Sorunlarımız Önerilerimiz

Cezaevinin yeri...

Öneri
Subutay Üye
Ne zaman Nizip Cezaevinin yanından geçsem aklıma gelir. Sizce de cezaevinin yeri artık sinyal vermiyor mu? Etrafında halk eğitimi de sayarsak 6 tane okul bulunmakta. Ortada ise cezaevi bir utanç abidesi gibi durmakta. Yetkililerden gerekli itinayı bekliyorum. Adliye Sarayının galericilerin arka tarafına yapılması planlanıyormuş diye duydum. Bana kalırsa Adliye Sarayından çok cezaevine bir çözüm bulunmalı. Bugün emniyet müdürlüğü binasının büyük kısmı boş duruyor. Buna yönelik ileride bir plan söz konusu mu bilmiyorum. Ama eğer adliyede gerçekten bir fiziki yetersizlik varsa neden oraya taşınmıyor? Böylelikle ona ayrılacak kaynakla da yeni bir ceza evi yapılabilir. Haritada göster
Gökhan Dokuyucu Üye
Subutay kardeşim yine güzel bir konuya değinmiş. Cezaevinin bulunduğu civarda subutayın dediği gibi baya bir okul var ve bende orda bulunan meslek lisesinden mezun oldum. Her sabah o cezaevinin önünden geçtiğimde ruh halim biran için kötü oluyordu. Yani demek istediğim şu eğer geleceğin aydın beyinleri o okullarda eğitim görecekse o cezaevi ordan kalkıp daha uygun bir noktaya taşınmalı. Zaten o cezaevi avrupa normlarına artık uymuyor kendini yenilemesi gerek. Fiziki donanımı daha gelişmiş orda bulunan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edecek bir yer yapılıp yenisine geçilmelidir. İşin 2 boyutu var gördüğünüz gibi bir eğitim boyutu diğeriyle avrupa normalarına uygunluk boyutu. Aslında cezaevi müdürü ile bir röportajı yıllardır düşünüyorum bu konuda derviş abiye açmıştım müdürü ahbabımdır istediğin zaman yaptıralım demişti inşallah en kısa zamanda müdürümüzle güzel bir röportaj yapıp ve mümkünse içerdeki vatandaşlarımızlada bir röportaj yaparım. Selamlar Ortim;)
Orhan Çelik Üye
İleride cezaevinin kalkması gibi bir durum sözkonusu olmuştur. Önümüzdeki aylarda site olarak ciddi bir kamuoayu oluşturursak bizimde bu işte bir katkımız olmuş olur.
peerless Üye
Bende duydum Orhan Abi'nin söylediğini. Cezaevinin kalkacağı söyleniyor. Gaziantep'e taşınacakmış.
admin Yönetici
gaziantepe kalkmaaı yanlış olur. bu kadar gariban nasıl gidip gelecek oraya
dervisdörtbudak Üye
F tipine dönüştürlmediği takdirde cezavenin ilçeden taşınması gündeme gelebilir. F tipi cezaevlerininde zannedersem il merkezlerinde olması gerekmektedir. Ayrıca yeni çıkacak olan yasayla büyük ihtimalle tüm cezaevleri il merkezlerinde olacak.
Gökhan Dokuyucu Üye
Orhan Çelik;149359 wrote:İleride cezaevinin kalkması gibi bir durum sözkonusu olmuştur. Önümüzdeki aylarda site olarak ciddi bir kamuoayu oluşturursak bizimde bu işte bir katkımız olmuş olur.
Orhan abi allah senden razı olsun bizi dikkate alıp böyle güzel cevaplar yazdığın için sana sitemiz adına teşekkür ederim. Ne katkımız olacaksa sen bize bildir biz elimizden geleni yaparız.
M.KÜÇÜK Üye
Fiziki donanımı daha gelişmiş orda bulunan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edecek bir yer yapılıp yenisine geçilmelidir.Gökhan dokuyucu Kime daha iyi hizmet ediyorsunuz anlayamadım doğrusu,olmadı bu kadar acıdınız evlerine gönderin bari, onlar mahkum kanunların yasak ettiği suçu işlemişler ve oradalar, bunada asla sevinmiyorum ALLAH c.c kimseyi oralara düşürmesin bu çok zor ama kimseyide beş yıldızlı otelde yatırmazlar. Evet yeri değişebilir ama orada kimseye daha iyi hizmet edilmez cezaevlerindeki kader mahkumlarına üzülürüm ya katillere, devleti dolandıranlara, sapıklara tecavüzcülere vs. vs onlaramı daha iyi hizmet edeceğiz.
m altay Üye
cezaevinin antepe taşınması iyi olmaz fakat yeri daha uygun nizip dışında bir yere taşınırsa daha iyi olur üniversiteyi nasıl dağın başına yapa biliyorlarsa cezaevinede böyle bir yer tahsis edebilirler nizip endüstri meslek lisesinde okurken hergün yanından geçerdim inanın bir ara psikolojim bozulacaktı allahtan bişey olmadı konuyu açan arkadaşada teşekür ediyorum güzel bir yaklaşımla tespitlerde bulunmuş
müslüm akpek Üye
Arkadaşlar cezaevleri aynen hastane gibi olmazsa olmaz bir sosyal unsurdur, siz ister beğenirsiniz ister beğenmezsiniz ama cezaevleri ilçelerde olması gereken bir devlet kurumudur, Üniversitede okurken bir prof hocamız bize senede bir kere hastane bir kere mezarlık bir kere de cezaevlerini ziyaret edin derdi, ceza evlerine tu kaka, diyenler senin oraya düşmeyeceğini kim garanti edebilir, tabiki allah kimseyi düşürmesin ama insan elinde olmadan kendini bir anda cezaevinde bulabilir en basitinden yapabileceğin bir trafik kazası yüzünden içeri tıkılabilirsin işte o zaman keşke cezaevi evime yakın olsaydı da beni sık sık ziyarete gelselerdi dersin. YİNE SÖYLÜYORUM ALLAH KİMSEYİ ORALARA DÜŞÜRMESİN ama kader mahkumu cümlesinin de anlamını iyi kavrayalım.
hacci Üye
Cezaevi ordan kalksa yeni adliye binası o cevreye yapılsa fenamı olur? hem yeni adliye binası içinde yer aranmıyormuydu? ceza evi eski kargamış yoluna yapılsa daha uygun olmazmı?
servet BÜYÜKTEKE Üye
Cezaevin Nizip den kaldırılıp Antep'e taşınması mantıklı değil bir defa burada yargılanana kişiler her gün antep dengetirip götürmek bir dert birde her gün ki maliyeti üzerine koyarsak ''astarı yüzünden pahalı olur'' bir örnek tabiki ama ceza evinin şehrin dış kesimlerin de olması güvenlik acısında da iyi olur diye düşünüyorum.Cezaevi ŞART bence
Subutay Üye
Yorum yapan herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu konuya alakasız kalmadığınız için de tabi. Ama Adliye Sarayı hakkında kimse birşeyler dememiş. Acaba onun akıbeti ne durumda? Yerel basından arkadaşlardan rica ediyorum.
mehmet2763 Üye
Ceza evinin daha geniş ve modern olabilecek şekilde başka bir yere taşınması gerektiğini düşünüyorum. Ceza evlerinin İl merkezlerine taşınmasını düşünmekten ziyade, Nizip'in Türkiye'de il olmayı hak eden ilçelerin başında geldiği düşünülmelidir.
Ahmet Güler Üye
Bencede Mantikli Ceza Evinin oradan kalkmasi Onun yerine Oradaki Mahallede Oturan kisilere acik otopark Yapilsa Daha Faydali Olacagini düsünüyorum zaten sokaklar dar herkez arabasini sokak arasina park edince yollar kapaliyor veya gecmemiz zor oliyor arkasinda otopark ve yıkama diceksiniz orasi parali kimi Parasi kıymetli olan abilerimiz amcalarimiz parasina kıyıp yaptirmiyor Nede olsa Bi Mantıgımız var ''NERDE BELEŞ ORAYA YERLEŞ'' belki oraya otopark yapilmasi pek mantikli geliyor Ceşitli Fikirleri Olan Varsa paylassin arkadaslar abiler ablalar ..Bb*
gren79 Üye
bence güzel bir konu ama yerini farklı degerlandire biliriz kültürel amaçlı ne olabilir o cevrenin gelişe bilmesi için alış veriş merkezi sinama veya tiyatro salaonları olabilir
HakanKalkan Üye
Aynen Katılıyorum Abilerim.. Hala gökhan abi Eml Lise 4 deyım Okula gidip gelirken Gercekden Piskolojiyi İster İstemez Etkiliyor.. Şehir dışı Bi yerde Hapishane Olsa Daha İyi Olur Bence..
servet BÜYÜKTEKE Üye
inşallah en kısa süde taşınır da orada güzel bir okul açılır.
müslüm akpek Üye
Cezaevini kafanıza takmayın, sadece içerde bir yakınınızın olduğunu düşünün eğer içerde babanız, amcanız ,dayınız,kardeşiniz olsaydı acaba böylemi düşünürdünüz, içerde yatan kader mahkumlarıda bizden birisidir bunu unutmayın, ceza evini hastane gibi düşünün,içerdekilerin büyük bir çoğunluğu istemeden içerdedir unutmayın.
Subutay Üye
Müslüm Bey tabi ki biz de mahkumların yaşam şartlarının iyileştirilmesinden yanayız. Bugün cezaevileri suç işlemenin sanat okulları gibidir. İçeri basit bir suçtan giren yükümlü, çıkana kadar profesyonel bir suç makinası olabilmektedir. Bunun yanında meslek edindirme konusunda da önemli adımlar atmış ceza kurumları da vardır. Yapılacak yeni cezaevi için iyinin emsal teşkil etmesi tek arzumuzdur.
müslüm akpek;154610 wrote:Cezaevini kafanıza takmayın, sadece içerde bir yakınınızın olduğunu düşünün eğer içerde babanız, amcanız ,dayınız,kardeşiniz olsaydı acaba böylemi düşünürdünüz, içerde yatan kader mahkumlarıda bizden birisidir bunu unutmayın, ceza evini hastane gibi düşünün,içerdekilerin büyük bir çoğunluğu istemeden içerdedir unutmayın.
süleyman akpek Üye
2011 yılına kadar tüm ilçelerdeki cezaevleri kapatılacak. Nizipte buna dahil
müslüm akpek Üye
Bu konuyu nerden okudun ben böyle bir haber duymadım.
ziya_eren27 Üye
kapatılsın cezaevleri acılsın okullar
teminajans Üye
ilçemizde ikamet eden ve bu cezaevinde kalmış bir yurttaş olarak cezaevinin hem iç hemde dış bir çok eksiği var ama tahminim veya görülen oki bu taştan yapılmış mahalle bi 15 yıl daha böyle kalır
mavi_hilal Üye
cezaevinin karşısındaki arsalara okul yapıldı ve geri kalan yerlerede okul yapılacak diye duymuştum...yani egitim bölümü olacak komple....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim