Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

candy Üye
YILDIZLARDAKİ SEN Gökyüzündeki enyıldızlar mı yoksa Sen mi farklısın seçemiyorum Gözlerin onlar kadar parlak, Sen onlar kadar uzak Sesin yok tıpkı yıldızlar gibi, Etkin çok yine onlar gibi Hayale dalarım yıldızları izlerken, Sen hayalim oluverirsin "ey! yıldızlar" derken Çekip gitmelerinde hep bir yıldız kaydı Biliyorum... O yüzden sen mi yoksa Yıldızlar mı seçemiyorum.
candy Üye
Sendeki Seni Yaşamak Sen gözlerini kapadığında gecenin karanlığına dalarsın bense senin yarattığın karanlığa dalarım Sen gözlerini açtığında yeni bir güne başlarsın ben senin olmadığın bir güne başlarım Sen hoşuna giden bir şeye gülersin ben senin güldüğün herşeye gülerim Sen üzüldüğünde ağlarsın ben sensiz geçen her güne ağlarım. Ben dalarım, ben başlarım, ben gülerim, ben ağlarım, ben geçen her gün sen yokken seni yaşarım. Sen sadece yaşarsın Benim için hayat, sen yaşadıkça devam eder Senin için hayat, nefes aldıkça devam eder. Sen beni farketmesende Sen hiç üzülme Sen gözlerini kapadığında gecenin karanlığına dal Gözlerini açtığında yeni güne başla Çünkü hayat sen yaşadıkça devam eder
miksam1988 Üye
Annemle Hasbihal Anne, zannetme ki günler geçti de değişti evvelki huyum gitgide Bir hırçın çocuğum, değişmez huyum Seneler geçse de ben yine buyum Senden umuyorum teselli yine Bugün şefkatine, muhabbetine zanneder misin ki yok ihtiyacım? Belki eskisinden daha muhtacım Dünyanın tükenmez kederlerinden kalbim kırılsa da böyle derinden Hayatım büsbütün ye'se kapılmaz Teselli bulurum içimde biraz, o derin sevgini hatırlarım da Her gece hıçkıran dudaklarımda hasretle anılan senin adın var Anne, hayatımda bir tek kadın var. Beni aldatmadı, sevdi daima Gittikçe ruhumu saran bu humma başka sevgilerden yadigar anne! Sevmeyen sevenden bahtiyar anne! Sorma ki başımdan çok şey geçti mi? Ah... eğer anlatsam sergüzeştimi, nasıl terkedildim Nasıl atıldım Anne aldatıldım, aldatıldım Belki her zamankinden fazla severken, bir lahza bahtiyar olayım derken Bilmezsin kaç gece böyle ağladım Şimdi tecrübem var artık anladım Aşk, o bir masal, yalanmış meğer Seven bir kalp için sığınılacak yer Yalnız o kucakmış, yalnız o dizmiş İnsanlar ne kadar merhametsizmiş
sevill Üye
ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...
nizipli_mehmet Üye
Resim kaynağı
Hatırla Beni Sen arada sırada an beni Çok uzaklarda Olsam da duyarım De ki; güzeldi Söyle ki; özlemdi Say ki; aşktı Ve de ki; hep dertliydi Aşktan yana Sen arada sırada an beni Çok uzaklarda Olsam da duyarım De ki; umuttu Söyle ki; kederdi Say ki; aşktı Ve de ki; çok zengindi Sevgiden yana Sen arada sırada an beni De ki; heyecandı Söyle ki; dosttu Say ki; aşktı Ve de ki; bir yürekti İnsandan yana Sen arada sırada an beni...
gurbet Üye
Bir Gül Olsaydim Bir gül olsaydim Yapragim olur muydun ? Kirmizi Yapraklarima kan veren Topragim olurmuydun ? Bir gül olsaydim Sende bulut olurmuydun ? Benden uzak oldugun icin Aglar durur muydun ? Bir gül olsaydim Beni dalimdan koparir miydin ? Odandaki vazoya kor Herzaman yanimda olur muydun ? Eger bir güle bu kadar deger verirsen Onu candan cok severden Birak bu gülün yapragi olayim Ve gözlerinin önunde yavas yavas solayim......
