Nizipden Duyurular Etkinlikler

Karayılan Dizisine Teşekkür

igogebakan Üye
İçinde bulunduğumuz günlerde, milli birlik ve beraberliğimiz, devletimizin üniter yapısı ile oynamak isteyen hainler sahneye çıkmıştır. Haçlı Dünyasına Taşeronluk yapan bu hainler, Kürt Kardeşlerimizi bize karşı kullanmak istiyorlar. Biliyoruz ki; aklı selim olan hiçbir Türk ve Kürt bu oyuna gelmeyecektir ve Kardeş kavgasına meydan vermeyecektir. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Kurtuluş Savaşının en zor günlerinde omuz omuza savaşarak, koyun koyuna can vererek Şehit olan Türk ve Kürt soydaşlarımız, bu oyuna gelmemişler. Türk Milletinin ve Devletinin bekası için seve seve can vermişlerdir. Gaziantep’in Kurtuluş Gününün yaklaştığı şu günlerde, Televizyonlarda Filmi gösterilen Molla Mehmet KARAYILAN, bu birlik-beraberliğin ve kardeşliğin örneği olarak gösterilebilir. Türkmen Ekradı’ndan, yani Türkmen Kürtleri’nden olan ATMALI AŞİRETİNE mensup, göçer bir Yörük olan KARAYILAN, Yemen’den ve Doğu Cephesi’nden sonra, Mustafa Kemal’den almış olduğu mektup üzerine Antep Harbine gönüllü olarak katılmış, Kuvva-i Milliye saflarında yer almıştır. Bu Milletin ve Devletin yaşaması, Türk Bayrağı’nın dalgalanması, Ezan’ın susmaması için, hem malı, hem canı ile savaşmış, Aşiretinden birçok Çetesini Şehit vermiş, kendisi 32 yaşında Sarımsaktepe’de Şehit olduğu gün, 1600 baş koyunundan geriye kalan 4 mecidiye cebinden çıkmıştır. İşte ortak tarih ve kültüre sahip, birbirinden kız alıp kız veren bir milletin Türk ve Kürt dayanışmasını, Antep Harbinde en güzel örnek olarak gösterebiliriz. KARAYILAN, Urfa’da Fransızlar’la birlik olup, Urfa’ya ve Antep’e saldıran ve kendilerini Kürt olarak tanıtan, APO’nun köylüleri olan Halfeti’li Ermeniler’e karşı Müslüman Kürtler’i uyarmış ve; “Onlar Kürt değil, sadece Kürtlerin yanında Kürtçe öğrenen Ermenilerdir. Asla Ermeni Kürt yoktur, sadece Kürtçe bilen Ermeni vardır” demiştir. Bu vesile ile ulusal bir kanalda yayınlanan bu dizinin geçmişimizdeki tarihi bir olayı açık ve net bir şekilde yayınladıkları için kendilerine Gaziantep Yörük Türkmen Derneği olarak Teşekkür ederiz. İLYAS GÖĞEBAKAN BAŞKAN
M.KÜÇÜK Üye
Konuyu sulandırmak ıstemem ama dizide karakterlerden biri de nizipli olarak çağrılıyor ve Nizip ismi sık sık tekrar ediliyor bu da çok güzel bir şey bence.
admin Yönetici
Nizipli'nin kim olduğu üzerine bir çalışmamız var. Emin olunca paylaşacağız İnş..
osman's Üye
bencede nizip isminin gecmesı cok guzell !!!
Mustafa Bilici Üye
Bende Kim Bu Nizipli Diye Soru Soracaktim Inşallah Belli Olur...
esera79 Üye
merakla bekliyoruz paylaşımınızı,
selma_ozmen Üye
Karayılan dizisini seyrederken, herkes bir kez daha Anteplilerin nasıl bir mücadele verdiğini ve bu mücadeleden zaferle çıktığını görmektedirler. Bizim atalarımız işte böyle bir mücadele vererek Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmışlardır. Kurtuluş savaşında Atatürk'ün yanında yer almışlar ve şehrimizi fransız sömürgesine bırakmamışlardır. Bütün dileğim tüm Antep'lilerin ve Nizip'lilerin bundan sonrada Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar sahip çıkarak, şehrimizi laik ve demokratik bir şekilde yönetecek yöneticilere emanet etmeleridir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !
nizipli_mehmet Üye
gerçektende nizip isminin geçmesi çok önemli zaten artık bır çok dızı ve flımde nizip ismi geçiyor.
cankuşu 1 Üye
Karayılan Dizisine Teşekkür Engin Akyürek Doğum Yeri : Ankara Doğum Tarihi : 12 Ekim 1981 Eğitimi : Lisans Karayilan Dizisindeki Meşur Nizipli Engin Akyürek...
mustafasahin Üye
gerçekten mükemmel bir dizi
Mizirinli Üye
ALLAH karayilangibi yigitlerden raziolsun mekanlari Cennet olsun
selma_ozmen Üye
Arkadaşlar, nizipli isminin geçmesi tabiiki güzel, ancak biliyorsunuzdur heralde KARAYILAN da zaten Nizipli Bu yüzden özellikle nizip ismini kullanıyor olabilirler bir başka karekter üzerinde. Yani asıl Karayılan zaten Nizip topraklarında doğmuş bir yiğit. ....
Omer Copur Üye
Antep sivesini guzel kullaniyorlar. Ben de cok sevdim diziyi..
mamii Üye
çok güzel bi dizi gerçekler iyi anlatılmışşş
KONT Üye
Evet bende çok beğendim...
boroboro Üye
biraz daha gerçek çi olursa ne bilim sahneler bıraz ucuz kalmış..butce sı az gibi...daha gercek çi dekor alan kullanılsa..daha iyi olacak en azından karayılanı ne oldugunu ne yaptıgını anlatabilmek acısından..ne bıleyım bana bıraz yapmacık gıbı geldı..oyuncalar degılde kullanılan malzeme falan..
mehmet gül Üye
zevkle izliyoruz bir kez daha gururlanıyoruz mekanları cennet olsun yiğit hemşerilerimizin.
KARASES Üye
Arkadaşlar karayılan dizisi güzel bir dizi bende beğeniyorum ancak, anlayamadığım bir konu var milli mücadele filmlerinin bir çoğunda ermeniler, rumlar v.b.leri Türklerle vatan için mücadele ediyor.Yani bizlere bunlar şirin gösterilmeye çalışılıyor markos rolündeki ermeni gibi. Ayrıca DABAĞYAN soyisimli ermeni bir yazar Osmanlıda şer hareketleri ve 2. Abdulhamit diye yazmış olduğu kitabında "Türkiye sadece Türklerin değil Türkiyelilerindir, vatan için canını seve seve veren herkesindir, yıllardır ermenileri kötü gösteriyorlar" diyor. Şimdi soruyorum tarihe baktığımızda ülkemiz işgal edildiğinde, yıllarca Türklerle beraber yaşamış bu insanlar ülkemiz işgal edilip paylaşılırken Ermeniler Karadeniz, doğu ve güneydogu anadolu bölgesinde, Rumlar ege ve marmara bölgesinde işgalcilerle bir olup Türkleri katletmediler mi? Ben tarihte bu insanların Türklerle beraber vatan için savaştığını ne okudum ne de duydum, aksine ne zaman zor duruma düşmüşsek tepemize binmişler. Savaşlarda Türkler ölürken onlar Türklerin mallarını yağmalayarak veya ucuz fiyata alarak zengin olmuşlar ve günümüzde de Türkiyede ekonomiyi istediği gibi yönlendirmektedirler. Buna rağmen dizilerde vatan için canlarını vermişler gibi lanse ediliyor anlamış değilim. Demekki tarihden ders almamışız. Yanlış anlaşılmasın insan ayırımı yapmıyorum, sadece gerçekleri dile getiriyorum.Bütün tarih kitaplarıda bunu gördüm aksini anlatan bir tarih kitabı görmedim.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim