sanki kavgalar çıkmıyormu ki hemde hergün kavga var bu kavgalar taaa mahkemeler de gezer olanlar bile var zanedersemmüslüm akpek;149941 wrote:Yani Nizip Gaziantep arasında çalışan minibüsler bir şirket adınamı çalışıyor (Ben-Seç) gibi, eğer öyleyse iş dahada vahim boyutlarda, bunun çözümü özel halk otobüslerinde, belediyelerin bu işe el atıp Nizip-Gaziantep arasında özel halk otobüsleri çalıştırmaları lazım yoksa bu işler özel şirketler aracılığıyla yapılırsa suistimaller çoğalır hatta ileriki günlerde çatışmalar kavgalar çıkabilir.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Nizip'te TAKSİ
sorun oldugunu herkes biliyor ama herkesin işine geliyor rekabet çok büyük boyutlara taşınmış müşteriyi evden bile özel alıyorlar artık telefon et gelsin denemesi bedeva . niziplide az degil yanifenomen;149932 wrote:Aslında Nizipl'iler bu yaşadıklarınızı sürekli yaşıyorlar. Araçlar çoğu zaman hareket halinde iken yolcu alıyorlar. binen yolcu hangi firma olduğunu bazen bilemiyor. eğer otogar da çalışırlarsa sabit olacakları için o firmaya bir daha gitmezsiniz.
Gürültü ve Fiziki görünüm açısından Nizip-Gaziantep ve Nizip-Birecek/Şanlıufla Dolmuşları otogara taşınmalı Arkadaşların verdiği örnekler yerinde ve haklı istekleri olmasına rağmen olayın birde maddi yönü var arkadaşlar. Mesela Gaziantep'e gidecek bir kişi vergisini ödeyen kayıtlı bir taksiye binip otogara gitse en az taksiye ödeyeceği para 5-10 Ytl Otogardan dolmuşa binip Gaziantep e gitse vereceği para 2-3 Ytl. O zaman Nizip halkı 5 Dk lık yere 5 Ytl veriyoruz 30 Dk lık Gaziantepe 2-3 Ytl veriyoruz haklı olarak bizi kazıklıyorlar derler.
2004 yılında korsan taksiye binmiştim Hastaneden Ali Alkan İlköğretim Okulunun oraya geldik şoför 17 Ytl dedi 12 Ytl ye anlaşmıştık :) Yetkililer en azından, İstikametine göre bir ücret koyarsa daha iyi olur.
herkesin arabası var da ondan...hiç olmadı motorları var milletin..bence bundan dolayı....
Öyle yada böyle medeni yerlerde taksi olması gerekiyor, Nizip bölgenin en medeni yerlerinden biri ama taksisi yok, korsan taksi iş yapabiliyorsa normal taksilerde yapar, birileri el atmalı bu olaya.
medeneiyetle ne alakası var bunun ya bugün istanbuldaki adalarda ulaşım faytonlarla saglanıyor ve buralar çok elit yerler. ikincisi istanbul trafiginde binlerce sarı taksilerden var o kadar kötü bir görüntü ve trafik yogunlugu yapıyorlarki insan sarıdan nefret eder oluyor. hal böyle olunca bunun adı medeniyetmi oluyormüslüm akpek;150685 wrote:Öyle yada böyle medeni yerlerde taksi olması gerekiyor, Nizip bölgenin en medeni yerlerinden biri ama taksisi yok, korsan taksi iş yapabiliyorsa normal taksilerde yapar, birileri el atmalı bu olaya.
arkadaslar taksi diyorsunuzda taksiye binecek parası olmayan ınsanlarımız var ve işsiz okadar aile varki ticari taksiye kim biner allahınızı severseniz daha dolmusa binmekte tereddut eden halkımız kaldıki taksiye binsin aman dolmusa kim para verecek yaya gidelim diyen insanlarımız var dolmusa verecegimize baska bisey alırız duşuncesindeler nizipli halkımız bende isterim nizipte taksi olsun ama halkımız binmezler korsana bile zor biniyorlar.saygılarımla
Değerli kardeşim tabiki bunun medeniyetle ilgisi ve alakası var, Nizip dağ başımı, ulaşım atla eşeklemi yapılıyor, tabiki çağdaş ulaşım sistemleri kurulmalı, ben Nizipten hava alanına gidecek araç bulamadım geçen gün, alana gitmemiz tam beş saat sürdü, taksi olsaydı yol en fazla 45 dk sürecekti verdiğimiz parada aynı olacaktı, adalarda faytonla seyehat edilmesinin tek sebebi adaların motorlu taşıt trafiği için uygun ortamının olmaması, motorlu taşıtların çalışması için yol gerekli yol içinde ağaçların kesilmesi gerekiyor, yani bunun medeniyetle ilgisi yok sadece şartlar el vermediğinden böyle yoksa ada halkı paytonlardan çok şikayetçi gün geçmiyorki bir olay çıkmasın, hatta geçenlerde hatırlarsın ünlü bir dizi oyuncusuna paytoncunun biri tecavüz etti. Hala neden taksiye karşısın anlamış değilim eğer korsan taksi iş yapabiliyorsa normal takside çalışır, yoksa senin korsan taksin mi var.:)doganesmeray;150688 wrote:medeneiyetle ne alakası var bunun ya bugün istanbuldaki adalarda ulaşım faytonlarla saglanıyor ve buralar çok elit yerler. ikincisi istanbul trafiginde binlerce sarı taksilerden var o kadar kötü bir görüntü ve trafik yogunlugu yapıyorlarki insan sarıdan nefret eder oluyor. hal böyle olunca bunun adı medeniyetmi oluyor
yok müslüm abi ya ben karşı degilim, beni yanlış anladın. sen medeni yerlerde taksi olması lazım deyince öyle bir açıklama yapmak istedim. ama iş yapmayacagı kanaatinde oldugum için ki çoğu kişide benimle aynı düşüncede olsa gerek, çünkü hala taksi yok nizpte ..........
bende senin gibi istanbulda yaşıyorum zaten, o yüzden nizipte korsan çalıştırmak gibi bir lüksüm yok abi. ama ii oldu aklıma getirdin belki birgün işsiz kalırsam nizipe dönüm bu işi yapmayı düşünebilirim :) :)
admin reklam yapmaya başlamış.....:)
nizip dolmuşları zaten şehiriçine kadar getiriyor taksici 24 saat nasıl beklesin orada
En sonunda ben bu taksi işine el atayım, taksi plakası için başvuruları nereye yapacağız, belediyeye bu konuyla ilgili herhangi bir başvuru yapıldımı acaba.
Arkadaşlar Nizip in geri kalmışlıgı sadece taksiden degilki daha sayamadıgımız bir çok şeyler den geri kalmıştır buda genellikle eski kafalardan dolayıdır.En basitinden bu koskoca nizipte bir tane adam akıılı bir kültür gibi degişik faaliyetler söyleyin...Biz bu kafadan gidersek bu nizip adam almaz kusura bakmayın çok açık ve net bir cevap veriyorum bu Nizip Adammm Almazzz...
Değerli kardeşim Nizip adam olmaz deyip bir kenara çekilemezsin, sadece konuşmakla olmaz varsa bir projen hep beraber değerlendirelim, Nizip yeni ve hızla gelişen bir yer her şey zamanla olacaktır yeterki yobaz kafalar aydınlansın.wanted_akin;155678 wrote:Arkadaşlar Nizip in geri kalmışlıgı sadece taksiden degilki daha sayamadıgımız bir çok şeyler den geri kalmıştır buda genellikle eski kafalardan dolayıdır.En basitinden bu koskoca nizipte bir tane adam akıılı bir kültür gibi degişik faaliyetler söyleyin...Biz bu kafadan gidersek bu nizip adam almaz kusura bakmayın çok açık ve net bir cevap veriyorum bu Nizip Adammm Almazzz...
Müslüm abi benim bir kelime söyleyip kenara felan çekildigim yok ben sadece konuşmuyorum her zamanda sözümün arkasındayıım ...Siz asıl * ********* insanlara söyleyinde şu nizip'e adam akıllı kültür faaliyet gibi bi şey yapsın parklardan sıkıldık artıkk hep aynı şeyler hep aynı şeyler daha degişik yerler yapsın Projemi merak ediyodun al sana proje müslüm abi...Ben Açık sözlüyümdür zoruna felan gitmesin karşımdaki kim olursa olsun sakınmam bu bir GERÇEK olaydır ama ne yazıkki kimse bu konuların üzerinde durmuyo...müslüm akpek;155720 wrote:Değerli kardeşim Nizip adam olmaz deyip bir kenara çekilemezsin, sadece konuşmakla olmaz varsa bir projen hep beraber değerlendirelim, Nizip yeni ve hızla gelişen bir yer her şey zamanla olacaktır yeterki yobaz kafalar aydınlansın.
nizip e bi kültür merkezi şart...antep te 10 larca var..insanları gençleri kahved köselerınde degılde..kültür merkezinde bi işe bi meselege bi faaliyete yönledırmek gerek..ondan sonra neden serseri oldu bu gençlık dıye sızlanıyoruz...
sana katılıyorum boroboro kardeş bu nizipin artık yeni şeylere ihtiyacı var...
bende düşüncelerimde yanıldıgımı anladım ..
nizipe bir taksi duragı şart.
koca şehirde otogara gitmek için bir taksi bulamadm yaw :)
bencede hic yoktan , bir durak olsa iyi olur
hic degilse 3 veya 4 taksi şart nizipe
illakı birilerinden yardım beklemek yanlış olur
ben tam olarak birsey soyleyemem ama yinede denemede fayda olabilir arkadaslar degilmi
ama sunu soyleyebilirim halki dolandirmayacak sekilde olabilir bu demek buyuksehirlerdeki gibi degilde daha uygun olabilir fakat fazla buyuk bir taksi kurulusunun olmasi sakincalidir ekonomik yonden saygilarimla engin cetintas
ticari taksi idareci işi değilki. isteyen gelir dernek kurar açar taksi durağı
haklısın arkadaşım..ama malesefkii ilçemizde resmi çalısan bi tane bile taksi yok..ekcel;162193 wrote:ticari taksi idareci işi değilki. isteyen gelir dernek kurar açar taksi durağı
arkadaşlar buarsı nizip her an herşey olabilir
Merkezi bir yere belediye bir durak yapar, orayada şimdi çalışan taksileri toplar gündüz sırası gelen işe gider gecede bir kişi nöbetçi olur, burayada çok akılda kalacak bir telefon numarası alınır, terminale, hastaneye buranın telefonu ve aylık nöbet çizelgesi ile şoförlerin cep telefonu asılır. gece yoldan gelen için gecenin bir vakti hastası olan buraya kolayca ulaşır. Şimdilik böyle olabilir yoksa sarı taksi nizip için fazla gelir sadece oradan ekmek bekleyen için zor yani.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.