Genç Muhabbet

Doğrusu Merak Ediyorum.Sebebi Ne Acaba?

Mustafa KANAL Üye
Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız?
Resim kaynağı
Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye`yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?
Resim kaynağı
Mustafa KANAL Üye
Neden birbirimize sarılınca sağa sola sallanırız?
Neden öğrenciler ilkokul 5. sınıfa kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken 6. sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlar?
Mustafa KANAL Üye
Neden sınavlarda "3 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile cezalandırılır da; "3 doğruyu bil, bir doğru da bizden" gibi bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
Resim kaynağı
Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıktığında kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?
Resim kaynağı
Mustafa KANAL Üye
Neden dükkanı kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar? Esnafın ne zaman gittiğini nasıl anlarız?Doğrusu Merak Ediyorum.Sebebi Ne Acaba?
Resim kaynağı
Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye`deki herkesin izlediğini zanneder? Örneğin; 70 milyon bizi izliyor( 5 milyon eksik anketimize göreDoğrusu Merak Ediyorum.Sebebi Ne Acaba? )
Resim kaynağı
Mustafa KANAL Üye
Düğünlerde neden "Dom dom kurşunu" ile göbek atılmaktadır? "Bir avcı vurdur beni, bin avcı yedi beni" gibi sözlerle kendinden geçen başka bir millet var mıdır?
Resim kaynağı
Cumartesi ve pazartesinin neden kendi isimleri yoktur? (Cuma-ertesi, pazar-ertesi)
Resim kaynağı
Mustafa KANAL Üye
Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde en kısa mesafe neden "indi-bindi" olarak tabir edilmektedir? Önce inilip, sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?
Resim kaynağı
Bir programı bilgisayarımıza kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp programı aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen saf kişiler mevcut mudur
Resim kaynağı
Mustafa KANAL Üye
Bulmacalarda neden boru sesinin karşılığı hep "ti" dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "ti" diye ses çıkaran boru görmüşler midir?
Resim kaynağı
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?
Resim kaynağı
müslüm akpek Üye
İlginç tespitler ve bunların hepsi doğru, dünya haritasında hep Türkiyeyi arama sebebimiz, ikide birde Türkiye haritasını değiştirenler yüzünden, gün geçmiyorki Türkiyeyi parçalamasınlar, o yüzden arıyoruz acaba yine değiştimi haritamız diye.
m_s_bakırcı Üye
güzel bir paylaşım emegine saglık abi. gerçektende sebebi nedir acaba!!!!!
Mustafa KANAL Üye
m_s_bakırcı;177088 wrote:güzel bir paylaşım emegine saglık abi. gerçektende sebebi nedir acaba!!!!!
Ah bir bilebilsem!:)
Hasan1983 Üye
emeğine sağlık abi gerçekten güzel bir paylaşım
fsoyarik Üye
Mustafacıgım çok teşekkürler güzel bir paylaşım üyelerimizi düşünmeye ve eglenmekle birlikte bilgi alış verişinde faydalanacak bir çalışma ellrine saglık. Neden birbirimize sarılınca sağa sola sallanırız Bunu ben cevaplayalım inşallah Bir birimize sarılammız atamız ibrahim (a.s) kalma bir adettir.Hz.Zülkarneyn ile Hz.ibrahim efendimiz karşılaşınca ilk defa bu şekliyle onlar başlamış odur budur Orta asya ve ahalisi Yani özellikle Turani kavimler (Hz.Yafesin Turak isimli evladının soyundan gelenler ( Kürtlerde dahil tüm Oguz boyları) bu adedi uygular.Selamlar
Mustafa KANAL Üye
fsoyarik;177117 wrote:Mustafacıgım çok teşekkürler güzel bir paylaşım üyelerimizi düşünmeye ve eglenmekle birlikte bilgi alış verişinde faydalanacak bir çalışma ellrine saglık. Neden birbirimize sarılınca sağa sola sallanırız Bunu ben cevaplayalım inşallah Bir birimize sarılammız atamız ibrahim (a.s) kalma bir adettir.Hz.Zülkarneyn ile Hz.ibrahim efendimiz karşılaşınca ilk defa bu şekliyle onlar başlamış odur budur Orta asya ve ahalisi Yani özellikle Turani kavimler (Hz.Yafesin Turak isimli evladının soyundan gelenler ( Kürtlerde dahil tüm Oguz boyları) bu adedi uygular.Selamlar
Teşekkürler Fatih abi 3. Resime verdiğin cevap için .Diğer resimlerinde cevabını diğer üyelerden bekliyoruz nedendir acaba?:)
Mustafa KANAL Üye
Cenaze törenine vede taziyelere gelen siyasetçileri kınarken.Bak yine tam kadro buradalar.:)Seçim zamanında ölmek varmış derken:) Olası bir yakınımızın cenaze törenine katılmadıklarında neden kınıyoruz, onunkine geldide bak benimkine gelmedi vermem oyumu diye:) Doğrusu Merak Ediyorum.Sebebi Ne Acaba?
Resim kaynağı
secretgarden Üye
çok dogru tespitler vallaha ne diyim ehuehue yine güldüm ha bu arada yagmur yagarken bende basımı öne egiyorum gözüme girmesin yagmur damlaları diye ehuehue :))))))))))))
m_s_bakırcı Üye
ben bunu sabah beri düşüniyymm buldum bence insan DNA sından kaynaklanıyyy :)
doganesmeray Üye
bunların hepsi psikolojik bir algılama olayı..
müslüm akpek Üye
fsoyarik;177117 wrote: Bir birimize sarılammız atamız ibrahim (a.s) kalma bir adettir.Hz.Zülkarneyn ile Hz.ibrahim efendimiz karşılaşınca ilk defa bu şekliyle onlar başlamış odur budur
Bu zatlar arap değilmiydi ne zaman türk oldular.
şükrü çiftçi Üye
Gerçekten mustafa çok güzel doğrular bunlar valla ama artık bizde psikolojimizde sabitleşmiş bir düşünce
nizipli_mehmet Üye
msutafa saol paylaşım için acaba gerçekten hepsının mantıklı bir açıklaması varmı?
fsoyarik Üye
Sitemizin kıymetli ve saygıdeger Ana mulefet başkanı Müslüm bey araplarla İbrahim (a.s) zırnık kadar alakası yok.Araplar Ad kavminden yani SAMİ ırkındandır Hz.Nuh peygamberin SAM isimli oglundan gelirler İbrahim (a.s) hz.Yafesin soyundan gelir Bakınız İran kaynaklı AVESTA kitabı ve ibrani kaynaklar TALMUt ve Roma kaynaklı eserler. İşte bizler Kürt kardeşlerimizle aynı ırktan geldigimiz halde birbirimize sahip çıkamadık yabancılar bizi böldüler işte böyle kardeşim.Selamlar
fsoyarik Üye
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır? Doktorlar evden hastaneye hastaneden özel yazıhaneye,oradan tekrar eve gittikleri için fazla gezmezler garipler ve cumartesi ile pazarları olmaz en fazla 5 gün tatil kullanırlar hastalar kaçmasın diye heheeeeeee bu sebeple araba temizdir
felsefefe Üye
müslüm akpek;177266 wrote:Bu zatlar arap değilmiydi ne zaman türk oldular.
Müslüm abi bu yazdıklarına gülmek daha komik yok Hz. İbrahim Arap mış Yok be o zaman herhalde araplar da yoktu Tarihten yine sınıfta kalmışsın -1 (eksi 1)
Cali Üye
AbiLerim Hepimiz İnsan Değilmiyiz?
felsefefe Üye
Acaba diyorum Müslüm Abi diğer konularda da mı? Bu kadar olmayan bilgiyle yazıyor. Abi Türk Tarihi İslam Tarihi Bilim Tarihi bu kitaplara bir gözat Hadi biz yabancı değiliz birde başkalarının yanında böyle bir duruma ... :):):)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim