Sorunlarımız Önerilerimiz

Cumhuriyet İ.O Yeri Satılmalı mı?

cengizkrbck Üye
Hay ağzına sağlık bended bunu diyorum işte... bende dedim ama dinleyen kim?... Sonuçta o okul Nizip’in bir değeri.. alıntı: "quote" e129172 demişki: cumhuriyetle yaşıt, tarih kokan bir okulu satmaktan ya da yıkmaktan bahsetmek bile ürkütüyor beni, trafik sorunu varsa bankalar için yada belediye binası için alternatif bir yer düşünülmeli tıpkı gaziantep yeni çarşıda olduğu gibi Edited by - e129172 on 11/30/2006 1:27:46 PM
admin Yönetici
Arkadaşlar, olaya birde gece yoğunlaşan trafikteki minik öğrencilerimizin tehlikeye düşmesi bakımından bakınız. .
ibrahim Üye
yaa arkadaşlar okulun yıkılması veyaa başka amaçlarda kullanılması ayrı bir konu bir sonuca varılır ama, farzedelim yıkılması uygun görüldü bun da büyütecek ne var, ilçemizde o kadaaaaaar tarih kokan bina var ki gidinde görün hallerini, bence yıkılması gerekiyorsa hiç düşünülmemeli, ilçemizin görünümü ve bazı sıkıntıların aşılması için yıkılması gerekiyorsa yıkılsın.
mehmet2763 Üye
Arkadaşlar Okul giriş çıkış saatlerinde sayın adminin dediği gibi. Arkadaşlar, olaya birde gece yoğunlaşan trafikteki minik öğrencilerimizin tehlikeye düşmesi bakımından bakınız. Resmi aç . Minik öğrencilerin Akan trafikte araçların arasına girip karşıdan karşıya geçerken aldıkları korkuyu ve İlköğretimin SEKİZ YIL olduğu düşünülürse ve ayrıca servislerin burada yarattığı problem düşünülürse Okulun taşınması gerekmektedir.. Okul binası başka faaliyetler için kullanılabilir..
maco147 Üye
Bence okul degilde bütün cadde trafige kapatilmali belediyenin, önündeneski postaneye kadar.Güzel yesil lendirilmis kapali alana ihtiyaci var Nizip in.. Benim fikrim bu ama güzel ama kötü.
mehmet2763 Üye
Eski postane caddesi kapatılacak olursa, bu caddenin trafik akışı nereden verilecek. Bence bu caddeye Belediye önünden Postaneye kadar park yasağı getirilmeli Resmi aç
mertix Üye
Okulu yıkmak yerine, belediyeyi daha modern bir binaya taşıyıpyolu genişletmek daha mantıklı Resmi aç .
Gökhan Dokuyucu Üye
En iyisi bütün tarihi evleri okulları yıkıp para kazanmanın ,kültürsüzlüğün tadını çıkarmaktır.:). Zaten sizin için tarihinde kültüründe bir önemi kalmamış varsa yoksa iş merkezi para kaynağı...... biz böyle değildik tarih için can veren bir toplumduk şöyle bir bakın italya ingiltereye romaya tarihi yapıları hala sağlam yıkmışlar mı hayırrr niye sizce???????. düşünmek gerek dostlar biraz.....
Omer Copur Üye
Eğer yerine iş merkezi yapılacaksa trafik nasıl rahatlayacak.
nizipli_mehmet Üye
AROMEL HAKLI OJUL YIKILIP İŞ YERI YAPILACAKSA TRAFIK NASIK RAHATLAYACAK PEKI?.
mehmet2763 Üye
YA ABİCİĞİM, BU OKUL BURADAN ALINIP BAŞKA BİR YERE TAŞINIRSA, VE OKUL BİNASI BAŞKA FAAALİYETLETDE KULLANILIRSA TARİHE VE KÜLTÜRE NASIL BİR ZARAR OLACAK.. BU OKULUN DEĞERİ İLLAKİ İÇİNDE ÖGRENCİ OLMASI MI? BİZİM DEĞİNDİĞİMİZ KONU ÖGRENCİLERİN OKUL GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİNDE AKAN TRAFİKTE TEHLİKE YARATMASI VE BU SAATLERDE OKUL ÖGRENCİLERİNİ TAŞIYAN ÇOK SAYIDA SERVİS ARACININ TRAFİĞİ ALT ÜST ETMESİ . BURASINI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKA AMAÇLI KULLANSIN..
İbrahimMertSayın Üye
Okulu yıkmak yerine ülkemizde bir çok okulda uygulanan okul içine otopark yapılsa böylelikle trafik az da olsa rahatlayabilir ve tarihi binaya zarar gelmez.... .
nizipli_mehmet Üye
obrahım abı haklı bu en mantıklı fıkır olabılır aslında hem tarıhı bınaya bır zarar gelmez hemde trafık sorunu çözulur belırlı bır orandada okulda doner sermaye uygulanır.
samuel Üye
cumhuriyet ilkolulu kesinlikle kapatılmamalıdır... çokcukluk anılarımın çoğu orda gecmiştir.. aynı zamanda bir tarihtir orası... kapatılmasına kesinlikle karşıyım.....
mehmet2763 Üye
NİZİBİN HER YERİNDE ANILARIMIZ VARDIR. HİÇ BİR YERİ YIKILMASIN O ZAMAN, STADYUMUN YANI OSMANLI PARK OLDU. E ORDA AZ TOP KOŞTURMADIK. ŞİMDİ DAHA İYİ OLMADIMI? HEM OKULUN YIKILMASI DEĞİL, SADECE MÜSAİT BİR ALANDA YENİ BİR OKUL YAPILIP, BU OKULUN ÖĞRENCİLERİNİN ORADA EĞİTİM GÖRMESİ, ESKİ OKULUNDA YIKILMAYIP BAŞKA BİR AMAÇLA KULLANILMASI.
Kemal Cengiz Üye
Çok kez aklımdan ’’yoksa biz havanda su mu dövüyoruz?’’ demek geçiyor; ama, demiyorum. Bu konunun (Cumhuriyetİlköğreti Okulu’nun geleceği konulu forumun)açılışının üzerinden iki hafta geçmiş. Daha önce de Nizip görsel ve yazılı basınında Nizip İlçe Milli Eğitim müdürü sayın İ. Hakkı Tekçe tarafından gündeme getirilmişti ve bir karara varılıp bir sonuç alınamamıştı. Akibeti yine öyle olacak gibi.... Çünkü, konuya muhatap olması gereken resmi ağız(lar)dan ses çıkmıyor... Kalacak, yıkılacak, taşınacak; yerine şu ya da bu yapılacak diye bir resmi görüş gelmiyor, yanıt olarak sitemize ya da başka bir yayın organına.... Okulun yeri (mülkiyeti) kimin, yani hangi resmi kurumun? İçişleri Bakanlığının mı, Milli Eğitim Bakanlığının mı, Belediyenin mi? Kiminse, O kurum bir görüş belirtmediği müddetçe ’şahsen ben’ ne desem boş!.. Ancak, O kurum Cumhuriyet İ.O. hakkında bir karar alır ve açıklarsa OLUMLU ya da OLUMSUZ manada fikirlerimi söyleyebilirim. .
cerenn Üye
YA ARKADASLAR ANLAMADIM NEDEN BU KADAR BENCILSINIZ? ORADA HATIRASI OLAN YOK MU İÇİNİZDE ORADA OKUYAN? O KÜÇÜK BAHCESINDE KOŞTURAN... BENCE YIKILMAMALI.... BIRAZDA TARIHE ÖNEM VERIN.... TARİHE ...! GEÇMİŞİNİZE YANİ...
nizipli_mehmet Üye
ıste turk mılletının hep kayıp ettıgı nokta burası yanlıs anlama ceren sana karsı soylemıyrum bunu
rasimm Üye
Bence de Okulun yeri ya park olmalı veya zeugma müzesi , Nizip müzesi... Ağaçlar kalmalı yeni fidanlar dikilmeli
cerenn Üye
ahmetbozkurt;29445 wrote:Cumhuriyet İlk Öğretim başka bir yere taşına bilir ;ama bana göre yeri satılmamalı.Mesela restore edilelek iyibir öğretmen evi yapıla bilinir.Böylece tarihi dokusu da korunmuş olur..
evet bencede iyi fikir önemlı olam tarıhı dokusnun bozulmaması işteeeee
sevilmarket Üye
o cumhuriyet ilk okulundan kimler geldi kimler geçti.lütfen hatıralarımıza sahip çıkalım iş merkezi yaoılınca ne olacak sıkıntılar bitecek trafik sorunu mu hallolacak.Nizipte hangimiz arabasını otoparka koyuyoruz.akpek kardeşim iyi bilir.daha iyi bir fikir üretelim.pirate kardeş sen herhalde Nizipli degilsin askerlik şubesinin yanında zaten Nizip orta okulu var

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim