evet ya sende haklisin boro
asil kiza derler sende 4 ekmek var gel sen benle paylas :) nizipliyik ne de olsa
napalim biliyonuzmu simdi gidip uyuyalim :)) yarin konusalim yine diger arkadaslarda bakcaklardi resimlere
Bu konuyu başlatandan ve gönüllü katılacaklardan Allah razı oldun.Hayır ve sadakanın en makbülü, sağ elin verdiğini sol elin hissetmeyeceği kadar gizli olanıdır.İslam, yardıma muhtaç insanların incinmemesi ve daha sonra da başa kakılmaması için sadaka ve diğer yardımların gizli yapılmasının daha evla olduğunu bildirmiştir.İslamın ilk döneminde ve Osmanlı imparatorluğu zamanında hamiyetperver gerçek iman ehli zenginler, sokak köşelerinde bulunan oyuklara gizlice para koyar, sadece gerçek ihtiyaç sahipleri gidip gerektiği kadar para alırmış.Bir başka yardım şekli de yine yardımsever zenginler, yoksul mahallelerdeki bakkallara gidip veresiye defterindeki borcu kapatıp defteri imha ederek hem gariban yoksulları sevindirir hem de adının gizli kalarak kibire kapılma endişesini yok edermiş.Bizde son yıllarda şatafatlı lüks otellerde az miktarda yoksulun katıldığı, daha çok protokol davetli, iftarı verenin büyük dövizlerde adının lanse edilmesi yanında T.V.'lerde görüntü merağı işin reklam ve şan için yapıldığı intibası yaratmaktadır.Halbuki, en büyük duamız; Yarabbi sana kulluk'ta bizi Riya, Kibir ve Gösteriş'ten uzak eyle olmalıdır.Bu bağlamda, imkanı müsait olan herkesin ''Bir Ekmek Askıda'' kampanyasına imkanları ölçüsünde katılması hayırın en makbül şekilde ihtiyacı olana ulaşmasını sağlayacaktır.Allah kabul etsin...
Polen2734;161640 wrote:Bu konuyu başlatandan ve gönüllü katılacaklardan Allah razı oldun.Hayır ve sadakanın en makbülü, sağ elin verdiğini sol elin hissetmeyeceği kadar gizli olanıdır.İslam, yardıma muhtaç insanların incinmemesi ve daha sonra da başa kakılmaması için sadaka ve diğer yardımların gizli yapılmasının daha evla olduğunu bildirmiştir.İslamın ilk döneminde ve Osmanlı imparatorluğu zamanında hamiyetperver gerçek iman ehli zenginler, sokak köşelerinde bulunan oyuklara gizlice para koyar, sadece gerçek ihtiyaç sahipleri gidip gerektiği kadar para alırmış.Bir başka yardım şekli de yine yardımsever zenginler, yoksul mahallelerdeki bakkallara gidip veresiye defterindeki borcu kapatıp defteri imha ederek hem gariban yoksulları sevindirir hem de adının gizli kalarak kibire kapılma endişesini yok edermiş.Bizde son yıllarda şatafatlı lüks otellerde az miktarda yoksulun katıldığı, daha çok protokol davetli, iftarı verenin büyük dövizlerde adının lanse edilmesi yanında T.V.'lerde görüntü merağı işin reklam ve şan için yapıldığı intibası yaratmaktadır.Halbuki, en büyük duamız; Yarabbi sana kulluk'ta bizi Riya, Kibir ve Gösteriş'ten uzak eyle olmalıdır.Bu bağlamda, imkanı müsait olan herkesin ''Bir Ekmek Askıda'' kampanyasına imkanları ölçüsünde katılması hayırın en makbül şekilde ihtiyacı olana ulaşmasını sağlayacaktır.Allah kabul etsin...
güzel yorumlarınız için teşekkürler sayın büyüğüm...
poeln amca konumuza bu kadar uzun uzadiya yazarak destek vermen beni sevindirdi
diger agir toplarin nedense hic sesi cikmadi
adminimiz ve senden de allah razi olsun.cok güzel anlatmissin
Türkiyede o kadar çok insan sadece ekmekle besleniyorki tahmin edemezsiniz, bu ekmeği alacak parası olmayan bir o kadarda insan var, askıda ekmek uygulaması bir süre önce İstanbulda yapıldı ve çok faydası oldu, şu an yemek konusunda çok sıkıntı çekilmediğinden bu uygulama kalktı.
Nizip'te ekmek bile alamayacak insanların olması çok üzücü, inşallah uygulama faydalı olur, İstanbul da olmamıza rağmen ,bizimde yapabileceğimiz bir şey olursa yapmaya hazırız.
Bunun dışında Nizip'te yemek yardımınında yapılması gerekiyor.
mavi_şahin;161711 wrote:sakallı kardeşim bunu frıncılar odasına duyurmamız lazım onlarda toplantı yaparak bu işi çözelirler
aynen bende düşünüyorum aynı fikir daha guzel tüm fırıncılar birlik ve beraberlikte olsa daha güzel neticelere gelir fırıncılar odası başkanı aracılıgıyla
Dogan senın resım ve yazın ok ey oldu
bı ısımız boronun fırıncıya gıtmesı kaldı salı günü gıtcek zaten
hemde o resımle yazıyı cıkarcak sımdı o resım almayı alıstırıyorum kendısıne
bu konu hallolduktan sorna o konuyuda müslüm abi acar.o konuyada hurra diyeee yapisiriz
insallah o konuda cözüme kavusur.
ama önce agzimizdaki cevizi kiralim arkadaslar
konuyla ilgilenenler saat 9 da canli yayinda olsunlar yarina olay hallolcak insallah
dün uygulamasını bi fırında yaptım..bi küçük cocuk bayat ekmek soruyordu..bende kaç tane alacak sın dedim...2 tane dedi..5 tane taze ekmek aldım verdim...güzel bi duygu..