Nizip Com üyeleri ve sitemiz meftunları için bir lokal öneriyorum.
a-) En az 12 saat süresince açık kalacak bir mekan...
b-) Sitenin günlük, haftalık, aylık bazında forum konularının tesbit edilip, görev taksimi yapılacağı bir görevliler grubunun olması...
c-) Nizip’te ikamet eden ve bayramda-seyranda ancak Nizip’e uğrayabilen üyelerimizin ve de misafirlerimizin ( on, onbeş dakikalık da olsa) biraraya gelip ’yüz yüze sürekli birliktelik içinde olup’ kaynaşmamızı arzuluyorum...
d-) Lokal masraflarının (Kira, elektrik-su, çay-kahve, görevlinin ve benzeri giderlerin) sitenin reklam gelirleriyle (Karşılanamazsa hali vakti yerinde olan üyelerin desteğiyle) karşılanmasını öneriyorum....
e-), f-), g-) için görüşlerinizi bekliyorum..
Site ve Üyeler Hakkında
NİZİP COMa BİR LOKAL ŞART
Bu tür güzel yaklaşım ve önerileri görünce gerçekten mutlu oluyorum.Kemal bey bence tüm şıklar mantıklı ve olması gerekli şeylerdir.Bazen de dernek gibi veya dergi gibi aktiviteleri de ben öneriyorum.Son şıktaki maddiyat meselesi bence kendini amorti edecek boyutlarda bir organizasyonla dikkate bile alınacak bir mevzu degildir.Lokali işletecek kişi veya kişiler pekala geçimini burdan bile sağlayabilirler.Aynı şekilde dergi veya dernek de oluşacak döner sermaye ile çok kolay ayakta durabilir.Önemli olan cesur girişimcilerin bulunmasıdır.Bu girişimlere ben her türlü destegi vermeye hazırım..
Gayet mantıklı görünüyor, üzerinde istişare etmekte fayda var.
Bana pek doğru gelmiyor.
20 yıldır aktif yönetici olarak dernek ve cemiyet işiyle uğraşırım.
dernek veya oda veya lokal adı her ne olursa.
dernek işinde; işe maddiyat karışınca senlik, benlik ve siteden çözülmeler başlar.
şu an Admin sitenin genel sorumlusudur.
ama açılacak olan lokal’i denetleyemiyecektir ve.
birileri oraya yönetici veya işletmeci vasfıyla oturacak.
daha sonra çok seslilik çıkacak.
bu da bütünlüğümüzü zedeler..
en önemlisi de.
bu tarz sitelerde dostluklar sizinde kabul edeceginiz gibi.
muhatabını görmediği için .
genelde insanlar birbirine saygılı davranır.
yüz yüze gelince aynı ortam sağlanamayabilir .
Mesela geçenlerde sitede birkaç saat iki üye arasında sürtüşme sürdü( sonunda tatlıya başlandı).
ama ya o an birbirlerini o mekanda görselerdi.....
bunlar olmayan şeyler değil..
birde şu konu önemli; biz herşeyi kahvehane gibi lokalde görüşecek olursak siteye giriş azalır ve bu da .
sayacı olumsuz etkiler..
.
lütfen , bizler belki Adminin gözünde gelip geçici olabiliriz (böyle düsünmediğini mutlaka biliyoruz) ama söz gelimi.
Admin bu siteye yıllarını emeğini .
ve hatta parasını yatırdı.
yarın biri çıkar o lokal yönetimi kisvesi altında.
can sıkıcı olaylara sebebiyet verebilir..
Bunlar benim fikrim ama cumhurun vereceği kararada saygımız sonsuz olacaktır..
.
Edited by - pala on 24.10.2006 23:27
Bir ekip işi tabi. Cok sonra düşünülebilecek şeyler. Şu an böye bir şey için sitenin hazır olduğu kanaatinde değilim. Hele maddi bir takım söylemler işin içerisine girdiği zaman ve buda insanların yardımı ile olacak bir husus ise, iyi düşünmek lazım..
Pala beye tamamen hak veriyor ve aynı doğrultuda düşünüyorum..
NEDEN OLMASIN... BEN DE VARIM...
Sayın Pala’ya teşekkürler, Önerime çok yönlü muhalif görüşler sunduğu için..
Şimdi bunları irdeliyelim. Şöyleki; Sayın Pala: 1-) 20 yıl dernek ve cemiyet işleriyle uğraştığını, (ama siyasi mi, mesleki mi?.. Olduğunu belirtmesiz) belirtiyor. Muhakkak ki bu konuda yeterince deneyim sahibidir, saygı duyarım. Ve diyor ki, işin içine maddiyat karışınca (kâr paylaşımı mı, gider yükümlülüğü külfeti mi olduğunu belirtmesiz) senlik-benlik olur ve siteden çözülmeler başlar, diyor. İHTİMALDİR PADİŞAHIM, OLAKİ DERYA TUTUŞA!.. DEMİYORUM..
2-) Sayın Admin’in lokali denetleyemiyeceğini söylüyor. Kesin ifadeler için muhakkak bir bildiği vardır sayın Pala’nın..
3-) Daha da önemlisi ’’ Çok seslilik çıkar ve bütünlüğümüz zedelenir.’’ diyor..
4-) Butarz sitelerde dostluklar , sizinde kabul edeceğiniz gibi (!) muhatabını görmedeği için (!) genelde insanlar birbirine saygılı davranır. Yüz yüze gelice....
İMDİ!.......
Bu sitede yazan, yorumlayan, yanıtlayan, önerilerde bulunan, dünümüzü ve bugünümüzü resimlerle yaşatan ’aktif ya da pasif’ tüm üyelerin ’benim gördüğüm kadarıyla’ tümünün bir olumlu niteliği; belirli düzeyde ve hizmete açık bir bilgi, görgü ve deneyim birikimi olduğu; Nizip ve Türkiye sevdalısı oldukları bir gerçetir. Çünkü, tümü yaşadıkları bölgeye ve ülkeye fikren ve düşünsel bişeyler vermek, katkı sağlamak istiyorlar. Sizin ve azdan çoktan benim yaptıklarım gibi...Araştırıp, inceleyip, bulup-buluştırup cumhura sunuyor ve onların yararlanmasını sağlıyorlar. Bu küçümsenecek bir çaba değildir. .
Üstelik ’bu bir site olduğu için’ kimse mevki-makam veya paye peşinde değildir ve istese de olamaz... Ki çıkar çatışmaları, maddi menfaat edinimleri; senlik benlik kavgaları olsun... Mümkün mü?.
Lütfen söyler misiniz? Çok seslilik ’belirli bir kültürel düzeyi yakalamış, nitelikli ve çaplı toplum veya topluluklarda’ nasıl olurda birlikteliği ve bütünlüğü zedeler? Bu bir site birlikteliğinin lokali olacaktır; despot türünden tek lider sultasının partisinde çalışmak değil ki....
Hani YÜZ YÜZDEN UTANIR’dı Türk örfünde... Şimdi ne ve neler değişti ki, YERİNİ ’’muhatabını görmeyenler birbirine saygılı davranır’’ muhabbetsizliğine bıraktı..
.
.
Samimiyetine inanarak Kemal abi diyeceğim.
>Ben şu an Almanyada faaliyet gösteren ’’Türk Kültür cemiyeti’’ yöneticisiyim.
>Admin’in kendi iş yeri olması ve aynı anda siteyi yönetmesinden dolayı vakti olmayacak.
>Çok selilik (klavye sürçmesinden dolayı hata, Çok başlılık olacaktı )Lokal’inde bir idarecisi olacağından o nun kendini sitede söz sahibi gibi hissedebileceğinden dolayı.
>İşin maddi yönü ise; sonuçta burası (İnt.Net.Cafe) gibi çalışacak. Bir idarecisi ve çalışanları olacak.
>Yüz yüzden utanır deyimi için ise, basınımızda üçüncü sayfa haberlerine bakmamız yeterli bence..
>Kimsenin şu an için menfaat düşüncesinde olacağını ima etmedim, ilerde doğabilecek senlik benlik sürtüşmesini(tecrübelerime dayanarak)sezilerimle belirtmek istedim..
>’’Muhabbetsizlik !!!!! ’’ söylemi içinde şöyle diyebilirim, ben aynı anda Kitap fuarları da düzenliyorum ve üzülerek belirteyim bizler kitap okumaktan beriiyiz. Son dönemlerdeki muhabbetlerimiz ben de dahil olmak üzere her akşam bizlere zorla dayatılan televizyon yorumcularının fikirleridir, o sebeptendirki düzeyli muhabbet yapamıyorum..
Sonuç: Yukarda belirttiklerim kendi deneyimlerime dayanarak şahsi fikirlerim, madem forum’da böyle bir başlık var ben de kendi düşüncelerimi belirttim, ama Cumhur’un vereceği karara da saygımız var..
Sevgi ve saygılarımla .
.
alıntı:
"quote" İ.H.Er. demişki:
Bir ekip işi tabi. Cok sonra düşünülebilecek şeyler. Şu an böye bir şey için sitenin hazır olduğu kanaatinde değilim. Hele maddi bir takım söylemler işin içerisine girdiği zaman ve buda insanların yardımı ile olacak bir husus ise, iyi düşünmek lazım..
Pala beye tamamen hak veriyor ve aynı doğrultuda düşünüyorum.. hocama katılıyorum hinede fikriniz gayet normal,günü geldiğinde düşünülebilir.
Sayın Pala’nın soraki açıklamaları için teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.
kemal abi ve pala abinin görüşleri güzel bence bu konuyu maddiyat girdi diye böyle oldu kanatindeyim şöyle bir şey olursa nasıl olur bu lokal işini çalışan bir mekan olursa sorun çözülebilir mesala yeni açılan osmanlı parkına kafeterya açılacak burda buluşma noktası olabilir site ziyaretine gelelim üyelerin hepsi Nizipte değil siteye girişlerazalabilir ama buda siteye zarar vermez herkes yine siteyi ziyaret eder çünkü dışardaki üyeler bir şey yazmış mı diye! merak edilip yine ziyaret edilir hemde bu site bizim buluşma noktamız kimse girmememezlik yapmaz. inşallah yanlış anlaşılmadık yanlış anlaşıldıksa kusura bakmayın tekrar Nizip com üyelerin bayramı mübarek olsun.
İlk bakışta Kemal Cengiz bey’in öne sürdüğü fikir kulağa hoş gelsede, bana göre en azından şimdilik böyle bir lokal’e ihtiyaç yok, bunu Kemal bey’in lokale neden ihtiyaç var maddelerine karşılık vererek açıklamak istiyorum,.
a) Günün 12 saatı açık kalması düşünülen bir mekana neden ihtiyaç duyuluyor,.
b) Görev taksimatı yada gündeme taşınması istenen konuları; oluşturmak, konular arasından seçim yapmak, bunları kimlerin yapması gerekir v.b konular için bence herhangi bir mekana ihtiyaç yok, bunları pekala site içerisinde yazışarak belirleyebiliriz,.
c) Sadece toplantı, bayram v.s günlerde bir araya gelebilmek için böyle bir mekana ihtiyaç duyuluyor olsa bile önceden belirlenen bir zaman olmazsa üyeler yine birbirleri ile tam olarak görüşemezler, .
toplantı yapılacak zaman önceden belirlendiği takdirde toplantının mekanı için daimi bir yere gerek yok, başka yollardan böyle bir mekan temin edilebilinir,.
.
Bütün bunların yanında bence tüm üyelerin birbirleri ile gerçek yaşamda tanışmaları çok gerekli değil, bunu şu şekilde açıklamak istiyorum..
Radyosunucularının dinleyicilerinin gözünde özelyerleri vardır, dinleyiciler sunucuları kendi iç dünyalarında onların ses tonları, fikirleri, esprileri, konuşma tarzları ve etkileme yeteneklerine göre gerçeğinden çok daha farklı şekilde düşünür veya hayal ederler hatta sucunun ses tonu ile gerçekte olmayan bir karekteri eşleştirereksunucu ile kendi arasında bir bağ oluştururlar,.
ancak sunucunun gerçek kimliği ortaya çıkarsa dinleyicinin kafasındaki karektere ne kadar yakın olursa olsun dinleyici hüsrana uğrar çünkü büyü bozulmuştur,.
anlattıklarımı Nizip.com için değerlendirecek olursak, .
gerçekte tanımadığımız bir üyenin forumda yazdıkları daha dikkat çekici ve etkileyicidir .
neden derseniz; .
diyelim ki ben kkasim, .
beni tanıyan üyeler beni tanıdıkları için yorumlarımın ne kadar gerçeği yansıttığını bilirler yani ben, gerçek hayatta kendi çıkarlarım doğrultusunda davrandığım halde forumda yazarken olması gerektiği gibi çıkarlarıma ters düşse bile sadece doğruları yazsam, bu yazdıklarım beni tanıyan kişiler üzerinde ne kadar etki bırakır,.
Belki burada bir riyakarlık söz konusuama bize yansıyan kısmı doğru olduğu müddetçe kimsenin özel yada iş hayatı bence bizi alakadar etmez diye düşünüyorum,.
Çünkü neticede sanal ortamdayız Nizip.com daha da büyüdüğünde çok değişik yerlerden üyeleri olacaktır bugün 4 bin’in üzerindeki üye sayısı 5 yıl sonra belki de 30 bin olacaktır , aynı anda 100-150 kişi site içerisinde olacak o zaman nasılolacak herkes birbirini nasıl tanıyacak..
.
Benimde siz büyüklerime nacizane bir önerim olacak.Sizin yerinize böyle bir lokali açayım ve işleteyim;sitemizin değerli üyeleri oraya gelsin çaylarını kahvelerini içsinler,sohbetlerini yapsın kitaplarını okusunlar.Kahvehaneden çok bir çay kafesi gibi bişey olsun.Hatta ara sıra ödüllü tavla seansları düzenleyip aramızda tatli bir rekabet oluşturalım tıpkı yukarda olduğu gibi..
Kötü yanı;insanlar öyle bir lokalin varlığından dolayı siteye fazla ağırlık veremiyecek ve dolayısıylada site biraz pasifize edilmiş olacak..
Dostlar evvela Kemal abi’me anlayışından dolayı müteşekkir olduğumu belirteyim..
Aşağıdaki yazılar; yukarıdaki yorumlardan alıntılardır..
>bu lokal işini çalışan bir mekan olursa sorun çözülebilir mesala yeni açılan osmanlı parkına kafeterya açılacak burda buluşma noktası olabilir (oktayoğuz27).
-->bence güzel bir düşünce.
>toplantı yapılacak zaman önceden belirlendiği takdirde toplantının mekanı için daimi bir yere gerek yok, başka yollardan böyle bir mekan temin edilebilinir,(kkasım).
-->oktay’ın fikrine uygun.
>Radyosunucularının dinleyicilerinin gözünde özelyerleri vardır, dinleyiciler sunucuları kendi iç dünyalarında onların ses tonları, fikirleri, esprileri, konuşma tarzları ve etkileme yeteneklerine göre gerçeğinden çok daha farklı şekilde düşünür veya hayal ederler hatta sucunun ses tonu ile gerçekte olmayan bir karekteri eşleştirereksunucu ile kendi arasında bir bağ oluştururlar,.
ancak sunucunun gerçek kimliği ortaya çıkarsa dinleyicinin kafasındaki karektere ne kadar yakın olursa olsun dinleyici hüsrana uğrar çünkü büyü bozulmuştur,anlattıklarımı Nizip.com için değerlendirecek olursak, gerçekte tanımadığımız bir üyenin forumda yazdıkları daha dikkat çekici ve etkileyicidir (kkasım).
-->bence doğruluk payı yüksek bir benzetme.
>Kötü yanı;insanlar öyle bir lokalin varlığından dolayı siteye fazla ağırlık veremiyecek ve dolayısıylada site biraz pasifize edilmiş olacak.(sade-be).
http://www.Nizip.com/themes/rc3_CO-Kiwipro/icons/icon_go_up [Eksik eski medya kaydı] .
Sevgi ve Saygılarımla.
Edited by - pala on 25.10.2006 23:54
Lokale bide bilgisayar alırız,beleş ADSL de olur.... Vay anam vaaaaaay.... Fena olmaz valla...
Tabii Huzeyfem yıne işin espri tarafında Resmi aç
Tüm görüşler yerinde ve isabetli tesbitlerle yüklü...Çok seslilik (Yani, alternatif önermeler çoğaldıkça) düşünsel ufkumuzu biraz daha genişletiyor. Hepinize candan teşekkürler..
BİN ÇİÇEK BİRARADA AÇSIN.
BİN ÇİÇEK BİRBİRİYLE YARIŞSIN.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.