Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

telefoncu fevzi Üye
Mum ve Ateş Sen bir ateştin ve beni acımasızca, belkide farkında olmadan yakmıştın. Bense kendi halinde, etrafını aydınlatmaya çalışan, zavallı bir mum... Yıllar önce söndürmüşlerdi bu mumu. Ta ki gelip ateşe gönül verene kadar, ateş acımasızdı ve hiç acımadı zavallı muma. Bir anda onun tekrar yanmasını sağladı. Artık zavallı mum üzerindeki aşk ateşiyle erimeye ve daha az ışık vermeye başladı.Yinede çok mutluydu çünkü erimesini sağlayan ateşi deliler gibi seviyordu. ve biliyordu ki bir gün bitip tükenecekti. Ama üzüntüsü bu değildi mumun. Üzerindeki ateşi kaybetmekti
Subutay Üye
GECEYE... Yine gece oldu, Hiç sabah olmayacakmış gibi... Sonsuz bir karanlıkla kaplı gökyüzü; Görünmeye başladı yine fezanın en dibi... Başka bir hali vardır gecenin, Hep bir düşünce sarar beni: Bu sabaha çıkacak mıyız? Yoksa görecek miyiz kıyameti?... SUBUTAY
aşk-ı muhabbet Üye
ÇIPLAK Geldik yalan dünyaya çıplak Döneceğiz ahrete çıplak Yaşadın mı hayatı berrak Etme sen ötesini merak.
ibrahim Üye
Bir gün göçeceğiz elbet dünyadan,. Ne zaman uyanırsın bilmem rüyadan,. Seni,bana yazsın artık yaradan. Bu senin yaptığın günah değil mi
firaset Üye
AŞK İKSİRİNİ SÜREKLİ KULLANA BİLİRSENİZ SÜRÜN, KULLANMAYI BIRAKTIĞINIZDA SİZDEN SİZİDE ALIYOR..
miksam1988 Üye
cerenn;83665 wrote:mıksam süpersin ya çok güldüm manilere. tşk edriz
way ceren hanım sizi güldürdüysek ne mutlu bana rica ederim
miksam1988 Üye
soframda mezem sensin gül yüzlü gülüm sensin nereye gidersem gidim kalbimde hep sensin
miksam1988 Üye
yürürüm basa basa köyler camur olmasa çok canlar yakarım yasım ufak olmasa
mehmet gül Üye
ACIKLI BİTTİ BU MASAL, KANAYAN ÇIGLIGIM ARTIK... SON GECEYİ HATIRLA, AGLA. MAHŞERE KADAR DARGINIM ARTIK. BENİ UNUT, YILDIZLAR KUŞLAR GİBİ... KOKUMU UNUT, BASTIGIN TAŞLAR GİBİ... SENİN İÇİN FARKETMEZ. BENİ UNUT, SIRADAN AŞKLAR GİBİ...
Subutay Üye
TEKDÜZE HAYATLAR Sabah git, akşam gel, Ye yemeğini, Aç televizyonu. Aman! Dizi başlaman, Hele bak kaynadı mı çay suyu? Atıştır yemişleri, Karnını sıvazla, Ve uyu... Hayatın mantar olmuş, Yeter artık! Değiştir şu huyu!... SUBUTAY
miksam1988 Üye
Kollarımı açtım gök yüzüne yalvardım Gönlümdeki durgunlukları atasım geldi Göz yaşlarım akmadan için için ağladım İçimdeki aşkı kökünden söküp atasım geldi Uyku girmedi gözüme yatağımdan kalktım Gecenin karanlığında yıldızlara baktım Düşünceli ve efkarlı bir siğara yaktım Sanki merdiven kurup semaya çıkasım geldi Öldürüyor düşünceler bitmiyor bu çileler Ne zaman mutlu oluyor bilmiyorum sevenler Aşka gelip geçicidir birgün unutulur diyenler Karşısına sanki koca dağ olup durasım geldi Sevenler sevilenler sevginiz içten ve sıcak olsun Kalpleriniz açık gönlünüze mutluluklar dolsun Geriye tatlı tatlı sevgilerle hatıralarınız kalsın Toprağı yarıp sevgi tohumunu ekesim geldi
miksam1988 Üye
Var mi beni içinizde tanıyan? Yaşanmadan çözülmeyen sır benim. Kalmasa da şöhretimi duymayan, Kimliğimi tarif etmek zor benim... Bülbül benim lisanımla ötüştü. Bir gül için can evinden tutuştu. Yüreğine Toroslar'dan çığ düştü. Yangınımı söndürmedi kar benim... Niceler sultandı, kraldı, şahtı. Benimle değişti talihi bahtı, Yerle bir eylerim taç ile tahtı, Akil almaz hünerlerim var benim... Kamil iken cahil ettim alimi, Vahşi iken yahşi ettim zalimi, Yavuz iken zebun ettim Selim'i, Her oyunu bozan gizli zor benim... Yeryüzünde ben ürettim veremi. Lokman Hekim bulamadı çaremi. Asli için kül eyledim Kerem'i. İbrahim'in atıldığı kor benim... Sebep bazı Leyla, bazı Şirin'di. Hatrım için yüce dağlar delindi. Bilek gücüm Ferhat ile bilindi. Kuvvet benim, kudret benim, fer benim... İlahimle Mevlana'yı döndürdüm. Yunus'umla öfkeleri dindirdim. Günahımla çok ocaklar söndürdüm. Mevla'danım, hayır benim, ser benim... Kimsesizim hışmım da yok, hasmım da Görünmezim cismim de yok, resmim de Dil üzmezim, tek hece var ismimde Barınağım gönül denen yer benim
miksam1988 Üye
Tertemiz duygularla sevdim inan ki seni, Ümidim oldun kimseyi açılmamış kalbimde. Limana yanaşmış sessiz bir gemi gibi, Ansızın bir güneş gibi doğdun içimde.. Yeniden dünyaya geldim seni sevince.. Hayatıma senden başka kimse girmeyecek, Üzülmek yok, kalbim yanlızca seni sevecek.. Sen benim için çok degerlisin sevgilim, Emin ol aşkımız sonsuza kadar sürecek.. Yine de tereddüt içinde kalırsan birtanem, İlk kelimelerin,ilk harflerini birleştir, Ne çıkıyor bak!.. Bu iki ismi yaz Kalbine...
miksam1988 Üye
Ayrılık, tut elimden, bırakma Ben ilk defa çıkıyorum bu yolculuğa Yol bilmem, iz bilmem korkuyorum Bu yol çok karanlık önümü görmüyorum Tut elimden ayrılık, bırakma Gece çok soğuk, üşüyorum Güneşim battı, artık içimi ısıtmıyor Bu yolculuk nerede biter bilmiyorum Tut elimden ayrılık, bırakma Bir meçhule doğru yürüyorum Aşkım, yoldaşım beni artık istemiyor Yapayalnız yalnızlığa gidiyorum Tut elimden ayrılık, bırakma Dayanağımı yitirdim, düşüyorum Tut elimden ayrılık, bırakma Canımı evde bıraktım, ölüyorum Ölüyorum ayrılık, ölüyorum
aşk-ı muhabbet Üye
SARIMSAK TARLASI... Genç adamın biri, dermiş babasına her gün, 'Benimde dostlarım var, sendeki dost gibi.' Baba itiraz eder, olmaz demiş dost, hakikisi belki bir, belki iki. Fazlasını bulamazsın gerçek hakiki... Devam eder durur konuşma... Aralarında başlar bir tartışma. Karar verirler bir sınava. Dostun hakikisini anlamaya... Bir akşam bir koyun keserler, Ve koyarlar çuvala. Baba der ki oğluna,'Hadi bu çuvalı, şimdi götür dostuna'. Çuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüşler de bir adamı, koymuşlar çuvala,dıştan bakılınca sanılmakta. delikanlı sırtlar çuvalı, gider en iyi bildiği dostuna, çalar kapıyı. O dost, bakar ki bir çuval, hem de kanlı, Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına. Almaz içeriye arkadaşını. Böylece tek tek dolaşır delikanlı, Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını. Ne yazık ki hepsinde de sonuç aynıdır. Evlat geriye döner. Ama için için yıkılır... Babasına dönerek, 'haklıymışsın baba' der. Dost yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana. Baba, hayır evlat der, benim bir dostum var bildiğim. Hadi, çuvalı alda bir kere de git ona genç adam. Adam, çuvalı sırtlar tekrar. Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar... Gider baba dostuna. Kabul görür, sevinir. O dost delikanlıyı hemen alır içeri. Geçerler arka bahçeye. Bir çukur kazarlar birlikte, Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye. Üzerine de serpiştirirler toprak. Belli olmasın diye ekerler sarımsak... Genç adam gelir babasına, 'Baba, işte dost buymuş' diye konuşunca, Babası, daha belli olmaz, erken daha. Sen yarın git o'na, çıkart bir kavga, Atacaksın iki tokat, hiç yere, dinmeden ona, işte o zaman anlaşılacak dostun hakikisi. Sonra gel olanları anlat bana... Genç adam, aynen yapar babasının dediğini. Maksadı anlamaktır dostun hakikisini. Babasının dostuna istemeden basar iki tokadı, Der ki, tokadı yiyen DOST, 'Git de söyle babana, biz satmayız sarımsak tarlasına bir iki tokadı.'.. HAYATIMIZDA, HAYATINIZDA SARIMSAK TARLASINI SATMAYACAK DOSTLAR BULMANIZ, BULMAMIZ DİLEĞİYLE... (alıntı)
acun27 Üye
Anlamlı ve manalı bir deyim ile gerçek dost bulmanın zorluğunu güzelce anlatmışsın....teşekkür...
m_eminşimşek Üye
HARAM FİİLLER
Haram fiiller yok ediyor belirli belirsiz nesneleri Öznelerin mahfuzluğunda öz nedir bilinmiyor Ölümden türüyor bütün düşünceler Umudu, sevgiyi, dostluğu ve beklentileri öldürmek Yapmak, olmak, başarmak, sevmek, korkmak Müspet, menfi bütün ifalar yürürlükte Ve bütünü olması gereken bir serzenişte İşte yapamamanın olmadı ki başaramadımı Hâlbuki yapamayan, olduramayan ve başaramayanın Kendindeyken yorumu Sevememenin korkuyorumu Okyanuslara tekabül onu tek kabul gördüğümüz yargılar Hep arka sıralarda oturuyor bizi rahatsız eden önyargılar Benlik hep olması gereken yerin dışında Münferit bir inziva arayışında Kuşun sol anahtarına sıkılan kurşunun hesabını Sormak ya da sormamak işte bütün mesele bu… ..........
M. Emin ŞİMŞEK
(Sitede şiir bölümü bulamadım ve bunu deneme yazısı olarak makale bölümüne gönderdim. Eğer yönlendirme yapılırsa niziple ilgili bir şiir var onu eklemek isterim.)
Subutay Üye
Yüreğinize sağlık. Ama en üstte ve hiti oldukça yüksek olan Şiirsever Nizipliler Buraya... başlığını gözden kaçırmışsınız sanırım. Sitemizde sizin gibi birçok şiirsever var. Hatta ben de dahil olmak üzere birçok üyemiz kendi şiirlerini de paylaşıyor. Paylaşımınız için teşekkürler... Selamlar...
Gökçen's Üye
güzelmiş kardeş paylaşımın için teşekkürler.
Mustafa Bilici Üye
emin kardeşim seni buralarda görmek güzel paylaşımın için teşekkürler diğer paylaşımlarını bekliyoruz...
KONT Üye
Bu konu artık tozlanmaya yüztutmaya basladı....
Gökhan Dokuyucu Üye
Alçak gönüllü kızın şiiri Bir yarim olsun esmer, yakışıklı, Çok şey istemem, boyu 1.80 olsun. Fazla zengin olmasın umrumda değil, Yetir ki 50-60 milyarı olsun. Mesleğe etikete hiç önem vermem, İster mühendis, ister doktor olsun. Düğünümde fazla görkem istemem, Yeter ki nikahımız Hilton da olsun. zz Balayımız küçücük bir tatil, Paris te, Roma da, New-York ta olsun. Yüzgörümlüğü önemli değil, Ne çıkar, birkaç taşlı pırlanta olsun. k0887 İstedim ki olmuşken gönlümce olsun. Nerede olursa olsun otururum ben, Minicik, 3 katlı bir köşküm olsun. y27 Evimde erkeğimin sözü geçmeli, Yeter ki benem de müsaadem olsun. Ev işlerimi kendim yaparım, Bana yardım edecek birkaç hizmetçim olsun. Yemek hazırlamak ayrı bir zevktir, Pişirecek Bolulu bir aşçım olsun. Midem büyük değildir, kuru ekmek yerim, Yeter ki katığım siyah havyar olsun. Seyahat etmek en büyük zevkim, Yeter ki arabam Mercedes olsun. Yaz tatilim sakin geçmeli, Bunun için Side de bir yalım olsun. Soğuk karlı kış günlerinde, Uğrak yerimiz Uludağ olsun. 0004 Yılbaşı gecesi tek eğlencemiz, Maksim de İborotti konseri olsun. Doğum günümü hatırlasın yeter, Yeter ki hediyesi bir yakut olsun. Yıldönümümüzü birlikte kutlayalım, Bana hediyesi bir villa olsun. Kocayalım onunla aynı yastıkta, Yeter ki yastığımız atlastan olsun. hih Çocuklarımı kendim büyütürüm, Bakacak İtalyan bir dadımız olsun. y29 Bundan ibaret bütün isteğim. Nice kısmetlerim çıktı da teptim. Benim gibi bir alçakgönüllüyü alacak olan, Sadece birazcık sabırlı olsun....
Gökhan Dokuyucu Üye
Bu şiir şu an hayatını kaybetmiş Diyarbakır'lı tek şiirlik bir şair tarafından kaleme alınmıştır. Şiir kaleme alanın babasına yazdığı hayatının tek şiiridir. Aslı 10 sayfa olarak tahmin edilmekte ve bilenen kısmını yazdım,küçük bir kısmını paylaştım. Şiir seven sevmeyen herkes için çok çok güzel bir şiir. BEN DELİYİM Ben deliyim Zevkler ve renkler hiçbirşey ifade etmez bana Sonların başladığı yerden başlangıçların son bulduğu yere gidiyorum Denizin ortasında küçük bir adayım yüzme bilmem Yüreğimi bir yere bırakmışım bıraktığım yerden çok uzaklardayım Kapıları kapamışım üstüme sürgüleri beynime çekmişim Ben deliyim Her akşam ayrı bir meydanda Atatürk heykeli karşısında olmayan aklımı darağacına asar ipini çekerim Ölüm kurşun olup yağar üstüme Binlerce kez öldürülmüş ama ölmemişim Ben sıratın cambazı doğal bir felaket sosyal bir belayım Ben deliyim Bakışlarımı çivileyip gökyüzüne seni seyrederim Sonra bir bidon gök kuşağı döküp yakarım seni Külünle birlikte zamana savrulurum Ben deliyim Zülfüm her gece ihanetler rıhtımında ciğerinin üstünde Sevdasını kurşuna dizer ufacık bir bakış boğazıma düğümlenir Kimi özlediğimi bilmeden hasretin en yoğun halini yaşarım Ben deliyim Çorbama kinimi doğrar öfkemi kaşıklarım Zehir kokan bir gül biter kaşıklarımın arasında Kimisi tükürür kimisi öper Tükürene mezar öpene lalezar olurum
miksam1988 Üye
Bir sabah minik bir kuş olur Konarım pencerenin kenarına Seyrederim senin uyanışını Sonra da sessizce uçup giderim Belki bir yağmur damlası olur Yağar üzerine ıslatırım saçlarını Süzülürken saçlarından yüzüne Öperim usulca yanağından... Kırlarda gezinirken sen Bir küçük papatya olurum ben Beni fark etmeni beklerken Yanımdan sessizce gelip geçersin Gökyüzünde gezinen bir bulut olur Sevgimi yağdırırım damla damla üzerine Geceleri parlayan bir yıldız olur Göz kırparım sana çok uzaklardan Sonra da beni görmen için Kayar giderim gökyüzünden sonsuzluğa Bahçende açan bir gül olur Seyrederim seni doyasıya Esen rüzgarlarla kokumu savurup Sevdamı anlatırım sana Bazende ılık esen bir meltem olur Eser durur dokunurum saçlarına Fısıldarım sessizce sevgimi kulağına Senin beni duymayacağını bilerek...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim