Zeugma Antik Kenti

Zeugma Şehri Nasıl Yok Oldu ? (Bir iddia)

makin Üye
Ben de o tepenin Volkanik bir dağcık olduğuna inanmıyorum. Ayrıca Zeugma nasıl yok oldu? yanardağ patladı deprem oldu insanlar öldü ve o bölgeyi terk etti savı sanki biraz zayıf bir sav gibi. Var sayalım ki öyle oldu ; ben size öyle olmuş bir yerden bahsedeyim İtalya nın Güneyinde Napoli den 2 saat daha Güneyde Pompei antik şehri var burada Vezüv yanardağı var, Vezüv dağı zamanında patlamış ve tarihi şehir lavlar altında kalmış,volkanın etkisi ile deprem olmuş ve evler yıkılmış insanlar altında kalmışlar bu ölüleri ve tarihi kalıntıları bugün dahi çok net görebiliyorsunuz insan kemikleri, aletler, kaplar hepsi toprak altında kalıpda gün yüzüne çıkarılmışlar, eğer Zeugma da Volkanla harap olsaydı aynen burası gibi olacaktı, daha da ötesi böyle volkan patlaması olsaydı insanlar biraz ötesine berisine yeniden yerleşirlerdi, bugün vezüv dağının olduğu yerde 200.000 nüfuslu modern bir şehir var adı da SALERNO, şehrin içinden 5-10 dakika yürüyerek Vezüv dağının yerle bir ettiği antik Pompei şehrine ulaşıp gezebiliyorsunuz. Bu da gösteriyorki Zeugma böyle terk edilmemiş, insanlar bu şehri bilinçli olarak bırakıp gitmişler bunun savaşlar sonrası olması çok büyük ihtimal gibi ama yine de arkeologlar ve jeologlar işi daha güzel aydınlatırlar.Sağlıcakla.
vedatakkas Üye
Zeugma,Zeugma diyoruz,yıllardır uğraşıyorlar,kazılar,mozaikler,çingene kız vs.vs. Ancak doğru dürüst bir araştırma ve bilgi yok. Yazıklar olsun...başka bir ülkede olsa çoktan seceresini çıkartmışlardı.:mad:

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim