Merhaba arkadaşlar sebze fiyatları başlıklı konudan sonra bende Nizipteki kebapçılara değinmek istedim. Sebze ve meyveda oldugu gibi Nizipte kebabçılarda malzemeden(etten) kısıyorlar. Nizibin küçük ekmegini bile doldurmuyor. Benim bildigim(lütfen yanlışsa düzeltin) 60gram eti 2,00ytl satıyorlar. Birecik çok farklı hem ekmek hemde et yönünden.Yakında Birecikteki ........ SOFRA Nizibe yer açacak bakalım o zaman Nizipteki kebabçılar ne yapacak.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Nizipteki Kebabçılar
BAŞKAN ARTIK DAVET EDERSİN :)mehmet karakas;102872 wrote:Merhaba arkadaşlar sebze fiyatları başlıklı konudan sonra bende Nizipteki kebapçılara değinmek istedim. Sebze ve meyveda oldugu gibi Nizipte kebabçılarda malzemeden(etten) kısıyorlar. Nizibin küçük ekmegini bile doldurmuyor. Benim bildigim(lütfen yanlışsa düzeltin) 60gram eti 2,00ytl satıyorlar. Birecik çok farklı hem ekmek hemde et yönünden.Yakında Birecikteki ........ SOFRA Nizibe yer açacak bakalım o zaman Nizipteki kebabçılar ne yapacak.
Fiyatlar ve malzemeden çalma bir tarafa Nizipte gerçek manada kebabçı varmı ki?
güzel konu mehmet kardeş.Şu dönemi Nizip esnafı için bir özeleştiri dönemi yapalım.Aslında yılların sorunları birikti,bu güne geldi.Artık ;"Nizipte esnaf güvensiz,kebabçı etten çalıyor,sebze pahalı ..." gibi sözleri herkesin düşünmesi ve bir ders çıkarması gerek kanaatimce.Ders alınırsa Nizip kural ve kaidelerin,medeni ölçülerin ve standartların yerleştiği bir şehir olur.Aksi halde köylülük ve kuralsızlık batağında boğulur gider.
Hepimizin sorumluluğu var,hepimiz dürüst olmalıyız.Sorunların üzerini örtmemeliyiz.Ki yetkili makamda bulunanlar elini taşın altına koysun.Umutla bekliyoruz.Konuşmaya devam...
Öğle yemegine bekliyorum zeynel:)
Kasaplar cigerin kiloğramını 4ytl ye satıyorlar Nizipte 2 şiş(12 tike küçük küçük ocakta kurumuş ciger) 2ytl:(
nizip te geçelim eti ya da ekmeği herşeyden çalıyorlar arkadaşım sen hala et ve ekmek peşindemisin tabiri caizse hani bir söz varya kendi düşen ağlamaz diye kaanatimce birecik sofraları nizip e taşınırsa ben sürekli dışarda yemek yiyen bir vatandaş olarak çok sevinirim. böyle bir konuya değindiğiniz için teşekkür ederim.
Hatice hanım sizde benden geri kalmamışsınız et ekmek peşinde koşmaktan.
bu konuyu tüketiciler olarak tartışıyoruz ama kısıtlama sebeplerini nizipten bir esnaf arkadaş açıklasa da bizleri aydınlatsa diyorum .Resmi aç
Oktay açıklanacak yeri yokki açıklasınlar, veya varsada bunu açıklamak yürek ister. Veya sende nizipte az çok esnaflık yaptın sence sebepleri neler olabilir..Bir kebap uzmanı olarak cevaplarsan seviniriz.
Öncelikle konuyu açan arkadaşıma teşekkür ediyorum...Valla zam her neye gelirse gelsin bunu bahane edip çalmak çok kötü bir huydur hele bunu velinimeti olan müşteriye yapmak ayıp üstüne ayıptır...Artık esnaflık öle bi yere geldi ki esnaf hükümetin yaptığı şeyleri halktan çıkarmaya kalkar hale geldi...Nerde o Osmanlı döneminde ki Ahilik teşkilatı nerde oeski esnaflık anlayışı....Saygılar...
mustafa ya katılıyorum.Oktay cankesen şöyle okkalı bir izahat yapsa da bilgilensek.Arkadaşlar halkın yararına olan bu konulara devam edelim.
kardesim sizde calan yerlerden alısveriş yapmayın..ekmek tarifelerinin üzerinde yazar ya hep VATANDAS EKMEGİNİ TARTIR AL..(denemeye kalkmayın ha fırıncı kovalar:) )
bu gidişle kebap istediğimizde sadece ekmek verecekler
2006 yazında güzel ilçeme bir haftalığına geldim.Yola çıkarken bayramlık elbisesi ile bayramın olmasını bekleyen çocuklar gibi sevinçliydim.Özellikle de unutmak üzere olduğum tatları tekrar tadacağım için de ayrı bir heyecan duyuyordum.
Ama neredeeeeeeeeeee!
Ya ben değişmişim ya da eski çamlar bardak olmuş.İzmire döndüğümde eşime dediğim ilk şey, ben bir ay boyunca et ve türevlerini görmek istemiyorum oldu.
Yazık olmuş, birşeylerin gerçekten tadı kaçmış. Sanırım esnaf ahlakı eski değerini artık kaybetmiş. İş arkadaşlarıma ballandıra ballandıra anlattığım tatlardan artık bahsedemez oldum. Kızımın doğumuna yakın memleketten baklava getirtmeyi düşünüyorum.Ama inşallah mahcup olmayız.
Mehmet kardeşim memleketimizin kebabçı esnafını yerden yere vurdun ve seninle birlikte aynı fikirde olanlar cevap yazmış,bende şunu söyliyeyim ciğerin kilosu 4 ytl dürüm 2 ytl diyorsun madem böyle bir durum var o zaman sende bi dükkan aç sende kazan. Ayrıca madem esnafta çalma çırpma var Belediye yanıbaşınızda gider şikayetçi olursunuz,lütfen burada esnaflarımız hakkında karalama kampanyası yapmayın,varsa bi öneriniz bu tartışılır,ayrıca bir iki esnafın yaptığını tüm kebapçılara mal etmeniz pek etik olmamış,bir de esnafı dinleyin onlara sorun bakalım ne diyorlar.Bu yaptığınıza yargısız infaz denir.mehmet karakas;103036 wrote:Kasaplar cigerin kiloğramını 4ytl ye satıyorlar Nizipte 2 şiş(12 tike küçük küçük ocakta kurumuş ciger) 2ytl:(
Valla eğer birşeyler yanlış gidiyorsa uyarmak ve de çözüm yolu göstermek bizlerin görevidir.Fakat burada dikkat edilmesi gereken kimseyi rencide etmeden kibarca dile getirmek ve kimseyi hedef tahtası haline getirmemektir.Yoksa işini olması gerektiği gibi yapanlara elbette saygı duyulması gerekir.
Bence bu forumu okuyan değerli esnafımızın, gocunacak yarası varsa gocunması, eğer yoksa "hamdolsun kimsenin hakkını yemiyoruz" diye haklı bir övünç içinde olması gerekir.
muharrem bu gocunma olayını bana yazdıysan ben esnaf değilim sadece fikrimi beyan ettim kardeşim.
Değerli hemşerim,
Bizim kimseyi üzmek gibi bir niyetimiz olmaz.Ama yanlış giden birşeyler hakkında insanların fikir beyan etme hakları vardır.Benim cümlemi dikkatli okursan sana ve hiç kimseye bir laf söylenmediğini görürsün.
Buradaki amacımız dostane bir uyarı ve de bir tüketici olarak yanlış bulduğumz konularda düşüncelerimizi insanımızla paylaşmak.
Cümlem aşağıda.İstersen bir daha göz at.
Bence bu forumu okuyan değerli esnafımızın, gocunacak yarası varsa gocunması, eğer yoksa "hamdolsun kimsenin hakkını yemiyoruz" diye haklı bir övünç içinde olması gerekir.
İnşaallah ne demek istediğimiz anlaşılmıştır.
Selamlar,saygılar
Teşekkür ederim Muharrem bey,ama bende haklıyım yazdıklarımda,kim o işleri yapıyorsa veyapanlar bu arkadaşlar tarafından biliniyorsa yüreği olan açık açık yazar,yoksa böyle ucuz şeyleri tüm esnafa mal etmek yersiz.(Çamur at izi kalsın hesabı)
Kurunun yanında yaşın da yanmaması lazım, size katılıyorum.Ama biz ülke olarak maalesef bazı değerleri yitirdik.Gözümüzü aşırı para kazanma hırsı bürüdü.En önemlisi de helali haramı hatırlamaz olduk.Bu da bir toplumun çürümesi için yeterli sebeplerdir.
Bütün esnafların kötü olduğunu söylemek saygısızca bir davranıştır.İşini namusu ile yapan insanları el üstünde tutmak lazım.Ama maalesef bu davranış da bizim insanımızda yok!
Ben her Nizip'e gelişimde (Allah rahmet eylesin) Ciğerci Uğur'un dükkanına uğramadan kendimi Nizip'e gitmiş saymazdım.Böyle esnafları tabiki ayırmak lazım.Hatta kayınbiraderlerim sabahın altısında Nizip'e vardıklarında ilk uğradıkları yer orası olurdu. Dışarıdan bakınca değişen birşeyleri daha rahat görebiliyorsunuz.
Ama güzel ilçemde birşeylerin tadı kaçmış.En son gözlemlerim o yönde idi. Bu da haliyle bizleri üzüyor.
Sayın Muharrem hocam rahmetli Uğur CANKESEN benim dayım olurdu.O şimdi gerçek dünyada.Böyle bir esnafı kaybetmek hem bizleri hemde sevenlerini derinden yaraladı.Şimdi rahmetlinin yolundan çocukları gidiyor ve işlerini layıkıyla yapıyorlar,böyle bir insanın bıraktığı pırlanta gibi çocuklar babalarını aratmıyorlar bundan eminim,inanın şu anda bu satırları ağlayarak yazıyorum,keşke bu konu hiç açılmasaydı.Ama konu tüm kebabçı esnafını kapsadığından ve yeğenlerimin böyle bir şey yapmayacağını bildiğimden tüm tepkim onun içindi,sizden tekrar özür diliyorum,bu konuyu açan arkadaşım da bu yazımı okuyup anlarsa en azından hata yaptığını anlayacaktır.Sağlıcakla kalın hocam.
Sayın kasapoglu Allah rahmet eylesin Ugur usta temiz bir esnafımızdı,oğullarıda kendisini aratmıyor dedigin gibi.Ben bu konuyu açarken kimseyi kırmak istemedim,fakat antep olsun,birecik olsun bu işi hakkıyla yapıyor parasınıda alıyor.Ben bireciklinin gelipte nizipte para kazanmasını istemem.Benim nizibimin insanı kazansın.Fakat İDDAA EDİYORUM ...... SOFRA NİZİBE İŞ YERİ AÇTIĞINDA BU ESNAFLARIMIZ BU SEFER YAKINACAKLAR iş işten geçmeden uyarmak istedim.
Sevgili KASAPOĞLU hemşerim,
Öncelikle seni üzdüğüme üzüldüğümü bilmeni isterim.Valla ben rahmetli ustanın senin akraban olduğunu bilmiyordum.Kusura bakma.Amacım acını hatırlatmak değildi.Özür dilerim.
Ama o ustalar gibisini bulmak artık çok zor.Bu da güzel ilçemin kaybolan değerlerinden biridir.
Bizim insanımız bir huyu vardır: Eğer birisi bir işten para kazanıyorsa, hemen o işi yapmaya çalışır.Araştırma yapmadan, yeteneği var mı yok mu bilmeden hemen o işi yapıp çok para kazanma arzusu içinde olur.Bu da maalesef bazı durumlarda ters tepiyor.Ben çok iyi hatırlıyorum; bir esnafımız mesleği ile hiç de alakası olmayan bir meslek koluna yönelmişti.Ben o esnafımızı maalesef hala da başarılı bulmuyorum.
Ayrıca sekiz yıllık eğitime geçilince o eski usta-çırak ilişkisi kalmadı.Onbeş yaşında bir çırağa mesleğin inceliklerini ne kadar öğretebilirsiniz? (mutlaka farklı örnekleri de vardır) İşte bugün eski ustalarımızın yeri dolmuyorsa bunun sebeplerinden biri de budur.
Fakat bence insan hangi işi yapıyorsa yapsın, elini vicdanına koyması lazım.Eğer rahatsa iyi yolda, değilse Allah islah etsin demekten başka birşey elimizden gelmiyor.
Selamlar,saygılar
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.