Bugün bazı araştırmalar için kütüphaneye gittim hay gitmez olaydım .Dik merdivenleri tirmanıpta bitişine sevinemeden genzi yakan insanı neye uğradığını şaşırtan bir içki kokusuyla karşılaştım ki anlatamam sabah saatleriydi,kimbu akşamdan kalmalar diye içimden geçirmeden,otelin yılınıkkapı gözüme ilişti.Kendimi kütüphaneye zor atım kütüphanenin içine doğru ilerledikçe koku hükmünü yitiriyordu..
İçerde dost canlısı görevli Vedat beyde durumun farkında ve rahatsız,elinden birşey gelmiyor.O arada küçük bir odaya sokulmuş iki masayı dolduran ÖSS ye yazırlanan gençlerin hem küçük ve pek sıcak olmayan odalarına ,hemde o içki kokusuna maruz kaldıklarına önce kendim adına sonrada Nizip’i sevenler adına gerçekten üzüldüm....
Bir düşünelim içkinin olduğu yerde ne olmazki?.
Kütüphanemizi içki kokmayan kendineyakışır bir yerde görmek istemezmiyiz?.
Öyeyse ne duruyoruz?.
Sorunlarımız Önerilerimiz
İçki Kokuları Kütüphaneyi Rahatsız Ediyor
evet,bende konuyu yetkillilerden duydum,gerçekten çevre çok rahatsız ediyor.bu nedenle,kütüphane ye yakışır bir yer şart tır.
aslında burda etraftaki kahve ,tekel bayii ve yıldız garajı içerisinde bazı dengesiz haraketler son derece rahatsız edicidir.yetkillilerin bir an önce önlem alması gerekmektedir..
.
Edited by - ahmetaksoy on 2/8/2007 11:30:25 AM
Merdivende gece birilerimi içmiş, yoksa kütüphanenin içindemi içiliyor ? Aydınlatırmısınız
Otelden olabilir....
Yinede Yetkililerden açıklama bekliyoruz..
buraya giden gençler eğitim için gidiyor çoculkları için çok zararlı olabilir....
baş kokmazsa kıç kokmaz.!!!!!.
neyse ben ne için kokduğunu anlatiym isterseniz...
memlekette ne kadar kumarhaneci, ne kadar yumurta topuk ayakkabı giyen varsa hepsi o semtte. .
yıldız garajının içi .
hamamın olduğu cadde, .
kütüphanenin olduğu sokak, .
gece- gündüz o semt hep böyle............
memleketin reklam kokan hayırseverlerine duyurulur..
Gercekden böyle bir durum varsa büyük bir titizlikle acıga kovuşmalı ve gereken hassasiyet acilen gösterilmeli... .
Orası daha cok gencecik beyinlerin ugrak yeri, bu yaşda alkol ile bu mekanda tanışmaları kötü bir cocukluk hatırası olmakla kalmayıp bu duruma kendilerini yabancı hissetmeyip genç yaşda tipik bir özendiye dönüşebilir....
eski kütüphanenin yeri çok güzeldi ferah sıcak nezih bir ortamdı neden oraya taşındı ben onu anlamadım
neden olcak ...
yeni yetişen nesli bozmak için.
emniyette ve belediyede bu gibi alanlara uzak olmsı için gerekli meesafeler var..
babam hep derdi bu nizibin sahibi yokkkk..
--babam iyide etmişin ya Nizipten gitmekle..
.
.
eskı yerı gercektende çok guzeldı ama sımdı eskı yerı kahve ve ınternet kafe olarak kullanılıyor sankı bu daha ıyı.
mehmet Nizipli abi .
eski kütüphanenin yeri = şimdi kahvehane..
yeni kütüphanenin yeri = eski restorant kumarhane. .
bu işte bir bit yeniği var amaaaaa..tesadüfmü dersin.
kütüphanenin içindeki içki kokusu yan taraftaki otelden geliyordur. bunun için yapılacak en iyi uygulama kütüphaneyi taşımaktır. eski yeri gayet geniş ve ferahtı. umarım genclere ve geleceğimize hizmet adına birşeylar yapacak birileri çıkar da kütüphane daha iyi bir yere taşınır.
gerçektençok üzücü ve düşündürücü bir konu,
bende o kokunun kesinlikle otelden geldiğini tahmin ediyorum, çözümde tabii belirtilmiş, bu kütüphaneyi daha ferah bir ortama taşımak, .
.
Ne yapıldığı belli olmayyan içki kokan biryerle kütüphanenin Bir mete aralıkla karşı karşıya olması utanç verici.
Bu Nizip in kültüre verdiği önemin göstegesidir..
artık zaten eskı yerıne gecmesı ımaknasız orayı sanmıyorum çunku oradakı kısının cıkacagını sanmıyorum bız bır kaç kişi gıdıp orayı ısleten arkadaslarla konustuk ben artık buradan çıkmam dıyor ısletn kısı
Bazı kişile ’’ Herşey Nizip için’’ deyip duruyorlar. Fakat Nizip için yapılması gereken tekşey,
( Hela ve Park ) yapmak değil. Bunun bilincindeler mi acaba? Göstermelik şeyler herzaman yapılabilnir. Önemli olan elle tutulmayan ama herkese çok çok faydalı olan işlerdir. Bugün çocuklarımız oraya gidip kendilerini geliştiriyorlar.. SÖZDE.. Fakat şimdiden kendilerini, Kötülüklerin anası diye nitelendirilen içki ile beraber büyümeye mahkum ettiğimizin farkında değiller. Bu onların mı suçu, yoksa vurdum duymaz olan biz büyüklerin mi? Bence artık birşeyleri birilerinin gözünün içine sokmamızın zamanı gelmedimi? Hiç mi yaşananlar dan ders almayacağız. Auropa diye diye dilimiz de tüy bitti ama hala gerilik içinde çırpınıyoruz. Bu konuyu buraya taşıyan KARADAYI yave bütün katılımcılarateşekkür ediyorum. Lütfen birileri bu yazıları dikkate alsınlar. SEVGİLERİMLE...
Arkadaşlar bizim yapmamız gereken kamuoyundaki sesleri Nizip.com’a taşımaktır. Yetkililer böyle bir sorunu görememişlerse onları bilgilendirmektir. Herkes insandır ve istişareye yatarak bu sorunları çözemezler. Bu nedenle biraz daha yapıcı önerilerde bulunalım veya sadece katılıp katılmadığımız belirtelim.
Kütüphanenin de bulunduğu bir kültür sarayı Nizip için şart
görmeden bişey diyemem.ama su bi gerçek kütüphaneler artık eski önemini yitirdi.cünkü internet olan her ev kütüphane oldu.kimse kilolarca agirliktaki kitabtaki 3-5 cümle için o agirligi kaldirmiyor.giriyor google buluyor aradıgını.yıllık ödevini falanda hemen hiç zahmetsiz yazıcıyla cıkartıyor.aslında kütüphanenin yerinin degişmeside.ondan kaynaklanıyor bence.acaba buraya kütüphaneyi kurtaralım diye ayaklananların kaç tanesi eski kütüphaneye gitti de boş zamanını bilgilenerek gecirdi.ben 11 yıl okudum 3 kere gittim.oda yıllık ödevim içindi.konuyu dolaylı olarak bakıyorum.talep olmadıgı için eski kütüphaneye (bence kirasida agir gelmiştir ilçemilli egitime)onun için bi önerlm almıslardır.önce biz kendimizdeki hataları bulduktan sonra digerlerini düzeltmek kolay.yoksa eleştiri yapmak herkesin en kolay işi.
verirse kefçi otellerin yan boşluguna kütüphaneleri_böyle olur.
abi o kütüphane çok çekti be....
eski yeri............... da değiştirdiler_otelde ayyaşların yanında çocuklarımız ders çalışmaya gidiyor...
ben çok mobal altında oldugumuzu hissediyorum.
Kütüphanenin de bulunduğu bir kültür sarayı .
Nizip (liler ) için şart http://www.Nizip.com/themes/Nizip_kiwi/icons/icon_go_up [Eksik eski medya kaydı] .
KÜTÜPHANENİN DERHAL DAHA UYGUN BİR YERE TAŞINMASI ŞART.
Kültür Sarayı şart!!!!
sevgili arkadaşlar,
lütfen konuyu çarpıtmayalım.yetkillilerimiz konunun çözümü için,çalışmalar içerisindeler,bu nedenle önce yanlışı biz kendimizde arayalım.adı geçen içki konusu etraftan geliyor.özellikle yıldız garajı ve çevresi her türlü olumsuza gebe olan bir yerdir.acilen bu garajın ıslah edilmesi şarttır.
slmlar çok can sıkıcı bir konu ama çözümü basit tabi yetkililer bu konuyla ilgilenmeye zaman bulursa...Bir önerim var devlet hastanesinin orda final dersanesinin hemen yanında boş bir arsa var oraya bir kütüphane yapılsa Nizip gençlerine ve diğer insanlara layık büyük bir kütüphane yapılsa çok güzel olur bence hemde yer olarak da çok uygun bir yer....Yine de en büyük görev belediye başkanına ve milli eğitim ilçe müdürüne düşmektedir...Eğer gençlerimizden büyük başarılar bekliyorsak ve şehrimizi onların en iyi şekilde temsil etmesini istiyorsak onlara en iyi imkanları sunmamız gerekmektedir..." Ağaca su verirsen büyür;susuz ağacın boynu bükülür. " ....Sevgilerimle...
Sayın Ahmet Beykardeşim yanlış düşünüyorsunuz...İçki içenler bizler değiliz ve hangi yanlışı kendimizde aramalıyız..? biraz düşünerek yazmaya davet ediyorum sizi...Bizim vatandaş olarak yapacağımız tek şey yetkilileri uyarmaktır başka ne yapabiliriz...Gidip çevrede ki mekan sahipleriyle konuşup onlardan mekanlarını kapatmalarını isteyemeyiz veyahut orada içki içenleri uyardık diyelim biliyoruz ki bunu yapan insan gelip yine orda içki içecekdir....Yani kendimizi kandırmayalım en büyük görev yetkililerindir ama tabi ki vatandaş olarak da bizlerde elimizden ne geliyorsa yapmalıyız....
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.