Birecik kaymakam’ının vatandaşa endeksli hizmetleri göz yaşartıyor, alkışı hakediyor. Teşekkürler sayın Birecik kaymakamı..
Birecik Kaymakamlığı, 15 görme özürlü vatandaşın tedavilerini üstlendi.*
Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, halk arasında yaptığı ev ziyaretleri sırasında yaşları 5 ila 24 arası değişen 15 görme özürlü vatandaşın yeniden sağlığına kavuşabilmesi için bir kampanya başlattı. Tespit edilen görme engelli 15 genç ve çocuk, Birecik İlçe Kaymakamlığı’na ait otomobille Gaziantep’te özel bir göz kliniğine götürüldü. 15 görme engelliyi muayene eden Operatör Doktor Hüseyin Mirkelam, hastaların görme olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Doktor Mirkelam, ’’Şu an görmekte zorluk çeken çocukların gözlerinde doğuştan kaynaklanan ’Konjerital Katarakt’ hastalığına rastladık. Bu hastalığa küçük yaşta müdahale edilirse, görebilme şansı daha yüksek olurdu. Bize gelen görme engelli çocukların tedavisine geç kalınmış değil. Çocuklardan 9’unun gözlerine mercek yerleştirip, diğerlerininse ilaç tedavisiyle görmelerini sağlayacağız. Çocuklarımız bir ay içerisinde yeniden görmeye başlayacak. Onlarda yaşıtları gibi Fırat Nehri’ni görecekler" dedi.*
’Kaymakam amca bize Fırat’ı göster’ kampanyası çerçevesinde çocukların tedavilerini*yaptıran Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, "Vatandaşlarımıza sağlık konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Kimse bizden çekinmesin. Devlet vatandaş kaynaşmamız herkese örnek olsun’’ diye konuştu.
*
Son olarak 5 genç çocuk kaymakamın girişimleriyle görme yeteneğine kavuştular. Teşekkürler sayın Kaymakamım iyiki varsınız.
Referans İHA
alıntı:
"quote" 'Kaymakam amca bize Fırat'ı göster' kampanyası çerçevesinde
Yarabbi Ramazan ayı hürmetine, bu insanlardan razı ol ve sayılarını çoğalt yarabbi.
Allah Vatana Millete Hayırlı işler Yapanlardan razı olsun.elbetteki rabbim kendi katında Bunların mukafatını verecektir. örnek davranışlar sergiliyor. helal olsun. Kampanyanın ismi yerinde olmuş.
O, hayallerin kaymakamıhttps://www.radikal.com.tr/veriler/2006/02/02/40 [Eksik eski medya kaydı]
Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, öksüz ve yetim öğrencilerin evlerine giderek bisiklet, bilgisayar, giysi gibi eşyalar hediye ediyor. FOTOĞRAF: MAHMUT DÜZYOL / AAKaymakam Sonel, önce Birecik'teki yetim ve öksüz öğrencileri belirledi. Sonra tek tek mektup yazarak onların isteklerini öğrendi. Halktan aldığı destekle öğrencilerin düşlerini gerçekleştirdi .
02/02/2006 (620 kişi okudu) .
AA - ŞANLIURFA - Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel ilçeye üç yıl önce atandı. Göreve geldiğinde kafasında bir proje vardı. Öksüz ve yetim öğrencileri belirleyecek, onlara yardım edecek ve hiç olmazsa biraz olsun eğitim eşitliğini sağlamak için çaba gösterecekti. Sonel bunları elbette tek başına yapamazdı. Bu projede sadece devlet değil vatandaş da bulunmalıydı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yetkililerin katılımıyla bir komisyon oluşturdu. İlçe merkezi ve bağlı köylerde alan taraması yapan komisyon üyeleri, derslerinde başarılı yetim ve öksüz öğrencileri tespit etti. Öğrencilere tek tek mektup yazarak, "Eğer annen veya baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin ve ondan almasını istediğin şey ne olurdu?" diye soran Sonel, bu sayede öğrencilerin hayallerini öğrenmeye çalıştı. Bir süre sonra öğrencilerden gelen mektupları değerlendiren Sonel, Köylere Hizmet Götürme Birimi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu ile esnafın desteğiyle oluşturulan fondan sağlanan kaynakla öğrencilerin talep ettiği eşyaları satın aldı. Günün belli saatlerinde ev ziyaretleri düzenleyen Kaymakam Sonel ve komisyon üyeleri, sorunlarını dinlediği öğrencilere hayalini kurdukları bilgisayar, bisiklet ve giysi gibi eşyaları armağan ediyor.
.
Duygulandıran mektup
Sonel, yetim ve öksüz çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Mektup arkadaşlığı yöntemini hayata geçirdik. Bu durum çocuklarda 'önemsenme' hissi uyandırdı. Bazı öğrenciler beni çok duygulandırdı. Özellikle ilköğretim beşinci sınıf öğrencisi Sariye Karacan'ın mektubundan etkiledim. Daha anne karnındayken babasını kaybeden 11 yaşındaki Sariye mektubunda, 'Kaymakam amca, babam hayatta olsaydı ondan ayakkabı ve önlük isterdim. Ben babamı çok özledim. Hayatta olsa (babacım hiç ölme derdim). Zor durumdayız, annem külotlu çorap ve önlük alamıyor. Önlüğü komşularımız verdi ve annem hiç önlük alamadı. Babamdan bir de çorap, yeni çanta ve kırmızı uçlu kalem isterdim. Şimdi hepsini borca alıyoruz. Altı kardeşiz, ikisi okuyor diğerleri okuyamıyor' diye yazmış. Proje kapsamında lastik ayakkabıyla okula gittiği belirlenen 3 bin 241 öğrenciye eğitim yılının ikinci yarısından itibaren ayakkabı dağıtılacak."
.
Okuyanın ödülü altın
Sonel, her ay 95 okulda en çok kitap okuyan birer öğrenciye altın vereceklerini söyledi. Sonel, "Maddi durumu iyi olmayan ve taşımalı eğitim gören okullara giden 400 civarındaki öğrenciye de eğitim yılının sonuna kadar her gün bir öğün sıcak yemek vereceğiz" dedi..
Edited by - Gökhan Dokuyucu on 10/9/2006 11:11:02 PM
SONEL'DEN ÖDÜL...
Resim kaynağı
27 Eylül 2006 23:14.
Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde Kaymakamlık Okul Birincilerine Anlamlı Geziyle Ödüllendirdi. Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, İlçedeki Liselerde Başarıyla Eğitimlerini Sürdüren 9 Öğrenciyi Ödül Olarak Atatürk'ün Doğduğu Selanik ile İstanbul'a Gönderdi
Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde Kaymakamlık Okul Birincilerine Anlamlı Geziyle Ödüllendirdi. Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, İlçedeki Liselerde Başarıyla Eğitimlerini Sürdüren 9 Öğrenciyi Ödül Olarak Atatürk'ün Doğduğu Selanik ile İstanbul'a Gönderdi.
Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde kaymakamlık okul birincilerine anlamlı geziyle ödüllendirdi. Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçedeki liselerde başarıyla eğitimlerini sürdüren 9 öğrenciyi ödül olarak Atatürk'ün doğduğu Selanik ile İstanbul'a gönderdi.
Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde bulunan liselerde derslerinde başarılı olan öğrenciler, Kaymakam Tuncay Sonel tarafından ödüllendirildi. Ticaret Lisesi'nden Duygu Kanlıkaya, Anadolu Lisesi'nden Dilek Akalın, Halil Volkan, Kız Meslek Lisesi'nden Zeynep Çelik, İmam-Hatip Lisesi'nden Sadettin Arslan, Birecik Lisesi'nden Olcay Aslan, Atatürk Lisesi'nden Umut Salur, Endüstri Meslek Lisesi'nden M. Salih Ersavaş, Sağlık Meslek Lisesi'nden Vildan Koç adlı başarılı öğrenciler Kaymakam Tuncay Sonel tarafından 5 gün süren Selanik ve İstanbul gezisine gönderildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Zeki Çakmak başkanlığında yola çıkan öğrenciler, önce İstanbul'da Ayasofya ve Sultan Ahmet Camileri, Topkapı Sarayı, Beyoğlu, Galata Köprüsü ve Kapalı Çarşı'yı gezdikten sonra Edirne'de bulunan Selimiye Camii'ni ziyaret etti. Edirne gezisini tamamlayan öğrenciler Yunanistan'a geçerek, Atatürk'ün doğduğu Selanik kentine geçti. Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret eden öğrenciler, Türkiye'den getirdikleri toprakları evin bahçesine döktü. Gezileri kapsamında Selanik ve Gümülcine Başkonsolosluklarını ziyaret eden öğrenciler, Gümülcine Türk Gençler Birliği'ne de konuk oldu. Birlik Başkanı Nuri Nuri tarafından ağırlanan öğrenciler, Sadık Ahmet'in de mezarını ziyaret ettikten sonra bölgedeki tarihi ve turistik yerleri gezdi.
İstanbul, Edirne ve Selanik'i kapsayan gezilerini tamamlayan öğrenciler mutlu bir şekilde ilçeye geri döndü. Kendilerini böyle bir geziye gönderdiği için Kaymakam Sonel'e teşekkür eden öğrenciler, "Kitaplarda okuduğumuz, hayallerimizde yaşattığımız Selanik'i ve özellikle de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi görmek bizleri heyecanlandırdı. Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri İstanbul'u görmek bizler için en iyi ödül oldu" dedi.
Birecik Kaymakamı Sonel, "İlçede göreve başladığım tarihten bu zamana eğitime yönelik hizmetlerimize devam etmekteyiz. Özellikle öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek ve onları teşvik etmek amacıyla var gücümüzle çalışmaktayız" şeklinde konuştu.
Edited by - Gökhan Dokuyucu on 10/10/2006 12:23:40 AM
Rabbim hizmetlerinin devamı getirsin inşaallah. Bu haberler insan psikolojisini bile düzeltir durumda. İnternetin yerel haberlerinde bu gibi hizmetleri yapan bir çok idare amiri beyefendileri, şahsım adına kutluyorum. Aynı şekilde Nizip'imizde de geçtiğimiz günlerde ve halen yapımları devam eden, yetim ve dulların kaldığı bir kısım binalar oturulur duruma getirildi. KAymakam beyin talimatı ile gerçekleşen bina yapım ve onarım çalışmasında, kapı ve pencereler yenilenip, evin dış sıvalarıda yaptırıldı. Rabbim Hepsinden razı olsun.
Resim kaynağı
EVİN ESKİ HALİ
Resim kaynağı
EVİN YENİ HALİ
Yukarıda attığım haberlerden en çok eğitime verdiği önemi beğendim bizim kaymakamımızındane tür çalışmaları var bize bilgilendirirseniz sevinirim.
saygılar.
Bakıyorlar,okuyorlar sadece yazmıyorlar. Çünkü bazı seviyesiz üyeler bu büyüklerimizle nasıl konuşacaklarını bilmiyorlardı....
Daha önceleri bazı müdürler,idareciler ve milletvekili dahi takip edip yazıyordu. Şuan yine takip ediyorlar ama yazmıyorlar. İnşallah ileride tekrar yazmaya devam ederler.
Orhan bey!
Burada yazmamaları daha isabetli.
Takip edip vegereğini, eğer uygun görürlerse yapmaları bile bir lütuftur ve sitenin bir başarısı demektir.
Sitede bir kaymakam beyin, belediye başkanının, yada bir millet vekilinin
herkes gibi forma katılmaları doğru bir bakış açısı değildir.
Onlarla ayrı platformlarda konuşulup görüşülüp,
görüşlerini buraya yansıtmak daha elverişli gibi geliyor bana.
Bu benim şahsi görüşümdür. Katılan yada katılmayan olabilir elbette..
Hocam yani sizde haklısınız ama,gönül isterki ayda yıl birde olsa bir büyüğümüzün buraları takip ettiğini bizlere hissettirsin. Fakat ne yaparsın işte,sizinde buyurduğunuz gibi belki de doğru olanı budur. Fakat şu bir gerçektir ki,kayda değer bir konu olduğu zaman,,tüm yetkililere ulaşıyorum.
Edited by - Orhan Çelik on 10/12/2006 12:15:28 AM
<table cellspacing="0" cellpadding="0" width="532" align="left" border="0" <tbody <tr <td align="center" background="img/haber_baslik_arka [Eksik eski medya kaydı] " height="30" "style5" Kaymakamdan insanlık dersi </td </tr <tr <td height="3" https://olusum.Niziprehber.com/img/bosluk [Eksik eski medya kaydı] </td </tr <tr <td class="style1" style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-BOTTOM: 5px; LINE-HEIGHT: 18px; PADDING-TOP: 5px" valign="top" bgcolor="#fafaf8" height="28" Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşanan insanlık dramına Kaymakam son verdi </td </tr <tr <td height="3" https://olusum.Niziprehber.com/img/bosluk [Eksik eski medya kaydı] </td </tr <tr <td <table cellspacing="0" cellpadding="0" width="280" align="right" border="0" <tbody <tr <td style="PADDING-LEFT: 5px" Resim kaynağı </td </tr </tbody </table <div id="content" style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; FONT-SIZE: 11px; PADDING-BOTTOM: 5px; COLOR: #000000; LINE-HEIGHT: 170%; PADDING-TOP: 0px; FONT-FAMILY: tahoma" Birecik ilçesinde yaşayan Hanefi Kurt(42) eşinin göğüs kanseri hastalığından ölmesinden sonra 9 çocukla ortada kaldı. Birecik Kaymakamlığına yardım talebi için gelen 42 yaşındaki Hanefi Kurt’un yaşadığı aile dramına tanık olan Kaymakam Tuncay Sonel, insanlık dramının yaşandığı eve konuk oldu. Gördükleri karşısında çok duygulanan Kaymakam Sonel aileye yardım elini uzattı.
13 yaşında 9 kardeşine annelik yapıyor
Minicik bedeniyle tüm ailenin yükünü sırtında taşıyan 13 yaşındaki Perihan Kurt, “Gece olunca çok soğuk oluyor. Kardeşlerimin üşümemeleri için battaniye ile örtüyorum ama bu sefer ben açıkta kalıyorum. Çok üşüdükleri için ağlıyorlar. Sabah olduğunda hepsinin hastalandığını görüyorum. Evimizin pencerelerinde naylon olduğundan soğuktan donuyoruz. Zaten hiç yıkanamıyoruz. Onlara verecek bir ekmeğimizde yok. Bu sene pamuk tarlasında çalıştım, tüm kazandığımız para bitti. Hava karardığında bize çok yakın olan tesisler var, onların çöplüklerinden ekmek toplayıp yemek zorunda kalıyoruz. Annemi çok özlüyorum, bu nedenle çok sevdiğim okuluma da gidemiyorum. Annem aklıma geldiğinde çok üzülüyorum. Önceki hayatımızı düşünüyorum, ben öğretmen olmak istiyordum. Ama annemin ölümü bizi perişan etti” dedi.
Devletin imkanları seferber edilecek
Gördüğü insanlık dramı karşısında çok duygulanan Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel de, mağdur durumdaki aileye tüm imkanlar seferber edilerek yardım yapılacağını söyledi.
Kaymakam Sonel, “Tüm vatandaşlarımızın devlet olarak her zaman yanlarındayız. Okula gidecek olan çocuklarımızın ve ailenin diğer ihtiyaçlarını en seri şekilde karşılayarak onların yaralarını sarmaya çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız özellikle mağdur durumdaki tüm insanlarımız bizlere emanettir. Onlara devletimizin şefkatli yüzünü her zaman göstermeye devam edeceğiz ” dedi. </div </td </tr <tr <td bgcolor="#f2f3ec" height="26" <table cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" border="0" <tbody <tr <td style="PADDING-LEFT: 5px" align="left" width="50%" Tarih : 11 Kasım 2006 Saat: 13:59</td </tr </tbody </table </td </tr </tbody </table
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
alıntığı adres https://olusum.Niziprehber.com/haber_detay.php?haberid=195.
alıntıdır..
bence hayrın gizli olanı daha hayırlıdır reklama gerek yok bizim kaymakamımızda gerekeni yaptığı kanaatindeyim aynı şekilde belediye başkanımızda duyarlılık göstermektedir bu benim şahsi görüşümdür ve yerindedir hayır yapanlardan allah razı olsun