Resim kaynağıKorkunç kaza geçtiğimiz gün sabahın erken saatlerinde meydana geldi. Nizip’e bağlı Kızılin Köyü yolu 15. kilometresinde Fıstık toplamak üzere fıstık işçilereini taşıyan Salih Yılmaz idaresindeki 27 NM 847 plakalı traktör sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole yuvarlandı. Yoldan çıkarak savrulan Traktörde bulunan 3’ü ağır olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı. Kazada 16 yaşındaki Kübra Yılmaz, 62 yaşındaki Abdullah Gümüş, 19 yaşındaki Mehmet Öner, 37 yaşındaki Kemal Yalçın, 15 yaşındaki Kiraz Yalçın, 46 yaşındaki Cuma Yalçınkaya, 19 yaşındaki Tuğba Yılmaz ve 23 yaşındaki Fehime Yalçın hafif şekilde yaralanırken, 48 yaşındaki Ali Yalçın, 18 yaşındaki Pınar Kılınç ve 16 yaşındaki İslim Gümüş ağır yaralandı. Ağır yaralanan Ali Kılınç, Pınar Kılınç ve İslim Gümüş’ün tedavilerine devam edilirken, Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. Devamı İçin Tıklayınız...
Fıstık toplamaya giden vatandaşlarımızın hayatına hiç değer verilmiyor. Dün bir olaya şahit oldum şok oldum. Şimdi bir traktör düşünün ve traktörün römorku ağzına kadar fıstık çuvalı dolu...Ne güzel değilmi maşallah adam iyi hasat çıkarmış.Ancak o çuvalların üstünde 20'iye yakın insan var ve bu traktör rahat 50km hız yapıyor. Şimdi arkadaşlar bu traktör bir fren yapsa yada önüne biri çıksa o çuvalların üzerindeki insanlar patır patır yere düşüçek. Kiminin kolu Kiminin ayağı ve hatta bazısı ÖLECEK...Bunun vebali kimde!!!Böyle çağ dışı bir şekilde işçi çalıştıran insanlara bir yaptırım yapacak bir merci var mı?20-30 ytl para için bu insanların bu muamele görmesi Allahran reva mı?İnsan Hayatı bu kadar ucuz mu?
Mustafa Bilici;143796 wrote:Normalde öyle taşımacılık yasak polis görse cezayı basacak ama görmüyorlar..
Görmemek mümkün değil ki:)
Sabah namazı fırınların önüne bir polis koysunlar ve rezaleti görsünler
Yada
Akşam ezanı köy yollarına bir polis koysunla Rezaleti bu açıdanda görsünler...
Ben bir sıradan vatandaş olarak bunları bilyorsam daha ne diyeyim mustafa kardeş...
Gecenlerde kaza oldu gökhan kardeş tanıdıgımız bildigimiz bir abimiz köye giderken römork takla atmış rampa aşagı inerken çok şükür ölün yok ama malesef genç bir bayan kardeşimizin ayagı kesilmiş duyduguma göre buradanda geçmiş olsun ner acil şifalar dilerim...
arkadaşlar yaptığınız yorumlar polisleri zan altında bırakır bundan rahatsızlık duyuyorsanız şikayetçi olun şikayet olmadan polis bişey yapamaz hem o bölgeler polisin değil jandarmanın bölgeleri eleştiri yaparken daha dikkatli yapın birşeyler bilinde yapın bilmeden yapmayın polislik hakkında bilginiz varsa yapılan hatanın polise şikayet edileceğinide bilmeniz lazım yorumlarınızı okudum amirliğe soyunup hemen polisleri dikiyonuz oraya buraya çözüm değil bunlar somut düşünün oturduğunuz yerden yargısız infaz olmaz türk milletinin ortak yönü eleştiri yapmak avrupa eleştirmeden çözüm bulduğu için her şeyde bizden önde bu yorumu ankaradan yazıyorum saygılarımla murat altay
Traktörde bu şekilde insan taşınılması çok tehlikeli.Traktörün maksimum hızı 30km dir bu arkadaşlar traktörü boşa attıklarında hız 50 km yi buluyor.Arkada yük oldugu içinde durdurma zorlaşıyor.Geçen sene trafik bu konuda denetimleri sıklaştırmıştı traktör de insan taşıyan çok azdı.Murat bey illa polise şikayet etmekmi gerek.Bu traktörler sabah şehrin içinden köylere gidiyor.
polis jandarma yada başka kolluk görevlisi önemli değil.
Önemli olan sorun.
Çözümü onlar bulacak.
Görünen köy klavuz istemez.
Burada şunu yapın bunu yapın demiyoruz öneride bulunuyoruz lütfen bu ayrıma varın!
Herkez görevini tam yapsa zaten çoğumuz şimdi burada olmazdık bu insanlar buna mecbur oldukları için biiniyorlar bunlara biz ol göstersk gaziantep nizip arası çalışan otobüslerden uygun iayat kiralansa bence sorun kalamz daha rahat olur hem ama ikikuruş fazla para için nelere katlanıyoz...
Gökhan Dokuyucu;143798 wrote:Görmemek mümkün değil ki:)
Sabah namazı fırınların önüne bir polis koysunlar ve rezaleti görsünler
Yada
Akşam ezanı köy yollarına bir polis koysunla Rezaleti bu açıdanda görsünler...
Ben bir sıradan vatandaş olarak bunları bilyorsam daha ne diyeyim mustafa kardeş...
mustafa biliciden alıntıya cevap olarak yazmışsın gökan dokuyucu ikinizinde yazdığı yazıları nizipteki bir polis görse ikiniz hakkında polisi görevini yapmamak konusunda suçluyorsunuz diye dava aça bilir oturduğunuz yerde boş boş konuşmayın kanun nizam biliyorsanız konuşun türk ceza kanununa ve ceza muhakemeleri kanununa 6yılımı verdim ve halan içindeyim oturun biraz TCK ve CMK okuyun ne demek istediğimi anlarsınız madem polis görevini yapmıyor şikayet edin poliside o traktörle götürüp getirenleride çok muhterem GÖKHAN bey efendi 20_30 ytl için değermi demişsin değmezse sen cebinden ver orada çalışan yevmiyelerini sanki sen bankadamı doğdun bebekliğini bilirim senin babana sor günlük 20_30ytlt kazanmanın nasıl bişey olduğunu el alemin ekmeğiyle oynamaya çalışmayın ben o yömyelerle okumuş bir insanım geçmişimi çiğnetmem
:mad:
Neden bu kadar sinirleniyorsunuz Murat bey?Gökhan arkadaşamız çok güzel bir konu açmış.Kanun nizam bilmiyorsak ögretin bize Hayvan taşır gibi insan taşımanın cezası ne?Geçen hafta Nizipte hayvan gibi insan taşıyan bir traktör kaza yaptı kaza yapanlardan birisinin bacagı kesildi.20-30ytl kurtaracakmı o genç kızın bacagını?Geçmişimi çignetmem demişsiniz kim geçmişi çigniyor ne alakası var?
murat altay27;144030 wrote:mustafa biliciden alıntıya cevap olarak yazmışsın gökan dokuyucu ikinizinde yazdığı yazıları nizipteki bir polis görse ikiniz hakkında polisi görevini yapmamak konusunda suçluyorsunuz diye dava aça bilir oturduğunuz yerde boş boş konuşmayın kanun nizam biliyorsanız konuşun türk ceza kanununa ve ceza muhakemeleri kanununa 6yılımı verdim ve halan içindeyim oturun biraz TCK ve CMK okuyun ne demek istediğimi anlarsınız madem polis görevini yapmıyor şikayet edin poliside o traktörle götürüp getirenleride çok muhterem GÖKHAN bey efendi 20_30 ytl için değermi demişsin değmezse sen cebinden ver orada çalışan yevmiyelerini sanki sen bankadamı doğdun bebekliğini bilirim senin babana sor günlük 20_30ytlt kazanmanın nasıl bişey olduğunu el alemin ekmeğiyle oynamaya çalışmayın ben o yömyelerle okumuş bir insanım geçmişimi çiğnetmem
kan akmayacak, göz yaşı dökülmeyecekse biz 3-5 kişi devletimizin verdiği cezaya razıyız...
Bu Bir İhmaldir, ihmalleri görüpte sessiz kalmak bizim Kanımıza dokunuyor. Yeri girsin 15-20 ytl si. suçlu ne Polis nede gariban işci. tek suç cehalettir eğitimsiz olduğumuzdur...
arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim ben ankaradan yazıyorum uzun süredir buradayım ben kimseye karşı değilim ben istemiyorum insanların öyle taşınmalarını fıstık tarlalarına benim sorun ettiğim taraf suçlu polislermiş gibi davranılması sanki polisler görevini yapmıyormuş edası verilmesi polisin bir tane işi yokki siz biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz nizipte ne pislikler dönüyor hangisiyle uğraşsın bir düşünsenize polis türkiye genelinde 24 saat iş bıraksa nolur nice cinayetler nice gaasplar nice hırsızlık olayları nice tecavüz konuları neler neler olmazki LÜTFEN ELEŞTİRİRKEN DAHA DİKKATLİ OLALIM VE DALGA GEÇER GİBİ YORUM YAPMAYALIM KÜÇÜMSER GİBİ ELLAHAM MURAT BEYDE POLİS GALİBA DEMEYELİM İSTEYEN VARSA TELEFON NUMARAMI VEREYİM DAHA AYRINTILI ANLATAYIM kalplerinizi kırdıysam özür diliyorum haklarınızı helal edin ALLAH'A EMANET OLUN HEPİNİZ:):):)
murat altay27;144030 wrote:mustafa biliciden alıntıya cevap olarak yazmışsın gökan dokuyucu ikinizinde yazdığı yazıları nizipteki bir polis görse ikiniz hakkında polisi görevini yapmamak konusunda suçluyorsunuz diye dava aça bilir oturduğunuz yerde boş boş konuşmayın kanun nizam biliyorsanız konuşun türk ceza kanununa ve ceza muhakemeleri kanununa 6yılımı verdim ve halan içindeyim oturun biraz TCK ve CMK okuyun ne demek istediğimi anlarsınız madem polis görevini yapmıyor şikayet edin poliside o traktörle götürüp getirenleride çok muhterem GÖKHAN bey efendi 20_30 ytl için değermi demişsin değmezse sen cebinden ver orada çalışan yevmiyelerini sanki sen bankadamı doğdun bebekliğini bilirim senin babana sor günlük 20_30ytlt kazanmanın nasıl bişey olduğunu el alemin ekmeğiyle oynamaya çalışmayın ben o yömyelerle okumuş bir insanım geçmişimi çiğnetmem
Murat abi bende sizi çok iyi bilirim sevdiğim kardeşleri olan birisiniz.
Ttürk polisine canımız feda benim bir dayımda polis önce bunu bil abi.
Kanunları çok şükür okudan öğrendim ve o kanunlarda insan hayatı her zaman güvence altına alınmalı diyor. Bizde bunu söylüyoruz zaten kimseye itham etmeden öneriler sunuyoruz.
Ben orta halli bir ailenin çocuğuyum beni bilirsiniz. bende zamanında faillik yaptım onların ne kadar zor şartlarda para kazandığını biliyorum.
Ben cebimden o parayı niye vereyim ki ben sadece önlem alınsın diyorum...
Bizim sitemizin misyonu ve vizyonunu Nizipte bulunan üst düzey mercilere öneriler sunmaktır eğer isterseniz bir gün oturalım bu konuları enine boyuna konuşalım biz öyle konuşmaktan kaçmayız gönlümüzü eğer varsa paramız cebimizi de muhtaçlara açarız.
Saygılar.
mehmet fatih yılmaz'ın ve istasyon lojmanlarındaki murat'ın slm var ikiside şu an yanımda ankaradalar bayramda yani 1 ay sonra oradayım yüz yüze kardeş kardeş görüşürüz inşallah ALLAH'A EMANET OL ha aklıma gelmişken atter alideki olayı duydum nizip için kötü bir olay 3 şahsıda çocukluğumdan buyna taniyordum kendine iyi bak seni ve diğer arkadaşları kırdıysam özür dilerim bir anlık sinir haklarınızı helal edin bayramda fatihle beraber yanindayız hala pastaneye mi bakıyorsun
:) yok öğretmen oldum burnum kalktı oraya takılmıyorum:D
fatihe de slm söyle gelirse ben ona yine baklava yediiririm:)
yönetiici arkadaşlar şimdi burayı temizler ilk defa kendi konu mu dağıtıyorum.
murat bey sizi sonuna kadar destekliyorum benim i fıstık bahçem yok. fıstıkçıda değilim. nede fıstıktan bir gelirim var şikayeti olan konu açıncaya kadar 154 trafik-155 polis imdat-156 jandarma yı arasın sen dert etme laf olsun başka başka bir şey yok
birakin arkadaslar keske ben nizipte olsaydimda benim hayatim böyle tehlikede olsaydi o fistigin kokusuna hasretiz ne diyorsunuz kiymetini bildiginizi söyleyemiyecem valla kusura bakmayin dost aci söyler ama dogruyu söyler