Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
''Sana ihtiyacım var,gel''diyebilmekmiş sevmek, Sana ''git''dediğimde anladım... Biri sana ''git'' dediğinde, '' kalmak istiyorum ''diyebilmekmiş sevmek, deştin kardaşm yaramızı çok güzel sözler valla eline sağlıkkk.....
miksam1988 Üye
Bir özlem duymalı insan Geride bıraktıklarına Yoksa canına işleyen sızı Nasıl döner senin yalnızlığına Bahçendeki çığlığımı Anımsamalısın yıllarca Yoksa Sevdam nasıl ışık olur Alacakaranlığına Sen elinden tutsan da Tökezlerdi bu sevda Yüreğime dokunmasan da Düşlere kapılırdı nasıl olsa Sevda benim sevdam Bundan kime ne El değmemiş düş ülkesi buldum Ben senin bahçende
Orhan Çelik Üye
ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Yoldan geçerken rastladım ona. Küçücük bedeniyle bir dev edasında. Mahçup bakışlarla izledim onu, Doğruldu uzandığı yerden. Anlında ter boncuk boncuk, Kaygılı bir yüz, Çatılmış kaşlar, Bir anda dondu bakışlar.. Yağ pas içindeydi her yanı Üstünde tulumuydu, Bayramlık urbası. Eli yüzü demir pası karası. Birleşen bakışlarla, Çakıldım olduğum yere. Çakmak taşı gözleri, Elleri yumruk yumruk Hesap soran bakışlarla durup, 'Yarınım nerede diye”! ! ! sordu, Karşımdaki bu çocuk. Belli ki reisiydi evin, Sırtında kamburdu ekmek parası. Baba görmemişti amma, Evde açtı anası…. Yüzünde demir pası karası, Karşımda bir çocuk, Elleri yumruk yumruk, Yalvaran bakışlarla, 'Yarınım nerede' diye! ! ! İnledi.. Kaygılı ve biraz da suçlu, Gözlerine bakamadım. Düğümler boğazımda, Titreyen sesimle.. Yarınım sensin dedim, Umudum sensin! ! Devrildi gözleri, bakışlar söndü. Başı öne eğildi, Omuzlar düştü, Yaşlar süzüldü usulca, Belki ki ezildi bunca yükün altında! ! Ne verdik ki ona, Ne bekliyorduk. Bu minnacık bedene, Bir yük de biz yüklüyorduk… Belli ki sokak arasında kaybettiği, Hiç oynayamadığı, Üç beş misketinden daha önemli Kayıp yarınlarını arıyordu! ! ! ! Sokakta bir çocuk Yarınım nerede diye haykırıyordu! ! ! !
saldiray27 Üye
tşkler orhan abi...ellerine sağlık...çok güzel bi paylaşım...ne diceyeceğimi bilemiyorum...
HakanSahin Üye
çok duygulandım orhan abi tşkler
leylanur Üye
duygusal güzel paylaşım için tşk ederim
Orhan Çelik Üye
Teşekkürler
firaset Üye
ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Ben de bir çocuğum, diğerleri gibi, Şefkatle öpülmek, sevilmek isterim. Ellerimde tutsun büyüklerim, Annesinin yanında bir çocuk görsem, Kederle dolar, yaşlı gözlerim. Ben de bir çocuğum diğerleri gibi, Neşeyle dolup gülmek isterim. Bir sevgi denizinde, Açılmak sonsuza doğru. Ninnilerle, türkülerle büyümek, Bayramların bayram olduğunu bilmek, Her çocuk gibi benim de hakkım. Sıcak bir yuvadır düşlerim, Ne olur, beni de görün, Beni de sevin büyüklerim............
başak Üye
ANNE Bir gün ana, bir gün baba Hakkın ödenir mi ana? İste! Can vereyim sana Yine borçluyum ben anne! Canın gibi seveceksin Emzirip büyüteceksin Her şeyi öğreteceksin Melek dersem az mı anne? Bizlere açan çiçeksin Öğretip eğiteceksin Dört dörtlük bir örneksin Her gün senin olsun anne! Daima gönlümüzdesin Başımız üstümüzdesin Dar zamanda bizimlesin Teşekkürler bizden anne! Ver elini ben öpeyim Neşem gelsin sevineyim Senin için divaneyim Seviyorum seni anne! Ayırmadan selamlarım Saygılarımı sunarım Samimidir duygularım Fazlaya değer her anne! Mustafa Kemal Bal
Subutay Üye
Güzel paylaşımlar için teşekkürler. Orhan Abi'nin paylaşımı gerçekten özeldi ama.
Subutay Üye
Üstadın en bilinen şiirlerinden birinin beni en etkileyen mısraları... Dua, dua eller karıncalanmış; Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış Gözyaşı bir tarla, hep yoncalanmış Bir soluk, bir tütsü, bir uçan buğu İplik ki incecik, örer boşluğu
miksam1988 Üye
GİDEN GELMEZ İşittim ki, benim için ağlıyormuşsun, Hala adım düşmüyormuş dudaklarından! Geçenlerde bir yolcudan beni sormuşsun, Metruk, ıssız bir manastır gibiymiş odan! Çamlıklarda tek başına geziyormuşsun, Gözyaşların anıyormuş eski günleri... Ümidini siyah ufuklarda yormuşsun, Sanmışsın ki, giden günler gelecek geri! Artık ela gözlerinin altı çürümüş, Bahçemdeki kuşlar gibi susmuş kahkahan! Kalbin bir dal mevsimin hüznü bürümüş... Akşamları son yolcular geçerken kırdan Nazarların dalıyormuş, yıllardan beri Bir seyyahın bekleniyor gibi haberi!
Subutay Üye
Tam 11 sene önce gitmiştim İstanbul'a. O günden bugüne çok şey değişti mi bilmiyorum. Yarına öğreneceğiz inşallah. Hadi bir İstanbul şiiri gönderelim... bekle bizi istanbul salkım salkım tan yelleri estiğinde mavi patiskaları yırtan gemilerinle uzaktan seni düşünür düşünürüm istanbul binbir direkli haliç'inde akşamlar adalarında bahar süleymaniye'nde güneş ey sen ne güzelsin ey kavgamızın şehri istanbul boşuna çekilmedi bunca acılar büyük ve sakin süleymaniye'nle bekle parklarınla, köprülerinle, meydanlarınla bekle bizi istanbul tophane'nin karanlık sokaklarında koyun koyuna yatan çocuklarınla bekle bekle zafer şarkılarıyla geçişimizi istanbul haramilerin saltanatını yıkacağız bekle o günler gelsin gelsin istanbul sen bize layıksın bizde sana istanbul istanbul boşuna çekilmedi bunca acılar büyük ve sakin süleymaniye'nle bekle parklarınla köprülerinle meydanlarınla bekle bizi istanbul vedat türkali
Zuhal Üye
Sende benim hatalarimdan birisin Sen en güzel duygularin katilisin Senin icin harcanan zamana yazik
sütcühössün Üye
Bilmiyorum. Ben kendi karanlığımda yaşarım Aydınlığım yoktur benim İçimde fırtınalar kopar bazen Günlerce,haftalarca hatta aylarca Sadece kendime sarılarak Avuturum gönlümü.. Kimsem yoktur benim Yapayalnız,çaresiz bir serseriyim Adım yoktur benim Ben bile bilmem kim olduğumu.. Sevgim yoktur benim Bilmiyorum sevmenin Ne demek olduğunu. umutlarım yoktur benim Bana umudun ne olduğunu Söylemediler ki Aşkı bilmyorum ben Ben hiç aşık olmadım ki... Ben bilmiyorum işte bilmiyorum Günden güne eriyorum Çaresizliğimden umutsuzluğumdan SEvgisizliğimden...
miksam1988 Üye
Gökkuşağı Kaldır başını, gökyüzüne bir bak Gökkuşağı senin için gülüyor Yedi rengi takmış gerdanına bak Gökkuşağı senin için gülüyor Yüzüne her daim gülücükler tak Saçına her daim papatyalar tak Aşkına her daim sevda ile bak Güneş bile senin için parlıyor
miksam1988 Üye
Sensiz Olmayı İstemedim ki Alıp başını gitmek vardı Döndüğümde bulamamak seni Sözlerin karmaşasında Sevdanın bu aşamasında Kendimde bulamadığım cesaret Körkütük sarhoş olmak gibi bir şey Yüzleşmeler ağır basmıyor Yaptıksa hataları geçmişte yaptık Neden orada kaldık Biz birbirimize mahkumuz Hatırlayamadık Alıp başını gitmek sensizlik demek Ben sensiz olmayı hiç istemedim ki Yanlışların hesabı bana ama Hiç hatam olmadı ki sana Kızgınlıklarımdan başka Yalan olmayan tek şeyim var O da sevdam Onu da savunurum sonuna kadar.
Subutay Üye
Biraz karışmış gibi. Şöyle değil miydi? Sen de benim hatalarımdan birisin, Sen en büyük günahların sebebisin, Senin için harcanan zamana yazık, Sen en güzel duyguların katilisin...
Zuhal;97112 wrote:Sende benim hatalarimdan birisin Sen en güzel duygularin katilisin Senin icin harcanan zamana yazik
miksam1988 Üye
BAHAR Bir bahar sabahı beni terk edip gittin Hiç acımadan, gözyaşlarımı hesaba katmadan Merak ediyorum bunu neden yaptın Oysa ben, sen yanımdayken Bayramlıklarını giymiş öksüz çocuk gibi sevinirdim Gök yüzündeki yıldızları yeryüzüne indirirdim Sensiz olduğum anlardaysa Bilir misin sensiz yatağımda seni düşlerdim Yağmurlu gecelerde üşürdüm Senin yerine yastığıma sarılırdım Kar yağdığında çocuklar gibi sevinir, kıpır kıpır olurdu içim Mevsimlerden en fazla kış mevsimini severdim Sormuyorsun neden kış mevsimini sevdiğimi Çünkü kış geceleri soğuk ama gündüzleri ağaçlar gelinlik giymiş gibi olurlar Ve ben seni düşlerim gelinliğimle beraber Kıştan sonra bahar gelir Sana kavuşma mevsimidir bahar, aynı zamanda terk edip gittiğin mevsimdir Ve yaz geceleri aşkın gibi yakar içimi Güzün gelmesiyle yapraklar sararıp dökülür Ben de onlar gibi solarım Yine mevsimlerden kış Eskisi gibi sevmiyorum kış mevsimini artık Çünkü ardından gelen bahar Ve de sensiz gelen bu kaçıncı bahar.
miksam1988 Üye
toprağında tasında benleri var arkasında sen bahar içindesin bense ömrün kışında yurek kepce ben kazan sen olma boyle sazan kendini iyi pisir odundan olmaz lazan
Subutay Üye
Medine’nin Gülü Andım yine Seni her şey yâdımdan silindi, Hayâlin gönlümün tepelerinde gezindi; Bu bir serâp olsa da hafakanlarım dindi.. Andım yine Seni her şey yâdımdan silindi. ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam, Rûhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam; Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam.. Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam. Anlasam, vuslata ne zaman ferman gelecek?. Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek; İnleyip en taze hislerle hep bekleyecek.. Anlasam, vuslata ne zaman ferman gelecek? Kalbim bir güvercin gibi titrerken adından, Ne olur Sana ulaşmam için kanadından; Bana bir tüy ver, pervaz edeyim hep ardından.. Kalbim bir güvercin gibi titrerken adından. Ey kupkuru çölleri Cennet’e çeviren Gül; Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül! Vaktidir, ağlayan gözlerimin içine gül!. Ey kupkuru çölleri Cennet’e çeviren Gül! Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım, Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayım; Sensiz geçen bu acı rüyâdan kurtulayım.. Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım.. Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta, Rûhuma sisli-dumanlı bir kasvet yaymakta; Göster çehreni ki, güneş gurûba kaymakta.. Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta… Son demde hiç olmazsa gurûbum tulû olsun, Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun; Her yanda tamburlar çalınsın; neyler duyulsun.. Ne olur, hiç olmazsa gurûbum tulû olsun..! Fethullah Gülen, Sızıntı, Temmuz 1996, Cilt 18, Sayı 210 https://sevgiliyesiirler.wordpress.com/2007/01/30/medinenin-gulu
miksam1988 Üye
Uzaklar Uzaklar, Yalancı bir gülümseme, Her ikisinde sen. İşte bu yüzden, Uzaklara bakmam ben Ben gülümsememde.
Subutay Üye
BAYRAM Ölüm ölene bayram; bayramda sevinmek var... Ah ne güzel bayramda tahta ata binmek var!.. N.F.K.
Gökhan Dokuyucu Üye
Bayramda koşar adım bayram yerlerine gitmek var bayramda haşlik uğruna en sevmediklerinin elini öpmek var bayramda şekeri fazla yiyip çırçır olmak var bayramda düşmanına bile sevmek var bayramda kardeşlik var kardeşlik G.D
miksam1988 Üye
Tuz Ayarı Hep karlı doruklar göründü Burada kirli akşamlar arasından Bir telefonun ucunda oturdum Üşümüş sesini bekledim Evraklar ihanetler arasından Çakmamış çağlar arasından. Kanat çırptıkça esir kirpikler Yerini anımsayıp durdu gümüş yara Metropollerden içeri bir çarpıntı Haşhaş kapsülündeki hışırtı. Nasıl da kirlenmiş düşler denizinin kıyısı Burçlarında tutunamıyor rüzgar Kurnazın nezaketi mi, aptalın yürek temizliği mi? Hep o eksik şey, eksikliği tuzun eksikliği kadar şey. Arayıp da bulamazsan çıkıp gel Birlikte bakınalım yürek hurdalıklarında.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim