Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

fsoyarik Üye
Tohdur Beğ Avrat yeğin sayrı, benim karnım aç, Keyf için gelmedik bura tohdur beğ. Fukara harcından yaz da bir ilaç, Olsun derdimize çare tohdur beğ. Tama vatandaşık, gardaşık tama... Bunca pahılm’olur adam adama? Geldik ta sabahtan, kaldık akşama, Yarına mümkün mü sıra tohdur beğ? Yedi baş horanta yıkık hânede.. Tüm kazancım bini bulmaz senede; Yüz pangunut helâl olsun gene de; Ben nereyim, beşyüz nere tohdur beğ? Tek kaşıkla çorba içer dördümüz.. Kul başından ırak ola derdimiz. Senden, benden esker ister ordumuz. Candan da mı yeğdir para tohdur beğ? Dert-belâ tebelleş oldu başıma, Her gece tahsildar girer düşüme... Beni mahcup etme can yoldaşıma, Erkeklik öldü mü bre tohdur beğ? Büyük oğlan esker, öteki çırak, Han için param yok, oteli bırak... Mevsim kış, yollar sarp, köy hayli ırak; Bir değil, beş değil yara tohdur beğ. Memur gelir karşılarsın köşeden, Zengin gelir kırılırsın neşeden. Öte kaçma bizim garip Eşe’den, Bakıp boynundaki kire tohdur beğ. Hemi Müslümanım, insanım hemi; Hâlimi arzettim darılma e mi? İçinde mangır yok, gördün kesemi; Bir de ceplerimi ara tohdur beğ. Daha sayayım mı? Noksan mı daha? Yalvara yalvara tükendim aha.. Bu yüzle mi çıkacaksın ALLAH’a? Vallahi yanarsın nara tohdur beğ.
Abdurrahim Karakoç
okyanus_27 Üye
HEPİMİZ BU YURDUN EVLATLARIYIZ Bu nasıl kavgalar çirkin döğüşler Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Yolumuza engel olur bu işler Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Birleşiriz bir bayrağın altında Biz Türklerin ikilik yok aslında Yanar tutuşuruz vatan aşkında Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Hedef alıp dövüştüğün kardeşin Seni yaralıyor attığın taşın Topluma zararlı yersiz savaşın Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Herkes ilim deryasında yüzüyor Çıkmış ayın çevresinde geziyor Yazık bize yollarımız uzuyor Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Kitaplar yazılmış nasihat dolu Birlikte güçlenir gençliğin kolu Gençliğe emanet Atatürk yolu Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Söyler Veysel sözlerinden vazgeçmez Bulanık çeşmeden kimse su içmez Ganadı olmasa kuşlar da uçmaz Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız AŞIK VEYSEL
mahsuni63 Üye
GİDİYORUM Ben gidiyorum Sana bütün dünyayı bırakıyorum Her şeyden vazgeçiyorum Senden değil Dünya sana dar gelir, biliyorum Yanıma seni de bekliyorum… Ben gidiyorum Bütün sevgilerimi yarım bırakarak Masanın üstündeki bütün şiirleri Senin sevdanı değil O dünya dar gelir bana Sevdamızı yanımda götürüyorum… Ben gidiyorum Herkeslere veda ediyorum Sana değil Güzel kokulu reyhanları Toprağıma eksinler istiyorum Ben gidiyorum Canımın yarısını Burada bırakıyorum… MAHSÛN (15 Mart 2009 Pazar)
mahsuni63 Üye
GEL Ey benim tarçın kokulu yârim Kömür gözlerinde kaybolmuştu benliğim Ellerine baktım mı memleketim Saçlarında Türkiye’mi sezerdim… Ey benim tarçın kokulu yârim Güneşin doğuşu idi seni görüşüm Ezgilerim, sana duyulan özlemim Sen, en güzel türkülerim… Ey benim tarçın kokulu yârim Firkate mahal vermeden gel Vuslatı, vuslatı yakın et de gel Sebebim olmadan, tez elden gel Ey benim tarçın kokulu yârim… MAHSÛN (15 Mart 2009 Pazar)
blackcat Üye
sondan önceki kalenin yıkılışı içimde sakladığım birçok sözümle kendime dönerek özümle gidiyorum geçmişten bu güne bütün izimle sessiz sedasız bir çözümle gidiyorum darmadağın oldu billur duygular şüphe zındanında öldü saygılar benden miras kalan bütün kaygılar sonlar, nihayetler, sızımla gidiyorum şaşırdım, bazen ayları şaşı geçirdim görüp duymadığım işi geçirdim gayrı geride kaldı, kışı geçirdim önüm bahar aldı yazımla gidiyorum çok yoruldum biraz durmam gerekli kendime sorular sormam gerekli zaman tamam, taslak hazır, vermem gerekli hayata hazırladığım tezimle gidiyorum cengiz kılıçparlar
secretgarden Üye
şiirleriniz cok güzel olmus arkadaslar tebrikler...
secretgarden Üye
Yalnız(ca) sitem çığlığım boğazımı kesti, kana(ya) madım -de halindeyim acıların her şeye susuyorum artık susuzluğum dilimin ucu, kemiksiz ölümlerden ölüm beğendim, üzerime olmadı zor günler için sakladığım bir intihar vardı cebimde çıkarttım baktım, kurtlanmış sebebi var elbet bu gözyaşlarının anlamaya çalışmayın, anlayın bir ressamın tuvalinden düştüm hiçbir renk kurtaramadı beni beyazlar giymiş bir duygunun içinde, ismim sırdır artık - bir kaç ince sızım var, görüşlerinize hazırdır üstadım ne istediğini bilen sevdalarım olmadı hiç büyük kavuşmalarımda hep küçük özlemleri sevdim küçük sarılmaları küçük bekleyişleri büyüklerini sevecek kadar zaman verilmedi arzularıma haber saldım, gelmediler nerede unuttum ateşli bedenimin alfabesini..? hangi ketum dil yaladı geçti haykırışlarımı..? size bir sır vereceğim, galiba (d) üşüyorum
Pelin Onay
nizipli_mehmet Üye
abi şiiriniz güzelmiş uzun zaman sonra sizi burada paylaşım yaparken görmek çok güzel...
doganesmeray Üye
Antep nedir bilene gönül veresim gelir, Antebi sevmeyene, sersem diyesim gelir; Köyleri, Baspinari, Kavakligi, sahreyi Eski güzel günleri nasil göresim gelir. Beyti yagli kahke var, zenginde tuzluca var, Zembildeki darilar sicak sicak kokarlar; Yildizli gecesinde saz sesleri duyarsin, Anason ve kebapla hülyalara dalarsin. Etli firik pilavi, yaninda yufka ekmek, Lokma yaparak yemek, Antebi sevmek demek; Çig küfte, lahmacun zevkini almak için Eşki salata yiyip, ayrani içmek gerek. Bir an evvel bitmeli Gaziantep hasreti, Yemeli dolmasini, bir balcan bir de eti; Çok hararet verirse sayet ilik baklava Bekliyor köpügüyle soguk meyan serbeti. Antep nedir bilene gönül veresim gelir, Antebi sevmeyene sersem diyesim gelir; Köyleri, Baspinari, Kavakligi, sahreyi Eski güzel günleri nasil göresim gelir.
doganesmeray Üye
bahar'ın Kadınları (Masal) Bak bir varmış bir yokmuş… Minnacık bir Bahar varmış. Bahar yüzlüymüş, Bahar bebek, gül gamzeli, küçük bebek. El bebek gül bebek, sana kim bakacak bebek? Haber salınmış her yere, Fatma talip olmuş Bahara, Gülünce gözleri gülermiş, al yanaklı Fatma’nın Olmayınca çocukları, ayrılmış kocasından. Bağrına basmış Baharı, doğmamış çocukları yerine. Masal bu ya ey dostlar, Bir gün bir kısmet çıkmış Fatma’ya, evlendirmişler alel acele. Fatma gelin olanda, bizim Bahar yalnız kalanda. Sil baştan haber salınmış her yere. Firdevs hanımla anlaşılmış bu kere. Memede Bebesi varmış Firdevs’in, ekmek parası işte. Söz vermiş üstelik bir kere bakacak Bahara. Ah! Firdevs uykusuz Firdevs! Gece çocuk uyutmaz, gündüz Bahar yatırmaz. Günler böyle akıp giderken, uykuya dalmış Firdevs birden. Bahar yüzlüm çok ağlamış, bizim kadın duymamış. Bir de annesi gelmez mi aniden, Firdevse yol görünmüş hepten. Bunu duyan Pınarım teyze, koşmuş gelmiş, dayanamamış bahar yüzlüye: Ah teyzem, can teyzem, kimlere kaldın gül teyzem, Bırakır mıyım seni ben sararım sarmalarım, ederim teslim yeni gelene. Bakarım Bahara demiş Devlet, yayılmış yerleşmiş eve. Kocaman elleri, kalın dudaklarıyla dev gibiymiş Devlet, Doksan kiloluk bedeni, taşıyamıyormuş kendini. Kalınmış sesi üstelik bağırınca korkmuş bizim Baharcık. Türkan demiş ben geleyim. Ağlatmam severim, olurum ablası bebeğin. Gel bakalım Türkan demişler, deneyelim seni de, olmazsa eğer bakarız çaresine. Yollanmış Türkan da üç ay içinde. Türkan gitmiş, Selma gelmiş, Selma gitmiş, Elif Gelmiş Günler, günleri, aylar ayları kovalamış, böylece aradan tam üç yıl geçmiş. Bahar yüzlüm, gül gamzelim büyümüş. Üç yılda otuz kadın gelmiş gitmiş. Bizim Bahar kadınları eskitmiş. Pınar Atay 30.4.2008 Gaziantep
fsoyarik Üye
Kadının birini dul kalmış oglu aney evlenecenmi? diye sorunca.Kadın Ah! oglum ah! Zavalı anan koca yüzümü gördü aha sayayım demiş,başlamış saymaya; Beş beş beş daha İki molla bir şeyh taha hasan hüseyin kır veli beşde bunlardan evelli demiş ve dizine vurup zavallı anan koca yüzümü gördü deyip şiir olarak anlatmış.
mahsuni63 Üye
Volkan Konak - Ayşem ayisem ineklerun hep karabas karabas gelir misun benumla yaylalara arkadas ayiseme yan gozle kimseler bakmayacak o yaylaya cikmadan cicekler acmayacak giyin kusan ayisem gel gec bizum koylerden bakacagum pesune utanirum ellerden atun benu atese cayir cayir yanayim koyun benu mezara ayisemle uyuyayim siir: evet aysem, memleketler icinde bir guzel memlekettir turkiye'm. ve memleketimizde kadin olmak zor zanaat bilirim. sen gittikten sonra degisen pek sey yok buralarda, yine rahsan var yine suleyman var ve yine orumcek beyinler... ablam kizina senin adini verdi,seslenmeye dayanamam.ama sen olume yan, yan da uyan,uyan da guldugunu bestelerime isleyeyim kadinim... ha! bu arada unutmadan, bu sene de sampiyonluga oynuyoruz ama sen olume yan, yan da uyan,uyan da guldugunu bestelerime isleyeyim kadinim...kadinim... Şarkıya ait link: [url]http://video.eksenim.mynet.com/perestis/volkan_konak_aysem/207855/[/URL]
bulut.tr Üye
blackcat:cok guzel ellerine saglik
ottomanempire Üye
Sussam Yalnızlık,Konuşsam Ayrılık… Yıkılmış ve geç kalınmış viraneleriz. Şimdi ne senin gözlerinde haranın suya hasret yangınları var Ne de benim gözlerimde şiir… Yaz dedin, oysa kışlar yaşıyorum her mevsim Açmak üzereyken papatyalar yeni karlar yağıyor üzerine Üşüyorum… Evet hala üşüyor ellerim.. Hüzün kapımızı çalalı beri bin günü aştı Bin ömür, bin soluk, bin yıkılış yaşadım Ömrünün arka sayfalarında altı çizilmiş satırlarımı okumaya başladım Sığınışlarını, susuşlarını ve haykırışlarını işittim maviadadan Korunaklı bir liman olamadım sana Ve arkama bakmadan giderken Haykırışlarını duymamak için kapattım yüreğimin kulaklarını Şimdi, bin ömür geçmiş ömrümden Ben bir rüyadan uyanmak istercesine çırpınıyorum Hani zaman ilacı olurdu her şeyin? Hani zamana bırakmalıydık? Atalar yine yanıldı… Bir günün sonunda binlerce tükenişle ölürken ben Zaman zehrini içerken yudum yudum Artık bitsin istiyorum ataların ilaç dedikleri yoksuzluğun.. Bitsin… Bitmezlerin bilincinde diyorum diye Yıkılmış ve geç kalınmış viraneleriz. Şimdi ne senin gözlerinde haranın suya hasret yangınları var Ne de benim gözlerimde şiir… Şimdi kendini yok edişlerini dinliyorum Susuyorum… Susuşlarımın öznesi sen oluyorsun hep Şehrine gidiyorum… Yokluğun açıyor kapıları Yıkılan şehirlerarası bir otobüs terminalinde ayak izlerimiz duruyor Hala haklısın Kokun sinmiş soğuk duvarlarına şehrin Herkesin gözünde seni arıyorum Yoksun… Yokluğunu salıp gitmişsin Gidişle bırakıldığın bu kentte… Susuşlarına bile yandığım soğuk dağlarımın eşkıyası Bağışlama dilemiyorum, gel demiyorum, sev demiyorum Haykırışların yankılanıp boşlukta kaybolmadı bilesin Sığındığın maviadada yaktığın ateşi görüp Yanaştırabilirsem gemilerimi Tutacağım ellerinden… Şimdi yanıyorum, kanıyorum ve yıkılışların altında tekrar eziliyor bedenim geç kalınmış bir soluk mu bir günün sonunda yoksa çaresizliklerimin son çırpınışları mı bilmiyorum kayıp adresten yazıyorum son kez sussam yalnızlık, konuşsam ayrılık dönsem yıkılış, dönmesem yokoluş... şimdi ben susuyorum, yalnızlığa talip sende sus bana sus ki, bir daha ölmeyeyim… Kahraman Tazeoğlu
doganesmeray Üye
yavaş yavaş eriyor mum zaman eriyor yavaş yavaş duvarlar yine suskun ılık ılık yudumluyor geceyi arta kalmış bir gençlik deminde saat penceremden ötesi beyaz ötesi kar içeride yılgın düşler kıvrılıyor yatağımda sen düşüyorsun parça parça susuyorum bir şimşek öpüyor penceremi hışmını bırakıyor kindar hayal meyal ömür saydığım adın yazılı takvimler yavaş yavaş eriyor mum ne de küçük parçalara ayrlıyor insan kayboluyor tüm resimler yastığımda ağır adımlarla uykuya yürürken gözlerim kayboluyor umut mum alevinde ben yine de seni çiziyorum tavana bahar varmış elinde gözlerinde yaprak açmış sevda ben yine de seni yazıyorum kalem kalem kağıt kağıt gel artık bu yabancı geceyi dağıt.
secretgarden Üye
BİLARDO TOPLARI Ayrıldığımız gündü. Mutfaktaydık, buzdolabının yanında, kapısı açıktı, herşey bambaşka görünüyordu yüzüne vuran o soğuk ışıkta "Biliyor musun " dedin. "Sen neye benziyorsun biliyor musun?" Epeydir aradığın bir şeyi bulmuş olmanın hem sevinç, hem keder veren gizli bir an için bulandırmıştı yüzündeki tedirginliği, kırgınlığı. Sis ışığa çıkmıştı. Sonra yavaşça çevirip başını yüzüme baktın kuyuya düşmeye benzeyen derin bir korkuyla. "Neye?" dedim,yan yanayken yaşadığımız ayrılığın adını sorar gibi,"Neye?" "Bilardo toplarına." "Neden?" dedim. "Yazgını hep başkalarının ıstakalarının insafına bırakıyorsun da ondan..." Bir uçurum gibi derinleşen sessizlik o an başlamıştı bile bizi birbirimizden uzaklaştırmaya. Beni terk etmeden önce yaptığın son konuşma oldu bu. Sonra iki arkadaşım geldi,birinin omzunda ağladım,hangisiydi şimdi hatırlamıyorum. Sonra birlikte başka bir kente gittik,anlarsın ayrılığın ilk günlerinde o eve katlanamazdım, sonra ben başka aşklara, sonra başka evlerin duvarlarına başka takvimler aştım Şimdi ne zaman birinden ayrılsam ıstakaların sesi patlıyor kulaklarımda ardından bilardo topları dağılıyor dört bir yana Seni hatırlıyorum o soğuk ışıkta bir daha bir daha bir daha MURATHAN MUNGAN
secretgarden Üye
Kavuşursak biteriz biz, Biz mutlu sonlar katiliyiz. Kavuşursak biteriz biz. Sevgiyle bakan gözleri kör ederiz. Herkesin bildiği bir aşk, Herkesin attığı bir imza Herkes gibi değiliz biz. Belki biraz serseri, Belki biraz deliyiz, Ama kavuşursak biteriz biz. Pervane böceğinin mum alevine sevdası Ateş böceğinin susuzluğuyuz biz Yanar ama su içmeyiz Etrafında döner, ateşle dansederiz. Bize kimseden zarar gelmez, Biz zararı ancak kendi kendimize veririz. Severiz, özleriz, aşktan ölsek kimseye söylemeyiz. Biz artık biz değiliz. Ruhlar kavuşur ve konuşur gökyüzünde bir yerde Ama bedenen kavuşursak biteriz biz. Melekler bize ağlar, biz halimize güleriz. Onu bilir, onu söyleriz, Kavuşursak biteriz biz. İki sınır ülkenin dikenli telleriyiz, Dokunursak kanar ellerimiz. Kimselere söylemez gizli gizli severiz Ama kavuşursak biteriz biz. Bir kor var içimizde yanan, Onu küllendiremeyiz. Görüşemeyiz, konuşamayız ve sevişemeyiz. Bir aşk var bizi biz yapan, Kavuşursak biteriz biz. Biz herkes gibi değiliz. İstadeğimiz zaman gelip, İstediğimizde gidemeyiz. Kahve içip, gülüp, konuşup, başbaşa yemek yiyemeyiz. Ne bir filmdeki mutlu son, Ne de göz yumulacak bir kaçamak değiliz biz. Sadece özlemle severiz, Ve kavuşursak biteriz biz. Sevda iki kişinin birbirine aşkı değil artık. Artık her aşk her ağızda sakız. Biz birbirimize aslında her aşıktan daha yakınız. Belki ayrı şehirlerdeyiz, Ama her gece aynı mehtapta buluşur, Yağmur yağarsa, çıkar, Aynı yağmurun altında ıslanırız. Bu aşkı ancak biz biliriz. Şiirleri güvercinlerin kulağına fısıldar, Mektupları suya yazarız. Biz belki ayrıyız, Ama her gün aynı geceyi sabahlarız. Melekler bize ağlar, biz halimize güleriz. Onu bilir onu söyleriz. Kavuşursak biteriz biz. UGUR ASLAN
fsoyarik Üye
Cananı buldu hasta gönül, canı istemez, Bir hastadır ki, çare-i Lokmanı istemez. Zencir-i zülf ile bâbend olan gönül, Bâğ-ı cananda sümbül ve reyhanı istemez. Ehl-i kemale nazm bildirdi kendini, Müştak, eğerçi şöhret ile şanı istemez.
secretgarden Üye
çok hos tesekkür ederim:)
fsoyarik Üye
Vakit dolar, nakit biter kasanda.. Sevgi bir kitaptır gönül masanda; Okusan da olur, okumasan da... Kapanır sayfalar elâ gözlü yâr. MUHSİN BEYE
m altay Üye
felsefefe;3700 wrote:?brahim sadri eskiden böyle ?iir yazar ve okurdu kasetleri vard?. ?imdi medyaya kar??t? me?hur oldu art?k ne amaca hizmet etti?ini anlamad??m ve kendisine para kazanmak için programlar yap?yor. Hepimiz eve ekmek götürmek için çalışıyoruz ama ne bileyim i?te amaç ba?ka araç ba?ka amaç pazar kazanmak olmamaml? bence Selamlar Sayg?lar
abi ibrahim sadri zaten bir fransız yada italyan şairin (tam olarak aklıma gelmiyor )şiirlerini çevirtip kullanıyormuş diye haberlere çıkmıştı buna dayanarak bu adamın yaptığına sanat değilde hırsızlık derimben
secretgarden Üye
bir gün gelir 'ne var,ne yok?' dersen... Bigün gelir "ne var ,ne yok?" dersen.. Sana aynı şeylerden bahsederim yine.. Balkonuma konan sabah kuşlarından ve onlarla paylaştığım kahvaltımdan.. Sıcak ekmek kokusunun peşine nasıl takıldığımdan.. Avuçlarımda sakladığım oksitlenmiş yalnızlıklardan.. Arka ceplerimde biriktirdiğim küçük mutluluklarımdan.. Güneşin kızıllığından.. Yağmurun denizle dansından.. Düşlerimin hala bütün başkentlere yabancı olduğundan.. Ne kadar çok düşten düşürüldüğümden ve dizlerime yaptığım ilkyardımlardan.. Değişmedi çok şey.. Korkuyorum yine gökgürültüsünden.. Yine kitaplar alıyorum yaşlı amcadan.. Montumu şişiren o tatlı rüzgara yüz vermiyorum.. Hala mızıka çalıyorum aklıma geldikçe sevdiklerimi uğurladığım o kaygan yüzey.. Ve biliyor musun? Hala gitmeleri düşündükçe kuzey iklimleri düşüyo tenime.. Bilirsin olur olmaz yere üşümelerim var benim.. Aynıyım.. Kelimelerden cümleler kurma yeteneğim olduğunu düşünüyorlar hala.. Yine en çok dolaylı tümleçleri seviyorum... Onları bi öznenin etrafında dolaylayıp dolaylayıp saçma bi yükleme bağlamayı.. Konuşuyorum yine zaman zaman uykularımda.. Çakıl taşlarından,ağustos böceklerinden, düşler ülkesindeki ırmaklardan,kırlangıç öykülerinden söz ediyorum… Değişmedim sanırım... Kumdan kalelerde, Dev puzzle larda, uçurtma bayramlarında hala aklım ve fikrim.. Bütün başkentlerden sürgün uzaklarda.. Hani o en uzaklarda.. En... en uzaklarda... alıntı
secretgarden Üye
Seni görmediğim günler bir çakır diken büyüyor göz bebeklerimde Bir çocuk ağlaması başlıyor, kulaklarımda uzun uzun Ellerim bir yerlere yapışıyor, kurtaramıyorum Ya ayaklarım, o benim zavallı ayaklarım Öyle şaşkın, öyle kararsız, öyle çaresiz ki Seni görmediğim günler Karanlıktayım, katran gecelerdeyim Cehennem misali bir yerdeyim Bir demir nasıl paslanır, bir elma nasıl çürürse İşte öyleyim... Ümit Yaşar OĞUZCAN
mahsuni63 Üye
MASUM Hayallerimde tutuklu bir akasya sana bakışlarım Bir çocuğun baktığı masumiyet ile bakıyorum Her an elimden alınacak en kıymetli şey gibi Seni hayallerimin arka bahçesinde gizliyorum Seni kendi gözümden bile sakınıyorum, anlarsan… Hayâlı bakışlarım kaybolur gözlerinin içinde Evrenim değişir, ruhum akar; sular bulanır Bir uzak ada olursun tek başıma kaldığım Hep bir özlemle uzaklara baktığım Gözlerim bakışlarını arar; bulsam, içinde kaybolurum… Sen şiirlerimin Araf’ında öylece durmaktasın Gözlerin çöl sıcaklığı; ulaşmak kutup soğuğu Henüz görmediğim gözlerinde kaybolurum Bulmasam, bulmasam ölüm en yakın dostum Sen ölecek kadar kolay, bulacak kadar zorsun… Bakışlarını arıyorum şimdi şehrin her caddesinde Tahammülüm yok; can kalmadı bakışlarımda… MAHSÛN (30 Mart 2009 Pazartesi )

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim