Nizipden Duyurular Etkinlikler

nizipde bar

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

ökkes27 Üye
arkadaslar ben neyın gunah neyın helal oldugunu gayet ıyı bılıyorum ben sızden sadece bar denınce aklınıza ne gelıyor dıye bı soru sormustum acaba bu sorunun cevabını alabılırmıyım.şimdiden teşekkürler saygılarımla
mahmut Üye
aslında bu konunun internet üzerinde açılmasını anlamadım? ne niyetle açıldı acaba ? ökkeş27 nin sorusuna gelince gençlerimize hitap edelim diyorsun. hitap ettiğin konu gençler için ne kadar iyi veya ne kadar kötü olduğunu düşündün mü. sence iyi mi kötü mü ?. ve diyelim ki barı açtık. ne getirisi olacak ?. alkol içmenin nesi güzel olacak ki barın olmasının görüntüsü hoş olsun ? sen bir baba olsan çoçuğunun buraya gitmesini istermisin. günü birlik işler yaparak günü kurtarmanın bir faydası olmaz. yapacağımız işi ileriye dönük yapmalıyız ki faydasını alalım. benim yaşım kaç diyecek olursan 20 yaşındayım. ama üzülerek söylüyorum ki bu gençleri gördükçe ülkemize allah yardım etsin. gençlerimiz ne yazık ki özenti düşkünü oldu ve aslını kaybetmek üzere. zaten bir çoğu da kaybetmiş durumda. ne yazık ki ülke bu gençlere emanet!!!
müslüm akpek Üye
hacci;152493 wrote:tipik bir solcu zihniyeti, müslüm bey teslimiyetin gerektirdiği şekilde yaşamanın tadına baksanız o zaman belki bu dediklerinizden pişman olursunuz. nediyelim allah size hidayet etsin.
Değerli kardeşim insanları kendi haline bıraksanız herkes kendi kararını kendi verse daha iyi olmazmı, neden Allahla arama girmeye çalışıyorsunuz bilmiyorum. Bende sizleri artık gerçekleri görmeye çağırıyorum.
boroboro Üye
ökkeş arkadaş ben senı uyarmadım...arkadaşlar sana zararları konusunda bilgi verıyolar...ki bunları sende bılıyorsun...yoksa bar açılması..içilmesi herkesın kendi kararıdır...neticede bunu devlet üretiyor ve satıyor..arz talep meselesi...
Kasım Böler Üye
Siz kendi hesabınıza haram yada helal demeden her türlü tadı tatmakta elbette özgürsünüz; Ak aktır, Kara da kara. Siz kendi niyetinizi ortaya koymuşsunuz, Ancak doğru bir tanedir. Her ne olursa olsun gençleri bu konulara özendirmeye çalışmanız fitnenin ta kendisidir. Bizim sizlere bu saatten sonra tavsiye ve doğruları söylemekten öte bir söyleyeceğimiz söz de yoktur. Hakkınıza ve hakkımıza hayırlısı ne ise o olsun.
ökkes27 Üye
kasım abıcım nizipteki gencelerımız bufeden aldıkları alkollen sokak koselerınde parklarda veya kuytu koselerde ıcıyorlar bunlar hos goruntulermı sizce ben ıllada bar acalım demıyorum ama acılsada fena olmaz dıye dusunuyorum.mahmut kardesım ben baba olsam oglumun ılk benım yanımda alkolu ıcırmek ısterımkı tanı nedır bılsın ıyı der yada kotu der ama dısarı cıktıgında arkadasları ıcerken heveslenım ıcmesı farklı ben bunu ıctım ıyı yada kotu demesı bambaska yanı ılk yanımda tadacak alkolu benım oglum.saygılarımla
mahmut Üye
peki oğlumun ilk yanında içmesini istersin diyorsun ve iyi kötü olduğunu o karar versin ve ister bırakır ister bırakmaz diorsun ?. acaba ha deyince bırakılıyor mu bu meret. ki öyle olsaydı içenlerin çoğunun bırakması gerekmezmeydi ? açıkçası sana bişey demiyorum. çünkü söylenecek bişey yok. allah islah etsin ne diyeyim...
ökkes27 Üye
hacı kardesım merak etme gencler ne ıstedıklerını gayet ıyı bılıyorlar senın kendıne gore dusuncelerın vardır belkı bu onlara ters dusuyordur.ben gunaha tesvık etmek ıstemıyorum ama soylermısın bana turkıyedekı ınsanlardan kacı namaz kılıp ıbadet edıyor sence muslumanlıkta zorlama yoktur ama namaz kılanda eskısı kadar yoktur bunu bılırım.nasıl olalım yanı iran gıbı rejimmı uygulayalım infazmı edelım yanı ıcılıyorsa bunun gunahı ıcenındır.ben nizipte oldugum sure ıcerısınde gencler icin bisey yapıldıgını gormedım.gencler ıcın bıseyler yapılacaksa sadece sıte degıl buna nrt de dahıl edılmesı lazımki genclerımız nizipte kendılerı ıcın neler yapılacagını ogrensınler dıye dusunuyorum.saygılarımla
ökkes27 Üye
mahmut kardesım bu sıgara degılkı bırakılsın bagımlılık yapmaz ıkı uc ıcmeden sonra allah kımı ıslah edecegını bılır merak etme sen benım cocugum yoktur ama ALLAH kısmet ederde olursa sıgara degıl alkol ıcmesını tercıh ederım alkol sıgaradan daha kolay bırakılır.gercı bu ırade soskonusu ama alkol zarar vermez dıye dusunuyorum.neden dersen alkolü paran olur ıcersın olmazsa ıcmesssın ama sıgarayı paran olsada olmasada ıcemek ıstersın cunku daha kolay bulunur.benım cocugum sıgara ıcmesını ıstemem baskasından alacagı sıgaranın ıcınde ne olacagını kımse bılemez.ben namaz kılan ınsanlada oturdum alkol alanlada ve ıkısının arasında fark var bu benım fıkrım ve dusuncem yanlıs anlasılmasın gercek budur demıyorum ama alkol alan allaha daha yakın ınsan kardesım.
mahmut Üye
anlamadığım işin içine neden dini karıştırıyorsun ki. ne akla dayanarak alkol alan allaha daha yakın insandır diyorsun.(töbe töbe). hem ibadet sadece namaz kılarak yapıldığını kim söylüyor sana ?. sen ibadeti sadece namaz kılmakla mı yapıyorsun. allah'ın verdiği bedene zarar vermemek te bir ibadettir. iyilik yapmak, insanlara yardımcı olmak, vs.. vs.. ibadettir bana göre. ve nice insanlar var namaz kılmıyorlar ama çoğu namaz kılandan daha çok ibadet ediyorlar daha çok iyilik yardım vs.. yapıyorlar. diyorsun sigaranın içinde ne olduğunu kimse bilemez ? peki alkolün içinde ne olduğu nasıl bilebiliyorsun ?. veya hiç mi bu ürünlerin üzerindeki yazıları okumadın veya internetten araştırma ihtiyacı duymadın ?. alkol zarar vermez diyorsun bunu ufacık çocuğa sorsan bile güler. peki insan neden alkol aldığında şurunu kaybediyor. ? neden alkol aldığında insan ne dediğini bilmiyor ?. bir süre sonra yaptıklarını unutuyor ? sadece dini açıdan bakma istersen bi de bilimsel açıdan bak her konuda seni haksız çıkarır alkol zararsız demene karşılık. tabi ki her insanın kendisine göre düşüncesi vardır. ama belli noktalarda çoğunluğun düşüncesi geçerlidir bana göre.
mahmut Üye
şöyle diyelim ki sen birisine bir malını emanet ettin ve o kişide senin malına zarar verdikten sonra sana tekrar verdi. bu senin hoşuna gider mi ? (alkolun neden yasak olma nedenlerinden biri) gençlerimize hitap edelim diyorsun. madem ki gençleri düşünüyorsun ( ki bana göre düşündüğünü sanmıyorum. burda kendini düşünüyorsun bana göre). neden gençlerin başı boşluluk, hırsızlık, gereksizlik vs.. vs.. gibi sorunlarını gündeme getirmiyorsun ? neden gençler için daha iyi konularda yardımcı olmaya çalışmıyorsun ?
vedatakkas Üye
rasimm;152328 wrote:Başka derdiniz yok mu ???? Hadisi Şerif te derki: "İçki Kötülüklerin Anasıdır." İçkinin zararlarından da bahsetmeye hiç gerek duymuyorum Allah ın ve Resulünün kesin emri "içki haramdır" . Birde kalkmış bar açılmasından bahsediyorsunuz. Bir insan size küfretse dünyayı ayağa kaldırısınız öte yandan içki içene Allah ın açık laneti var..... Ben az söyleyeyim benden başka arkadaşlarda söylerler..... Aziz mübarek bayram günü beylerin isteklerine bak..... Kendinize gelin beyler burası müslüman memleketi....
daha önce g.antep te yaşıyordum,bar da vardı,pavyon da,şimdi istanbul da yaşıyorum,bar da var pavyon da... ya da diğer iller de de bar da var pavyon da, yüm buralar müslüman memleket olmuyor da bir barı olmayan nizip mi müslüman oluyor. bir de senin derdin ne onu söyle bakalım,ALLAH ın yeni elçisi sen misin de lanet okuyup duruyorsun.senden başka arkadaşlar da senin gibi konuşacaklarsa sussunlar... bu konuda bir yargı verilecekse bu merci hiç bir zaman siz olamazsınız.
müslüm akpek Üye
Beyler tartışın ama kavga etmeyin, bu sitede yazan insanların seviyeleri her zaman yüksek olmalı, kavga bize göre bir şey değil, müslümanlığada yakışmaz. Sadece fikirlerinizi söylemeniz yeterlidir.
ökkes27 Üye
mahmut kardesım sen benım ne demek ıstedıgımı anlamadın sanırım ben dıyorumkı sıgarayı bulmak ıcın para onemlı degıl bırılerınden de ısteye bılırsın ama alkolu herkesten ısteyemezsın alkolu paran olur ıcersın olmaz ıcmezsın ama sıgarayı paran olmasada ıcmek zorunda hıssedıyor ınsan kendını ve tanımadıgın bırısınden aldıgın sıgaranın ıcın de ne oldugunu bılıyormusun demem dekı kastım sıgaranın nasıl uretıldıgını kast etmedım sıgarayı aldıgın ınsanın ıcen koydugu bır maddeden sos edıyorum.ayrıyeten ben namaz kılmıyorum mahmut kardesım kılan varsada saygı duyar basımın ustunde yerı vardır derım ama ben akılsızda degılım kardesım dıkkatını cekerım benım ıcın sorun yok ben zaten yurt dısındayım ılk basta ALLAH alkolu yasaklamıs dıyen arkadaslara soyleyecen dını karıstırmasınlar dıye.yıne ısrarla soylemek ıstıyorum bar konusuna dusuncelerıyle karsı cıkan arkadaslar namaz kılıyorlarmı acaba cevap gelmedı sanırım namaz kılmıyorlar ben bu dusundeye kapıldım.maksadım kavga degıl ben sevıyelı olmaya calısıyorum arkadaslar eger bı yanlıs yazım olduysa sım dıden cok ama cok ozur dılerım.saygılarımla
mahmut Üye
merak etme sigarayı başkasından isteyen alkolu da başkasından istemeye utanmaz ondan kaygın olmasın. diyelim ki adam alkol içiyor ve parası bitti alkol içmek istiyor ama parası yok. bu adam ne yapacak ya hırsızlık yapacak ya kavga çıkartacak veya başka bişey yapacak. o zaman bu düşündüğün gençliğe cebinde parası yoksa alkol alması için para verecek misin ?. sanki sigara öyle bişey ki sigarayı aldığın adam yapıyorda içinde ne olduğu nerden bileceksin diyorsun. kardeşim bu yemek mi ki ?. ve ben sana namaz kılıyorsun demedim ki ibadeti sadece namaz kılmak mı biliyorsun dedim. çok mu merak ediyorsun bu karşı çıkanlar namaz kılıyor mu diye. ben karşı çıkıyorum ama 5 vakit namaz kılmıyorum. kılmıyoruz diye karşı çıkamacak mıyız ?
ökkes27 Üye
arkadasım ben 17 yasımdan buyana alkol alıyorum ve kımse demedı bana alkol ısmarlarmısın ve hıc kımseden de duymadım bırısıne alkol ısmarladım parası yoktu dıye eger boyle bısey yapan olduysa buyursun ıspatlasın ama sıgara verdım dıyene ınanırım bende verdım sıgara olmadıgı zaman da ıstedım tabıkı.alkol alan ınsanları neden bukadar kotu bı yola basvuracagına ınanıyorsun anlamıs degılım.sayet alkol ıcın hırsızlık veya adam olduren gordunmu veya duydunmu mahmut kardesım. bar denınce aklına ne gelıyor merak ettım bunuda acıklarsan sevınırım.teşekkürler
ferhat Üye
Bismillahirahmanirahim Öncelikle herkese merhaba ve Kurban Bayramınızı Kutlarım. Bu kadar mesajı okuduktan sonra yorum yazmamak içten bile değil. Öncelikle Okkes27 arkadasım genclere yonelik bir faaliyet belirtmiş. Herkesin görüşü ve düşüncesi farklıdır. Olaya subjektif olarak bakarsak, cok mantıksız bir fikir olarak gorunuyor. Fakat objektif olarak baktığımızda bir nevi ihtiyac olabilir. İçki konusuna gelince, gençlerimiz dışarda orda burda içip sapıttığından bahsedilmiş. (Yanlış okumadıysam) Bu konuda bir noktada haklısın. Haklı oldugun kısım sadece orda burda degilde belli bir yerde içilmiş olmasıdır. Ama sapıtma konusuna gelince içki içipte sapıtmayan var mı ? İçkiyi içip sapıttıktan sonra Bar'da içilse ne fark edecek, dışarda olsa ne fark edecek. İçkinin dinimiz açısından yasaklanmış olması ayrı bir mevzu. Gokhan arkadaşım iyi demiş. Bar denince akla sadece alkollü bar gelmemelidir. Ailelerin gidebilecegi alkolsuz bir bar hiç de fena olmaz aslında. Tabii herşey edebi ile oldugu sürece. Kusura bakmayın konusmalarım biraz ağır olabilir. Ben de gencim diger genclerin isteklerini bir nevi de olsa anlayabiliyorum. ama Nizip bu konuda hazır mı ? Bar tarzı işletmeler bir kac defa açıldı. Fakat amacından farklı işlerle uğraşmalarından dolayı fazla devam edemediler. Okkes27 arkadasım diğer yerlerde var demişsin. Nizip'i diğer yerlerle kıyaslamak doğru olmaz. Her yerin kendine özgü kültürü vardır. Arkadaşımın biri iyi demiş, Gelecek nesile ne emanet edecegiz ? bir bar ne derece faydalı olabilir ? Bu arada mesaj yazmaya başladım ki, haberlerde Bar cinayeti gosteriliyordu. Uzun lafın kısası öncelikle Nizip'e bar açılmadan önce iyi bir analiz ve doğru teshiş gerekir. Bu gün olmuş, Kız meslek Lisesine giden bayan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz veya yakınlarımız, yine bu düşündüğümüz gencler yüzünden sokakta yürümekten bile korkar halde ? (Sözüm meclisten dışarı.) Bu tür zihniyete sahip genclerimiz yarın öbür gün bar olursa nasıl olacaklar hiç düşündünüz mü ? Nizip'e bar açılacaksa Ailelerin bile gidebileceği canlı müzik verebilen bir türkü bar olsa hiç fena olmaz. Okkes27 arkadasim hic cevredegi diger genc arkadaslarımıza dikkat ettin mi ? Topluma ayak uydurma konusunda yeteri kadar etik davranışlarda bulunuyorlar mı ? Ben söyleyeyim HAYIR. Söylenecek o kadar çok şey varki.... Bunlar yazılmakla bitmez... Sağlıcakla kalın.
Cali Üye
Nizip'e Bar (alkollü) Açılmasını istemem, Açanada Açma demem Hükmü olan, gücü yeten açsın kazancıda ona zararıda...Ökkeş kardeşim 'bar denince akLınıza ne geliyor?' diye sormuş güzel soru ama yazdığı mesajlardada içkili bar açılmasından yana yakayı ele vermiş...Kusura Bakma Ökkeş Kardeşim ama boyuna alköl almaktan beynindeki hücrelerin zarar görmüş, sana Şunu tüm Samimiyetimle söylüyorum, Ben, Cehennemde hiç bir Müslümanın GünahLarından dolayı Yanmasını istemiyorum...Allah Uzun ömür versin,bir amca var70 yaşında 50 sene bir fiil içki içmiş içkili yerlerde çalışmış, soruyorum ne faydasını gördün diye, 50 senelik dost bildiği içkiye lanetler yağdırıyor...Alkol iyi bir şey değil, Gel içkiye verdiğin parayla bir fakir sevindirelim? şimdi diyeceksin vermediğimi nerden biliyorsun, eminim ki veriyorsun, bende diyorumki 5 fakire 5 içkiye verdiğin paraları 10 olarak fakire verelim? Allaha emanet ol...
mahmut Üye
sanki çok iyi bir marifetmiş gibi 17 yaşımdan beri alkol alıyorum diyorsun ne diyeyim ki sana. alkol ısmarlama konusunda merak etmeyesen alkol ısmarlayan adamı sen görmedin ama ben gördüm. hiç haberlerde alkollü insan ın iyi bir iş yaptığını duydun mu ki kötü yola başvursun diyorsun ? ve sen kaç yaşına gelmişsin ama bilmiyorum internet kullanarak buraya yazı yazıyorsun ama internetin ne amaçla kullanıldığını daha öğrenememişsin. acaba ne kadar haber dinliyorsun acaba ne kadar internette haberleri takip ediyorsun, ne kadar araştırma yapıyorsun. madem ki bar açılmasını çok istiyorsun öncelikle bar tanımını açıklama yaparak karşıdaki insanı bilgilendirme amacı duyardın. ama bunu da yapamıyorsun. ve gelmiş karşıdaki insanın bilgisini sorgulamaya çalışıyorsun. bar nedir diyorsun sana göre. bu göreceli bişeydir. barı sevmeyen için çok kötü bir yerdir seven için çok güzel bir yerdir dersin. ve sen sevdiğin için sana göre güzel bir yer ama bana göre değil. madem düşüncelere saygı duyuyorsun o zaman buna karşı çıkan çoğunluğu göze alarak düşüncelere saygı duymalısın. sende biliyorsun ki burdaki 2-3 kişi hariç herkes saçma bişey olduğunu düşünüyor ve bunu bile bile sırf gündem oluşturmak için yaptığın bu konunun kapatılmasını isteyerek erdemliğini göstermelisin. saygılarımla
boroboro Üye
orta okulda ıken ..bizi kapalı spor salonunda bı konferansa götürdüler alkol ve sıgara hakkında ..orda sanırım emnıyet müdürü idi ..dediki cocuklar söyle düşünün bu alkol içki nasıl bi seykii çok üzüldüğünüzde içiliyorr..çok sevindirici bi şey oldugunda da içiliyor...bunlar içmek için sadece bahaneler dir...alkol le ınsan sadece kendını kandırır....
doganesmeray Üye
olaya birde şu yönden bakmak gerekirse şuan nizipte bar yok ama her köşe başında bir tekel bayi var. yani içmek isteyen canı her istedigi zaman alıp içebiliyor. bu olayı bu kadar büyültecek birşey ok bence. sonuçta içmek isteyen her şekilde içer.
ökkes27 Üye
ferhat kardesım ben demedım baska yerlerde bar var dıye ben nizipte ıkı tane meyhane vardı eskıden ozaman kımse karsı cıkmıyordu eskıden musluman degıldı nizip sımdımı musluman oldu demek ıstıyorsunuz.cumali kardesım sana bu kelımeyı yakıstırmadım.ben hergun alkol almıyorum bu bir alkol aldıgımda etrafı rahatsız etmıyorum bu ıkı alkol alıyorsamda gunahı bana buda uc cok sukur dusunuyor uyguluyor en azından buraya yaza bılıyorum.alkol almaktansa fakırlere yardım et dıyorsun nasıl yardım edebılırız fakırlere vakıf vardır onlarda verılen meblayı yerıne ulastırmıyorlar kıme guvenıpte yardım edecegız.mahmut kardesım ben sana yasımı soylememın sebebı marıfet olsun dıye degıl soyledıgım yasımdan buyana alkol alıyorum cok sukur kımseye yada kendıme bı zararım olmadı olanlar varsa o alkolu ıcmeyı bılmeyen ınsanlardır.internet nasıl kullanılır senmı ogreteceksın ben nasıl kullandıgımı cok ıyı bılıyorum sen merak etme gerek internet gerekse tv den haberlerı gayet guzel takıp edıyorum merak etme sen alkolu ısmarlamak farklı bısey ıstemek cok farklı bısey kardesım yazdıklarımı ıyı okursan ne demek ıstedıgımı anlarsın ozaman.senın daha oncekı yazdıklarınla bu yazdıkların bır bırını tutmuyor murat kardesım bı dıyorsun alkolu bulamayan ınsan herseyı yapar bıde dıyorsun alkollu ınsanların ne yaptıklarını gormuyormusun haberlerde ıkısıde bır bırınden farklı kelımeler. erdemlık dıyorsun ama sen neden erdemlık gostermıyorsun sayet ben bu konuyu acmamın sebebı gorus alıs verısınde bulunmaktı ama erdemlık goremedım kaldıkı bana erdemlıkten bahsedıyorsun.erdemlık konuyu kapamakla olmaz saygı ve sevgı cercevesı ıcerısınde dınlemek ve karsındakı ınsanın dusuncelerıne saygı gostermekte bı erdemlıktır.kelımelerımde yanlıs anlasılma olduysa sımdıden özürdilerim.saygılarımla
müslüm akpek Üye
Konuya bak ya nerden nereye geldi, bırakın bunları çocuklar ALKOL ZARARLI BİR MADDEDİR VE BAĞIMLILIK YAPAR kimseyi özendirmeyin sizlerde içmeyin bu zıkkımı içipte oh be ne güzel şeymiş diyen yok, yani neresinden bakarsanız bakın zararlı, içmeyin ve kimseyide özendirmeyin,bu konuyuda artık kapatın.
mahmut Üye
peki şimdi bar açtında bara karşı çıkan mı oldu ?. ha diyeceksin burda karşı çıkıyorlar. burda karşı çıkılan konu açılmasının gereği olmadığıdır. açana da kimse karışmaz zaten. açtılarda yok açamazsın demezlerde diyemezlerde. acaba benim yazdıklarım nasıl birbirini tutmuyor merak ettim. yoksa okuyup arasında bir bağlantı mı kuramıyorsun ? bence yazılanları dikkatli okursan iyi olur. isimleri karıştırıyorsun. murat kim ? herneyse. sen beni anlamamışsın ben alkol ısmarlayanıda isteyenide gördüm diyorum. ki bunuda kimseye ıspatlamak zorunda değilim. ve kimse birisine parası yok diye alkol vermez diyemezsin. herkesi kendin gibi göremezsin. konuyu açma sebebin fikir alışverişinde bulunmak değil miydi ?. peki neden yazılan fikirleri gözardı ediyorsun. çoğunluk böyle bişeye karşı çıkıyor (bar açana değil tabiki) ama sen yine de gelmiş bar niye yok diyorsun. e hani saygı duyma nerde ? bana erdemlik göstermiyorsun diyorsun ama ben sana güzelce nedenler söylemedim mi söyledim. peki sen erdemlik gösterim bana değil diğer yazanlara erdemlik gösterdin mi ?. yok durmadan nizip te niye bar yok diyorsun. ve namaz kılanlar barın tanımını yapsın diyorsun. madem bu konuda çok bilgilisin o zaman bize bu bar ile ilgili muazzam bilgilerini paylaşta bizde bilgilenelim ne dersin ? o zaman kimseye bar nedir diye sorma ihtiyacı duymazdın öyle değil mi. aslında daha çok yazacak şeyler varda yanlış anlaşılır diye yazmıyorum.

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

WhatsApp iletişim