gurbet Üye
Ya gözlerin aklimda Yada aklim adinda Ya hayalin karsimda Ya sesin kulagimda Ya ben cildiriyorum Yada cok seviyorum Ya sevmek cok güzel Yada sevilen cok özel......
gurbet Üye
Türktür canimiz Islamdir kanimiz Türkün kolu bükülmez Türkün gücü tükenmez Bir kere kalkan bayrak Bir daha yere inmez......
miksam1988 Üye
Issız bir mezarlık, kimsesiz bir yer Gölgesinde ulu, loş bir mâbedin Bir yığın toprakla bir parça mermer Sırrıyla haşr olmuş orda ebedin. Bir yığın toprakla bir parça mermer, Üstünde yazılı yaşınla, adın; Baş ucunda matem renkli serviler Hüznüyle titreşir sanki hayatın. Seni gömdük anne yıllarca evvel Göz yaşlarımızla bu ıssız yere Kimsesiz bir akşam ziyaya bedel Matem dağıtırken hasta kalblere. Kimsesiz bir akşam, ezelden yorgun Hüznüyle erirken Dicle de sessiz, Öksüzlük denilen acıyla vurgun Bir başka ölüydük bu toprakta biz
firaset Üye
Resim kaynağı
Gönül kovasına bir gül attın, Özleyiş maksudum oldu.. Bir 'ah' dedim de ayıldım.. Sense bir 'ben' dedin de, Raflarda gizli kaldın.. Mana giysisiyle haberdarım.. Ve baş koyuşumla varım.. Haşmetli sızılarım ölçülendi de, Hal'im bir hal, Hal'inle!.. Ve düşüşler yaşadım hep, Nihayette safa bulmak adına.. Ama istifade edemedim işte, Bir kuru yaprak fevkinde.. Ayan olan ayinenle, Afak oldum hayalinle.. Ziralardaki gayelerin, Akılları donduran devasıyla, Bir rayiha aldım düşlerinden.. Düşümdeki düşüşlerden, Kurtulayım diye.. Ve can veren,can alan an'larla, Sana göçüşümün ertesinde, Bir umud rehberiyle, Rehnüma oldum; Halet-i ruhiyene!.. Hep bir izi takip ettim, Sonundaki vuslat uğruna.. Ama hercai bir çileyi unuttum.. Asi bir teveccühle, Muvakkat zamanın var oluşundaki, Sırlı hicranla açtım gözlerimi; Sırlı ağyarlara ansızın düşmek adına... Ve İşte Sen de Böyle Ansızın Düştün Bana!...
miksam1988 Üye
Sevmenin lamı cimimi olur Yalandan sevmek bize yakısmaz Gun gelir yalan belli olur Yalan sevgi kimseye kalmaz soylerim. Ama ben sevdim mi,adam gibi severim. Once ümit verip,sonra sır olan Güzelligini kullanıp yakın olan Acımasızca seni boynu bükük koyan Böyle sevgiliden nefret ettim ederim Ama ben sevdim mi,adam gibi severim
nizipli_mehmet Üye
ooo miksam eminiz zaten ondan ;)
miksam1988 Üye
Başkalaşan Aşk adini anmak güzeldi dost agizlarda sana dair cümlelerin islatilmasi... adini anmak... yüksek sesle, kimsesiz gecelerin düşsel avuntularina sirt çevirip senden söz açmak... biraz gülünç, biraz sitemkar... güzeldi... adinin türkçedeki yankisi özeldi... seninle yogurt yemek, kendi Kanlicanli, sülalesi kandilli yogurtçunun mekaninda... denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak güneşli bir mavilikte.... güzeldi.. ipe sapa konuşlanmaz bahanelerle elini tutmak, yüzünde yüzyillik bir hasreti gidermek güzeldi... Güzeldi'li geçmiş zamanlari düşünüyorum şimdi... cümlelerimiz öznesiz...umursayan yok Kanlica'daki yogurdu... ve eşikteki öpücük, tarih bilinci olmayan bir aşkin mührüdür artik...
the_mehmet Üye
Geç Dönen Sevgili Bir sabah sen uyurken, bir çığlık kopacak Bu çığlık seni ve herkesi uyandıracak Kalkıp nereden geliyor diye bakacaksın Baktığında bizim evden geldiğini anlayacaksın Sen daha şaşkınlığını atamadığın bir anda Bir sela sesi çınlayacak bu şehrin sokaklarında Tüm insanlar toplanacak birden oraya Benim öldüğümü söyleyecekler sana İnanmak istemeyeceksin onlara Sonra koşup geleceksin bizim eve Sarmışlar beni beyaz bir çarşafa Bir hoca, dua edecek baş ucumda Derken tabuta koymak isteyecekler beni Vermemek için tutacaksın beyaz kefenimi Yalvaran gözle bakacaksın onlara Dokunmayın diyeceksin ne olur dokunmayın ona Ben koyarım onu tabutuna Ellerin varmayacak beni tabuta koymaya Mecbur olduğunu anlayacaksın bir anda Koyacaksın beni o uzun sandığa Ve dönüp onlara beni sevdiğini söyleyeceksin Sonra dönüp bana İnan bu sözüm yalan değil diyeceksin Sarılıp tabutuma bir off... çekeceksin İşte o an benim aylarca çektiğimi Sen bir anda çekeceksin Geçte olsa hatanı anlayacaksın Bir an yaşlı gözlerle bana bakacaksın Bak sana döndüm diye yalvaracaksın... Mecburen seni seveni.. Beyaz kefeninde bırakacaksın Ve o günden sonra insanların dilinde Geç dönen sevgili olarak anılacaksın”
candy Üye
ÜÇ BEŞ HASRET NÖBETİNDEYİM Silahsız ve miğfersiz, Üç beş hasret nöbetindeyim. Boş bir sokaktayım ve sensiz Üç beş hasret nöbetindeyim. Sen uyuyor musun? Yoksa sen de benim gibi Hasretin nöbetlerinden birinde misin? Şimdi olsan yanımda Ve bir bilsem neler düşlediğini? Ağzın var dilin yok sanki! Bir de ben anlayabilsem seni! Sokaklar bomboş Anason kokusuna bürünmüş bedenim. Sessizliği anlatan uğultu kulaklarımda Düdük çalıyor mahalle bekçisi Üç beş hasret nöbetindeyim. İsyanlarım sahipsiz Seni anıyorum Yüreğim sensiz Fare yüzlü bir çocuk bakıyor camdan Uykusuzum ve sensiz Yağmur çiseliyor ağaran saçlarıma Üç beş hasret nöbetindeyim. Loş sokak lambaları yanıyor Karanlık bir sokak başındayım Üç beş hasret nöbetindeyim. Bedenim sensiz.
candy Üye
..... Bildiğim kendimi bildim bileli aşık olduğum, Bildiğim ancak aşıkken var olduğum... İşte bu yüzden, benim için aşık olmak; Çoktandır hasretine katlandığım yokluğum. 'Eğer aşktan söz edildiğini duymamış olsalar Hiçbir zaman sevemeyecek olan insanlar vardır, ' Demiş La Rochefoucauld Benimse hep böylelerini severek başladı vurgunum...
candy Üye
......... Her durakta ölümsüz bir aşk edineceğim Bir bakıştan, bir duruştan, Çağrışımın sonsuz hızından Unutulmaz bir sevgili daha bırakacağım ardımda. Belki de yaşanabilecek en güzel serüveni Terk edeceğim Daha otobüsün ilk basamağında. Kim bilebilir ki? Sonrayı, sonrasını kim bilebilir? Gizli gizli veda edeceğim ona; görmeyecek Ve bu duyguyla burkulmuş yüreğim Otobüs camına bağrında bir ok ile Bir aşk levhası çizecek, ah min-el! Bu da ötekiler gibi, Kendisini ölesiye sevdiğimi bilmeden Yaşayıp gidecek..
Subutay Üye
Uzun zamandır Divan şiiri paylaşılmıyordu, buyrun... Gazel - Dûstlar
Resim kaynağı
1-Bu dil-i dîvâneye bir çâre söylen dûstlar Rahmede şâyed ana dil-dâre söylen dûstlar 2-Dil leb-i cânandan artık zikrini terkeylesün Hâlet-i nez’e eren bîmâre söylen dûstlar 3-Göz ucuyla hâlime kılsun nazar lûtfeylesün Gamzesi cellâdıma yalvara söylen dûstlar 4-Câm-ı lâ’li cur’asından dilberin mest olmuşam Kan görünür gözüme ağyâre söylen dûstlar 5-Ahmet’e nola nasîhat etseniz dîvânedir Pendiniz gûş eyliye âvâre söylen dûstlar Günümüz Türkçesiyle: 1-Bu deli gönüle bir çare söyleyin dostlar; gönlü alan sevgiliye söyleyin dostlar. 2-Dostlar, ölüm haline hastaya söyleyin: Dili, sevgilinin dudağından başka bir şeyi anmasın. 3-Bakışı cellât sevgilime söyleyin dostlar; lûtfetsin,göz ucuyla bir baksın halime. 4-Sevgilinin la’l kadehinin (kırmızı dudaklarının) bir yudumuyla sarhoş olmuşum; gözüme kan görünüyor; yabancılara (yani:engellere ) söyleyin dostlar. 5-Ahmet’e öğüt verseniz ne olur; belki o başıboş, tutarla dinler dostlar. Dukakinzâde Ahmet Bey https://www.aruz.com
candy Üye
Geçerdi Hep Geçerdi hep Pırıltılı kanunlar Neves gecelerden İhtimal buhranlı gecelerdi hep Yüreğinde yalnızlığın tortusu Vazoda yaseminler Ufukta yağmur kuşları Çözülmez bilmecelerdi hep Ansızın dalar Bir yorgunluğa uyanırdın Güneş çekilmiştir bahçelerden Lambalar çok erken yanmış Aldatılmak korkusu Sık sık bozulan yeminler Enfarktüs kuşkuları Sinsi bir kederdi hep Zaman zaman düşündüğün Aklına geldikçe güldüğün Şan şeref ve ün Beyhude şeylerdi hep atilla ilhan
candy Üye
.... Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... Sunay Akın
candy Üye
Anılar İçinde Simdi kimsezizim yalnizim Sen gittin kaldin anilar icinde Fakat bilmeni isterdim Sarkimiz caliyor halen kalbimde Yine yildizlar serilmis yakamoz üstüne Munzur yikilmis dag etegine Bak her sey yerli yerinde Bir sen yoksun kaldin anilar icinde Gün doguyor yine kuslar ötüyor Benin icimde firtinalar dinmiyor Kuzey rüzgari götür beni savur tozumu dört yana Yarim gitti kaldım yalnız, sarildim anilara Sevmedim kimseyi seni sevdigim kadar Vermedim deger kimseye sana verdigim kadar Kapattim kapisini kalbimin sen giderken ardindan Simdi yoksun, kalacaksin anilarimda ben ölene kadar! ! !
candy Üye
NE ÇOK SEVMİŞTİM SENİ ağlasam sesimi duyar mısın? söylesene,susturabilir misin beni? sewsem seni delice; durdurabilirmisin ki? hani bir resmin wardı cüzdanında. yanında benim,bıraktığın şimdi hiç birşey yok hatıralarda, düşündükçe ağladığım nasıl sewdin ki sen beni? aşkın çoğu azı olmaz. sorarım,nasıl bıraktın? böyle wazgeçmek olmaz. şimdi herşey anlamsız olacak. kırık dökük anılarla.. biliyorum,yeniden başlamak zor olacak. kalbimdeki yaralarla.. bu yaptığın yanına kalırmıydı sence? ama sewiyordum seni işte. bilseydim,sana bağlanırmıydım? beni gerçekten sewmemişsin bence... öyle çok hayal kurdum ki senle. neden,neden bana izin werdin?? niçin,ummadığım anda; hayallerimi frenledin?? hayallerim boş artık güwenim ilk günkünden az çünkü. biliyorum,bir o kadar daha hayal kuracağım. ama yine boşa çıkacak. ne çok sewmiştim seni. sende böyle sewseydin beni... anladım ki benim sewgimin anlamı yokmuş.beni ondan daha fazla sewen çokmuş. resimleri ellerimde,baktıkça ağlıyorum. gözlerim bir pınar. duygularım param parça; kalbim kırılmış virane... içimde hep bi korku... beni hep sewsin istiyorum. o günden beri dünyam karardı,güneşim kayboldu. hep ellerini tutmak istiyorum...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim