Sorunlarımız Önerilerimiz

Fabrika Dumanları Nizip i Zehirliyor!

Sorun
Gökhan Dokuyucu Üye
İstasyon mahallesini saat Gece 9 dan sonra bir duman bulutu ve bir pis koku sarmakta mahalleli olarak bu kokudan rahatsızız. Beşlerin aldığı eski adıyla ülfetten öyle bir duman çıkıyor ki sizlere anlatamam gidip görmeniz gerek! Bu fabrikanın bacasında filtre yok mu yada bunu yetkililer hiç mi denetlemiyor? Gece Nizip halkı olarak genelde damda yatarız hem temiz hava hemde serin olduğu için ancak Nizip'e gelelim 1 ay oldu her gün bu kokudan ve dumandan rahatsız oluyorum. Nizip çayının atıkları, fabrikaların dumanları Ya Nedir bu Nizip halkının çektiği eziyet!!!! Yetkilileri en kısa zamanda Göreve çağırıyoruz... Fabrika Dumanları Nizip i Zehirliyor!
Mustafa Bilici Üye
Burada en büyük etken sanayi ile şehrin iç içe olması tek çözüm organizeye taşınmak ancak ülfetin yeri ayrı orda problem varsa ilgilenmek lazım oda zor çünkü onlar iş adamı,kağıt fabrikasıda işadamı antep organizede işadamı işin içinden çıkmak zor gibi görünüyor..
dedekılıç Üye
Biz muhtarlar sadece ülfet için değilde sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bazı işyerleri için,bu şikayetlerimizi yetkili yerlere bildirdiğimiz halde,Gökhan kardeşiminde dediği gibi hala faaliyetlerine devam ediyorlar.
fsoyarik Üye
Çevre ile ilgili denetleme malesef çok zayıf.Selamlar
Shark27 Üye
isin ucu fabrikatörlere dayandigi icin zayif denetimler ama sözkonusu gariban esnaf olunca nasilda binerler tepesine
nizipliakey Üye
Gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir güzel nizip güzellikleri hak ediyo
mehmet2763 Üye
Eğitim şart.............
M.KÜÇÜK Üye
mehmet2763;142611 wrote:Eğitim şart.............
Kardeş harikasın eğitim şart ama kimi, idarecilerimi yoksa sanayicilerimi:p
dedekılıç Üye
GAZİANTEP HABERLERİ KILIÇ: -''FABRİKA KOKULARI RAHATSIZ EDİYOR Türkiye Muhtarlar Derneği Nizip İlçe Şube Başkanı Dede Kılıç, Nizip Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikaların çevreye yaydığı pis kokuların insanları rahatsız ettiğini bildirdi. Kılıç, yaptığı açıklamada, fabrikalardan çıkan pis koku, gaz ve dumandan özellikle İstasyon, Yeşilevler, Hafızpaşa, Saha, Kıbrıs ve Namık Kemal mahallelerinde oturan vatandaşların etkilendiğini ifade etti. Kılıç, özellikle sıcak havalarda evlerinin damında yatma alışkanlığı olan vatandaşların, pis koku, duman ve gaz nedeniyle evlerine kapanmak zorunda kaldıklarına dikkati çekti. Kılıç, özellikle atık yağların eritilmesi sırasında çevreye yayılan kokuların dayanılmaz olduğunu, bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti. Burada bahsi geçen haber 2007 yılında gündeme getirilmiş olup,o zamanki Gaziantep haberlerindede gündeme gelmişti.Saygılarımla.
Mustafa Bilici Üye
haberlere çıkması bir şey ifade etmiyor abi adamlar yine bildiğini okuyor...
vuslat Üye
huyumuz kurusun hep değirmen bize dönsün hesabı. Birileri işini çevirecek diye bir başkası zehirlensin mi? Acaba bu duman sahibi fabrikatörler o dumanı solusalardı buna ne derlerdi.
mehmet2763 Üye
MENES;142655 wrote:Kardeş harikasın eğitim şart ama kimi, idarecilerimi yoksa sanayicilerimi:p
sanayicimiz fabrika açıyor. her türlü makina ve techizata para harcıyor. Ama bir filitre sistemi kurmuyor. Çevreye verilen zararın farkındamı sizce? tabiki farkında. patlak lastikle ne kadar yol gidersem kar diyor. Kimsede kendilerine dur demiyor... İdarecilerimizde bu tür fabrikalar faaliyete geçtiği zaman gidipte hava ve çevre kirliliğine neden olacak önlemleri ve baca filitre sistemi konusunda uyarmıyor.
D.S.CEM Üye
bu koku yıllardan beri var ama ne hikmetse kimse ilgilenmiyor bu konuyla ilgi kesimlerin ilgilenmesini isterim ? ayrıca laf açılmışiken istasyon yolunda bulunan dügün salonlarına giden yol hiçmi bi yetki o yolu yapmayı düşünmüyor acama eger belediye egerse tcddy orda haftada 5 veya 6 dügün oluyor orada dügüne giden bacılarımız analarımız tozu topragı yutarak gidiyor yazık yani nizip bu kadar sahipsiz olamaz?
Gökhan Dokuyucu Üye
Konu çoğu defa gündeme gelmiş ve geçiçi önlemlerle geçiştirilmeye çalıştırılmış. Sorunlar belli çözümlerde ancak bizde biz ümitsizlik var mesala buraya bu konuyu açıp tepkimizi gösterdik ama bu konuyu açtın ama bir işe yaramayacak bende cevap yazmim bana ne diyen çok olmuştur. Bu fabrikaların sahipleri Nizipe iş imkanı sunmakta işçi çalıştırmakta diyor büyüklerimiz. PEki sayın büyüklerim bu fabrikaların atıkları Nizipliye zarar vermiyor mu işçi çalıştırıyor amenna ama sigortasız! hiç bir iş güvenceleri yok... Fabrikalarda hayvansal atıklar yakılıyor bunu ben bilmiyorum Herkes biliyor! Bu kadar bananeciliklle bir şey olmaz kurtlar vadisi sendromundan sıyrılın biraz... Ben arkadaşlar bu konuları hep yazacam ne kadar boş yere de olsa dolu yerede olsa... Bu Nizip sahipsiz değil illaki bir gün sahip çıkanlar olacak...
firaset Üye
Sosyal güvenliğin temelini, insan yaşamına verilen değer oluşturmaktadır. Çünkü, insana değer verilmeyen bir ortamda, onun güvence altına alınmasının da anlamı tartışılır. Bunu, intihar eden idam mahkumunu, tedavi edip, sağlıklı hale dönüştürdükten sonra idam etmenin anlamsızlığına benzetebiliriz. Bir başka anlamsızlık örneği: Önce dövülüp sonra tedavi edilmesi; ölürse, bakmakla yükümlü olduklarına tazminat verilmesi… Bu kavramın en çok konuşulduğu zaman, kişilerin toplumdaki çarpıklıklara karşılaştıkları ve bunun onların “kurdukları düzeni yıktığı” zamanlardır. Sözgelimi, bir trafik kazası sonrası, gerek kazanın oluş biçiminden gerekse acil yardım-kurtarma etkinliğinin başlatılmasından kaynaklanabilir. Diğer bir deyimle, kişilerin pisi pisine öldükleri ya da ağır yaralandıkları durumlarda, insan yaşamına değer verilmediği anımsanır. Aynı “an”lar, sosyal güvenliğin (toplum güvencesinin), çoktan devreye girmiş olduğu ve ilgisini daha uzun süre devam ettireceği “an”lardır. Elbet birgün bu düzeni değiştirecek aydın ve keskin beyinler gelecek bu ülke sahipsiz değil. yumruğunu masaya vurup istediğini yaptıran hakkıyla yaptıran insanına değer veren hizmeti kendine düstür edinmiş yöneticiler çok yakında gelecek... Atalarımız ne güzel demiş; İlim bile kendine değer verilmeyen yerden göç eder.insan Allahın en değerli varlığı değersiz kılanlar ilimden bilimden mahrum kalmışlardır.
murat altay27 Üye
istasyon mahallesinin kaderi bu galiba ben 84 yılından bu yana tcdd yolları lojmanlarında oturuyorum o bölgenin kokusunun değiştiğini görmedim el insaf birileri para kazanacak diye mahallenin insanları rahatsız edilemezki ilçe sağlık müdürlüğü ve sayın belediye başkanı oturmanı için oy verilmiyor size fabrikalara filitre takılırsa senin oylarına takmış olmazsın korkma kazanacağın varsa kazanırsın yine parrk yapmakla olmuyor halkın sağlığı daha değerli oydan bile ben 24yıldır bu kokunun içinde yaşıyorum koku alma duyumu kaybetçem neredeyse herşey bu dünyalık değil öbür tarafta yapışırım yakanıza
Adalı Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Şöyle konuların hepsine göz atımda yetkililerin gündeme getireceği konuları sıran kişiler gündeme getirmiş.Bu konuyu eğer ki Muhatar açmış olsay dı bence daha bi güzel olurdu.belki çözüm yolu buluna bilirdi ama bizim sorunumuz bu işte bana dokunmayın benim koltuğum var.Ne olur ne olmaz altımdan çekerler..
Gökhan Dokuyucu Üye
Güzel ilçemizin o temiz havasını fabrikalardan çıkan dumanlar güzel şehrimizi kirletiyor. Buna bir çözüm önerisi olan var mı? Her geçen gün biraz daha zehirleniyoruz. Akşam vakitleri genelde çalışmaya başlıyorlar ne hikmetse!! kadir söğüt çektiği bir kaç fotoyu sizlerle paylaşayım. Fabrika Dumanları Nizip i Zehirliyor!
müslüm akpek Üye
Bu olay sadece Nizipte olmuyorki Türkiyenin her yerinde aynı, fabrikalar bacalarını gece çalıştırır hatta arıtmalarını bile gece kullanmazlar.
sakalli0727 Üye
gokhan kardesim bence Cözüm olarak KYATO PROTOKOLUNU imzalaman lazim:)).böyle gelmis böyle giider diyemeyiz.bi yerde dur demek lazim.ama "söz kilictan keskin"dir derler.bende göruntuler herseyden keskin diyorum.bu fotograflardan sonra ,belki bu fabrikalarin sahibleri insafa gelir.yada teshir edilmeyi göze alamazlar bi care dusunurler.yoksa mevcut yasalarla bir cözüme gidilemez.ayrica yurtdisindada durum pek bundan farksiz degil.
müslüm akpek Üye
Kapitalistler insafa gelmez boşuna heveslenmeyin.
hayri murat bakırcı Üye
Sadece nizip'de mi böyle isdemir fabrikasını yanından geçerken aracın camını kapatıyorsun hatta arabanın içinde kriz geçiriyorsun yani devletin kuruluşu bunu yapmazsa kalkıpda nizip esnafı fabrikatörümü yapsın...
boroboro Üye
arkadaşlar fabrıkları bırakk..şehir içinde bile inanılmaz hava kirliliği var..bu kaçak elektırk konusunu sayacları dısarı aldık bıraz engeleldık ama...bu defa da kalitesız kömür kullanıyor..panolar dısarı cıkamdan önce hava kirliliği az dı sanırım...:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim