Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız?Resim kaynağı
Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye`yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?
Resim kaynağı
Neden sınavlarda "3 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile cezalandırılır da; "3 doğruyu bil, bir doğru da bizden" gibi bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?Resim kaynağıNeden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıktığında kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?
Resim kaynağı
Neden dükkanı kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar? Esnafın ne zaman gittiğini nasıl anlarız?Resim kaynağı Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye`deki herkesin izlediğini zanneder? Örneğin; 70 milyon bizi izliyor( 5 milyon eksik anketimize göre )Resim kaynağı
Düğünlerde neden "Dom dom kurşunu" ile göbek atılmaktadır? "Bir avcı vurdur beni, bin avcı yedi beni" gibi sözlerle kendinden geçen başka bir millet var mıdır?Resim kaynağıCumartesi ve pazartesinin neden kendi isimleri yoktur? (Cuma-ertesi, pazar-ertesi)
Resim kaynağı
Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde en kısa mesafe neden "indi-bindi" olarak tabir edilmektedir? Önce inilip, sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?Resim kaynağı Bir programı bilgisayarımıza kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp programı aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen saf kişiler mevcut mudurResim kaynağı
Bulmacalarda neden boru sesinin karşılığı hep "ti" dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "ti" diye ses çıkaran boru görmüşler midir?
Resim kaynağıNeden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?Resim kaynağı
İlginç tespitler ve bunların hepsi doğru, dünya haritasında hep Türkiyeyi arama sebebimiz, ikide birde Türkiye haritasını değiştirenler yüzünden, gün geçmiyorki Türkiyeyi parçalamasınlar, o yüzden arıyoruz acaba yine değiştimi haritamız diye.
Mustafacıgım çok teşekkürler güzel bir paylaşım üyelerimizi düşünmeye ve eglenmekle birlikte bilgi alış verişinde faydalanacak bir çalışma ellrine saglık.
Neden birbirimize sarılınca sağa sola sallanırız Bunu ben cevaplayalım inşallahBir birimize sarılammız atamız ibrahim (a.s) kalma bir adettir.Hz.Zülkarneyn ile Hz.ibrahim efendimiz karşılaşınca ilk defa bu şekliyle onlar başlamış odur budur Orta asya ve ahalisi Yani özellikle Turani kavimler (Hz.Yafesin Turak isimli evladının soyundan gelenler ( Kürtlerde dahil tüm Oguz boyları) bu adedi uygular.Selamlar
fsoyarik;177117 wrote:Mustafacıgım çok teşekkürler güzel bir paylaşım üyelerimizi düşünmeye ve eglenmekle birlikte bilgi alış verişinde faydalanacak bir çalışma ellrine saglık.
Neden birbirimize sarılınca sağa sola sallanırız Bunu ben cevaplayalım inşallahBir birimize sarılammız atamız ibrahim (a.s) kalma bir adettir.Hz.Zülkarneyn ile Hz.ibrahim efendimiz karşılaşınca ilk defa bu şekliyle onlar başlamış odur budur Orta asya ve ahalisi Yani özellikle Turani kavimler (Hz.Yafesin Turak isimli evladının soyundan gelenler ( Kürtlerde dahil tüm Oguz boyları) bu adedi uygular.Selamlar
Teşekkürler Fatih abi 3. Resime verdiğin cevap için.Diğer resimlerinde cevabını diğer üyelerden bekliyoruz nedendir acaba?:)
Cenaze törenine vede taziyelere gelen siyasetçileri kınarken.Bak yine tam kadro buradalar.:)Seçim zamanında ölmek varmış derken:) Olası bir yakınımızın cenaze törenine katılmadıklarında neden kınıyoruz, onunkine geldide bak benimkine gelmedi vermem oyumu diye:)Resim kaynağı
çok dogru tespitler vallaha ne diyim ehuehue yine güldüm ha bu arada yagmur yagarken bende basımı öne egiyorum gözüme girmesin yagmur damlaları diye ehuehue :))))))))))))
fsoyarik;177117 wrote:
Bir birimize sarılammız atamız ibrahim (a.s) kalma bir adettir.Hz.Zülkarneyn ile Hz.ibrahim efendimiz karşılaşınca ilk defa bu şekliyle onlar başlamış odur budur
Sitemizin kıymetli ve saygıdeger Ana mulefet başkanı Müslüm bey araplarla İbrahim (a.s) zırnık kadar alakası yok.Araplar Ad kavminden yani SAMİ ırkındandır Hz.Nuh peygamberin SAM isimli oglundan gelirler İbrahim (a.s) hz.Yafesin soyundan gelirBakınız İran kaynaklı AVESTA kitabı ve ibrani kaynaklar TALMUt ve Roma kaynaklı eserler.İşte bizler Kürt kardeşlerimizle aynı ırktan geldigimiz halde birbirimize sahip çıkamadık yabancılar bizi böldüler işte böyle kardeşim.Selamlar
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?Doktorlar evden hastaneye hastaneden özel yazıhaneye,oradan tekrar eve gittikleri için fazla gezmezler garipler ve cumartesi ile pazarları olmaz en fazla 5 gün tatil kullanırlar hastalar kaçmasın diye heheeeeeee bu sebeple araba temizdir
müslüm akpek;177266 wrote:Bu zatlar arap değilmiydi ne zaman türk oldular.
Müslüm abi bu yazdıklarına
gülmek
daha komik
yok
Hz. İbrahim Arap mış
Yok be o zaman herhalde araplar da yoktu
Tarihten yine sınıfta kalmışsın
-1 (eksi 1)
Acaba diyorum Müslüm Abi diğer konularda da mı?
Bu kadar olmayan bilgiyle yazıyor.
Abi
Türk Tarihi
İslam Tarihi
Bilim Tarihi
bu kitaplara bir gözat
Hadi biz yabancı değiliz
birde başkalarının yanında böyle bir duruma ...
:):):)