Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

başak Üye
SEN ASK NEDiR BiLMEZDiN
sen ask nedir bilmezdin gulup gecerdin sevgilere uzaktan simdi genis bir bahcedir kalbin sevgiden, guzellikten, asktan
simdi iri gozlerin arzu dolu yakan, ozleten bir sey ellerinin sicakligi gitgide eksiliyor bakislarinda yuzun gecen asksiz gunlerin biraktigi
bir cesme var aramizda goruyo musun tadilmamis hazlar serin sularda simdi bahcende acan bir gul geceler simdi gozlerin en guzel uykularda
boynun beyaz mi beyaz, cildirtasi, olduresi saclarin daha parlak, daha bir kapkara her aksam bir ay doguyor kirpiklerinden kosuyor ayaklarin safaklardan safaklara
artik ask dolu soyledigin sarkilar durmadan bir bugu yukseliyor sesinden en cilgin sevdalara cagriyor dudaklarin heder olmus, uzun yillar otesinden
ickilerin tadi degisti artik dunya, o kohne ve eski dunya degil simsicak bir ekmegi paylasiyoruz seninle bu bir gercek, hayal degil, ruya degil
simdi umitlerimiz halkalari bir zincirin bir baska haz basliyor biri bitti mi bana aski sen tattirdin, sen ogrettin oysaki sen ask nedir bilmezdin
UMIT YASAR OGUZCAN
Subutay Üye
Ümit Yaşar aşk ve sevgi temaları üzerine özgün şiirler yazar. Uslübu kendine özgüdür. Başak paylaşım için teşekkürler.
başak Üye
rica ederim abicim sizin emeğiniz karşılığında bizimki hiç kalır
Subutay Üye
NİZİP'E HASRET Oy fıstığım fıstığım. Onsuz olmaz baklavam, bastığım. Hepsi dertlere deva da "Beng"dir benim sevdiğim. Zeytine bak zeytine; Yağlı, kara etine. Zeyd olur masmanada, Sonra doyulmaz lezzetin Üzümüm gelir Barak'dan. Yerim çirtikli sahan'dan. Bir eşi daha var mı acep dünyada? Başla tahneviden, duzsuzdan Ustam dizmiş sabunu; Çeksin diye suyunu. Kurusu da var yaşı da, Güzel eder çirkinin elini yüzünü Nohut dürümünün ekşisi, Ciğerin piyazı, çeşnisi, Fazlasını severim üçünün de; Üstüne dolama Anam yakmış ocağı, İs olmuş eli, yüzü, ayağı. Ekmekten sonra Katmer yaparsa bir de; Sevindirir herifi, uşağı Zeugmanın Çingene Kızı, Gözlerinden belli nazı. Bir ömür beklerim seni de; Ne zaman bitecek ah bu kazı? Ah Nizipim Nizipim, Ayrılığa dayanmaz yüreğim. Eğer ölürsem gurbet elde; Bil ki hasretindir sebebim!.. SUBUTAY
nizipli_mehmet Üye
İMKANSIZ AŞK [Eksik eski medya kaydı] Falcı kadın yalan söylüyor yalan Bizi birbirimiz için yaratmış Tanrımız Nasıl mümkün değilse Yıldızları toplamak gökyüzünden Öylesine imkansız bir şey aşkımız Kurudu gölgesinde oturduğumuz ağaçlar Bahçelerde sevdiğin çiçekler kalmadı Sadece hatıralarda ebedi olan Vazgeçemediğimiz, unutamadığımız Onlar bile bize yar olmadı Unut benden kalan ne varsa Unutmak tesellidir yalnızlığın Güneşi bir kadeh şarap gibi içip Delicesine sarhoş olmak En güzel tarafı imkansızlığın Ümitlerimiz fırtınalı denizler ortasında Bir hurda teknedir şimdi Dalgalar dünden daha zalim Rüzgar daha hoyrat Ne bulut var ufuklarda ne gemi Mevsimler toz pembe değil Gündüzler gecedir, geceler zindan Güneşin doğmasını beklemek boşuna Boşuna artık medet ummak Taş kalpli zamandan İnan ki! Kırılmış bir ayna gibi Paramparça, kırık dökük aşkımız Çaresizliğin, ümitsizliğin türküsü Türkülerin en içlisi, en hüzünlüsü Büyük aşkımız
nizipli_mehmet Üye
DEĞER Mİ? [Eksik eski medya kaydı] Bir rüya görür gibi Seninle bulutlara uçtuğumda Bir ateş yakar beni Sevginle tutuştuğumu sanırdım Yağmur olur damla damla Öperdim öperdim dudaklarından Bir nehir gibi çağlar Akardım akardım damarlarından Değer mi hiç değer mi hiç Değer mi değer mi söyle Bir rüya ömür boyu Sürer mi sürer mi böyle Değer mi hiç değer mi hiç Değer canım değer elbet Değer birtanem Aşk için herşeye Ne hayal ne de gerçek Engel mi kanatlanmadan uçmaya Değer canım değer birtanem
nizipli_mehmet Üye
BENDEN KURTULMAK [Eksik eski medya kaydı] Size hayır dedikçe vazgeçemiyorum Soluk soğuğa koşuyorum peşinizden Üç öğün yediğim dudaklarınız Zamanı içiyorum gözlerinizden Gece oldu mu bir seviniyorum ki Duvarlara gölgeniz düşüyor Durmadan uzuyor boynunuz bende Enseniz güzel ya daha güzelleşiyor Tutup gölgenizi soyuyorum Meydana çıkıyor güzelliğiniz O çizgiler, o üçgenler, o yuvarlaklar O şeyler benden gizlediğiniz Hepsi bir bir aşikar oluyor Siz uyurken sizden uzakta Aynı yastığı paylaşıyoruz her gece Ben bir yatakta, sen bir yatakta Gördünüz mü yine kahroldunuz işte Öpüşmekten, sevişmekten, yorulmaktan Bari evet deyin de kurtulun Böyle her gece benim olmaktan
nizipli_mehmet Üye
ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN bır kaç şiiri
cerenn Üye
DOSTLARI OLMALI İNSANIN..
Dostları olmalı insanın, Aynen gemilerin limanlari gibi Zaman zaman uğradığın Yükünü boşalttığın Dalgalar dininceye kadar beklediğin koynunda Sonra açık denizlere uğurlamalı seni, Geri döneceğin günü bekleme umuduyla Bazen rüzgara o açmalı yelkenini Yanağına konan bir öpücüğün coşkusuyla Halatlarını çözmeli Seni çok ama çok özlemeli Dostları olmalı insanın, Ermiş, bilge, hayatı ezbere okuyabilen Düşünmediklerini düşündüren Seni bir cambaz ipinde güvenle tutabilen Gerektiginde senin için ateşi yutabilen Yolunu ısıtan ustan olmalı, Şekillendirmeyi öğretmeli hayatın çömleğini Sana verebilmeli soğuk bir kış gününde Üzerindeki tek gömleğini.
((alıntıdır))
miksam1988 Üye
Bu gece yine soğuk bir düşle uyandım Hala üşüyordu parmaklarım Bakışlarım seni aradı karanlıkta Umut yoktu oysa bu olasılıkta Kısık bir sevda ateşiyle sigaramı yaktım Efkarım dağıldı odama Duman duman oldu bakışlarım Saatin beşindeyim acıların içinde Özleminle dans ederken yüreğim Acı bir sevda türküsüydü söylenen Uzaklarda ‘Sonbaharda ‘ diyordu belli belirsiz sesiyle Diyordu ki kavuşmak sonbaharda...
miksam1988 Üye
YILDIRIM VURDU BIZI, DAL GIBI KIRDI BIZI, ARAYA GIRDI DUSMAN, DAGLAR AYIRDI BIZI
okyanus_27 Üye
Su gelir deste gider Ayrılır dosta gider Gurbet yansın, yıkılsın Sağ gelen hasta gider
Kemal Cengiz Üye
ZATEN ŞİİRİN ADI DAHİ GÜZEL... Bu konuya şiir gönderenler; hepinizin duygusuna, düşüncesine, estetik ve inceliğine, tasfirine-yorumuna, ellerine ve dillerine sağlık diyorum... her dizeniz, her kelimeniz bir anlam yüklü; içimizi coşturan ve bizleri sevgi ve güzellik girdabında döndüren nakışlanmış ve traşlanmış sözcükleriniz için... Sizlere teşekkür etmekten öte ne diyebilirim ki!..
