi düşünüyormuş. mesleğim gereği bana sordu. ben de kendisine bunun yanlış olduğunu çocuklardan birinin ölünceye kadar anne babasına bakması gerektiğini vurguladım. aileler zaten çözülüyor .sığınma evleri bu çözülmeleri daha da artıracak.
kılıçbalığı Üye
aslolan problemleri olduğu yerde çözmektir. suni çözümlerle uğraşmak yanlış yerlere götürür.
ahmetaksoy Üye
benim anladığım kadarı ile,musa eken bey, huzur mahiyetinde yazmış? ancak kılıç balığının yaklaşımı da gayet güzel... ancak musa beyin demek istediği moral bozukluğu yaşayan insanların gecici olarak ,rahatlama amacı ile baş vuracağı bir yer demek istemiştir.yanılıyormuyum.musa eken bey
musaeken Üye
YAV BU CUMARTESİ MUHABBET NE KADAR İLERLEMİŞ BÖYLE.KILIÇBALIĞI!NIN ÖNERİSİNİ BİZ DE PAYLAŞIYORUZ.AMACIMI SN.AKSOY GÜZEL AÇMIŞ TEŞEKKÜRLER. SIĞINMA EVİ ÇOK TAVSİYE EDİLEN BİR MEKAN DEĞİL ZATEN,AMA KABUL EDELİM Kİ BAZEN BİR İKTİYAÇ. KILIÇBALIĞINA SORALIM: KİMSESİZ BİR KAÇ ÇOCUĞA EVİNİZDE BAKABİLİR MİSİNİZ?SAMİMİ CEVAP BEKLERİM.DEĞİL Mİ SAYIN AKSOY?SELAMLAR.
DEMOKRAT Üye
musa eken ağbi, yazı stilin değişmiş,kardeş size birşey mi oldu?
musaeken Üye
yazı bu,insanın eline bakar.bazen öyle,bazen böyle...çok takılma,iyiyim elhamdulillah.ilgin için sağol demokrat kardeşim.sahi bu güzel ismi nasıl buldun?Demek hala nike dönüşmeyen güzel adlar var mış.
ahmetaksoy Üye
hocam bakıyorum da mühabet gayet iyi? acaba bende ÖZ MUSA EKEN İMİ alim ne edim?
kılıçbalığı Üye
sayın musa eken duyduğum kadarıyla devlet huzurevlerini kapatmak istiyormuş. bakıma muhtaç insanları yanına alıp bakanlara maaş veriyormuş. hem de 450 milyon. bu iyi bir gelişme .böyle olursa siz bu evi açana kadar ihtiyaç kalmayacak.
seyit ahmet uzun Üye
Musa kardeş önerini yüreğinin samimiyetinden kaynaklandığını biliyorum. BU açıdan insanların ister evlerini, ister yüreklerini, isterse ekonomik güçlerinin elverdiği oranda materyal desteklerini kimsesizler için seferber etsinler. Önemli olan bu acıyı duyumsamaktır.
seyit ahmet uzun Üye
BU acı duyumsandıktan sonra da gereken için girişimde bulunmaktır.
musaeken Üye
BRAVO SEYİT BAŞKAN.GAYET GÜZEL İFADE ETTİN.ÖNEMLİ OLAN YÜREK SIZISINI İÇİNDE HİSSETMEKTİR HAKİKATEN.EVDE OLUR,YURTTA OLUR, ÖNEMLİ OLAN NİYETİ HALİSEDİR. AMAN AKSOY BİR MUSAEKEN’İN YETERİNCE DERDİ VAR BAŞINDA,İKİNCİSİNİ KALDIRAMAYIZ.AMAN HAA!
ahmetaksoy Üye
teşekkürler .kardaş...
coskun Üye
Musa hocamın ve kılıçbalığının görüşleri çok güzel ve samimi. Kılıçbalığı hadiseye sosyal çöküntü yönünden yaklaşmış ve çok haklı. Fakat musaeken hocamız’ın yapmak istediği apayrı bişeydir. Elbette bakacak kimsesi olanları sığınma evine almak doğru bişey değil ama kimsesiz insanları düşünürsek bu teklife sonuna kadar destek vermek lazımdır. bir örnek vereyim. geçenlerde sitede de yayınlanan bir haberde yaşlı kimsesiz ve ayağı kırılan bir ihtiyar kadına belediye ve hastane yetkilileri yardımcı olmasaydı, evinde tek başına acılar içinde kalacaktı.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim