Herhangi bir sayfa yada siteden kopyalanan yazı yada içerikler çoğu zaman kopyalanan sayfanın yazı karakterini içerir; bu tür yazıları kopyala yapıştır yaptığımızda aynı karakteristik biçimi başka sayfa yada metne kopyalamış oluyoruz.
Bu tür yazı karakterlerini değiştirmek için basit ve kolay olan aşağıdaki uygulamayı yapabilirsiniz.
1- Kopyalamak için metni seçinResim kaynağı
2- Word (yazı) programını açıp kopyaladığınız metni içine yapıştırıp tekrar seçip,Yukarıda stiller ve biçimleri açıp seçin
3- Sağ tarafta bulunan biçimlendirmeyi temizle ikonunu tıklayıp yazı karakterini normal (standart) yazı karakterine çevirin.
4- Artık yazı karakterinizi ister normal ,ister word üst kısmında bulunan yazı font ikonları ile istediğiniz şekle dönüştürebilirsiniz.
Bu işlemlerden sonra Word dosyasındaki metin yazınızı kopyalayıp kullanabilirsiniz.
Çok teşekür ederim Kadir abi benim bilgisayar bilgim az hep sorun yaşıyorum bununla en azından biraz bişeyler öğrenirim öğretici bir konu çok güzel olmuş
merhaba benim wordde bir sorunum var.city blue printle yazılan bi metni arial vs gibi baska bir yazı karakterine ceviremiyorum.yardımcı olabilirseniz sevinirim