Genç Muhabbet

Kadının değeri

asmin Üye
Bir kadın kendi değerini kendisi belirler. Bu değeri sıfır olarak kabul etsek bile kadının buna değer biçmesi kendi elindedir. Yeter ki bunun farkına varsın ve nerde durması gerektiğini bilsin. Bir erkeğin değerini dokuz olarak kabul etsek bile o sayının değerini arttıran sayı yine en küçük gibi görünüyor olmasına rağmen sıfırdır. Önemli olan bu değersiz gibi duran sayının nerde durması gerektiğini bilmesidir. Eğer bu değersiz gibi görünen sayı dokuzun önünde durursa kendi değerinide yanındaki dokuzun değerinide düşürür. Fakat arkasında durursa dokuza büyük bir değer biçer. Yani bi kadın durması gerektiği yeri bilmelidir. öne geçmeye çalışarak değerinin arttığını düşünebilir. Ama yanıldığının farkına bile varamaz. Önemli olan kadının nerde durması gerektiğini bilmesidir. ONA ASIL DEĞER VEREN BUDUR....:)
müslüm akpek Üye
asmin yaşınızı bilmiyorum ama sanırım bu yorumunuza kadınlar kızacak, siz kadını ikinci plana itmişsiniz, toplumda eğer kadın yeterince değer kazanmamışsa o toplumun vay haline, çocukları kadının yetiştirdiğini düşünürsek kadın çok değerli ve önemlidir çünkü çocuklara ilk terbiyeyi kadın vermektedir. Kadının durması gereken yeri kim belirleyecek eğer bunu erkeğin belirlemesine izin verir erkeğe bırakırsanız kadın evde paspas olur, sadece bir cinsel obje olur, sadece evin hizmetcisi olur, dini açıdan bakarsak da kadın sadece boş ol dendiğinde kapı önüne konan bir varlık olur. Siz bence biraz daha düşünün, cennetin annelerin ayakları altında olduğunu hiçbir zaman unutmayın.
asmin Üye
abi benim anlatmaya çalıştığım kadının değerli olduğu.Her ne kadar bazı durumlarda öyle sanılsa bile o kendi değerini elinde olacak bi şekilde artırabileceğidir. Sonuçta bende bi bayanım...
müslüm akpek Üye
asmin ne demek istediğini anladım, malesef Türkiyede hep kadınlar ağlar, hep anneler ağıt yakar, son 45 kişinin öldürüldüğü sözde töre cinayetinde de hep kadınlar ağlıyordu erkeklerin sanki umurunda değildi, kadın eğitilmedikten , ekenomik bağımsızlığını elde etmedikten sonra bu sorun bitmez.
secretgarden Üye
asmin sende bayan olabilirsin bu konuyuda aslında iyi niyetle acmıs olabilirsin ve asıl kastettiğinde bayanların ne denli degerli oldugu olabilir ama yinede yazıda sanki müslüm abinin dediği gibi biraz 2. Plancılık olayı var sanki okuduğumda hemen yorumumu yazacaktım baktım müslüm abide aynısını yazmıs demekki yazından biraz o sonuc cıkıyo.. şimdi erkek 9 olsa kadın 0 olsa illaki gerisinde durması lazımki deger kazansın demişsin valla ben böyle anladım artı önünde dursa bile 0 9 un degerini artırmaz ama eksiltmezde aynı zamanda basta 0 olması etkilemez arada virgül yoksa tabiki ehuehue:)) valla hiç bir erkegin arkasında durmam evet kendi degerimizi biz belirleriz ama erkekleri baz alarak değil erkege göre deger belirleyeceksek vay halimize çünki onlar nekadar degerli bu tartısılır!!!!!!!!!!!!!!!
müslüm akpek Üye
Secret erkeklere laf yok, ama kadınlar bence daha değerli.
şükrü çiftçi Üye
kadınların eksikliğini vermesin yüce rabim kadınlar toplumumuza yön veren hayatın bir koludur
asmin Üye
Yorumlarınız için tşk ederim...
secretgarden Üye
müslüm akpek;188082 wrote:Secret erkeklere laf yok, ama kadınlar bence daha değerli.
ama müslüm abi bazı öyle erkekler varki dedikoduda kadınları sollar 1 in yanınada 3 katar iyi niyeti suiatiaml eder var sen onlara erkek de birde!!!! ve bide onların olmayan degerinden söz etmeye kalk!!!!!!!!! dimi ama:)
Cali Üye
Yani özellikle evli Bayanların nerde durmasını bilmeleri Çok önemlidir...
müslüm akpek Üye
Ben bu konudan kaçar.
senelbenlier Üye
slm..arkadaşlar bende konuya nazım hikmetin bir şiiriyle katılmak istedim... KADIN Kimi der ki kadın Uzun kış gecelerinde yatmak içindir. Kimi der ki kadın Yeşil bir harman yerinde Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir. Kimi der ki ayalimdir, Boynumda taşıdığım vebalimdir. Kimi der ki hamur yoğuran. Kimi der ki çocuk doğuran. Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal. O benim kollarım, bacaklarım, başımdır. Yavrum, annem, karım, kız kardeşim, Hayat arkadaşımdır. Nazım hikmet
deniz yıldızı Üye
Bence şöyle diyelim; Kardın ve erkek ikisi de 1 rakamını teşkil etsin.Bunların arasında hiç bir organik bağ olmadan var olması hepsi birbirinden bağımsız 1-1-1-1... şeklinde devam eden bir kümeyi verecektir.Ama bunlar arasında bir organik bağ olduğu vakit yani bu 1 leri birbirine uladığımızda bu 1 rakamları 11olur 111 olur 1111 olur... Yani demem o ki bunların ikisinin de önem derecesini aynı aldığımızda birbirini değerlendiren ve anlamlı kılan birbiriyle olan ilişkileridir.Biri diğerinden ne eksiktir ne de fazladır.Önemli olan birbirinin yanına geliş şekilleriir... :) ya 1-1-1-1... olarak ya da 1111..... olarak. Karar sizin :)
senelbenlier Üye
BU ŞİİR DENEMESİDE BENDEN SENİN ADIN KADIN Sen toprak anasın, kardeş, sevgili, bacısın Canımın canı. Yavrumun anası Gözümün nurusun Sen bir kadınsın Yücelerin yücesi sevgilerin en kutsalı Sendedir eli öpülesi analar Ayağının altında cennet olansın Sen bir kadınsın Kıymeti bilinmezsin Dövülür vurulur, sürülürsün Bütün şarkılar bütün şiirler sana Yazılır ama Sen ezilirsin Sen bir kadınsın Sevdalar sana çekilir senin için ölünür Kadehler senin için ardı sıra boşalır Sen bir kadınsın Tabuları yıkmak Yıkıp yenisini yapmak lazım Üzülmesin sevgililer Namus diye, ölmesin bacılar Sen bir kadınsın RESSAM. ŞENEL BENLİER 8 MART. Kadınlar günü

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim