Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

nizipli_mehmet Üye
Çok kırıldın biliyorum, Hata benim değildi, yanlış anlaşıldım. Kelimeler acıtır bilirim ama özenle seçtim sanmıştım, Biliyorum bugünlerde çok zorum! Beni sen de unut, herkesin yaptığı gibi Sen de sevmeyi unut, her şeyi olduğu gibi Sana gülmekte zorlanırken Üzgünüm ama ruhen yorgunum, Yüzümde aynı ifade mutsuzum. Sebebi senden sıkılmam değil Yıpratıldım, suç sadece senin değil! Beni sen de unut herkesin yaptığı gibi Sen de sevmeyi unut her şeyi olduğu gibi Çok kırıldın biliyorum, Hata benim değildi, yanlış anlaşıldım... .
Sonbahar Üye
ANADOLU . . Beşikler vermişim Nuh’a. Salıncaklar, hamaklar,. Havva Ana’n dünkü çocuk sayılır,. Anadoluyum ben,. Tanıyor musun ?. . Utanırım,. Utanırım fukaralıktan,. Ele, güne karşı çıplak.... Üşür fidelerim,. Harmanım kesat.. Kardeşliğin, çalışmanın,. Beraberliğin,. Atom güllerinin katmer açtığı,. Şairlerin, bilginlerin dünyalarında, . Kalmışım bir başıma,. Bir başıma ve uzak.. Biliyor musun ?. . Binlerce yıl sağılmışım,. Korkunç atlılarıyla parçalamışlar. Nazlı, seher-sabah uykularımı. Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar,. Haraç salmışlar üstüme.. Ne Iskender takmışım,. Ne şah ne sultan. Göçüp gitmişler, gölgesiz!. Selam etmişim dostuma. Ve dayatmışım.... Görüyor musun ?. . Nasıl severim bir bilsen.. Köroğlu’yu,. Karayılanı,. Meçhul Askeri.... Sonra Pir Sultanı ve Bedrettini.. Sonra kalem yazmaz,. Bir nice sevda.... Bir bilsen,. Onlar beni nasıl severdi.. Bir bilsen, Urfa’da kurşun atanı. Minareden, barikattan,. Selvi dalından,. Ölüme nasıl gülerdi.. Bilmeni mutlak isterim,. Duyuyor musun ?. . Öyle yıkma kendini,. Öyle mahzun, öyle garip.... Nerede olursan ol,. İçerde, dışarda, derste, sırada,. Yürü üstüne - üstüne,. Tükür yüzüne celladın,. Fırsatçının, fesatçının, hayının.... Dayan kitap ile. Dayan iş ile.. Tırnak ile, diş ile,. Umut ile, sevda ile, düş ile. Dayan rüsva etme beni.. . Gör, nasıl yeniden yaratılırım,. Namuslu, genç ellerinle.. Kızlarım,. Oğullarım var gelecekte,. Herbiri vazgeçilmez cihan parçası.. Kaç bin yıllık hasretimin koncası,. Gözlerinden,. Gözlerinden öperim,. Bir umudum sende,. Anlıyor musun ?. AHMED ARİF.
cengizkrbck Üye
::..::..:::..:::Ayselim. Kelimelerle anlatamam özlemimi Bilebilsen sana olan duygularımı Ben hep içime gömdüm sevgimi aşkımı Seni ölesiye özlemişim ayselim Her an aklımdasın aklımdan çıkmıyorsun Benim için başkasın özelsin özlemsin Sevdasın sevda çiçeğisin sen ayselim Seni ölümüne özlemişim ayselim Bakışların bir ceylan ve mahsun bir sevda Ben zamansız gelmişim dünyaya ne fayda Gökteki yıldızlara bakıp avunsamda Seni ölesiye özlemişim ayselim Sana olan özlemim bitsin be güzelim Sonsuzdur sana bu duygularım hislerim Dinlemez gönlüm seni arzular ayselim Seni her zaman candan gönülden severim Unutamamki gönlüm arzular ayselim İçim alev alev yanarım ben ayselim Dinsin bu acılar bitmesin sana sevgim Sen bir başkasın benim için nar çiçeğim. Mahmut Şimşek’ten. .
Gökhan Dokuyucu Üye
Cengiz kardeş şiirinde aşk kokuyor aşkkkk... Ve Hasret.... Şiirin için sağol.... Sonbahar Sende sağol Ahmed arif’in bu güzel şiirini bizimle paylaştığın için....
fsoyarik Üye
Karınca yapar yuvayı, çamur sıvayı sıvayı..."
Sonbahar Üye
DÜNYAYI VERELİM ÇOCUKLARA Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar oynasınlar türküler söyliyerek yıldızların arasında dünyayı çocuklara verelim kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi hiç değilse bir günlüğüne doysunlar dünyayı çocuklara verelim bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı çocuklar dünyayı alacak elimizden ölümsüz ağaçlar dikecekler NAZIM HİKMET RAN
Sonbahar Üye
"TEXT-TRANSFORM: uppercase" Hersey Sende Gizli . Yerin seni çektigi kadar agirsin Kanatlarin çirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gözlerinin uzagi gördügü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kasin gözün Karsindakinin gördügüdür rengin.. Yasadiklarini kar sayma: Yasadigin kadar yakinsin sonuna; Ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir ömrün.. Gülebildigin kadar mutlusun Üzülme bil ki agladigin kadar güleceksin Sakin bitti sanma her seyi, Sevdigin kadar sevileceksin. Günesin dogusundadir doganin sana verdigi deger Ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gün yalan söyleyeceksen eger Birak karsindaki sana güvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Günesin seni isittigi kadar sicak. Kendini yalniz hissetigin kadar yalnizsin Ve güçlü hissettigin kadar güçlü. Kendini güzel hissettigin kadar güzelsin.. Iste budur hayat! Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar üsürsün Ve karsindakini unuttugun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandigi kadar güzeldir Kuslar ötebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir Ve herseyi ögrendigin kadar bilirsin bunu da ögren, Sevdigin kadar sevilirsin... . "TEXT-TRANSFORM: uppercase" Can Yücel .
Subutay Üye
Güzel şiirler.İlk defa bir Can Yücel şiirieklendi. Teşekkürler.
asi ve mavi Üye
Hani benim sevincim nerde Bilyelerim, topacım Kiraz ağacında yırtılan gömleğim Çaldılar çocukluğumu habersiz. Penceresiz kaldım anne Uçurtmam tel örgülere/tellere takıldı Hani benim gençliğim nerde. Ne varsa buğusu genzi yakan Ekmek gibi, aşk gibi Ah... Ne varsa güzellikten yana Bölüştüm, büyümüştüm. Bu ne yaman çelişki anne Kurtlar sofrasına düştüm Hani benim gençliğim anne/nerde Hani benim sevincim nerde Akvaryumum, kanaryam Üstüne titrediğim kaktüs çiçeğim Aldılar kitaplarımı sorgusuz. Duvarlar konuşmuyor anne Açık kalmıyor hiç bir kapı Hani benim gençliğim anne/nerde Yağmurları biriktir anne Çağ yangınında tutuştum. Hani benim gençliğim anne.
asi ve mavi Üye
Hani benim sevincim nerde Bilyelerim, topacım Kiraz ağacında yırtılan gömleğim Çaldılar çocukluğumu habersiz. Penceresiz kaldım anne Uçurtmam tel örgülere/tellere takıldı Hani benim gençliğim nerde. Ne varsa buğusu genzi yakan Ekmek gibi, aşk gibi Ah... Ne varsa güzellikten yana Bölüştüm, büyümüştüm. Bu ne yaman çelişki anne Kurtlar sofrasına düştüm Hani benim gençliğim anne/nerde Hani benim sevincim nerde Akvaryumum, kanaryam Üstüne titrediğim kaktüs çiçeğim Aldılar kitaplarımı sorgusuz. Duvarlar konuşmuyor anne Açık kalmıyor hiç bir kapı Hani benim gençliğim anne/nerde Yağmurları biriktir anne Çağ yangınında tutuştum. Hani benim gençliğim anne.
asi ve mavi Üye
beni özlüyormuşsun öyle diyorlar kıs kıs gülüyormuş tuzak kuranlar sense besleyerek yalnızlığını kabul ediyormuşsun aldattığını beni soracak olursan hayli kırgınım kırgınlık bir yana bir de şaşkınım tek tek anlayarak hatalarımı sevmeye çalışıyorum yalnızlığımı işte ben böyle bir hal içindeyim aslında derin keder içindeyim bazen bilmeyerek ne yaptığımı iyi kötü güzel çirkin her biçimdeyim bazen isyan edip yalnızlığıma sana karşı ince bir sitem içindeyim
asi ve mavi Üye
Aşka gönül vermem aşka inanmam Yıllarca boş yere ağlayıp yanmam Böyle bir arzuya meyledip kanmam Unut sevme beni Bu aşkın sonu Ne yazık ki hicran Gözyaşı dolu Nasıl olsa sonu gelmeyecek mi Her güzel şey gibi bitmeyecek mi Bırakıpta beni gitmeyecek mi
nizipli_mehmet Üye
Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim Yüreğimde bir çocuk cebimde bir revolver Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim Ve ben çekip giderim bir nehir akıp gider Bir hatıradır şimdi dalgın uyuyan şehir Solarken o günlerde çocuklar ve askerler Yüzün bir kırçiçeği gibi Usulca söner Uyku ve unutkanlık gittikçe derinleşir Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim Yüreğimde bir çocuk cebimde bir revolver Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim Bir hatıradır şimdi dalgın uyuyan şehir Solarken o günlerde çocuklar ve askerler Yüzün bir kırçiçeği gibi Usulca söner Uyku ve unutkanlık gittikçe derinleşir Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim Yüreğimde bir çocuk cebimde bir remolver Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim Yan yana uzanırdık ve ıslaktı çimenler Ne kadar güzeldin sen Nasıl eşsiz bir yazdın Bunu anlattılar hep Yani yiten bir aşkı Geçerken bu dünyadan Bütün ölü şairler Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim Yüreğimde bir çocuk cebimde bir revolver Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim
nizipli_mehmet Üye
SENİ SEWMİŞTİM ÖLÜMÜNE KADAR BÖYLE YAZILMIS KADERİM KALBİM KADeRE YANAR. SADE KADERDE DEĞİL SENDE DE HATALAR VAR. GÖZ YASLARIM KADERE DEĞİL EN COK SENİN İÇİN AĞLAR. İÇİMDEKİ GECEN ACILAR KALBİMDEN CIKMAK BİLMEDİ BUGÜNE KADAR LANET OLASI SEWDALAR BENİ BULUP YİNE YAKALADILAR YALANLARINA KALDIRIP BENİ BIRAKTILAR.DUYGU NEDİR BİLMEDEN DUYGULARIMLA OYNADILAR,İÇİMDEKİ HİSLERİ SAKLAYIP BENİMKİNİ YAKTILAR. SEWDİM AMA YIKILMADIM YIKAMAZLAR ACIDIĞIM TEK BİŞEY WAR ODA BOŞA GECEN OLAN ZAMANLAR.YANDI BÜTÜN UMUTLAR BÜTÜN HAYALLER BÜTÜN SEWGİLER DEMEKKİ BURAYA KADAR MIS.AŞKIM DİYE SESLENEN DİLLER SEWDİM BURNUMDAN GETİRMEYİ BIRAK.BUNU BANA HARAM ETTİLER.SEWMEK OLDU BANA DERT VE KEDER BULA BULA YİNE BENİ SECTİLER SUC OLDU SEWMEK BANA ARTIK YETER.SEWMEYİPTE SEWİYORUM DİYEN BENDEN BETER OLSUN BETER. SENİ SEWMİŞTİM DELİLER GİBİ SEN BANA VEREMEDİN BENİM SANA VERDİĞİM SEWGİYİ BIRAK YALANLARI KONUS ARTIK GERCEKLERİ SEN NEREDESİN BEN NEREDEYİM SİMDİ,HADİ SÖLE SENE BANA BENİ SEWMEDİĞİNİ SÖLEMESEN BİLE GÖZLERİN ANLATIYOR BÜTÜN İÇİNDEN GECENLERİ. BU SEWDAMIZ BURADA BİTTİ ZATEN FAZLA GİTMEZDİ SÖLE BANA BUNUN SONU GELİRMİYDİ NEYSE KAPATALIM GECMİŞTE OLUP BİTENLERİ BUNDAN SONRA İSTESEKTE BİŞEY DÜZELMEZKİ İSTE AYRILDIK BÜTÜN SEWEN İNSANLAR GİBİ SENİN İSTEDİĞİNDE ZATEN BU DEĞİLMİYDİ SÖYLE BANA VİJDANIN RAHAT ETTİMİ ETMEDİYSE KAPAT GÖZLERİNİ VE DÜŞÜNME BENİ BANA YANLIS ANLATMISLAR GERCEK OLAN SEWGİYİ BÖYLE OLACAGINI BİLSEYDİM SEWERMİYDİM SENİN GİBİ SEREFSİZİ... SEWDİM AMA SEWİLMEDİM ALIN YAZIM OLAMAZ BU KADERİM İSTEDİKLERİN YERİNE GELDİYSE SANA TEBRİK EDERİM SEN KENDİ YOLUNA BENDE SENDEN UZAK DİYARLARA GİDEYİM SEWDİM AMA SEWİLMEDİM ALIN YAZIM OLAMAZ BU KADERİM İSTEDİKLERİN YERİNE GELDİYSE SANA TEBRİK EDERİM SEN KENDİ YOLUNA BENDE SENDEN UZAK DİYARLARA GİDEYİM .
nizipli_mehmet Üye
son kez gölgemden gölgen koptu hem de çok derinden dertliyim sesin yok tenin yok sessizlik son kez tüm o sevgilerimi geri ver bırak yoruldum çok yolun açık olsun kimse geri dönmez son kez gölgemden gölgen koptu hem de çok derinden dertliyim sesin yok tenin yok sessizlik son kez herşey biter sen mi kaldın bir yalnız herşey diner yeter ki sen zamanı ver o sevgilerimi geri ver bırak yoruldum çok yolun açık olsun kimse geri dönmez herşey biter sen mi kaldın bir yalnız herşey diner yeter ki sen zamanı ver .
asi ve mavi Üye
gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar yeryüzünde sizin kadar yalnızım bir haykırsam belki duyulur sesim ben yalnızım, ben yalnızım yalnızım kaderim bu, böyle yazılmış yazım hiç kimsenin aşkında yoktur gözüm bir yalnızlık şarkısı çalar sazım ben yalnızım, ben yalnızım yalnızım
asi ve mavi Üye
Gidiyorsun bilmediğim uzaklara Bakarken ardından gitme kal diyemedim Bu ayrılık bir çok şey aldı götürdü benden Dostlarım sordular o gitti diyemedim Diyemedim diyemedim diyemedim diyemedim Bakarken ardından gitme kal diyemedim Şimdi herşey anlamsız yarım kaldı aşkımız Akarken göz yaşlarım deli gibi zamansız Seviyorum seviyorum seviyorum Gururum engel oldu seviyorum diyemedim MEHMET BU ŞARKIYI SEVECEN GALİBA....
nizipli_mehmet Üye
ust kısımda yarım kaldı dısında uyar gıbı ama bos wer ya gıdene dur dıyemeyeceksın
nizipli_mehmet Üye
asi bu arada ımzanı eklemıssın ya yuregım yangın yerın demıssın bunu neden yazdıgını çok merak edıyorum çunku gecenlerde ilgimi çekti
asi ve mavi Üye
ÇOK GÜZEL Bİ SÖZ O YÜZDEN MEHMET....DİKKATLİSİN....
nizipli_mehmet Üye
asi bugunlerde bu sarkıyı çok sevmeye basladım ve guzel bır sarkı bence. Bana hiçbir şey söyleme Ateş kül oldu içimde Büyüttüğüm sen zamanla Yok olup gittin benimle Türkü yakıp düştün mü yoluma Adımı andın mı sabah olunca Ne kaldı senden sonra elimde Alışırım elbet yokluğuna.... Yalan dostum aşk diye birşey yok Aşk dediğin üç günlük eğlence Bilemedin beş gün sürsün Kapılıp da sürünen çok Yalan dostum aşk diye birşey yok Yalan dostum yok yok yok Yalan dostum aşk diye birşey yok Yalan dostum yok yok yok Yalan... .
asi ve mavi Üye
GERÇEKTEN GÜZEL Bİ ŞARKIYMIŞ....
nizipli_mehmet Üye
özellikle son kıtası super bır sey olmus
Sonbahar Üye
gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar yeryüzünde sizin kadar yalnızım bir haykırsam belki duyulur sesim ben yalnızım, ben yalnızım yalnızım kaderim bu, böyle yazılmış yazım hiç kimsenin aşkında yoktur gözüm bir yalnızlık şarkısı çalar sazım ben yalnızım, ben yalnızım yalnızım BİZ NECİYİZ AYŞE HANIM????!!!!!!!!!
Gökhan Dokuyucu Üye
Aşkım Baksana Bana - Nazan Öncel . Bot mu giyerdin kot mu giyerdin Siyah kazaklarını mı çok severdin Gece mi gezerdin hazır mı yerdin unuttum Pot mu kırardın kalp mi kırardın Taş mı atardın kuş mu tutardın Düşünceli miydin bananeci miydin unuttum Yalandan kim ölmüş ki Yolundan kim dönmüş ki Elimden kim tutmuş ki bak aslında Hiç iyi değilim ben Ölsem bir kurtulsam ben Kısmetsiz kediyim sanki Aşkım baksana bana aşkım Aşkım ağlarım ama aşkım Yat kalk hep beni düşün yat kalk hep beni Yat kalk hep beni düşün yat kalk hep beni Aşkım baksana bana aşkım Yat kalk hep beni düşün ooo nerde Postal aldım giymedin Göbek yaptım görmedin Sordum cevap vermedin ya ya Fransız kaldın bana Yabancı olduk sonra Bir ihtimal sevmedin ya ya Aşkım baksana bana Aşkım Aşkım ağlarım ama Aşkım Yat kalk hep beni düşün yat kalk hep beni Yat kalk hep beni düşün Aşkım baksana bana Aşkım Yat kalk hep beni düşün ooo nerde Dünyayı kurtaran adam nerde Bu günlerde bu şarkıya bitiyorum :) orda biri var acayip bir ses çıkarıyor :) birde dünyayı kurtaran adam nerde diyor sanki biz dünyayı kurtaran kadın diyoruz :) olazki kardeşim herşeyi erkeklerden beklemeyin:)) zuhahaha Edited by - Gökhan Dokuyucu on 1/27/2007 8:46:07 PM

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim