Sorunlarımız Önerilerimiz

Trafik

Sorun
Enver Üye
Bilindiği gibi ilçemizde trafik ışıkları yeniden faaliyette ancak bazı duyarsız vatandaşlarımız ışıkları ihlal ederken bazı vatandaşlarımızda ışıkların çok yakınına araçlarını park ediyorlar. Lütfen bu konuya dikkat edelim trafikteki diğer vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinide düşünelim...
hayri murat bakırcı Üye
Geçenlerde Yapıkredi bankasının karşısında ışıkta durdum meğer öndeki araba ışıklara park edip gitmiş bende kırmızı ışıkta bekliyor diye sağ tarfta bekledim yeşil ışık yandı araçta kimse yok 15 dakika oradan çıkamadım arka taraflar araç doldu sinirden önde park eden arabayı depiklemek istedim.Yapıalcak tek bi şey var bas cezayı kardeşim...
Gökhan Dokuyucu Üye
Mobese kameraları takıldı çalışmıyor galiba!!! Herkes kırmızı da geçiyor. ama bir yaptırım hala uygulanmıyor. boşuna yapıldı sanki.
Mir'at Üye
bir yanlış yapanın elinden alacaksın 6 ay ehlyetini.! bir daha aynı hataya düşüyor mu...ama bizde bu tarz yaptırımlar uy-gu-la-na-maz...! ceza bile kesmiyorlar... ama sonra ne oluyor nice anaların cigeri yanıyor......
servet BÜYÜKTEKE Üye
kurallara uymayı alışkanlık haline geirmeyi hep beraber öğrenmeliyiz.
N.bilal Üye
evet beyler cok güzel bir konu eline saglık abicigim . trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.
benbaskan Üye
aslında bir kaç ceza mobese ile yazılmalı ve bu tam bir şehir efsanesi halini almalı ki insanlarımız kurallara uysun yoksa çok zor kurallara uymamız...
şükrü çiftçi Üye
torpil diye bir kelime kulanılıyor hep nizipte selametle
admin Yönetici
benbaskan;200111 wrote:aslında bir kaç ceza mobese ile yazılmalı ve bu tam bir şehir efsanesi halini almalı ki insanlarımız kurallara uysun yoksa çok zor kurallara uymamız...
Çözüm bu gibi görünüyor. Ceza yazılıp dosyasına konmalı. Ne siyasetci çözebilir nede başkası, kuzu kuzu ödenir o ceza ve şehir efsanesi ! Tuttum bu sıfatı :)
mustafasahin Üye
Gökhan Dokuyucu;200076 wrote:Mobese kameraları takıldı çalışmıyor galiba!!! Herkes kırmızı da geçiyor. ama bir yaptırım hala uygulanmıyor. boşuna yapıldı sanki.
kameralar faliyete geçti iki hafta önce başladılar hatta kırmızı ışıkta geçenlerin kameradan zoom la plakalarını belirleyip cezai işlem uyguluyorlar ama senin ruhun bile duymuyor :)
coskun Üye
Bence ışıkta geçmekten daha kötüsü ışıgın oldugu yere park etmektir.
m altay Üye
Mir'at;200084 wrote:bir yanlış yapanın elinden alacaksın 6 ay ehlyetini.! bir daha aynı hataya düşüyor mu...ama bizde bu tarz yaptırımlar uy-gu-la-na-maz...! ceza bile kesmiyorlar... ama sonra ne oluyor nice anaların cigeri yanıyor......
bol keseden atmışsın bakıyorumda almışsın altı aya ehliyetleri kolaymı öyle ehliyet alıp araba bağlamak sana bir sorum var cidden kanunları bildiğin içinmi yazdın bu yorumu yoksa kuru sıkımı atıyon bence kuru sıkı yaptırımlar neden uygulanamaz kanunlar gayet açık ve net ama insanlar polise rüşvet vermekten ne zaman vaz geçerse bu yaptırımlar uygulanır hale gelir sen rüşvet verme bak nasıl ceza keserler sana araban varsa bir gün dene ceza kesiyorlarmı yoksa kesmiyorlarmı el kadar nizipte sorun ettiğiniz şeylare bakın yahu anaların ciğeri polis ceza keserse yanmayacaksa bütün polisler sabah akşam ceza keser buna emin ol kazaların sebebi ceza kesmakten yada kesmemekten dolayı değil alkol yol bozukluğu dikkatsizlik uykusuzluk vb. sebepler kalbini kırdıysam affola benim niyetim bilgilendirmek vede hedef tahtası olan polislerin durumunu ortaya koymaktı saygılar sevgiler:)
mahmut Üye
aslında ana caddelerde park yasağı konmalı ya da belediyeye gelir kaynağı olarak ana caddelerde park ücretli olsun büyük şehirlerde olduğu gibi. paralı olursa nizip halkı belki cayabilir. ve trafik ışıklarının 500 mt yanına kadar park yapanlar ne olursa olsun ceza kesilmeli. ayrıca trafik ışıklarının aralarındaki süre çok çok fazla. ve bazı yerlerdeki trafik ışıkları doğru düzgün çalışmıyor. araçlar için kırmızı yanıyor yaya içinde kırmızı yanıyor. kırmızı ışık 90 sn. yeşil ışık 10 snyi bile bulmuyor.
SAFAKCI Üye
Bence sizler antepte görmüşsünüzdür trafik arbaya kancayı atıp çekip götürüyorlar en iyisi en mantıklısı bencede bu trafige en başta böyle araç lazım malesef vali bakan geldiginde ana caddede araçları çekmiyorlar ya arkadaşlar halk dolmuşu yerine adamlar park yapıyor yada nizipteki ana caddeyi tek şerit yapacaklar çaresi bu
N.bilal Üye
m altay;200239 wrote:bol keseden atmışsın bakıyorumda almışsın altı aya ehliyetleri kolaymı öyle ehliyet alıp araba bağlamak sana bir sorum var cidden kanunları bildiğin içinmi yazdın bu yorumu yoksa kuru sıkımı atıyon bence kuru sıkı yaptırımlar neden uygulanamaz kanunlar gayet açık ve net ama insanlar polise rüşvet vermekten ne zaman vaz geçerse bu yaptırımlar uygulanır hale gelir sen rüşvet verme bak nasıl ceza keserler sana araban varsa bir gün dene ceza kesiyorlarmı yoksa kesmiyorlarmı el kadar nizipte sorun ettiğiniz şeylare bakın yahu anaların ciğeri polis ceza keserse yanmayacaksa bütün polisler sabah akşam ceza keser buna emin ol kazaların sebebi ceza kesmakten yada kesmemekten dolayı değil alkol yol bozukluğu dikkatsizlik uykusuzluk vb. sebepler kalbini kırdıysam affola benim niyetim bilgilendirmek vede hedef tahtası olan polislerin durumunu ortaya koymaktı saygılar sevgiler:)
abi kusura bakma ama sende biraz kuru sıkı sıkmışsın dürüst bir polis memuru asla rüşvet almaz..
mustafasahin Üye
ben birşey daha söylemek istiyorum trafik ışıkları ilk takıldıgı zaman ışıkların tam önüne bir araç park etmişti ışıgı tamamen kapatıyordu polis ceza kesti hatta fotoğraf makinasıyla fotoğrafını da çekmişlerdi
müslüm akpek Üye
İstanbulda bu kameralar resim çekip resimle birlikte cezayı adrese postalıyorlar, sıkıysa bir daha yap.
boroboro Üye
en kesin çözüm..ana caddeleri tek şerite düşürmek..kaldırımları 4 mt reye cıkarmak..bak bakalım park eden oluyormu..nızıp te yol kenarları ucretlerı otopark olsun demiş bi arkadaş..bu yürümez nızıp te cok kavga cıkar otoparkcılar la..
şükrü çiftçi Üye
müslüm akpek;200345 wrote:İstanbulda bu kameralar resim çekip resimle birlikte cezayı adrese postalıyorlar, sıkıysa bir daha yap.
evet fransa da olduğu gibi bir tanıdığım var diyor ki hiç birşeyden haberin yokken postacı kapıda trafik cezası adam yalanlamaya çalışınca hemen fotoğrafı gösteriyorlar avrupa gibi olabilsek selametle
müslüm akpek Üye
Mobesa kameraları bildiğim kadarıyla trafiği kontrol etmiyor, sadece asayiş için olsa gerek.
YusufSerce Üye
He ya, hele Turklere araba emanet ettin mi, ertesi gun postanda guzel bir fotograf, hele ne pozlar ne pozlar:)))) Isin kotusu plakaya ceza yaziyor olmalari. Yani caydirici da olsa, daha cok, bi daha kimseye araba emanet vermiyecegim yonunde oluyor:))))
mustafasahin Üye
müslüm akpek;200397 wrote:Mobesa kameraları bildiğim kadarıyla trafiği kontrol etmiyor, sadece asayiş için olsa gerek.
yok müslüm ammi yok trafiğide kontrol ediyorlar baksana nizip in giriş ve çıkışlarına bile koyuldu
müslüm akpek Üye
Cezalar artık hem sürücüye hemde araç sahibine kesiliyor dikkatli olalım araçlarınızı güvenmediğiniz başkasına ödünç vermeyin.
ekcel Üye
evet sürücüler hatalı ışıkta geçenler var.yayalarda hatalı aynı şekilde .ama sanki bu ışıklarda da problem var gibime geliyor.nizipimin ışıklarıda bir garip.
kan.su Üye
yaklaşık 20-25 tane msj okudum. bir çok mesajda doruluk payıda var hata payıda var. kimseyi kırmadan birşeyler yazmaya çalışacağım. kimi arkadaşlar mobese kuruldu ceza yazılmıyor demiş. öncelikle mobeseler trf cezası yazmak için kurulmaz. Bu ülkede kullanılan araçların %80 i kullanıcısı adına kayıtlı değildir. yani yazılan cezanın kural ihlali yapana gitmeme olasılığı %80. ayrıca kırmızı ışık ihlali, park cezaları sadece sürücüye yazılan cezalardır. araç sahibine gönderilmez. kameraların giriş çıkışlara konması, sadece trafik suçlarını kontrol etme amacı taşımaz. Kritik giriş çıkışlara konmuştur. giriş çıkışları görmek için

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim