Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

candy Üye
ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...
candy Üye
Hayat Gül Kokulu Bir Sağanak Yine Gözlerimin önünde ıslak dağların kabaran yalnızlığı. Ne varsa uçurumlar eşiğinde, hüzünlerle yalpalayan ne varsa gözlerimin önünde, ve hayat gül kokulu bir sağanak yine… Bir şeyler anlatmak istiyor hayat ve alıp götürmek bir şeyleri kurt sofralarına… Gün batıyor... Gün batıyor bukağısı paslı bir sevinç oluyor yalnızlığım. Unutuyorum sevgilim suretini; durgunluğum “niçin”di unutuyorum… Gün batıyor... Gün batıyor ürkek yıldızlar dolanıyor yalnızlığıma. Umurumda değil ne yağmur ne ayaz ne de bu kerpiç kokusu havada; unutuyorum, sabaha kadar, gün batıyor ve geciken sabahlara koşuyor kuşlar, gözlerimin önünde ve hayat gül kokulu bir sağanak yine… Yılmaz Odabaşı
secretgarden Üye
ben tesekkür ederim dilruba begendiğinize sevindim:)
candy Üye
... BANA BUNU YAPMAYACAKDIN Bana bunu yapmayacaktın Öyle sırtımdan vurmayacaktın beni Gelişin gibi onurlu olmalıydı gidişin Ve öylesine gururlu bitişin. Gel gör ki kötü oynadın bu oyunu Erken düştü masken yüzünden Demek sen içimde büyüttüğüm bir dev değil Bir hiçtin Görüyorsun işte Gittin Ve de bittin… Bana bunu yapmayacaktın Böyle bir hançerle yıkmayacaktın beni Bir ihanetin adresi olmamalıydı ayak izlerin Yoksa ben mi yanlış tanıdım seni? Yoksa hep böyle kirli miydi senin denizlerin? İşte ellerimde Suç ortağın bir sinema bileti Bir pastane köşesi Bir tiyatro gişesi. Bu kadar ucuza gitmeyecektin Sigara dumanlarında harcamayacaktın bu aşkı Ve aşk cellatlarına meze yapmayacaktın beni Şimdi boş bir mezar bulsam Seni böylesine sevdiği için Oraya bırakırdım kalbimi… Bana bunu yapmayacaktın Böyle küstürmeyecektin şiirlerimi Kan kırmızısı yağmurlar Yağdırmayacaktın gecelerime Kanatlarını kırmayacaktın umutlarımın Beni böyle çıldırtmayacaktın! Artık Adın ihaneti çağrıştırıyor bana Ve tadın bir yılanın en öldürücü zehrini Söyle Şimdi hangi yüreğe saplıyorsun O acımasız hançerini? .. Bil ki Bundan böyle Yasaklanmış kitaplarım gibisin bana Yaklaşmam yasak Dokunmam yasak Ve ömrümce Sarılmam yasak sana!.. ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... AHMET SELÇUK İLKAN
secretgarden Üye
aynı siiri iki kez yazmıssın candy:))
candy Üye
kusurabakmayın farketmemişim ama değiştirdim..
secretgarden Üye
yok önemli değil ben okuyodum tekrar aynısını görünce söyleyim dedim bu arada paylasım için tesekkürler..
candy Üye
birşey değil okuduğunuz için ben teşekkür ederim...
secretgarden Üye
GİT ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git! Git de şen şakrak geçen günlerime gün ekle, Beni kahkahaların sustuğu yerde bekle. Git ki siyah gözlerin arkada kalmasınlar, Git ki gamlı yüzümün hüznüyle dolmasınlar Madem ki benli hayat sana kafes kadar dar, Uzaklaş ellerimden uçabildiğin kadar. Hadi git, benden sana dilediğince izin, Öyle bir uzaklaş ki karda kalmasın izin. Kahrımın nedenini söylesem irkilirler; Çünkü herkes beni Kays, seni Leyla bilirler. Sanırlar ki sen beni biricik yar saymıştın; Oysa ki hep yedekte, hep elde var saymıştın. Hadi git, ne bir adres, ne bir hatıra bırak, Zannetme ki pişmanlık, mutluluk kadar ırak! Sanma ki fasl-ı bahar geldiği gibi gitmez, Sanma ki hüsranını görmeye ömrün yetmez. Her darbene tehammül edecektir bedenim, Gururum mani olur perişanıma benim. Yari Ferhat olanın ellerle ülfeti ne? Şirin ol katlanayım dağ gibi külfetine. Henüz layık değilken tomurcuk kadar aşka, Sana gül bahçesini kim açar benden başka! Hercai arılara meyhanedir çiçekler, Kim bilir şerefinden kaç kadeh içecekler! Madem aşk tablosunun takdirinden acizsin, Git de çağdaş ressamlar modern resimler çizsin. Ne vedaya gerek var, ne de mektuba hacet, Git de Allah aşkına bir selama muhtaç et! Güllere de aşk olsun gene sen kokacaksan! Fallara da aşk olsun gene sen çıkacaksan! Kopsun nerden inceyse artık bu bağ, bu düğüm, Her gece daha berbat, daha vahim gördüğüm. Korkulu düşlerimi yorumdan kaçıyorum; Sırf sana üzülüyor, sırf sana acıyorum. Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git! CEMAL SÜREYYA
secretgarden Üye
sular yukselince ,baliklar karincalari yer sular cekilince de karincalar baliklari yer . kimse bugunku ustunlugune ve gucune guvenmemelidir! Cunku kimin kimi yiyecegine , !!suyun akisi ''karar verir... Gidene kal demeyeceksin... Gidene kal demek zavallilara, Kalana git demek terbyesizlere Donmeyene don demek acizlere, Hak edene git demek asillere yakisir. Kimseye hak ettiginden fazla deger verme, yoksa degersiz olan hep sen olursun... Dusun.... Kim uzebilir seni senden baska? Kim doldurabilir icindeki boslugu sen istemezsen? Kim mutlu edebilir seni,sen hazir degilsen? Kim yikar, yipratir seni sen izin vermezsen? Kim sever seni, sen kendini sevmezsen? Hersey sende baslar, sende biter... Yeter ki yurekli ol, tukenme, tuketme, tukettirme icindeki yasama sevgisini... Hep hatirla: " Caresizseniz, Care SIZSINIZ...." Behcet NECATIGIL
secretgarden Üye
DOGMAMIS BEBEGE MEKTUP... Hiç ulaşamayacağımı bildiğim halde seviyorum seni, biliyorsun değil mi? Gecenin karanlığı ne kadar gerçekse, sen o kadar yalansın... Tıpkı, o siyahlığı yok etmek için yakılmış lambalar gibi, ben de ancak sensizliğimi sahteliklerle sıvayabilirim... Sen hiç olmayacaksın ki! Göğsüme bastırdığım bedenin olmayacak meselâ... Ne ellerin olacak avucumda, ne bunları okuyacak gözlerin... Ne de üstüne söyleyecek sözlerin... Saçların olmayacak meselâ... Kulaklarımda sesin, yüzümde nefesin, olmayacak... Beni ne kadar çok sevdiğini anlatamayacaksın bana; dilin olmayacak, Korkup rüyalarında beni çağıramayacaksın yanına; uykuların olmayacak, Boynuma atlayıp, sarılamayacaksın bana; kolların olmayacak, Yüzümde gezinip, yanağımı okşayamayacaksın benim; ellerin olmayacak, Yürüyüp peşimden, gittiğim yerlere gelemeyeceksin benimle; ayakların olmayacak, Beni hiç öpemeyeceksin meselâ; dudakların olmayacak... Sen hiç olmayacaksın ki... Hep bir parça eksik yaşayacağım, öte yanımda koskoca bir boşluk olarak kalacaksın; hiç dolmayacak. Oysa; bütün hayatımı sana adayabilirdim. Adını dua gibi tembihleyebilirdim dilime. Sadece ve sadece seni sevdiğim için, beni sevdiğin için yaşayabilirdim. Ama sen, hiç olmayacaksın...
Gökhan Dokuyucu Üye
GAZEL Mahabbet Şâhınun bir bende-i fermânıyız cânâ Gedâ-yı kûy-ı aşkız âlemûn sultânıyız cânâ (Sevgi sultanının fermanlı kölesiyiz ey sevgili! Aşk yurdunun dilencisi;âlemin de şâhıyız ey sevgili!) ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Ruhun anup nola kûyunda feryâd u figân etsek Fenâ gülzârınun bir bülbül-i nâlânıyız cânâ (Yanağını hatırlayıp mahallede feryad-ü figan etsek ne çıkar; biz yokluk gülistanının inleyen bülbülüyüz ey sevgili!) ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Ademden gelmeden bezm-i vücûda bâde ol demden Lebün esrârınun biz vâlih ü hayrânıyız cânâ (Kadeh (içki)henüz yokluk yurdundan varlık bulup meydana gelmemişti ki biz senin dudağının esrarıyla kendimizden geçip mest olmuştuk(ve hâla o sarhoşluk üzereyiz ) ey sevgili !) ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Nice demden mukîm-İ vâdı-i derd ü gam u aşkız Ser –i kûy-ı vefânun sanma kim mihmânıyuz cânâ (Nice zamandır aşk,gam ve dert vadilerinde konaklamadayız; sanma ki ey sevgili ,vefa yurdunun başköşesinde ağırlanıyoruz!..) ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Selîmî –veş lebün vasfın edip şîrîn kelâm ile Zamânın himmetünle hüsrev-i devrânıyuz cânâ (Selîmî gibi dudağının özelliklerini tatlı tatlı anlattığımız için senin sayende çağın Hüsrev’i konumuna yükseldik ey sevgili) I.Selim(Yavuz Sultan Selim)
Bu tarz bir şiirin dünya literatüründe tek yazarı Ulu Sultan Yavuz Sultan Selim.Soldan sağa okunan satırlarla yukardan assağı okunan satırlarda aynı anlam var.
Sanma Canım Herkesi Sen Can-ı Dilden Yar Olur Herkesi Sen Dostmu Sandın Belki Ol Ağyar Olur Can-ı Dilden Belki Ol Alemde Bir Dildar Olur Yar Olur, Ağyar olur, Dildar olur, Serdar Olur
__________________ Şiire düşkünlüğü ile bilinen 3.seliminde ölümüyle ilgili bir yazı okumuştum yazıda 3.selim'in şiire olan merakı ölümüne kadar devam etmiş yazıyordu. Aynen alıntı yapayım; Osmanlı sultanı III. Selim, 1808 yılının sıcak bir temmuz günü, sarayın loş bir odasında olanlardan habersiz neyini üflemektedir. Alemdar Mustafa Paşa ve adamları yeniden tahta çıkarmak için harekete geçtiğinde sabık padişahın vücudunun ortadan kaldırılma kararı çoktan verilmiştir. Kendisini şehit etmek isteyenler, aniden odaya girer. Nereden bilebilir ki kılıç yerine canını 'ney'le müdafaa edeceğini! Çok sürmez bu mücadele. Ve Topkapı Sarayı'nın duvarları, ince ruhlu bir padişahın öldürülmesine sahne olur. III. Selim'in şehadetinin üzerinden tam iki asır geçti. Yaşamı boyunca müzik ve şiir ile ilgilenen III. Selim şiirlerini 'İlhami' mahlasıyla yazar. Öldüğü zaman ise hırkasının cebinden Nevres-i Kadîm'in: "Kendi elimle yâre açıp verdiğim kalem / Fetva-yı hûn-i nâhakımı yazdı iptidâ" beyitinin yazılı olduğu bir kâğıt parçası çıkar.
nizipli_mehmet Üye
şiirler guzelmıs paylaısm için saolun, candy ayrıca Ahmet selcuk ilkanın şiiri için ayırca tşk
nizip sevdalısı Üye
Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar ne yastık. Girmez pencerelerden beklediğin o aydınlık. Onun unutamadığın hayali, Sigaradan derin bir nefes çekmişçesine dolar içine. Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın. Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın aslında her şeyin boş olduğunu. Şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin. Gün gelir de sesini bir kerecik duyabilmek için, Vurursun başını soğuk taş duvarlara. Büyür gitgide incinmişliğin kırılmışlığın. Duyarsın, Ta derinden acısını, çaresiz kalmışlığın. Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin. Niçin yaratıldığını. Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini. Uzun uzun seyredersin aynalarda güzelliğini. Boşuna geçip giden günlerine yanarsın. Dolar gözlerin, için burkulur. Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın tadını sevilen dudakların. Sevilen gözlerin erişilmezliğini. O hiç beklenmeyen saat geldi mi? Düşer saçların önüne, ama bembeyaz. Uzanır, gökyüzüne ellerin. Ama çaresiz, Ama yorgun, Ama bitkin. Bir zaman geçmiş günlerin hayaline dalarsın. Sonra dizilir birbiri ardına gerçekler, acı. Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın hayal kurmayı; Beklemeyi, ümit etmeyi. Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi. Lanet edersin yaşadığına... Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın. O zaman bir çiçek büyür kabrimde, kendiliğinden. Seni sevdiğimi işte o gün anlarsın. ÜMİT YAŞAR OGUZCAN
nizip sevdalısı Üye
ya candy cok harika bir şiir arka fonda güzel olmuş paylaştıgın için tşkler
secretgarden Üye
AŞK İKİ KİŞİLİKTİR ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Ataol Behramoglu
ziya_eren27 Üye
Uykusuz geçen bir gecenin ardından Hiç istemediğim gündüz giriyor aramıza Rüyalarda yaşarken ikimiz Ayrılıyor birleşen ellerimiz Hayatın bize yazdığı tecelli bu Ben sana hasretimi Kısa süren rüyalara saklıyorum hep, Bunca hasreti birkaç dakikaya sığdırmak Öldürüyor beni gülüm sema gökçe
ziya_eren27 Üye
Sensizlik Karanlık bir sokakta Yürüyorum ağır ağır Bir yandan yağmur, bir yandan gözyaşlarım Çaresiz ve perişanım Sırılsıklam olmuşum Ve titriyorum... Sen uzaklardasın şimdi Bakıyorsun belki bir pencereden geceye Dinliyorsun yağmurun sesini Belki de anılar canlanıyor gözlerinde Benle dolu, benle yaşanan... Bense yürüyorum hala Bomboş ellerim, bomboş yüreğim Vefalı bir dost şimdi bana kaldırımlar Sensiz geçen gecelerimin, yalnızlığımın Tek şahidi onlar... jale akman
ziya_eren27 Üye
ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Bazen... Yıldızları süpürürsün farkında olmadan... Güneş kucağındadır... Bilemezsin... Bir çocuk gözlerine bakar... Arkan dönüktür... Yüreğinde kuruludur orkestra... Duymazsın... Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun... Anlamazsın... Uçar gider... Koşsan da tutamazsın
secretgarden Üye
Eğer yeniden başlayabilseydim yaşama. İkincisinde daha çok hata yapardım. Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım. Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar. Çok az şeyi ciddiyetle yapardım. Temizlik sorun bile olmazdı, asla. Daha çok riske girerdim. Seyahat ederdim, daha fazla. Daha çok güneş doğuşu izler, daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim. Görmediğim birçok yere giderdim. Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye. Gerçek sorunlarım olurdu. Hayali olanların yerine. Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben. Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu. Farkında mısınız bilmem. Yaşam budur zaten: Anlar sadece anlar Sizde anı yaşayın. Eğer yeniden başlayabilseydim. İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım. Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla. Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır. Çocuklarla oynardım. Bir şansım daha olsaydı eğer. Ama işte seksen beşindeyim ve biliyorum... Ölüyorum.
Resim kaynağı
alıntıdır...
secretgarden Üye
İkili Yalnızlığımız... Suskunuz... Hem de çığlık çığlığa bir suskunluk bizimkisi... Bu konuşacak bir şeyimiz olmadığından değil. Konuşmaya çalıştığımız şeylerin, alıştığımız yalnızlığımızdan uzaklaştırması aslında bizim korkumuz... İkimizde cesaret edemiyoruz. Öylesine alışmışız ki içimizde büyüttüğümüz yalnızlığımıza. Seviyoruz onu. Bekli de yaşandığında yok olacağı korkusu bizi tereddütte düşüren. Kaybetmekten korkacağımız bize ait bir şey oluşturma kaygısı... Sen yapamadığın hamlenin, hayatın boyu inanmak istediğin değerlere sahip gibi gördüğün düzeni yok etme girişiminden Başka bir şey olmayacağını düşündün hep... Bense yılların verdiği bir alışkanlıkla içinde var ettiğim bana daha fazla acı vermemek için susmayı tercih ettim... İçimden çığlık atarak susuyorum... Susuyorum... İçimde o kadar güzelsin ki... Sana susuyorum... Demiştim ya "yüreğim susmayı öğreniyor". Aslı yok. Sevdiğini anladığında içinde duyduğun çığlığın yankısı hiç bitmiyor. O hiç susmayacak... Her gün, her saat bana haykıracak, bağıracak, parçalayacak içimi. Benimse yüzümde o gülümsemem yer edinecek tekrar... Her soğuk üşütemediği gibi, her ateş de yakamazmış insanı... Üşüyorum; alev alev üşüyorum... Hani saatlerce sessiz, tek kelime etmeden sana bakışlarım var ya; gözlerinde beni ısıtacak olan anlamları yakalamaya çalışma çabamdan başka bir şey değil... Ve her yakaladığımda kaybettiğimi hissetmemden öteye gitmeyen bekleyişler... Ve her kaybettiğimde yeniden yakalama çabam alıntıdır
secretgarden Üye
Ben acılar denizinde boğulmuşum işitmem vapur düdüklerini , martı çığlıklarını
Dalgalar hergün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını
ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını Bu ne karanlık , bu ne zindan gece böyle Bütün gemiler söndürmüş ışıklarını
ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... Bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli ruzğar çıksa; alıp götürse Yilların içimde bıraktıklarını...
dilruba Üye
Aşka Sevdalanma Can verme sakın aşka aşk afeti candır Aşk afeti can olduğu meşhuru cihandır Sakın isteme sevdayı gam aşkta her an Kim istedi sevdayı gamlı aşk ziyandır Her ebrulu güzel elinde bir hançeri honriz Her zülfü siyah yanında bir zehirli yılandır Yahşi görünür yüzleri güzellerin emma Yahşi nazar ettikte sevdaları yamandır Aşk içre azap olduğu bilirem kim Her kimseki aşıktır işi ahü figandır Yadetme güzel gözlülerin merdümi çeşmin Merdüm deyip aldanma kim içtikleri kandır Gel derse Fuzuli ki güzellerde vefa var Aldanmaki şair sözü elbette yalandır.
Fuzuli
dilruba Üye
Eski Bir Sancı Eski bir sevdayı anlatır, Çalan her şarkı. Her nağmede gizlidir, Eski bir sancı. Bazen hüzzamdır sessiz, Hüzünlüdür eskiden. Bazen sabadır sensiz, Mistik ve de derinden. Sen ki hasret yüklü gemide, Yanımdayken özlemim. Sen ki özlem yüklü sevdada, Yurt yurt gezindiğimsin. Ne sen bil bunu, Nede ben söyleyeyim. Aşık maşuktan ayrı, Acı çeker bilirim...
Bedirhan Gökçe
fsoyarik Üye
Bu Dünya Hangimizin? Bırak deli Haydar-bırak be gardaş Kafayı bozmaya değmez bu dünya İster hızlı dönsün isterse yavaş Sen seni üzmeye değmez bu dünya Fani diyen varsın desin sana ne Gönül veren gitsin versin sana ne Haydut vursun hırsız yesin sana ne Gücenip kızmaya değmez bu dünya Nerde kan akıtıp kavga verenler Nerde şimdi sefasını sürenler Ne götürdü kucağına girenler Bir yırtık çizmeye değmez bu dünya Hayaller kur tespih tanesi farzet Hepsi de senindir otuz üç adet Bırak kalsın orda hiç çekme zahmet İpliğe dizmeye değmez bu dünya. Kulpu yok ki neresinden tutasın Sana göre lokma değil yutasın İçine gireni Allah kurtarsın Üstünde gezmeye değmez bu dünya. Gel gitme kal desem kalamazsın ki Ortadan böl desem bölemezsin ki Git tekrar gel desem gelemezsin ki Aldanıp azmaya değmez bu dünya Almak-satmak, tapu-senef nafile Toplayıp yığdığın servet nafile Sıla nafiledir, gurbet nafile Yağmaya tozmaya değmez bu dünya Sınırlar çizilmiş konulmuş yasak Beş para etmezdi bizler olmasak Kısmen göz yaşı kan-kısmen kir pasak Yıkayıp süzmeye değmez bu dünya Senin benim ne ki? Küçük mü dar mı? Hani kimin dostu, kimseye yâr mı? İnsan öldürmenin manası var mı? Karınca ezmeye değmez bu dünya Misafirsin, misafirlik suç değil, Bakacaksan uzaktan bak, güç değil Eti yenmez, koyun değil koç değil Derisin yüzmeye değmez bu dünya Kabuktur, manayı unutturmasın Babayı, anayı unutturmasın Boş hayal mevlâ'yı unutturmasın Tırnakla kazmaya değmez bu dünya Arkası karanlık, önü karanlık Yarını karanlık, dünü karanlık Kendine çağırır seni karanlık Bir küçük hüzmeye değmez bu dünya Cazibesi özelliği yok demem Nakış nakış güzelliği yok demem İki günde kaçar gider.. çok demem Anlayıp sezmeye değmez bu dünya Unutma ki yolcu yolunda gerek Yolcunun azığı belinde gerek İnsanlar insanlık hâlinde gerek Mest olup sızmaya değmez bu dünya Bilesin ha canım Haydar bilesin Seni bekler soğuk mezar bilesin Ebediyet ötede var bilesin Tek satır yazmaya değmez bu dünya. Yasaklı Rüyalar(sh.103)
Abdurrahim

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim