70 MESLEKİ,23 SOSYAL VE KÜLTÜREL,4 ADET OKUMA YAZMA KURSU OLMAK ÜZERE TOPLAM 97 KURSU İÇERİSİNDE BARINDIRAN , NİZİP HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ,HAYATININ BAHARINI YAŞARKEN,BAŞTA ÇOK DEĞERLİ MÜDÜRÜMÜZ MUSTAFA TÜRKER BEYFENDİYE VE EKİBİNE ,TÜM NİZİP'LİLER ADINA TEŞEKKÜR EDİYOR VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM..
BU KURSLAR SIRASIYLA;
İNGİLİZCE, BİLGİSAYAR, BİÇKİ-DİKİŞ, HALKOYUNLARI, SEDEFÇİLİK, TEKVANDO, MOZAİK, BAĞLAMA, FLÜT
UD, KEMAN, HÜSN-Ü HAT VE AHŞAP BOYAMA türü çalışmalar içeriyor...Toplam 2214 kursiyerin kurs gördüğü ,NİZİP HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN BAZI ÇALIŞMALARINI,SİZLERE SUNMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM..
Resmi Kurumlar
Nizip Halk Eğitim Müdürlüğü
Ayrıca şunu belirtmekte fayda görüyorum; Halk eğitim müdürlüğüne bağlı,Cumhuriyet mahallesi,sönmez sokakta faaliyet gösteren sedef işlemeciliği yapan işyerini ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Harika çalışmaları olan bu iş yerinde ,işinize yarayacak hediyelik eşyalar başınızı döndürecektir. Fiatları da çok uygun,bilesiniz.
[Eski resim adresi geçersiz.
Evet hakikaten halk eğitim çalışıyor.esasen bütün birimleriyle,müdür,müdür yardımcıları ve diğer personeliyle aktif çalışma içindeler.Biraz daha gayretle ilçemizin tanıtımında motor görevi de görebilirler.Konu önemli.Gündeme getirdiğin için teşekkürler orhan.selamlar
Halk Eğitim Müdürümüz güzel branşlarda kurslar açmış, teşekkür ederiz.
Ancak ilçemizde faaliyet gösteren firmaların teknik elemanlarının karşılayacak şekilde kurslar açılmasında fayda görüyorum. Geçmiş zamanlarda yemek fabrikası işletirken, serttifikalı aşcı ve yardımcısı bulmakta sıkıntı çektik. Hala ihale şartnamelerinde özellikle sertifikalı eleman istenir.
çok önemli bir kurs eksikliğini tesbit eden ADMİN e katılmamamak mümkün değil.
Bencede özellikle AHÇILIK KURSUNUN acilen açılması ve bu kursun sürekli bir şekilde yinelenmesi lazımdır. Ben buradan hem HALK EĞİTİM yetkililerine hemde bu işe hevesli olan Nizipli kardeşlerimize bu kursa iştirak etmelerini ve kayıtlarını yaptırmalarını uygun görmekteyim.
Şu anda Ülke genelinde büyük oranda SERTİFİKALI AHÇI sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun başlıca nedeni geçen yıl YİBO'lar Bu senede PİO'lar milli eğitim bakanlığınınaldığı bir kararla yemek ve hizmet alımlarını özelleştirmesidir. Hal böyle olunca ülke genelindeki bu okullarda istihdam edilecek sertifikalı eleman sayısı en azından 5000-6000 civarındadır. Burdan alınacak sertifika ile boşda kalacak hiç bir kursiyer düşünemiyorum. Hatta şuan sertifikası olan 3 kişi varsa yarın gelip 500 ytl+sigortaya işe başlatabiliriz.
Netice olarak HALK EĞİTİM müdürümüzün bu konuya özellikle duyarlı olmasını bekliyoruz. Buradan alınacak sertifikayla kursiyerlerin ülke genelinde iş bulabileceklerini temenni ediyorum. Buradan ne kadar çok mezun verebilirsek ülke genelindede çalışacak ahçılarımızla Nizip yemeklerini ve yemek kültürünü tüm Türkiyeyede tanıtma imkanımız olacaktır.Ben tahmin ediyorumki olaya bu açıdan bakan olmamıştır. Bildiğiniz üzere Bolu ilimiz zamanında böyle yaparakahçılarını dünyaya tanıtmıştır.Nedeni ise Bolu ilinin bu kurslara olan ilgisi ve eğitimle verilen ustalık belgeleri ve sertifikalardır.
Saygılar..
Edited by - dervisdörtbudak on 9/21/2006 11:36:57 PM
files/pictures/8/48/20060922121217_2655_1.JPG [Eksik eski medya kaydı]
Halk eğitim merkezi,ilçe tanıtımında da ciddi rol oynadı,emek harcadı.
Edited by - Orhan Çelik on 10/9/2006 3:54:48 PM
22 derslikli halk eğitim merkezimiz inşaat yapımı bitmiş olup,bu dönem faaliyete geçecektir,ilçemize hayırlı uğurlu olsun.
Bu da 24 derslikli Hatice Seyyit Çeker ilköğretim okulu,bu okulda bu dönem hizmet verecektir. İnşallah yakında çocuklarımız 30 kişilik sınıflarda okuyacaktır.
NIZIP Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Ok. Namik Kemal Mah.N.K.Sok.No:26 Nizip/GAZIANTEP 5175253 5175253
hayırlı olsun... insanlara faydalı kurslar açılması temennisiyle...
ilçemize hayırlı uğurlu olsun
ama bunların yeri neresi bilgilendirirsen seviniriz Orhan abi..
Bu acilan merkezlerde ne gibi faaliyetler verilecek? Bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz? Bu arada secim sonuclarindan dolayi sizi tebrik ederim Orhan Abi.
Ömercim öncelikle teşekkür ederim. Seni pistlerde görmek çok güzel :) Sorduğun soruya gelince halk eğitimde yetkili arkadaşlarla görüşüp gerekeni yazarım.
emeği geçen herkesten Allah razı olsun...Nizip'imize hayırlı uğurlu olsun...
ALLAH razı olsun. Memleketimize hayırlı uğurlu olması dileklerimle..Emeği gecen herkesten ALLAH razı olsun.
ibrahim SOYDAN
emegi gecenlerden ALLAH razı olsun Nizip e hayırlı ugurlu olsun
Allah emegi gecenlerden Razi olsun,Memleketimize hayirli olsun.
hayırlı ugurluolsun milletimize herşey Nizip için yapılıyor bunun degeri bilinmeli
gerçekten çok güzel olmuş tüm halkımıza hayırlı olsun
BİLGİSAYAR KURSU
HALK OYUNLARI KURSU
YABANCI DİL KURSU
BAĞLAMA KURSU
AİLE EĞİTİMİ
BAKICI ANNE
SEDEFÇİLİK
MOZAİK
OKS HAZIRLIK
ÖSS HAZIRLK
OKUMA YAZMA
EL İŞLERİ
MAKİNE NAKIŞ
VB. Kursların yapılacağı yeni halk eğitim merkezinde zamanla değişik yeni kurslar açılacaktır.
ihracatçılık kursu istiyoruz abi...
EMEGİ GEÇENLERDEN MEVLA RAZI OLSUN,HİZMET RÜZGARI DEVAM EDİYOR EN GÜZEL GÜN VE DAHA GÜZEL ESER VE RESİMLERE SEVGİLİ ORHANIM.SELAMLAR
Tesekkurler
Kütüphane için orada bir bölümün tahsis edilmesini arzu ediyorum.
hayırlı ugurlu olsun
bır de orhan abı mozaık kursuna kayıt yaptırmak ıcın ne gereklı belırlı sartlar varmı?
yardımcı olursan sevınırım..
Ticaret odasının da mozaik kursu açacağını duydum,Tic.odası sekreteri İ.Halil Babacan beyfendiye uğrayıp gerekli bilgileri alabilirsiz.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.