miksam1988 Üye
Kaçıyorsun Köşe Bucak Açmıssın Hasrete Kucak
Söyle Sonumuz Nolacak Dön Gel Artık Ela Gözlüm
asi ve mavi Üye
Ankara Acıları hüznümün dudağıdır gökte acan karanfil talih, bir cellat gibi vurdu yüreğimizi ateşler ülkesinde o ve ben, iki mahkum kah bir sevda çölünde parlayan ay ışığı kah ruya bahçesinin zehirli sarmaşığı uzaklardan bir rüzgar esiyor efil efil sessizlik, acze duşen bir hayal kadar sefil şimdi gül, ey korkular şehrinin yelpazesi hasretin o en uzun, acının en tazesi neden hala tütüyor burnumda karanlıgın ruhum neden yıllardır kahrının pervanesi bu esrar senin midir,yoksa gemilerin mi hemen hergün bir yıldız kayıyor gözlerinden gözlerin kan ağlayan deniz kadar derin mi yoksa habersiz misin ruhumun kederinden ah, bagrımda pütürlü bir bıçak kadar keskin tabutumu bekliyor ankara acıları bu ne bir aşk masalı, nede heyula ve kin dumanlı bir çöküşün en kara acıları
Nurullah Genç
asi ve mavi Üye
Ayın güle Serenadı l ey imtiyazlı güzel, uyan derin uykudan hatırla bülbüllerin divane olduğunu dün sabah seni görüp çarpılmış gökte güneş önce anlayamamış ona ne olduğunu gönderince kalbime ışığını bu gece bildim bütün aşkların bahane olduğunu şimdi ben de garip bir haldeyim, biçareyim şaşırdım ayın kime pervane olduğunu ll rüzgarı senin için öpüyor dudaklarım bal rengine boyuyor yolları senin için dehlizlerin dumanlı, küflü karanlığından aydınlığa çekiyor kulları senin için misk-ü amber kokuyor çölün kalbinde zaman sim-ü zerle süslüyor kumları senin için senin için ırmağa karışıyor denizler can meyvesi kırıyor dalları senin için lll bülbül yine mey’ustu; vatan virandı gülüm uğrunda hayallerim bile yıprandı gülüm Mecnun dahi Leyla’yı anmaz oldu yürekten güzeller güzeliydi; hani sultandı gülüm yaşamak, sonsuzluğu tattı avuçlarından ölüm tomurcuklandı; kabir uyandı gülüm bir kafdağı kalmıştı varlığından bihaber seni görünce, o da tutuşup yandı gülüm
Nurullah Genç
asi ve mavi Üye
Artık İlgilenmiyorum Seninle Bunca yıkılmış dağlar üstüne Kalbimin kanını buharlaştırdı gözlerin Oysa kaç güvercin havalanmıştı içimden Konarak pervazlarına gülüşlerinin Kaç mermi sıyırmıştı ruhumu Acımasız yürüyüşlerinin mevzilerinde Dayanmıştım Ağlamıştım saatlerce parçalanan düşlerime Ta ki sevgilim Kızaran bir gök bulutu Ölümü Bir yıldırımla düşürdüğün ana değin Kalbimin haritasına Artık ilgilenmiyorum seninle Demiştin barut kokan kelimelerle Demiştin de hayat ölü bir bıldırcın gibi Tutuşup yanmıştı yanan bir tahta içinde Tarla küllerle dolu, ortasında yumurta Çatladıkça yeniden doğuruyor kanımdan Fışkıran harflerle kalbim olan cümleyi: Ben ancak bir tarih kitabı kadar İlgileniyorum seninle...
Nurullah Genç
HakanSahin Üye
Saçlarinin Teline Gönül Bağladim Gözlerimi Kapatip Sabaha Kadar Ağladim dedim Ya Güzelim ; ben nizipliyim Sevdim Mi allahina Kadar Severim yalanim Yok Bunu Bilmeni Isterim... Güzide Bir Abimizden Alinti...
miksam1988 Üye
Sabrım tükeniyor, umut gelmezde Aklım rehin kalmış, hatır bilmezde Ne canda derman var, ne de fer, gözde Savrulur giderim sonsuza doğru Sağım solum dolu, gül dikeniyle Çekti yüreğimi, aldı eliyle Yaktı yaraladı, acı diliyle Kavrulur giderim sonsuza doğru Dereden tepeden, dağları aştım Sazımla sözümle, coştum dolaştım Kaderimin kahpesine bulaştım Yoğrulur giderim sonsuza doğru Gönülden gönüle, sürdüm atımı Ne bilirim yıkar sevda çatımı Sanki hayatımın güneş batımı Kaybolur giderim sonsuza doğru [/B]
miksam1988 Üye
Aşkın adını sevdanın yüzünü Sen bilmezsin, bilemezsin.. Çünkü hiç sevmedin ki. Sevda bu kadar kolay değil, inan! Hele bir de karşılıksız olacaksa, Sen belki kırda bulduğum çiçektin, Ama değmezsin kitabın arasına koymaya. İnan bana…Güzelim. Yüreğimi yakan işte bu aşktı. Aşkın yüreği yanmazmış yalan! Hiç aşık oldun mu?
miksam1988 Üye
Karşıda ala inek Tüyleri benek benek Hiç boğazımdan geçmiyor Yarsız yediğim yemek
ufaklık Üye
bu öykünün bende anısı var, öyle güzel ki bu öykü sonu kötü olsa da.. teşekkrler
Defne Erdal Üye
ayy gökhan kardeş çok iyi etmişsin bende bu şiiri ilk okuduğumda çok duygulanmıştım paylaşım için teşekkürler
asi ve mavi Üye
DİKEN DİKEN (1133 Hit) zembilcide büyüyen, dal üstünde uyuyan gülmek sende gül olur, sen bende diken diken elmas beşik içinde kundağını öptüğüm sevmek tende gül olur, ten bende diken diken inci döker gözlerin asil kirpiklerinden umut kanda gül olur, kan bende diken diken kezzap akıtsan bile filizlenir yüreğim ölüm canda gül olur, can bende diken diken maverayı bulunca kapında süvariler kılıç kında gül olur, kın bende diken diken kafdağından öteye gidenler birgün döner hasret handa gül olur, han bende diken diken hasadı diriliştir tarlasında sevginin buğday unda gül olur, un bende diken diken acıların birikir, birikir de içimde her şey bende gül olur, ben bende diken diken ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... NURULLAH GENÇ
asi ve mavi Üye
HAYAL BEKÇİSİ (1775 Hit) beklenmedik bir fırtınaydı gelişin... uyandırdın sessizliğimi aysız gecelerde yaralı bir deniz gibi hıçkırdığını bir fanus altında sıkışıp kaldığını.. aşkla kenetlenen kalplerimizin.. me'yus olduğunu,bunaldığını biliyorum,hayal bekçisiyim.. mehtabı arayan karanlıklarda yağmur yakışmıyorsa.. güvercin gözlerine yakışmıyorsa yağmur nasıl açabilirim bulutlara derdimi nasıl geçebilirim mayınlı köprülerden.. sellere karışan ayaklarımla yığılıp kalıyor en güzel umutlarım vurgun yemiş denizciler misali göğsümün katranlı sahillerinde zifiri saçlarıyla infazıma ağıt yakan menziller en salgın boşluğumu akıtıyor üstüme... ben mehtabı arayan bir hayal bekçisiyim ben sevda sokağının yoksul çiçekçisiyim ben kor merdivenlere göklerle tırmanırım kızgın güneş altında yemyeşil ıslanırım.. ben mehtabı arayan bir hayal bekçisiyim.. ben korsan bir geminin mahzun kürekçisiyim.. ben yaklaşan saati beklerim odalarda ihtilaller yaparım gözlerine dalar da.....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim