Nizipde Spor ve Gençlik

Neden kahve köseleri degil ? Internet Cafeler..

Bunyamin Üye
internet amaci disinda kullanilmadigi taktirde kütüphane ve benzeri bilgi alis verislerinin yapildigi yerler kadar önemli bir yere sahip olmasi gerekmektedir.yalniz; int cafelerin para tuzagi olarak adlandirilmasi yine Nizipin egitim seviyesinin düsük oldugununda bir göstergesidir.hic bir zaman genelleme yapmamak gerekir.evet bir çok kisi barajdan para kalmasi sonucu internet cafe devr aldi veya açti.içine az buçuk bilgisayardan oyunlardan anlayan bir eleman atti ve kolay yoldan para kazanmaya çalisti.zaten bu tür kisiler yüzünden degil mi para tuzagi olarak adlandirilmasi! ne yazik ki adim atilan yerde kahvehaneler kirathaneler var ama bu tür baslik atilipda gençler kahve köselerinde gibi söz edilmek yerinde internet cafelere laf söyleniyor. bunun tek suçlularida bilip bilmeyenlerin bu ise girmesi.yalniz Nizipde zaten bu bir adet haline gelmis olacak ki . biri bir ise elini atsa anlayan anlamayn herkes o isi yapmaya kalkisiyor. bir zamanlar döner ve kebap salonlari , vcd kasetciler simdide internet cafeler. sahsen ben internet cafeler basligi altinda açilmis olup yazilan yazilardan cok rahatsiz oldum ve üzüldüm. dedigim gibi eline barajdan veya baska yerden 3-5 kurus para geçen kisiler sonunda internet cafeciligede el attilar cafelerin kötü lanse edilmesi sebep oldular. yalniz sunuda unutmayalim ki bilgisayar oyunlari ve playstation oyunlari genelinde zaten çocuk yasdaki kisma hitap etmektedir.burda önemli olan ögrencilere izin verilmemesidir.
Gökhan Dokuyucu Üye
selam. bence kütüphanelere ?nsan çekmek ?ç?n h?ç b?r hamle de bulunulmuyor n?z?p gençl??? ?nternette hayal alem?nde gezmekted?r bnce k?tap okumaay yönelt?cek projeler sunulmali örne??n :. n?zp kütüphanes? kend? bünyes?nde b?r proje yapip uygulamali çünkü bu ??? b?zden ?y? b?l?yor. devlet büyüler?m?zde n?zp kütüphanes?ne son çikan k?taplar almalilr ben ?y? b?r k?tap okuycusuyum ama n?zp kütüph k?taplar çok esk? oldu?undan dalayi hep di?ardan k?yap aliyorum bu da madd? açidan zor old?u ?ç?n fazla k?tap okuyamiyorum. dü?ünün k? alaça?im yada n?z?pl? gençlerın alaça?i k?tapla kütüphanede var. o zaman nekadar fadali olurdu . bu k?taplarin geld???n? de kütüphane halka b?r esnaf g?b? reklam vese n?zp gençl??? b?r nev? kafelerden kurtulur.
niziplim Üye
bir hafta ya da ay? kitap okuma haftas? ya da ay? olarak ay?ral?m. bu konuda okullar (di?er kurumlar da olur) kendi içlerinde etkinlikler düzenleyebilir. okudu?unuz güzel kitaplar varsa burada forumumuzda bi ba?l?k alt?nda bu kitaplar hakk?nda k?saca bilgi verilebilir. birbirimize tavsiyelerde bulunabiliriz. ne dersiniz güzel olur de?il mi? okudu?um kitaplarla ilgili ilk bilgiyi yarın veririm. isteyen okur yarın görü?ürüz.......
Gökhan Dokuyucu Üye
toplumumuzun cah?ll??? e??t?m ?le g?der derler ama h?ç b?r kütüphaneye yardimda bulnmayanlara seslen?yorom okudu?unuz k?taplari raflarda gelen m?saf?rlere hava atmak yerıne n?zp kütüphanes?ne ba?i?lasaaniz bbelk? b?r genç?m?z?n ufkunu açmi? olursunuz çünkü her k?tap b?r dünyadir lüfen gençler?m?ze dünyayi ö?retel?m duyarli olaça?inizi ?nanyorum çünkü her ?ey n?z?p ?ç?n..
Gökhan Dokuyucu Üye
bukonuyu okuyup yorum getimeyen hem?erilerime çok k?r?lld?m e?er dü?ünçem yanl?? bile olsa do?rusunu yaz?n kötü mü bir ö?renci sizin evde kalm?? kitapların?z? okuyup size hay?r duas? edeccekler benim u?ra??m Nizipimizin gençleri balley çekmeden kafelerde yanl?? u?ra?lardan kurtulsun u?ras?nday?m bu da okuyarak olur inanç?nday?m . her ?ey gençl?k ?ç?n..
fsoyarik Üye
sev?ili gökhan Nizip kütüphane müdürü ile görü?ebilirsen kütüphane müdürü kaymakaml?k makam? ile görü?ürse gönüllü grup olu?turularak (belediyeden hoparlör ilan? yapt?rarak) ev ev dola??l?p kitap ba???? alt?nda binlerce kitap toplanabilir.daha önce yaz?n? okudum ancak buradan kitap göndermenin mali külfeti yüzünden vazgeçtim. bizim ülkemizde ?ikayet olmadan hukuk ba?lamad??? gibi bir u?ra?an olmay?nca ne bürokrat? çal???r nede insan? biz millet olarak leyla ile mecnunu dinler meczupla??r?z.ferhat? dinleyincede her i?te bir ferhat bekleriz. tabi ferhat?nda sonu malum. çok çok hakl?s?n güzel karde?im selamlar
Gökhan Dokuyucu Üye
sevgili Nizipli dostlar?m bir toplumun temel ta?aların? olu?turan gençlerimize yard?m etmek her Niziplinin oldu?u gibi tüm yönetcilerimizn görevidir. dün yap?lan zeugma festivalinde halk?m?z?n bir etkinli?e ne kadar aç oldu?u bir kez daha görüldü böyle etkinlikler yaparak gençleri bir nebzede olsa kahvelerden çıkarabiliriz spor etkinilkleri yaparak hem beden hem ruh sa?l?kların? iyi bir ?ekilde geli?mesine olanak sa?layabilir böyle etkinliklerin hep yap?lmas? dile?iyle...........
Gökhan Dokuyucu Üye
b?r alinti ayni çirkin görüntüleri internet kahve ad? alt?nda internet deyince bilgisayar geliyor akl?m?za. bilgisayarın ö?retim ve e?itimi geliyor akl?m?za. bilgisayar? evindeki yap?da,evinde bulamayan çocuklar?m?z?n bilgisayar e?itimini zenginle?tirmesine, bilgisayar kültürünü zenginle?tirmesini dü?ünüyoruz ama maalesef ald???m?z duyumlar hiçte k?br?s türk toplumunun ahlaki kurallarına uymayan bir tak?m kanallarla çocuklar?m?z de?i?ik kanallara girerek bu konuda nas?l tedbir alabiliriz. bunun bir çal??mas?n?n yap?ld???na inan?yoruz. ve özellikle ki yasada mevcut zannedersem 300 metredir, liselerin dibinde internet kahveler, önünde bira sat?lmas? bilmem ne yapmas? kesinlikle engellenmesi gerekti?ine, kahve ad? alt?nda yani çayd?, pastayd? derken yine biralar sat?ld???n?, lise çocukların?n bira içti?ini, sokaklarda ve biradan sonra hatta tenefüslerde üç,dört çocu?un ortakla?a bir ?i?e biray? payla?t???n? duyuyor ve üzülüyoruz. bu konuda e?itim bakanl???, polis genel müdürlü?ü ile temas kurarak bu tedbirleri almas?, neticede o çocuklar hepimizin çocu?u belki de öbür gün o çocuklar mutlaka bir gün buraya gelecekler bizi idare edecekler. bu körpe vücutların bu dönemde alkolle sigara ile zehirlenmemesi gerekti?ine inan?yorum. bu konuya de?inmeden geçemeyece?im ve sözlerimi ba?lamak istiyorum. .
Bilgin Üye
maalesef imkanlar yeterli olmad??? için kütüphanelerde hep eski kitaplar bulunuyor. bunların ço?u da iyi bak?lmad??? için dökülüp gidiyor. öte yandan, kütüphaneler hep karma??k ve karanl?k yerler olarka beliriyor zihnimde. bu imgeyi bence düzeltmek gerekli. kütüphaneler ise güncel yay?nlar ve dergilerle desteklenmeli ve en önemlisi daha çok insan?n gitmesi için ?ehrin önde gelenlerinin (kaymakam, bld. b?k., emniyet amiri, ö?retmenler, di?er mülki erkan, vs.) de içinde yer ald??? kütüphanelerde etkinlikler düzenlenmeli. bizim gitmedi?imiz yere ba?kaların? hele ö?rencileri yönlendirmek inan?n hiç mümkün de?il. eskilerin deyi?iyle "kurt gördü?ünden ulur."
admin Yönetici
bence ilk yap?lmas? gereken, yörede çıkan tüm gazetelerin tüm say?ların?n, fotokopilerinin, as?ların?n veya digital fotoların?n kütüphaneye aktar?lmas?. ?uan için bunu eksiklik olarak görüyorum..
Gökhan Dokuyucu Üye
demek ?sted???mde bu güncel b?lg?ler ..b?lg?ler ne kadar güncel olursa ça?in gel???m?ne ayak uydurma o kadar kolay olur .bununla ?lg?l? b?r kampanya yapmayi öner?yorum ne ders?n?z? her?ey gençl?k ?ç?n..
Gökhan Dokuyucu Üye
duyarl? bir toplum için bu konudaki yorumların?z? bekliyorum Nizip.com ziyaretçileri ........................................ gençlik için ne yapabiliriz......... Nizipteki gençler verilen önem ne....... belediyenin yapt?klar? neler bu ba?lamda... nizpteki tinerci çocuk say?s? art?yormu azal?yor mu.... Nizip tren garındaki balley bo?etleri ne..... Nizipteki parklara niçin gençler aile yeri diye konulmuyor. koymuyorsalar niçin yeni bir yer açm?yorlar........ ve bunun gibii bir çok sorun sizde sorunlar? yaz?n belki bir yard?m?n?z dokunur....... ve yorum almayan yaz?lar niye ana sayfada yer al?yor.
mavi sakal Üye
öncelikle bu makeleyi okumay? bana tavsiye etti?in için tesekkürler gökhan bende bir han?m akrabamdan Nizipte internet cafelerde han?mlar için özel oda olmad???n? duydum bu nedenle gidemiyorlarm?? ben elbistanda ikamet ediyorum burda öyle bir sorun yok bunu sa?lamak ad?na birkaç duyarl? esnafla irtibata geçilmesi iyi olur kan?s?nday?m birde bir kampanya düzenleyelim gurbetteki biz Nizipliler elimizden geldi?ince destekleriz lütfen kitap göndere bilece?imiz bir adres olu?turun sayg?lar?mla. b?r gün herkez n?z?p'? taniyacak!
Gökhan Dokuyucu Üye
n?z?pl? gençler ?ç?n elele kampanyasina n?z?p.com z?yartç?leren yorumlarinizi bekl?yorum.. her farkli b?r dü?ünçe, baki? açisi yapacaklarimizi soyutluktan kurtarip somutlu?a geç?r?r b?r ?nsana yardim etmek bu kadar zor mu bu yardim edece??n?z k???ler gelecekte s?z?n çocuklariniz hatta torunlarinizin ö?ret?c?ler? olacaklar yapilan her yardim boyutu h?ç öneml? de??l örne??n avrupada yapilan konserlerde o kadar afr?klanin ?nsanin aç kalmaktan kurtariyor s?zde ülkem?z?n sorunu olan aç bey?nlere yardim ederek ülkem?ze b?r ?nsan kazandirmi? olursunuz .. her kazandirdi?imiz ?nsan cahalete atilmi? büyük b?r darbe olacaktir seslerın?z ve yorumlariniz bekl?yorum..
fsoyarik Üye
haydi Nizipli karde?lerim bu genler için ele kampanyas? için bir yard?mla?ma derne?i için el ele verelim, allah için nizibin gençlerinin gelece?i için her konuda yard?mla?maya sevgide,kayna?mada,gostlukta,tatl? günümüzde ac? günümüzde birlik beraberlige mevla hepimizin yar ve yard?mc?s? olsun. herkese selamlar
c.akpek Üye
buradan s?ten?n adm?n?ne seslenmek ?st?yorum.gökhan dokuyucu s?s?ml? arkada?in yazisini hang? gerekçe ?le haftanin yazisi yapmayi uygun gördünüz.anlamiyorum.bu s?te bu konularin konu?ulacagi b?r platformmu.neden tarti?malar sev?yes?z.neden b?r?lerın? ?tham ?çeren yazilar ön plana çikarilip takd?r görüyor.bazi gruplarin el?ne dü?mes?n d?yen k??? kizilayda veya taks?mde tek dü?ünces? uçkur hal?ne gelm??.gece 12 lere kadar barlarda kafayi çeken b?r nes?ldenm? bahsed?yor.oralarda kalan ?nsanlar muhtaç olduklari ?ç?n de??l ahlak karakter manev? ba?larini muhafaza dü?ünceler?yle kaliyorlar.k?mse küçük b?r çocuk de??l.sank? onlar kandiriliyormu? g?b? b?r mana hasil etmek çok ?lg?nç.gökhan bey bu gruplara de??lde eyüp beyaz g?b? canli bombalari yet??t?renlere d?kkat ets?n.
fsoyarik Üye
baba sakin ol ta bursay? alt? ?iddetinde sallad?n,deprem oldu sand?m.ne yapal?m insanlar me?rep me?rep.allah resülü buyurmu?; -e?er allah için bir hizmet ettiyseniz muhakkak muhakkak tedbirli olun mutlaka size musubet vebela olarak dönecektir.dönmez ise korkun diye bize islam? ö?retmi? ve içtimay? hayat?m?za yön vermi?. seni sevgi ve muhabbetle öptüm.allah sizler gibi hiç bir menfat ve kar??l?k beklemeden gerekirse cebinden harcayan karde?lerimi de?il siteden dünyadan eksik etmesin. -buras? tüm insanların sitesi ve ayn? zamanda benim için hepimizin gönül penceres? ben öyle inan?yorum.bu pencereden bakarken kalp nereye bakarsa tabiat?yla göz oray? görecektir, o arkada??m?z konuyu iyice anlamad??? kanat?nday?m.zatet ki?i anlamad??? ?eye k?zarm?? selamlar
Gökhan Dokuyucu Üye
selam Nizipli hem?erilerim yazd???m makale hakk?nda çok olumlu ve olumsuz ele?tiriler geldi zaten ben makalemin sonunda ele?tiri ve önerilerinize aç???m demi?tim bu sorun tek benim sorunum de?il arkada?lar bu sorun geleçe?in büyük ve a??lmaz sorunundur bu sorun ?imdinin gençlerinin bile çocukların?n sorunun olacak kadar büyük bir sorunudur gençli?i bu çıkmazdan ?imdiden nas?l çıkaraca??m?z? dü?ünmessek geleçekte bu sorun daha da büyüyecek ?imdi her at?lan ad?m gelecekte at?lan ad?mların kaç kat? biliyormusunuz. sevgili hem?erilerim benim grup diye söylediklerim ülkenin düzenini bazan ki?ilerdir kim oldu?unu burda açık açık söylemeye gerek yok .e?er siz bu ülkenin gençli?ini d?? güçlere be?ke? çekiyorsan?z ve her gün yast???a ba??n?z? uymak için koydu?unuzda rahatsan?z bu gençlikte bu ülkeye bir kötülük yapt???n?zda bu olaylar? ben yapt?m yada daha genel olarak biz ya?pt?k demelisiniz beyin göçü denen ?ey bunun için olmuyor mu? ülkemizde bir ö?retmene y?ll?k 5 bin 750 dolar dü?üyor ama almanyada 46 bin700 dolar dü?üyor bu sorun a??lmassa bu ülkeden beyin göçünü nas?l engelleyi dü?ünyorsunuz. her ?eyi devletten bekleyen bir toplumuz biz japonya devleti için günde bir saat fazla çalışıyor ama biz mesayinin bitmesini beklemiyor muyuz?
fsoyarik Üye
sevgili gökhan karde?imiz çok do?ru söylüyor.bizlerdevlet ve birey olarak o haldeyizki,öyle bir çark kurmu?uz devlet y?llarca al?uyu-uyu-uyu-yat uyu, ay?e at al? tut,bak ne güzel ev ,bak ne güzel bahçe d?ye insan yeti?tirdik bu alfabeyle yeti?en beyinler at?p at?p tuttu?u için üretime insanl??a katk? olarak ya?amay?p sadece nefsi için ya?ad???ndan dolay? bir ad?m öte gidemiyoruz. askerimiz olan yeniçeriler dahi iki ileri bir geri gitti?inden iki ileri gidip topu icat etmi? ama bir geri gitti?inden füzeyi bulamam??. devlet çark kurmu? ahali döner, vatanda? çark kurmu? devlet döner bu toplum nas?l amerkan?n seviyesine ula?acak bilemiyorum.
Gökhan Dokuyucu Üye
yorumlarinizi bekl?yorum ses?m bo?lukta yangilanmasin saygilar..
liveyou Üye
sevg?l? arkada?larim güzel b? konuyu gündeme get?rm??s?n?z evet b?lg?sayar ?nternet amac olarak do?ru kullanilirsa güzeld?r bu durumb?r ?lacin ?y? b?r b?l?madami tarafindan hastalara ??fa olarak kullanilmas? kötü b?r b?l?m adami tarafindan ?se ?nsanli?a v?rüsler yaymak ?ç?n kullanilmasi g?b? b??eyd?r..evet ?nternet çok yararli b? s?stemd?r dü?ününb? ö?renc? derslerın? yapmak ?ç?n kaynak bulamamakta ama ?nternette m?lyonlarca kaynak buluyor ve derslerın? yapiyor...hele sanal kütüphaneler süper b? dü?ünce...?nsanlar herzaman önyargi ?le yakla?mamali b? konuya önce konu ara?tirilmali ?nternet cafeler? ?y? n?yetle acan ve kötü n?yetle acan ??letmec?ler var öneml? olan bunlari ayirt etmek..kurunun yaninda yas yanar m?sal? d?ger ?y? n?yetl? ?nternetcafe ??letmec?lerın?de ?dam etmey?n çünkü ülkem?z?n gel??meye hele k? ?u teknoloj?n?n gel??t?g? çagimizda çocuklarimiz böyle teknoloj?k ?mkanlardan mahrum etmey?n yoksa hep ger? kalmi?li?a mahkum oluruz...sevg?lerlee...
Gökhan Dokuyucu Üye
sevg?l? n?z?pl? hem?er?ler?m; ?u anda ülkem?z?n nüfüsunun yüzde 65 nüfusu gençlerden olu?uyor bu gençler?m?z?n ço?unlu?u okuyor bu gençler?m?z?n ?ç?n b?r dernek kurup burs barinak ?mkani sa?liyalim d?ye b?r makale yayinladik ama h?ç b?r dernek kurma g?r???m?nde bulunulmadi bulunanlar var ama bu ??ler b?r l?der olmayinca olmuyor. bu kadar ?lg?s?z oluyorsaniz gençl?kten em?ns?n?z gal?ba. bu kadar t?nerc? çocuklar var n?z?pte gün geçt?kçe e artiyor üzülerek söylüyorum artacakta çünkü gençler b?r bo?lu?a dü?üyor h?ç b?r k?msede yardimda bulunmuyor b?l?yorum k?mse böyle olmasini ?stemez ama bu k???lerle ?let???mde olup bu gençler?m?z? kurtaralim artik bu konu hakkinda emn?yet ,beled?ye ,s?v?l toplum örgütle?r ve hatta sokaklardak? ?nsanlarimiz bu gençler?m?z?n el?nden tutsunlar. e?er b?r yardimda bulunmassaniz n?z?pte artik geceler? soka?a çikilmaz olacak dü?ünüyorumda e?er okumasaydim e?er a?lemdende d?n? b?lg?ler almasaydim bende b?r t?nerc? olurmuydum bence s?zde dü?ünün ve ne kadar ?ansli oldu?umuza ?ükret?p bu ?nsanlara b?r ab? b?r ,baba g?b? kucak açalim . e?er b?r?m?z köprü olmazsa uçurum çok derın ............
ciga Üye
bu konuyu gün yüzüne çıkaran arkada?a çok tesekkür ederim ancak bu konuyu yanl?? anlayan yada anlamak istedi?i gibi anlayan cansu han?m? yada kendisin cansu akpek gibi gösteren ki?iyi k?n?yorum e?er bir yard?m yapmayacaksan yani destek olamayacaksan köstekte olma Nizipin gençli?i sizin gibi insanların yüzünden olumsuzluklara do?ru yürüyor bari olumlu dü?ünenleri engellemeyin ve sizden duyarl? olman?z? istiyorum.sayg?lar.
Gökhan Dokuyucu Üye
beled?yem?ze örnek olsun d?le??yle k.y. adl? ö?renci sigara içip okulu k?r?yordu. devams?zl??? üç aya çık?nca hakk?nda dava aç?ld?. kad?n hakim örnek bir karar verdi. yaramaz ö?renciyi ilçe kütüphanesinde 18 ay kitap okuma cezas?na çarpt?rd?. sakarya’nin ferizli ilçesinde ender görülen bir dava ya?and?. ferizli ?ehit hac? uzun ?lkö?retim okulu son s?n?f ö?rencisi k.y. okula gitmemeye ba?lad?. devams?zl??? üç ay? bulunca okul yönetimi harekete geçti. sürekli sigara içti?i belirlenen ö?renci hakk?nda dava aç?ld?... hem ?a?irdi hem sev?nd? k.y. önceki gün hakim kar??s?na çıkt?. asliye ceza mahkemesi hakimi hatice say?n, dosyay? inceledikten sonra ilginç kararın? açıklad?. firari ö?rencinin öncelikle kötü huylarından vazgeçmesini istedi. ard?ndan genci kütüphanede 18 ay boyunca kitap okuma cezas?na çarpt?rd?... her gün 1.5 saat okuyor k.y. biraz duraklad?ktan sonra hakime tesekkür ederek ‘verilen ceza bana çok faydal? olacak’ dedi. ertesi gün ise cezas?n? çekmek üzere kütüphanenin yolunu tuttu. yaramaz ö?renci saat 14.00 ile 15.30 aras?nda kütüphaneye gidiyor. ?mza at?yor. sonra da seçilen kitab? okuyor... beled?yeye örnek oldu okuma cezas?na en çok belediye ba?kan? hüseyin ka?ka? sevindi. uygulamay? belediyede de hayata geçirmeyi planlayan ka?ka? ‘hakimi kutluyorum. esnaf ve vatanda?a para cezas? yerine kitap okuma cezas? verece?iz’ dedi.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim